Alge, miso, produse japoneze

Algele marine sunt cea mai importanta si mai digerabila sursa de minerale: iod, magneziu, calciu, potasiu, fier, zinc. Sunt foarte bogate in: enzime, fibre, clorofila, betacaroten, vitaminele B ( sursa excelenta de B12), C, E, K.
Au calitati exceptionale antiinflamatorii, antibacteriene, antifungice, antivirale, echilibreaza functiile glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, pancreas), reintineresc organismul, sunt vitalizante. Alcalinizeaza sangele!
Indeparteaza metalele toxice, acidul alginic pe care il contin se combina cu ele si le elimina.
Sunt incluse in programele de control al greutatii prin imbunatatirea metabolismului, induc senzatia de satietate si au un aport caloric scazut.
Fiind un superconcetrat de vitamine si minerale, sunt alimente de frunte in sindromul de oboseala cronica!
Se comercializeaza deshidratate, se spala bine, se inmoaie 10-15 minute si se clatesc, apoi se adauga in mancaruri diverse: cereale, supe, ciorbe, peste, salate, chiftelute, sporindu-le savoarea.
Recomandare CasaBio
Cand fierbeti naut, fasole, linte, adaugati si alge marine; absorb gazele si imbunatatesc digestia.

  • Produsele 1-18 (din 38)
  • « 1 2 3 »
    • Sorteaza dupa:

ingrediente alge nori prajite(62%),ulei de rapita, ulei de susan,sare mare

Valori nutritionale la 100g: energie 2300kJ/550kcal, proteine 25g, carbohidrati 33g,

lipide 36g, fibre 20g, Na 2.3g,

Fara gluten, bogat in fibre, vegan,fara conservanti,

A se păstra la loc uscat, răcoros si ferit de razele soarelui

Produs în Korea

Distribuitor: Clearspring Ltd,London W3 7QE, UK

 


Ingrediente: faina  orez brun *(99%),apa,sare de mare
* ingrediente ecologice
Tara de origine: Thailanda
Valori nutritionale la 100g: energie 352kcal / 1473 kj, proteine7.8g,carbohidrati 73g,
lipide 1.7g, sare 0.1g ,fibre 3.3g

A se consuma inainte de: vezi ambalajul.A se pastra intr-un loc uscat si racoros,
ferit de razele soarelui
Producator: Clearspring Ltd.London W3 7QE,UK

Ingrediente: fasole azuki*,apa,sare de mare
* ingrediente ecologice,

A se consuma inainte de: vezi ambalajul.A se pastra intr-un loc uscat si racoros,
ferit de razele soarelui.
Dupa deschidere se pastreaza la frigider
Producator: Clearspring Ltd.London W3 7QE,UK

Ingrediente: prune ume* 80%, ,sare de mare
* din culturi ecologice.
nu continr gluten
Certificat ecologic de Soil Association.
A se consuma inainte de: vezi ambalajul.A se pastra intr-un loc uscat si racoros,
la temperaturi de 10°C-25°C, ferit de razele soarelui.
Tara de provenienta: Japonia
Producator: Clearspring Ltd.London W3 7QE,UK

Otet de orez integral

Descriere:

Produsul este de o rafinata calitate, fiind obtinut prin procedee traditionale de fermentare si maturare lenta in oale de ceramica partial ingropate, din orez integral ecologic. Are o aroma bogata si intensa, usor dulce, fara aciditatea dura a multor produse similare de pe piata.

Produs vegan fara conservanti, produs intr-o intreprindere ce prelucreaza simultan si sosuri cu grau, certificat ecologic de Ecoinspect SRL RO-ECO-008.

Tara de provenienta: Japonia.

Ingrediente:

Apa, orez brun integral de cultura* (koji) 34%.

* din culturi ecologice.

Koji - boabe de orez si/sau soia fierte/aburite, la care sa adaugat o cultura de fermentare numita Aspergillus oryzae, folosita pentru prepararea alimentelor traditionale fermentate, precum sosul de soia, miso, mirin sau sake.

Valori nutritionale/100g:

Energie 16 kcal / 66 kj, proteine 0.5 g, carbohidrati 0.2 g, lipide 0 g, sodiu 0.004 g, acid acetic 4.4 g, cenusa 0.1 g.

Mod de intrebuintare:

Acest otet de orez integral ofera un contrast de arome reconfortant ce trezeste la viata aproape orice preparat, fiind un ingredient de baza in salate, muraturi, preparate marinate si insufletind preparatele de legume, sosurile si pastele pentru sanvisuri.

Atentie:
•Necontinand conservanti se pot dezvolta in timp elemente solide inofensive.

•A se pastra intr-un loc intunecat si racoros, la o temperatura de 10°C - 25°C. Se resigileaza dupa deschidere.

Alge uscate salbatice din specia Enteromorpha spp. cultivate si uscate in Japonia.

Descriere:

Aceste alge sunt o varietate diferita de algele clasice nori sub forma de foi (sheet nori) continand o cantitate mai mare de minerale.

Valori nutritionale la 100g:

Energie 464kJ/111kcal, proteine 21,7g, carbohidrati 5,8g, lipide 0,1g, fibre 41,0g, Na 0,9g, Ca 720mg, Mg 1300mg, Fe 74,8mg.

Mod de utilizare:

Algele verzi nori sub forma de fulgi sunt un ingredient atractiv pentru pizza si paste, orez si taietei, supe si salate, delicioase si in paine, briose si clatite; ele pot fi folosite ca si condiment delicios si sanatos pe care puteti sa-l tineti la indemana pentru a-l servi cu toate tipurile de mancare.

A se pastra la loc uscat, racoros si ferit de razele soarelui. Dupa utilizare recomandam a se inchide cu atentie fermoarul pungii.

Condiment pentru Sushi si Tempura.

Acest sos special se pregateste dupa o rețetă tradițională japoneză, care combină aroma bogata a sosului de soia Clearspring cu dulceața moale a unuia dintre cele mai fine condimente japoneze ecologice mirin de orez dulce.

Ingrediente: sos de soia* (apa, boabe de soia întregi*, grâu integral, sare de mare, alcool de cereale * (pentru a păstra prospețimea)), apă, sare de mare, mirin* (orez dulce*, apa, orez de cultură*), oțet de orez brun* (apa, orez brun*). *cultivat ecologic

Recomandari: ideal pentru sosuri de sushi, tempura sau pentru a stropi legumele in vederea condimentarii pe parcursul pregatirii lor prin metoda „stir-frying” sau la gratar.

Sushi este un fel de mancare specifica bucatariei japoneze, din orez acrit cu oțet si combinat cu diverse alte ingrediente, gatite sau in stare cruda (cel mai adesea peste crud).
Tempura este un fel de mâncare japoneză din fructe de mare sau legume prăjite in ulei mult, dupa ce au fost in prealabil unse cu un amestec din apa rece (uneori minerala) si faina de grau moale, la care se pot adauga si oua, bicarbonat de sodiu sau praf de copt, amidon, ulei, si/sau condimente.
Stir-frying este o metoda de preparare a ingredientelor intr-un timp scurt, pentru ca acestea sa-si pastreze aromele si calitatile nutritive. Legumele si carnea se taie bucati mici si se prajesc intr-o tigaie mai mare, de obicei in wok, in foarte putin ulei, la foc iute. Se pot combina diverse legume si carne, dupa preferinte.

Produs/Cultivat in Marea Britanie.
Tara de provenienta: Anglia.

Condiment dulce, siropos, din orez dulce

Descriere:

“Rice Mirin” este produs printr-o metoda traditionala de fermentare a koji si imbatranire atenta timp de noua luni. Orezul dulce este folosit pentru a inlocui amidonul mai ieftin regasit ca ingredient in alte produse de pe piata.

Fermentarea cu ajutorul culturii de koji creste biodisponibilitatea nurientilor din alimente (raportul dintre cantitatea de substanță activă și viteza cu care aceasta este cedată, absorbită în organism, ajunge la locul de acțiune și iși manifestă efectul biologic).

Produsul nu contine zahar sau conservanti, fiind preparat doar din orez, cu putina sare adaugata la final.

Produs in Japonia.

Mirin este unul dintre cele mai importante ingrediente ale bucatariei japoneze, preparat din orez glutinos aburit si amestecat cu koji si shochu.

Koji - boabe de orez sau soia fierte si inoculate cu o cultura de fermentare numita Aspergillus oryzae, folosite pentru prepararea alimentelor traditionale fermentate precum sosul de soia, miso, mirin sau sake.

Orez glutinos - cu continut mare de amilopectina, componenta a amidonului care in timpul prepararii termice este eliberata din bobul de orez, facand ca acesta sa devina lipicios.

Shochu - o bautura alcoolica japoneza de baza, alaturi de sake, preparata din orez, cereale sau cartofi dulci, cu un continut de alcool de aproximativ 30%-40%, ingredient cheie pentru mirin.

Ingrediente:

Orez dulce 35%, apa, cultura de orez (koji), sare.

Mod de intrebuintare:

Mirin este folosit pentru a indulci si a da profunzime aromei diverselor preparate culinare.


Contine: sos soia*(apa,boabe de soia*,faina integrala*,sare mare,alcool*),
sirop din malt de  porumb(porumb*,orz germinat*,apa),otet de vin alb*,mirin*
(orez dulce*,apa,orez*)alcool din cereale*,piure de usturoi*,sare de mare,
concentrat din suc de mere*,piper negru macinat* piper alb macinat*,apa

*din culturi ecologice
Produs in Japonia.
Tara de provenienta: Marea Britanie
Alergeni: contine soia,gluten din grau.
A se consuma inainte de: vezi ambalajul
A se pastra la loc uscat, racoros si ferit de razele soarelui.
Produs de: Clearspring Ltd, London W3 7QE, UK

Alge nori (Porohyra yezoensis) prajite

Descriere:

Algele nori sunt apreciate de mult timp pentru aroma lor specifica de nuca, culoarea lor verde stralucitor, pentru diversitatea modalitatilor in care pot fi servite si pentru bunatatea lor naturala.

Algele Nori Prajite Taiate Fin sunt o garnitura delicioasa care imbunatateste gustul si aspectul preparatelor.

Pot contine urme de gluten.

Produs vegetarian, vegan, fara OMG, adaus de zahar, aditivi artificiali, fara ulei de palmier si uleiuri hidrogenate.

Tara de provenienta: Japonia.

Valori nutritionale pentru 100 ml:

Energie 635 kj/152 kcal, proteine 35 g, carbohidrati 1.9 g (din care glucide 0.6 g), lipide 0.5 g (din care saturate 0.2 g), fibre 45.3 g, sodiu 0.6 g, calciu 280 mg, magneziu 330 mg, fier 18 mg.

Mod de intrebuintare:

Se pot servi cu paste, orez, tofu, legume, supe sau salate, adaugandu-le doar inainte de a le savura.

In Japonia sunt folosite de obicei langa pastele soba servite reci sau amestecate cu alte ingrediente (spre exemplu susan) pentru prepararea unui condiment delicios numit furikake.

Atentie:
•A se pastra in spatii reci si uscate, ferite de razele soarelui, la temperaturi intre 10°C si 25°C.
•A se resigila dupa folosire.

Alge de mare din genul Porphyra, alge nori de calitate superioară, recoltate manual şi uscate la soare, prăjite, gata de utilizat pentru sushi sau ca si condiment; produse In Japonia şi ambalate în Marea Britanie.

Descriere:

Nori este numele japonez pentru diverse specii de alge marine comestibile din genul algelor roşii Porphyra, mai ales P. yezoensis şi tenera P.

Produsele finite sunt realizate prin mărunţire şi uscare, proces aseamănător cu cel al fabricarii hârtiei.

Nori (Porphyra tenera) este frunza presata in foi subtiri, sushi nori fiind algele nori prăjite.

Ca orice produs organic, cultivarea nori este complexa si solicitanta. Calitatea semintelor, temperatura apei, mediul nepoluat, insamantarea, recoltarea, metoda de uscare sunt toti factori critici pentru obtinerea de nori, facand aceasta alga destul de scumpa.

Exista mai multe tipuri de nori natural si nu este prea greu sa distingi care este de calitate buna. Nori este apreciata dupa culoare, luciu, aroma si gust.

Un nori de calitate superioara are o culoare verde intensa, adanca, usor spre negru-violet, are luciu stralucitor si un gust complex, aromat. Un nori slab are culoare verde plata, nu are luciu si aroma sa este neatragatoare.

Cele mai bune Nori provin din Japonia, unde este acordata o atentie speciala tuturor factorilor critici. Algele sunt colectate la reflux, presate intre suprafete mari de bambus si lasate sa se usuce.

Compoziţie chimică:

Valoarea nutritiva a nori este excelenta. Se spune ca este comoara casei de ulei polinesaturat, vitamine, proteine, taurina, minerale si clorofila.

Uleiul este eficient in prevenirea intaririi arterelor.

Taurina este un aminoacid eficient in reducerea presiunii arteriale.

Efecte farmaceutice:

Aceste alge au un efect de curatare, de dizolvare a grasimilor depunse in organism, fiind benefice pentru cei care au consumat multe lactate.

Mod de utilizare:

Se recomanda sa se consume o foaie pe zi, fie sub forma de sushi, de condiment sau pur si simplu presarata pe orez sau alt fel de mancare.

Reteta - sushi vegan
•1 foaie de alga nori
•4-5 linguri de orez fiert
•felie de tofu proaspat
•1 castravete murat
•fasie de morcov
•2 linguri de susan prajit

Tofu se prajeste in ulei incins, prin scufundare, timp de 3-4 minute, pana se obtine o culoare galbuie pe toate laturile. Tofu prajit se pune pe o hartie absorbanta, pentru a se elimina excesul de ulei si se fierbe cateva minute intr-un sos format din sos de soia, mirin si suc de lamaie.

Se pune foaia de alga nori pe covorasul de bambus, se intinde orezul intr-un strat de cca 1 cm, lasand marginile superioara si inferioara libere, se presara susanul pajit pe toata suprafata, se pun tofu prajit taiat felii subtiri si castravetele murat taiat felii si se ruleaza.

Varietatea retetelor depinde doar de imaginatia dvs. Succes!!

Ingrediente: faina de hrisca *(89%), apa* ingrediente ecologice
poate contine urme de soia si gluten
Valori nutritionale la 100g: energie 365kcal / 1528 kj, proteine13g,carbohidrati 72g,
fibre 5.9g, lipide 3g, sare 0g

A se consuma inainte de: vezi ambalajul.A se pastra intr-un loc uscat si racoros,
ferit de razele soarelui.
Tara de provenienta: Japonia

Alge nori condimentate, produse în Japonia

Compoziţie:

Alge uscate Nori, sos de soian (apa, boabe de soia integrale, grau integral, sare marina), apa, mirin (orez dulce,apa, orez de cultura), sirop de malt (amidon din cartofi dulci, apa, orz incoltit), sare marina, alge kombu, ciuperci shiitake, ardei chilli.

Valori nutritionale la 100g:

Energie 1500kJ/360kcal, proteine 40g, carbohidrati 8,9g, lipide 2,5g, fibre 36g, Na 1,6g, Ca 107mg, Fe 8,3mg.

Atentie:

Cntine alergeni: soia, gluten.

Mod de utilizare:

Se pot servi ca atare, rulate (2 buc.) pentru a face sushi, si ca o gustare (snack), putând fi folosite (tăiate în fâşii subţiri) şi la ornarea orezului, pastelor sau mancarurilor.

A se pastra la loc uscat, racoros si ferit de razele soarelui. Dupa utilizare recomandam a se inchide cu atentie fermoarul pungii.

Cunoscuta ca susan salbatic, shiso (Perilla frutescens varietatea Crispa) este o planta deosebit de aromata, cu soiuri ce au frunzele de culoare rosu-violet sau verde. Ambele pot fi folosite ca garnitura.

Condimentul Shiso Clearspring este pregatit din frunzele proaspete, bogate in fier, de shiso (Perilla frutescens varietatea Crispa), care sunt prima data murate cu umeboshi (fructele de Prunus mume), apoi uscate la soare si macinate fin.

Recomandari terapeutice: condimentul shiso, cunoscut sub numele de " shiso momiji " in Japonia, ajuta organismul sa mentina o stare alcalina, mentinand un pH echilibrat.

Recomandari: condimentul Shiso este o alternativa sanatoasa la sarea de masa, adaugand o multime de minerale alimentelor, odata cu gustul sarat. Cu aroma sa picanta, acrisoara si sarata este deosebit de bun cu cereale si salate.

Descriere:

Dulse sunt cele mai cunoscute alge marine din Atlanticul de Nord, au culoarea violet-rosu si gust usor picant. Fiind usor de intrebuintat sunt des folosite intr-o mare varietate de feluri de mancare.

Ingrediente:

Alge Dulse (Palmaria palmata) din Atlanticul de Nord.

Mod de intrebuintare:

Se spala, inmoaie, taie si se adauga in supe si salate sau se prajesc uscat (fara ulei) servindu-se apoi ca garnitura.

Pentru a nu le diminua gustul incercati sa le prajiti imediat ce le-ati scos din ambalaj.

Contine 10 foi de alge uscate, neprajite, din specia Porphyra Tenera, numite in japoneza hoshi nori, produse în Japonia.

Descriere:

Ca multe alte alimente, nori este disponibil în diferite calităţi. Produsele de calitate mai slaba au o culoare violacee-neagra şi le lipseste luciul vibrant al algelor japoneze Nori Clearspring a caror textura fina si translucida, de o culoare verde intensa sunt o dovada a calitatii lor excelente.

Valori nutritionale la 100g:

Energie 752kJ/180kcal, proteine 41,1g, carbohidrati 3,2g, lipide 0,3g, fibre 41,6g, Na 0,2g, Ca 330mg, Mg 360mg, Fe 20mg, Zn 4,2mg.

Mod de utilizare:

Se prajesc usor pe ambele parti pana devin crocante. Se taie cu foarfeca in sferturi sau fasii si se ruleaza pe bilute de orez pentru sushi sau ca garnitura la paste, supe sau salate.

A se pastra la loc uscat, racoros si ferit de razele soarelui. Dupa fiecare utilizare recomandam a se inchide cu atentie fermoarul pungii.

Aceste foi purpuriu-violacee foarte cautate se prajesc scurtate în prealabil, desfasurand foaia şi tinand-o deasupra flacarii arzatorului pana cand incepe sa devina verde.

Rupte sau taiate cu foarfeca in fasii subtiri, nori sunt o garnitura gustoasa pentru mancaruri de cereale, paste sau preparate cu legume, precum şi la supe şi salate.

Miso este un produs specific japonez, fermentat, din orez, orz si/sau soia cu sare. Originile acestui produs preced sosul de soia Shoyu, care este fabricat din aceleasi ingrediente, cu cel putin cateva sute de ani. Pana acum cateva zeci de ani, miso se fabrica in gospodarie, fiecare familie avand propriul miso.
Miso poate sa aiba o varietate de arome si culori, in functie de materiile prime folosite, de clima, de mediul inconjurator si de gustul local.

„Miso din orez brun nepasteurizat” este un produs de calitate superioara, realizat dupa o reteta traditionala si fermentat in butoaie de cedru.
Produsul este vegan, contine soia si poate contine gluten.

Ingrediente: soia integrala* (46%), orez brun de cultura* (33%), sare de mare, apa.
*Produse cultivate ecologic

Mod de intrebuintare: poate fi folosit pentru a prepara o supa miso japoneza autentica, sau pentru a condimenta sau aromatiza alte supe, tocanite sau sosuri.
Se adauga o lingurita de miso, dizolvata in prealabil intr-o cantitate mica de lichid, la o cana de supa/lichid, spre sfarsitul prepararii mancarii.
• Evitati fierberea produsuui, pentru a pastra bacteriile sanatoase in miso-ul nepasteurizat.
• Datorita expunerii la aer se pot dezvolta drojdii albe inofensive. Pur si simplu inlaturatile.
• A se pastra la loc racoros si intunecat.

Ingrediente:

 

 

otet din orez brun*(apa, orez brun*), sos soia*( apa, boabe de soia integrala*, grau integral*), sare de mare, alcool de cereale*, apa, sare de mare, mirin* (orez dulce*, apa, orez de cultura*)

Pentru prepararea sushi-ului adaugati cca o lingurita de otet la fiecare 230 gr orez gatit, dupa ce s-a racit usor in prealabil. De asemenea il puteti folosi ca dressing peste salate sau pentru marinat.

 

 

  • Produsele 1-18 (din 38)
  • « 1 2 3 »
  Produsul a fost adaugat in cos