Alge

  • Produsele 1-12 (din 12)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

ingrediente alge nori prajite(62%),ulei de rapita, ulei de susan,sare mare

Valori nutritionale la 100g: energie 2300kJ/550kcal, proteine 25g, carbohidrati 33g,

lipide 36g, fibre 20g, Na 2.3g,

Fara gluten, bogat in fibre, vegan,fara conservanti,

A se păstra la loc uscat, răcoros si ferit de razele soarelui

Produs în Korea

Distribuitor: Clearspring Ltd,London W3 7QE, UK

 

Alge uscate salbatice din specia Enteromorpha spp. cultivate si uscate in Japonia.

Descriere:

Aceste alge sunt o varietate diferita de algele clasice nori sub forma de foi (sheet nori) continand o cantitate mai mare de minerale.

Valori nutritionale la 100g:

Energie 464kJ/111kcal, proteine 21,7g, carbohidrati 5,8g, lipide 0,1g, fibre 41,0g, Na 0,9g, Ca 720mg, Mg 1300mg, Fe 74,8mg.

Mod de utilizare:

Algele verzi nori sub forma de fulgi sunt un ingredient atractiv pentru pizza si paste, orez si taietei, supe si salate, delicioase si in paine, briose si clatite; ele pot fi folosite ca si condiment delicios si sanatos pe care puteti sa-l tineti la indemana pentru a-l servi cu toate tipurile de mancare.

A se pastra la loc uscat, racoros si ferit de razele soarelui. Dupa utilizare recomandam a se inchide cu atentie fermoarul pungii.

Alge nori (Porohyra yezoensis) prajite

Descriere:

Algele nori sunt apreciate de mult timp pentru aroma lor specifica de nuca, culoarea lor verde stralucitor, pentru diversitatea modalitatilor in care pot fi servite si pentru bunatatea lor naturala.

Algele Nori Prajite Taiate Fin sunt o garnitura delicioasa care imbunatateste gustul si aspectul preparatelor.

Pot contine urme de gluten.

Produs vegetarian, vegan, fara OMG, adaus de zahar, aditivi artificiali, fara ulei de palmier si uleiuri hidrogenate.

Tara de provenienta: Japonia.

Valori nutritionale pentru 100 ml:

Energie 635 kj/152 kcal, proteine 35 g, carbohidrati 1.9 g (din care glucide 0.6 g), lipide 0.5 g (din care saturate 0.2 g), fibre 45.3 g, sodiu 0.6 g, calciu 280 mg, magneziu 330 mg, fier 18 mg.

Mod de intrebuintare:

Se pot servi cu paste, orez, tofu, legume, supe sau salate, adaugandu-le doar inainte de a le savura.

In Japonia sunt folosite de obicei langa pastele soba servite reci sau amestecate cu alte ingrediente (spre exemplu susan) pentru prepararea unui condiment delicios numit furikake.

Atentie:
•A se pastra in spatii reci si uscate, ferite de razele soarelui, la temperaturi intre 10°C si 25°C.
•A se resigila dupa folosire.

Alge nori condimentate, produse în Japonia

Compoziţie:

Alge uscate Nori, sos de soian (apa, boabe de soia integrale, grau integral, sare marina), apa, mirin (orez dulce,apa, orez de cultura), sirop de malt (amidon din cartofi dulci, apa, orz incoltit), sare marina, alge kombu, ciuperci shiitake, ardei chilli.

Valori nutritionale la 100g:

Energie 1500kJ/360kcal, proteine 40g, carbohidrati 8,9g, lipide 2,5g, fibre 36g, Na 1,6g, Ca 107mg, Fe 8,3mg.

Atentie:

Cntine alergeni: soia, gluten.

Mod de utilizare:

Se pot servi ca atare, rulate (2 buc.) pentru a face sushi, si ca o gustare (snack), putând fi folosite (tăiate în fâşii subţiri) şi la ornarea orezului, pastelor sau mancarurilor.

A se pastra la loc uscat, racoros si ferit de razele soarelui. Dupa utilizare recomandam a se inchide cu atentie fermoarul pungii.

Alge de mare din genul Porphyra, alge nori de calitate superioară, recoltate manual şi uscate la soare, prăjite, gata de utilizat pentru sushi sau ca si condiment; produse In Japonia şi ambalate în Marea Britanie.

Descriere:

Nori este numele japonez pentru diverse specii de alge marine comestibile din genul algelor roşii Porphyra, mai ales P. yezoensis şi tenera P.

Produsele finite sunt realizate prin mărunţire şi uscare, proces aseamănător cu cel al fabricarii hârtiei.

Nori (Porphyra tenera) este frunza presata in foi subtiri, sushi nori fiind algele nori prăjite.

Ca orice produs organic, cultivarea nori este complexa si solicitanta. Calitatea semintelor, temperatura apei, mediul nepoluat, insamantarea, recoltarea, metoda de uscare sunt toti factori critici pentru obtinerea de nori, facand aceasta alga destul de scumpa.

Exista mai multe tipuri de nori natural si nu este prea greu sa distingi care este de calitate buna. Nori este apreciata dupa culoare, luciu, aroma si gust.

Un nori de calitate superioara are o culoare verde intensa, adanca, usor spre negru-violet, are luciu stralucitor si un gust complex, aromat. Un nori slab are culoare verde plata, nu are luciu si aroma sa este neatragatoare.

Cele mai bune Nori provin din Japonia, unde este acordata o atentie speciala tuturor factorilor critici. Algele sunt colectate la reflux, presate intre suprafete mari de bambus si lasate sa se usuce.

Compoziţie chimică:

Valoarea nutritiva a nori este excelenta. Se spune ca este comoara casei de ulei polinesaturat, vitamine, proteine, taurina, minerale si clorofila.

Uleiul este eficient in prevenirea intaririi arterelor.

Taurina este un aminoacid eficient in reducerea presiunii arteriale.

Efecte farmaceutice:

Aceste alge au un efect de curatare, de dizolvare a grasimilor depunse in organism, fiind benefice pentru cei care au consumat multe lactate.

Mod de utilizare:

Se recomanda sa se consume o foaie pe zi, fie sub forma de sushi, de condiment sau pur si simplu presarata pe orez sau alt fel de mancare.

Reteta - sushi vegan
•1 foaie de alga nori
•4-5 linguri de orez fiert
•felie de tofu proaspat
•1 castravete murat
•fasie de morcov
•2 linguri de susan prajit

Tofu se prajeste in ulei incins, prin scufundare, timp de 3-4 minute, pana se obtine o culoare galbuie pe toate laturile. Tofu prajit se pune pe o hartie absorbanta, pentru a se elimina excesul de ulei si se fierbe cateva minute intr-un sos format din sos de soia, mirin si suc de lamaie.

Se pune foaia de alga nori pe covorasul de bambus, se intinde orezul intr-un strat de cca 1 cm, lasand marginile superioara si inferioara libere, se presara susanul pajit pe toata suprafata, se pun tofu prajit taiat felii subtiri si castravetele murat taiat felii si se ruleaza.

Varietatea retetelor depinde doar de imaginatia dvs. Succes!!

Descriere:

Dulse sunt cele mai cunoscute alge marine din Atlanticul de Nord, au culoarea violet-rosu si gust usor picant. Fiind usor de intrebuintat sunt des folosite intr-o mare varietate de feluri de mancare.

Ingrediente:

Alge Dulse (Palmaria palmata) din Atlanticul de Nord.

Mod de intrebuintare:

Se spala, inmoaie, taie si se adauga in supe si salate sau se prajesc uscat (fara ulei) servindu-se apoi ca garnitura.

Pentru a nu le diminua gustul incercati sa le prajiti imediat ce le-ati scos din ambalaj.

Contine 10 foi de alge uscate, neprajite, din specia Porphyra Tenera, numite in japoneza hoshi nori, produse în Japonia.

Descriere:

Ca multe alte alimente, nori este disponibil în diferite calităţi. Produsele de calitate mai slaba au o culoare violacee-neagra şi le lipseste luciul vibrant al algelor japoneze Nori Clearspring a caror textura fina si translucida, de o culoare verde intensa sunt o dovada a calitatii lor excelente.

Valori nutritionale la 100g:

Energie 752kJ/180kcal, proteine 41,1g, carbohidrati 3,2g, lipide 0,3g, fibre 41,6g, Na 0,2g, Ca 330mg, Mg 360mg, Fe 20mg, Zn 4,2mg.

Mod de utilizare:

Se prajesc usor pe ambele parti pana devin crocante. Se taie cu foarfeca in sferturi sau fasii si se ruleaza pe bilute de orez pentru sushi sau ca garnitura la paste, supe sau salate.

A se pastra la loc uscat, racoros si ferit de razele soarelui. Dupa fiecare utilizare recomandam a se inchide cu atentie fermoarul pungii.

Aceste foi purpuriu-violacee foarte cautate se prajesc scurtate în prealabil, desfasurand foaia şi tinand-o deasupra flacarii arzatorului pana cand incepe sa devina verde.

Rupte sau taiate cu foarfeca in fasii subtiri, nori sunt o garnitura gustoasa pentru mancaruri de cereale, paste sau preparate cu legume, precum şi la supe şi salate.

Contine: alge hiziki deshidratate, alge japoneze salbatice.

Algele hiziki sunt alge sub forma de fire tubulare care cresc sub rocile de la marginea oceanului, la doar 1-2 m sub apa.
Hiziki are nevoie de un an sa creasca si este recoltata manual in primavara. Spre deosebire de celelalte alge care sunt uscate la soare si nu au nevoie de alta procesare, hiziki este foarte tare in starea sa naturala si de aceea trebuie uscata, aburita pentru 4 ore si apoi uscata din nou. In continuare este inmuiata in suc de arame (o alta alga des folosita in bucataria japoneza), pentru a intensifica culoarea neagra si apoi din nou uscata.
Hiziki se poate pastra timp indelungat, fara conditii speciale. Este o sursa excelenta de minerale, incluzand fier, are de 14 ori mai mult calciu ca laptele si contine cantitati mari de proteine, vitaminele A şi B si fier. Aceste alge purifica corpul, in special nivelul de zahar din sange, de aceea sunt recomandate diabeticilor.
Forma ondulata indica alge hiziki de calitate. Gatite, hiziki au o textura ferma si un gust delicios, persistent, iar culoarea neagra a acestor alge asorteaza orice mancare.

Atentie: in apa algele hiziki isi maresc volumul de cca. 5-6 de ori fata de starea uscata.

Preparare: pentru preparare algele hiziki se clatesc bine, se inmoaie in apa rece timp de 15-20 min (3:1 apa: alge hiziki). Se adauga sos de soia Shoyu sau Tamari , dupa gust. Apa ramasa se utilizeaza la mancare. Se consuma ca garnitura.

Produs in Japonia pentru Clearspring.
Ambalat in Marea Britanie

Reteta: Alge hiziki cu ridiche alba uscata si tofu uscat:
Ingrediente necesare pentru pentru 4 portii:
-2 linguri de alge hiziki deshidratate, spalate si inmuiate in apa timp de 30 minute
-2 bucati tofu uscat, inmuiat in apa, apoi stors si taiat in felii subtiri
-1/2 ridiche alba uscata, inmuiata pentru 15 minute si taiata
-2 linguri shoyu (sos de soia)
-2 linguri mirin
-1 lingura otet de orez
-2 linguri de seminte de susan, usor prajite

Se pune tofu intr-un vas cu fundul gros. Se stoarce ridichea alba de apa si se pune peste tofu. Acum se adauga algele hiziki si apa de inmuiere de la hiziki si de la ridichea alba. Apa ar trebui sa acopere continutul. Se adauga shoyu, mirin si otetul de orez si se fierb algele pentru 40 minute, in vasul acoperit. Se da la o parte capacul si algele se fierb in continuare pana dispare excesul de lichid.
„Hiziki cu ridiche neagra si tofu” se serveste dupa ce s-au adaugat semintele de susan.

Contine alge uscate wakame  din specia Undaria pinnatifida
Produs in Japonia
Tara de provenienta: Marea Britanie
Are o  aroma usoara si textura moale.
Se adaugă la sfârșitul gătitului pentru a păstra aroma delicata pentru salate se inmoaie timp de 10-15 minute in apa calduta.
Valori nutritionale la 100g: energie 82kJ/20kcal, proteine 1.8g,grasime 0.3g, carbohidrati 0g, lipide 0.3g, fibre 5g,Ca 889mg, Mg 1074mg,Iod 2.07microg.
Atentie: algele sunt bogate in mod natural in iod(care este necesar pt. o buna sanatate) dar nu se recomanda nici a se consuma mai mult de 5g(masa uscata)/saptamana pt. adulti si 1,5g/saptamana pt copii sub 4 ani.

Ingrediente: alga de mare arame deshidratata.
Preparare: Se inmoaie in apa rece timp de 5 min (3:1 apa: arame). Se fierbe in apa de inmuiere timp de 20 minute. Se adauga sos de soia Shoyu sau Tamari si se fierbe pana ce apa se evapora. Se consuma ca garnitura.

Alga de mare Arame are culoare neagra, creste pe stanci, la o adancime de 1 2 m sub apa oceanului si are o aroma specifica, placuta. Este recoltata manual, este fiarta timp de cateva ore pentru a o face mai frageda si apoi uscata la soare. Arame are o frunza lata, care este taiata in forma de fire subtiri, pentru o mai usoara utilizare.

Arame este buna pentru prezentarea gustului algelor de mare. Se prepara usor si are o textura placuta si o aroma blanda.

Este o sursa excelenta de proteine, grasimi si vitamine A, B1, B2, calciu si iod.

Are gust dulce (contine manitol, un indulcitor natural) si este foarte buna pentru hipertensiune, fiind recomanda cardiacilor.
Apa de fierbere a acestor alge este foarte buna pentru o baie de sezut, pentru scurgerile vaginale datorate problemelor la ovare.

Alge uscate din specia Laminaria japonica

Descriere:

Produs in Japonia

Tara de provenienta: Marea Britanie

Valori nutritionale la 100g:

Energie 607kJ/144kcal, proteine 7g, carbohidrati 21,5g, lipide 3,3g, fibre 34,4g, Na 3,7g, Ca 942mg, Mg 742mg, Fe 6.7mg, Iod 341,4mg.

Mod de întrebuinţare:

Aceasta alga este folosita pentru a pregati ”dashi” – supa japoneza de la care se foloseste zeama pentru pregatirea de supe, tocanite sau sosuri.

Preparare:
•Se inmoaie o fasie de 8-12 cm de kombu intr-un litru de apa pentru 20-30 min.
•Se aduce usor apa in clocot si apoi se lasa la fiert inabusit cca. 5 min.
•Se scot algele si se pun deoparte pentru a fi gatite ulterior cu leguminoase sau alte legume.
•Zeama obtinuta se foloseste pentru ”dashi”.

Atentie:

Algele sunt o sursa naturala bogata in iod, dar nu se recomanda consumarea a mai mult de 5g (masa uscata)/saptamana pentru adulti si 1,5g/saptamana pentru copii sub 4 ani.

Alge deshidratate Untaria pinnatifida, alge de mare dulci si subtiri, sub forma de frunze cu aroma delicata, gata de intrebuintare sub forma de fulgi.

Algele de mare sunt surse bogate in minerale si acumuleaza in mod natural metale grele.

Valori nutritionale la 100g: energie 540/128 KJ/kcal, proteine 21.4g, carbohidrati 3.4g (din care glucide 3.4g), lipide 3.2g (din care saturate 0.8g), fibre 34.4 g, sodiu 10.1g, calciu 677mg, magneziu 491mg, fosfor 329mg, potasiu 425mg, vitamina A (retinol) 0.228mg, vitamina B1 0.12 mg, vitamina B2 0.11mg.

Recomandari: acesti fulgi de alge wakame sunt deliciosi in supe sau tocane, sau pur si simplu inuiate si adaugate in salate.

A se pastra in spatii intunecate si uscate, la o temperatura de 10-25°C.

  • Produsele 1-12 (din 12)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos