Produsul a fost adaugat in cos

ALGE KOMBU JAPONEZ 50G

ALGE KOMBU JAPONEZ 50G

40.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: In stoc
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contacteaza-ne!

    0264.406.405

    LUNI-VINERI
    08:00 - 20:00

Descriere

Alge uscate din specia Laminaria japonica

Descriere:

Produs in Japonia

Tara de provenienta: Marea Britanie

Valori nutritionale la 100g:

Energie 607kJ/144kcal, proteine 7g, carbohidrati 21,5g, lipide 3,3g, fibre 34,4g, Na 3,7g, Ca 942mg, Mg 742mg, Fe 6.7mg, Iod 341,4mg.

Mod de întrebuinţare:

Aceasta alga este folosita pentru a pregati ”dashi” – supa japoneza de la care se foloseste zeama pentru pregatirea de supe, tocanite sau sosuri.

Preparare:
•Se inmoaie o fasie de 8-12 cm de kombu intr-un litru de apa pentru 20-30 min.
•Se aduce usor apa in clocot si apoi se lasa la fiert inabusit cca. 5 min.
•Se scot algele si se pun deoparte pentru a fi gatite ulterior cu leguminoase sau alte legume.
•Zeama obtinuta se foloseste pentru ”dashi”.

Atentie:

Algele sunt o sursa naturala bogata in iod, dar nu se recomanda consumarea a mai mult de 5g (masa uscata)/saptamana pentru adulti si 1,5g/saptamana pentru copii sub 4 ani.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos