Cacao, unt de cacao

  • Produsele 1-7 (din 7)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

100% cacao

Pudra de cacao este un produs fin macinat, obtinut din turtele rezultate la presarea miezului boabelor de cacao.

Acest produs se intrebuinteaza in amestec cu zahar, cu apa fierbinte sau cu lapte, la prepararea bauturilor de cacao (la o cana utilizandu-se 5-10 g de pudra de cacao).

Boabele de cacao sunt semintele arborelui Theobroma cacao, originar din America Centrala si de Sud.

Boabele de cacao nu au continut de zahar, insa sunt o sursa excelenta de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, fier, calciu, magneziu, vitaminele B, C si E. Continutul foarte ridicat de magneziu din boabele de cacao maresc puterea muschiului cardiac, descresc coagularea sangelui, regularizeaza tensiunea arteriala si reduce formarea cheagurilor de sange si aparitia atacurilor cerebrale. Magneziul ridica nivelul de alcalinitate din corp, ceea ce ajuta la detoxifiere.

Cacaoa in stare cruda are de 4 ori mai multi antioxidanti decat ciocolata neagra si de 20 ori mai multi decat afinele.

Boabele de cacao mai contin serotonina, triptofan, anandamida, dopamina, PEA – adica toti acei hormoni care au un efect pozitiv asupra chimiei creierului nostru pentru ca permit circulatia mai mare de serotonina si alti neurotransmitatori in creier.

Triptofanul este un aminoacid antidepresiv si joaca un rol important in productia de serotonina, un neurotransmitator anti-stres care reduce anxietatea si ne sporeste rezistenta la stres.

Dintre toate felurile de hrana naturala din cate exista, boabele de cacao au cea mai mare concentratie de antioxidanti, relevati in studii medicale ca fiind foarte stabili si usor de preluat de organismul uman, ei ajungand la celulele tinta in maximum 30 de minute.

Biscuiti crocanti deliciosi cu o umplutura fondanta cu cacao si alune. Ambalati cate 2, ei sunt usor de transportat si pot constitui o buna gustare.

INGREDIENTE:
Umplutura (55%) : zahar de trestie de zahar*, uleiuri vegetale* (palmier* si floarea soarelui*), lapte degresat*, alune*, cacao degresata*, emulgator : lecitina de floarea soarelui; Biscuit (45%) : faina de orez *, zahar de trestie de zahar *, cacao degresata *, lapte degresat *, sare marina. * provenite din agricultura biologica.

Continut total de cacao : 6,8% si de alune : 3,8%.

MOD DE UTILIZARE RECOMANDAT:
A se consuma pe tot parcursul zilei, de la mic dejun la cina, in forma lor simpla, naturala.

VALORI DE ANALIZA NUTRITIONALA MEDIE la 100 gr.produs:
Valoare energetica: 1945kJ /463kcal,
Lipide: 16,0 g (din care acizi grasi saturati:2.9 g),
Glucide: 74.9 g (din care zaharuri:39.8 g),
Proteine: 4.1 g,
Sare: 0.35 g,
Fibre: 1.3 g.

Fabricat in Franta.

• O modalitate sanatoasa de a dezmorti materia cenusie inainte de a o pune la treaba.

• Bobul de cacao este bogat in flavonoizi, despre care se spune ca sunt un bun combustibil pentru creier.

• Despre aceiasi flavonoizi din bobul de cacao se mai spune ca fac inima sa bata in ritmul noptilor sudamericane.

• In top zece al alimentelor bogate in antioxidanti, probabil ca boabele de cacao ar ocupa un loc in primele trei.

• Se mai adauga si un continut ridicat de vitamine si minerale.

• Daca va intrebati de unde vine senzatia de fericire de dupa tableta de ciocolata, cautati raspunsul in bobul de cacao. Fericire, bio!

• Boabele de cacao contin o cantitate de antioxidanti mai mare decat multe alte alimente. Antioxidantii sunt apreciati pentru calitatile lor anti-imbatraire care se vad atat la interior cat si la exterior.

• Cantitatea de magneziu din bobul de cacao este deasemenea peste cea din alte alimente

• Crom, de asemenea din abundenta.

• Vitamina C, mai mult decat multe dintre citrice.

• Nutritionistii si autorii de carti le apreciaza ca fiind cele mai sanatoase dintre toate alimentele.


• Pachetul contine 200g de boabe de cacao intregi, neprelucrate in niciun fel, certificate ecologic cu numarul de certificare BG-BIO-02.

• Tara de provenienta este Peru.

• Boabele de cacao contin antioxidanti in cantitati impresionante.

• Mai contin magneziu, crom si vitamina C.

• Pot fi consumate si de catre persoanele care aleg o dieta vegana.


• Pot fi consumate intregi, cateva boabe pe zi.

• Sau pot fi macinate si adaugate in prajituri si si alte deserturi.

• Ori va puteti folosi imaginatia.

• Dar noi va recomandam sa le consumati ca atare, pentru a beneficia de proprietatile lor nealterate prin tratare termica. Va poate lua ceva timp pana sa va obisnuiti, dar odata ce ati reusit, credem ca nu veti regreta.

Untul de cacao este obtinut in urma presarii masei de cacao destinata fabricarii pudrei de cacao pentru consum. Se prezinta ca o materie alb-crem, cu punct de topire de 37 de grade Celsius cu miros si gust specific, cremos. Este ingredientul de baza al ciocolatei albe alaturi de vanilie si lecitina.

Untul de cacao este foarte bogat in agenti antioxidanti ceea ce il face foarte util industriei farmaceutice si cosmetice. In fapt, mai mult de 90% din produsele pentru bronzat existente pe piata au la baza calitatile antioxidante deosebite ale untului de cacao.

Este folosit la preparare produselor de patiserie, brutarie, cofetarie.

Ingrediente: 100% miez din boabe de cacao.

  • Produsele 1-7 (din 7)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos