Canepa

Cultivarea cânepei este una dintre cele mai vechi ramuri ale industriei umane şi cea mai veche direct atestată.

Cânepa este o plantă-minune. Fiecare parte a ei poate fi valorificată şi a fost folosită deja de mii de ani în China şi părţi ale Europei.

Produsele noastre provin din  utilizarea eficientă şi ecologică a cânepei, îmbinând tradiţia şi inovaţia tehnologică.

Fiecare pas al procesului de producţie este atent supravegheat - de la alegerea seminţelor, la analizarea prospeţimii uleiului presat la rece şi până la ambalarea în sticle speciale violete - pentru a vă oferi permanent produse de calitate superioară.

  • Produsele 1-8 (din 8)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Este un supliment pe bază de fibre din seminţele de cânepă care curăţă colonul de toxinele acumulate şi previne formarea de noi depuneri. Fibrele insolubile menţin sănătoasă flora intestinală, elimină constipaţia şi curăţă tractul digestiv.

Modalităţi de utilizare

Cura de 7 zile pentru detoxifiere uşoară sau cura de 21 zile pentru detoxifiere profundă:
1 lingură de fibra într-un pahar cu apă călduţă, cu 30 minute înainte de micul dejun şi, dacă este cazul, înaintea altor remedii.
1 lingură într-un pahar cu apă călduţă la 3-4 ore după masa de pranz.

Pentru probleme cronice de constipaţie se recomandă zilnic o lingură de fibră într-un pahar cu apă călduţă cu 30 minute înainte de micul dejun.

În timpul curelor de detoxifiere se recomandă evitarea următoarelor alimente:
Carne de porc, carne roşie, mezeluri din carne, mezeluri din soia, lactate nedegresate, ouă, cafea, patiserie din făină albă, pâine albă, alcool, prăjeli.

Seminţele de cânepă sunt unul dintre cele mai nutritive alimente. Gustul lor este similar cu cel al seminţelor de pin şi de floarea soarelui, motiv pentru care pot fi folosite la prepararea unor gustoase şi hrănitoare salate.

Conţinut nutritiv

Sămânţa de cânepă decorticată conţine 30% proteine, 41% grăsime şi 15% carbohidraţi.
Seminţele de cânepă sunt mult mai valoroase din punct de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia. Decorticate, ele conţin 30% proteine, din care 65% este o proteină uşor de digerat, edestina, ceea ce face ca seminţele de cânepă să fie un aliment ideal pentru vegetarieni, înlocuind cu succes lipsa proteinelor de origine animală.

În seminţele de cânepă acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raportul de 3:1, raportul ideal menţine şi cele mai fine vase de sânge curate, prevenind apariţia bolilor cardio-vasculare.

Microelementele prezente în sămânţa de cânepă includ stronţiu, thorium, arsenic şi crom. De asemenea, seminţele sunt o sursă bogată în vitamina E în formă de alfa-, beta-, gamma-, delta-tocoferol şi alfa-tocotrienol.

Indicaţii terapeutice

1.Oboseală, stres. Magneziul şi proteinele de calitate din seminţele de cânepă te ajută să te hrăneşti corect în perioadele de solicitare intensă şi să îţi păstrezi echilibrul în situaţii de stres.

2.Sarcina, alăptare. Conţinutul nutritiv bogat recomandă seminţele de cânepă în dieta viitoarelor mămici şi a mămicilor care alăptează. Nivelul ridicat de omega 3 la mame a scăzut incidenţa de naşteri premature, a crescut greutatea copilului la naştere, lungimea la naştere şi circumferinţa capului, de asemenea a îmbunătăţit inteligenţa bebeluşilor de 18 luni.

3.Hipertensiune. Prezenţa magneziului te ajută să “ţii în frâu” tensiunea, iar aportul de grăsimi sănătoase (acizii graşi omega 6 şi omega 3) în raportul ideal de 3:1 te eliberează de problema găsimilor nesănătoase pentru viaţa arterelor.

4.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

5.Artrita reumatoidă. Acizii graşi omega 3 ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Seminţele de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice.

6.Menţinerea echilibrului hormonal. Cânepa e singura sămânţă comestibilă care conţine acid gamma-linolenic benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. Datorită profilului acizilor graşi din cânepă, ea este sursa cea mai adecvată de AGL pentru consumul pe termen lung.

Pudra proteica din semintele de canepa este un supliment alimentar proteic de origine vegetala.

Spre deosebire de alte pudre proteice, cea din canepa  are un continut bogat de acizi grasi polinesaturati esentiali Omega 6 si Omega 3 si contine 20% fibre alimentare care ajuta la digestie. Pudra proteica din canepa este obtinuta numai prin tehnici mecanice, la rece si nu implica utilizarea solventilor in procesul de productie. Nu contine zahar sau indulcitori artificiali, conservanti sau coloranti, arome.

Se consuma 2-4 linguri pe zi, amestecate cu iaurt, diverse fructe sau legume, cacao sau condimente, procesate in blender.

PROTEINELE DIN SEMINTE DE CANEPA

Din intreg regnul vegetal, in semintele de canepa se gasesc proteinele comestibile care pot fi folosite in cea mai completa masura de catre organismul uman.

Proteinele sunt considerate complete atunci cand contin toti aminoacizii intr-o cantitate suficienta si intr-un raport care sa serveasca nevoile organismului.

Ulei de cânepă presat la rece

Proprietăţile uleiului de cânepă sunt încă puţin cunoscute în România. În ţări precum Canada, Marea Britanie sau Germania el este folosit constant în alimentaţie; datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega

De ce este atât de important pentru noi toţi acest raport? Dezechilibrul în alimentaţia noastră dintre omega 6 şi omega 3 predispune la obezitate, oboseală, depresii, la boli cardiovasculare şi la îmbolnăvirea pielii. S-a calculat că, în alimentaţia modernă, raportul dintre cei doi acizi graşi esenţiali ajunge până la 20:1, departe de raportul optim.

Indicaţii terapeutice
Datorită calităţilor sale, uleiul de cânepă este recomandat în următoarele situaţii:

1.Colesterol peste medie. Acizii graşi esenţiali din uleiul din seminţe de cânepă menţin colesterolul scăzut. Cum? Prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul tău se îmbunătăţeste, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, nu mai au timp să se depună pe pereţii arterelor.

2.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

3.Dermatite atopice. S-a descoperit că psoriazisul apare pe fondul unei deficienţe de omega 6 în organism. De aceea, în timpul tratamentului se recomandă ca adjuvant folosirea în alimentaţie a uleiului din seminţe de cânepă. De asemenea, acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii.

4.Sistem imunitar şi convalescenţa. S-a descoperit că acizii graşi esenţiali îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi mărind capacitatea de recuperare a organismului.

5.Menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Se recomandă şi pentru cei care suferă deja de procesul de demielinizare (membrana nervoasă îşi pierde teaca de mielină).

6.Menţinerea frumuseţii picioarelor. Prin acţiunea lor vasodilatatoare şi de prevenire a formării cheagurilor de sânge, acizii graşi omega 3 şi omega 6 te ajută la menţinerea sănătăţii picioarelor. Un raport optim de 3:1 între acizii graşi omega 6 şi omega 3 menţine şi cele mai fine vase de sânge curate şi astfel circulaţia periferică nu va fi îngreunată, înlăturând simptomul de „picioare grele” atât de obişnuit la sfârşitul unei zile de muncă.

7.Dieta vegetariană. Pentru cei care au eliminat carnea din alimentaţia lor, este nevoie de un aport de calitate în ce priveşte grăsimile nesaturate.
Conţinut sticlă
Sticla conţine uleiul limpede, fără elemente în suspensie, de culoare verde intens.

Concluzie
Uleiul din seminţe de cânepă te ajută să-ţi menţii sănătatea şi frumuseţea zi de zi, să ai o viaţă activă în care să te bucuri din plin de realizările tale.

Capsulele cu ulei de canepa sunt obtinute prin incapsularea uleiului presat la rece in gelatina si reprezinta varianta mai rapida a uleiului pentru suplimentarea dietei cu acizii grasi esentiali Omega 6 si Omega 3.

Uleiul de canepa ajuta la mentinerea sanatatii si elasticitatii membranei celulelor (mai ales a celulelor nervoase), revitalizarea sistemului imunitar, mentinerea unei inimi sanatoase prin reducerea nivelului colesterolului si a presiunii arteriale, a proceselor inflamatorii ale arterelor si reducerea simtomelor premenstruale si ale menopauzei.

Se recomanda 2-4 capsule pe zi.

Canah Hemp Lotion conţine ulei de cânepă, unt de Shea, zinc şi extract de gălbenele, fiind special creată pentru îngrijirea pielii sensibile.

√ fără parfum
√ fără conservanţi
√ fără uleiuri minerale

Uleiul din seminţe de cânepă este unicul ulei vegetal care conţine raportul ideal 1:3 între acizii graşi esenţiali Omega 3 & Omega 6 plus acidul gamma - Linolenic (GLA), fiind un excelent emolient şi hidratant natural. Produsele de îngrijire corporală ce conţin ulei din seminţe de cânepă pot reduce disconfortul pielii prin calmarea şi recondiţionarea pielii uscate, deteriorate, ajută la creşterea elasticităţii membranei şi capacitatea de menţinere a apei în ţesuturi.
Canah Hemp Lotion reface eficient stratul hidrolipidic al pielii, calmând şi hidratând pielea după baie. Loţiunea este indicată atât copiilor, cât şi adulţilor cu piele sensibilă, uscată sau iritată cu dermatită atopică.

Utilizare:
După baie sau duş se aplică uşor loţiunea pe faţă şi pe celelalte părţi ale corpului, masând uşor cu degetele.

Ingrediente:
Apă, Ulei din seminţe de cânepă, Butyrospermum Parkii Butter (unt de Shea), Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Panthenol Oxid de Zinc, Caprylic/Capric Triglyceride şi Acid Polyhydroxystearic, Acid Isostearic, Glucoză, Gumă de Xantan, Alantonină, Ulei de Gălbenele, Bisabolol, Glucoză Oxidază, Lactoperoxidase.

Seminţele de cânepă sunt unul dintre cele mai nutritive alimente. Gustul lor este similar cu cel al seminţelor de pin şi de floarea soarelui, motiv pentru care pot fi folosite la prepararea unor gustoase şi hrănitoare salate.

Conţinut nutritiv

Sămânţa de cânepă decorticată conţine 30% proteine, 41% grăsime şi 15% carbohidraţi.
Seminţele de cânepă sunt mult mai valoroase din punct de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia. Decorticate, ele conţin 30% proteine, din care 65% este o proteină uşor de digerat, edestina, ceea ce face ca seminţele de cânepă să fie un aliment ideal pentru vegetarieni, înlocuind cu succes lipsa proteinelor de origine animală.

În seminţele de cânepă acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raportul de 3:1, raportul ideal menţine şi cele mai fine vase de sânge curate, prevenind apariţia bolilor cardio-vasculare.

Microelementele prezente în sămânţa de cânepă includ stronţiu, thorium, arsenic şi crom. De asemenea, seminţele sunt o sursă bogată în vitamina E în formă de alfa-, beta-, gamma-, delta-tocoferol şi alfa-tocotrienol.

Indicaţii terapeutice

1.Oboseală, stres. Magneziul şi proteinele de calitate din seminţele de cânepă te ajută să te hrăneşti corect în perioadele de solicitare intensă şi să îţi păstrezi echilibrul în situaţii de stres.

2.Sarcina, alăptare. Conţinutul nutritiv bogat recomandă seminţele de cânepă în dieta viitoarelor mămici şi a mămicilor care alăptează. Nivelul ridicat de omega 3 la mame a scăzut incidenţa de naşteri premature, a crescut greutatea copilului la naştere, lungimea la naştere şi circumferinţa capului, de asemenea a îmbunătăţit inteligenţa bebeluşilor de 18 luni.

3.Hipertensiune. Prezenţa magneziului te ajută să “ţii în frâu” tensiunea, iar aportul de grăsimi sănătoase (acizii graşi omega 6 şi omega 3) în raportul ideal de 3:1 te eliberează de problema găsimilor nesănătoase pentru viaţa arterelor.

4.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

5.Artrita reumatoidă. Acizii graşi omega 3 ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Seminţele de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice.

6.Menţinerea echilibrului hormonal. Cânepa e singura sămânţă comestibilă care conţine acid gamma-linolenic benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. Datorită profilului acizilor graşi din cânepă, ea este sursa cea mai adecvată de AGL pentru consumul pe termen lung.

Seminţele de cânepă sunt unul dintre cele mai nutritive alimente. Gustul lor este similar cu cel al seminţelor de pin şi de floarea soarelui, motiv pentru care pot fi folosite la prepararea unor gustoase şi hrănitoare salate.

Conţinut nutritiv

Sămânţa de cânepă decorticată conţine 30% proteine, 41% grăsime şi 15% carbohidraţi.
Seminţele de cânepă sunt mult mai valoroase din punct de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia. Decorticate, ele conţin 30% proteine, din care 65% este o proteină uşor de digerat, edestina, ceea ce face ca seminţele de cânepă să fie un aliment ideal pentru vegetarieni, înlocuind cu succes lipsa proteinelor de origine animală.

În seminţele de cânepă acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raportul de 3:1, raportul ideal menţine şi cele mai fine vase de sânge curate, prevenind apariţia bolilor cardio-vasculare.

Microelementele prezente în sămânţa de cânepă includ stronţiu, thorium, arsenic şi crom. De asemenea, seminţele sunt o sursă bogată în vitamina E în formă de alfa-, beta-, gamma-, delta-tocoferol şi alfa-tocotrienol.

Indicaţii terapeutice

1.Oboseală, stres. Magneziul şi proteinele de calitate din seminţele de cânepă te ajută să te hrăneşti corect în perioadele de solicitare intensă şi să îţi păstrezi echilibrul în situaţii de stres.

2.Sarcina, alăptare. Conţinutul nutritiv bogat recomandă seminţele de cânepă în dieta viitoarelor mămici şi a mămicilor care alăptează. Nivelul ridicat de omega 3 la mame a scăzut incidenţa de naşteri premature, a crescut greutatea copilului la naştere, lungimea la naştere şi circumferinţa capului, de asemenea a îmbunătăţit inteligenţa bebeluşilor de 18 luni.

3.Hipertensiune. Prezenţa magneziului te ajută să “ţii în frâu” tensiunea, iar aportul de grăsimi sănătoase (acizii graşi omega 6 şi omega 3) în raportul ideal de 3:1 te eliberează de problema găsimilor nesănătoase pentru viaţa arterelor.

4.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

5.Artrita reumatoidă. Acizii graşi omega 3 ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Seminţele de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice.

6.Menţinerea echilibrului hormonal. Cânepa e singura sămânţă comestibilă care conţine acid gamma-linolenic benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. Datorită profilului acizilor graşi din cânepă, ea este sursa cea mai adecvată de AGL pentru consumul pe termen lung.

  • Produsele 1-8 (din 8)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos