Ceai

Ceaiurile din plante, infuziile de fructe si ceaiurile cu mirodenii ne istorisesc legende stravechi si reconfortante povesti romantice, de dragoste, si aventuri. Ghimbirul, Rooibos, Mate si Lapacho va vor purta într-o calatorie inedita pe cararile putin cunoscute ale altor culturi consumatoare de ceai. Ceaiurile negre si verzi aduc adierea întelepciunii orientale.

    • Sorteaza dupa:

Pachetul conține 15 pungi de CEAI VERDE Matcha certificate BIO, care îndeplinește cele mai stricte cerințe de vânzare în UE. Ambalaj transparent, ceai cu origine clară.

Ceaiul verde contine antioxidanti puternici, numiti catehine, care vaneaza radicalii liberi din organism. Cea mai puternica catehina din ceaiul verde este numita ECGC (epigalocatehingalat), despre care se crede ca este un anticancerigen extrem de puternic. O ceasca de ceai verde matcha are de 137 de ori mai mult ECGC.

 

Unul din locurile cu cei mai varstnici oameni de pe planeta este Okinawan, Japonia. Longevitatea acestor oameni a fost atribuita in special consumului regulat de ceai verde matcha. Este cel mai popular ceai din Japonia, dar popularitatea sa se raspandeste rapid si in restul lumii. Avand in vedere proprietatile sale antiinflamatorii, antioxidante si anti-imbatranire, este si normal.

 

Clorofila, cea care da culoarea verde a ceaiului si a celorlalte plante verzi, este de asemenea un detoxifiant puternic si ajuta la eliminarea substantelor chimice si a metalelor grele din organism.

Calugarii budisti nu stiu multe despre masa musculara si despre slabit, dar stiu cu siguranta multe despre a avea o viata lunga si fara stres. Unul din secretele lor: ceaiul verde matcha (numit si maccha)

 

Ceaiul verde japonez este crescut la umbra, pentru a mari continutul de clorofila al frunzelor. Apoi, aceste frunze bogate in clorofila sunt culese manual, tinute la abur, uscate si pisate intr-o pudra fina de ceai.

 

Istoria si procesul de cultivare sunt interesante, dar ce ii intereseaza pe majoritatea celor preocupati de sport si o viata mai sanatoasa, sunt proprietatile sale antioxidante. O ceasca de ceai verde matcha  are de 10 ori mai multi antioxidanti decat o ceasca de ceai verde obisnuit. Are un nivel al antioxidantilor de 6.2 ori mai mare decat fructele goji, de 7 ori mai mare decat al ciocolatei negre, de 17 ori mai mare decat al afinelor si de 60.5 ori mai mare decat spanacul.

Ingrediente

Ceai La Mulți Ani! (Happy Birthday Herbal Tea): frunze de mur, flori de soc, flori de tei, izmă bună, verbină, salvie, petale de floarea-soarelui şi albăstrele. Ceai Voie Bună (Cheery Herbal Tea): frunze de mur, izmă bună, frunze de frag, gălbenele, albăstrele şi petale de floarea-soarelui. Ceai Rooibos Portocale (Rooibos Orange Tea): 59% rooibos, 39% bucățele de portocale, petale de floarea-soarelui şi esenţă de portocale. Ceai Ghimbir Lămâi (Ginger Lemon Tea): 25% ghimbir, lemongrass, lemn dulce, 12% coajă de lămâi, piper negru, mentă şi hibiscus. Ceai Soare de Ghimbir (Ginger Sun Tea): 33% ghimbir, lemongrass, bucăţele de portocale, scorţişoară, cardamom, lemn dulce, roiniţă, petale de trandafir şi petale de floarea-soarelui. Ceai Alb Pai Mu Tan (White Tea Pai Mu Tan): 100% ceai alb. Ceai Verde Lemongrass (Green Tea Lemongrass): 80% ceai verde şI 20% lemongrass. Ceai Negru Earl Grey (Earl Grey Black Tea): 96% ceai negru și esență de bergamot. Ceai Îngeraşii Ştrengari Somn Ușor (Cheeky Cherubs Bedtime Tea): roiniţă, frunze de mur, flori de soc, cimbrişor, gălbenele, verbină, albăstrele şi petale de floarea-soarelui. Ceai Îngeraşii Ştrengari Năsuc Înfundat (Cheeky Cherubs Sniffle Tea): mentă, muşeţel, flori de soc, flori de tei, salvie şi cimbru de cultură.


Descriere

10 sortimente diverse de ceai
20 plicuri de ceai ecologice, două bucăți
din fiecare sortiment

Ingrediente

ceai verde 49%, lemongrass, coajă de lămâi 15%, gălbenele şi albăstrele.


Descriere

Întindeţi-vă în hamac, sorbiţi din acest ceai răcoritor şi relaxaţi-vă – ce fericire!
Tip pentru ceai rece (Ice Tea): adăugaţi bucăţele de fructe de pădure şi mentă. Delicios!

CRETISOARA - Alchemilla vulgaris

Cunoscută încă din vechime, această plantă, „mantaua doamnei", are în primul rând întrebuinţări pentru bolile specifice femeilor. Aşa este cunoscut efectul său, încă de două-trei secole, pentru combaterea leucoreei, tulburărilor menstruale, anexite, tulburări de menopauză. Este foarte util în tratarea rănilor. împreună cu coada şoricelului este mijlocul ideal folosit în tratarea oricăror tulburări menstruale, dureri în timpul ciclului, tulburări ce apar la menopauză. Planta are un efect deosebit în combaterea spasmelor şi durerilor musculare, anemie, slăbiciune generală, tulburări de creştere la copii. Persoanele obeze este bine să bea cel puţin o cană cu ceai de cretişoară zilnic. De asemeni, persoanele cu predispoziţie la glicemie ridicată (diabet). Copiii cu muşchi slabi, sau care nu iau în greutate, să bea până la două căni cu ceai de cretişoară zilnic.

Cretişoara conţine şi taninuri,  ceea ce o recomandă în tratarea afecţiunilor digestive, enterocolite, diaree cronică. Şi pentru bolnavii de epilepsie, cretişoară ajută la rărirea crizelor bolii şi chiar la vindecarea acesteia. Pentru bolile specifice copiilor ceaiul de cretişoară ajută la anemie, astenie, convulsii (copii handicapaţi) în stările de slăbiciune generală, pentru bolile specifice bărbaţilor: atrofie musculară, hernie inghinală şi impotenţă. în stările de febră, la fracturi, răni (în general). Nu trebuie uitat efectul binefăcător pentru favorizarea naşterii şi în vindecarea urmărilor unei naşteri grele. Nu în ultimul rând, vindecă tuberculoza intestinală şi prolapsul intestinal.

Mod de folosire:

Ceai (infuzie):
O linguriţă vârfuită cu frunze de cretişoară la 250 ml apă clocotită. Se lasă până la un minut, se strecoară, se beau până la trei căni de ceai pe zi.

Aplicare directă (comprese):
Frunzele de cretişoară proaspăt culese, se spală, se zdrobesc cu un făcăleţ din lemn pe o planşetă (tot din lemn). Se aplică pe răni şi tăieturi.

Baie de şezut:
Se pun patru pumni cu frunze de cretişoară la cinci litri de apă rece, se lasă peste noapte, apoi se încălzeşte amestecul, se strecoară şi se adaugă la apa pentru baie. Zona rinichilor trebuie să fie acoperită de apă. Durata băii este de 20 de minute. După baie, corpul nu se şterge, se îmbracă un halat pentru baie şi se trece bolnavul la pat pentru a transpira, circa o oră.

Ingrediente

100% muşeţel


Descriere

Simbolul puterii, muşeţelul, deşi modestă, oferă siguranţă.

100% MĂCEŞE - (Rosa canina)

Se dezvoltă splendid pe pantele însorite, pe marginea câmpurilor şi era cultivată în evul mediu în grădinile mănăstirilor datorită supleţei sale. Abundenţa vitaminei C, care rezistă chiar şi la fierberi de scurtă durată, ajută sistemul nostru la adaptarea fluctuaţiilor climaterice în perioadele de tranziţie ale anotimpurilor, primăvara şi toamna

Ghimbir - un ceai din indepartatul Est Asiatic cu o nota proaspata si picanta!

In medicina Ayurveda, ghimbirul este numit "fierbinte" - adduce foc in corp.

Contine:

Macese, bucatele de mar, hibiscus, bucatele de portocala, scortisoara, esente ecologice noapte de iarna: portocale dulci, mandarine, cuisoare, scortisoara si levantica.

Ingrediente

30% bucățele de mere, măceșe, coajă de lămâi, bucățele de lămâi, bucățele de portocale, scorțișoară Cassia, coajă de portocală, ienibahar, lemn dulce și vanilie.


Descriere

Deja de la intrare în casa mătușii te întămpină aroma plăcută a scorțișoarei îndulcite cu mere. Toată lumea știe că a pregătit cel mai bun ștrudel cu mere. Servește un ceai delicios pe lângă, în fiecare zi ștrudelul cu ceai este o bucurie.

100% Rooibos

Rooibos-ul, cunoscut şi ca ceai din plante de tufiş roşu, este o băutură naţională în Africa de Sud. Tufişul roşu (Massai) este o plantă perenă din familia Leguminoaselor, cu o inălţime de circa 1,5 metri, ale cărei frunze şi tulpini sunt tăiate în bucăţele mici, de aproximativ 1 centimetru. Aceste bucăţele sunt întinse afară şi stropite cu apă o jumătate de zi, până când ceaiul începe să fermenteze şi să înceapă să se coloreze în culoarea tipică maroniu-roşiatică.
Rooibos-ul are o aromă moale şi aromată şi spre deosebire de ceaiul negru nu conţine cafeină (o băutură ideală pentru copii) şi nu devine amar la gust dacă este lăsat la infuzat pentru mai mult timp.

Rooibos-ul este cunoscut drept băutura sănătăţii de către localnici. Nu conţine tanin, însă are un conţinut ridicat de vitamina C, şi minerale ca: cupru, calciu, zinc, microelemente şi flavonoide. Toate acestea acţionează ca protectori împotriva „radicalilor liberi” (aceştia fiind factorii care cauzează multe boli, cum sunt artritele, cancerul, arteriosclerozele, inflamaţiile şi atacurile de cord).

Ingrediente

frunze de mur, cimbrişor, fenicul, isop, flori de soc, salvie, boabe de ienupăr, mentă creaţă şi nalbă comună


Descriere

Un susţinător adevărat în sezonul rece

Ingrediente

păstăi de cacao, 17% rooibos, bucăţelede scorţişoară, lemn dulce, cardamom şi extract de vanilie cu bourbon


Descriere

Rooibos îmbunătăţit cu păstăi de cacao şi mirodenii. Este o posibilitate de a savura cipcolată fără calorii! Gustos, atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici!

 

Ingrediente

roiniță, izmă bună, mentă, nalbă comună, bănuți, gălbenele și albăstrele


Descriere

Toată lumea are nevoie de puţină fericire. Un buchet uriaş plin de "şansa vieţii" servit într-o ceaşcă de ceai fierbinte, este o comoară preţioasă pentru tine sau pentru un prieten drag! Fericirea trebuie împărtăşită!

A lasa grijile deoparte necesita practica! In aceasta lume plina de agitatie, stress si griji trebuie sa ne amintim ca avem nevoie de relaxare. Ceaiul "Fara Stress" va ajuta.

Ingrediente:

roinita*, frunze de mur*, ovaz verde*, galbenele*, flori de soc* petale de floarea-soarelui*, albastrele* si petale de trandafiri*

Ingrediente

roiniță, flori de soc, gălbenele, cimbrișor, albăstrele și frunze de zmeur.


Descriere

Ceai de Plante

Luna Plină aduce liniște și calm. Bun pentru pacea interioară și relaxare...

Ingrediente

roiniţă, frunze de mur, măceșe și nalbă comună.


Descriere

Ceai ideal înainte de culcare. Simplu se stinge lumina și adormi… gistul plăcut de plante garantează un somn liniștit – nu mai e nevoie să numeri oile sau stelele.

Lapacho este obţinut din scoarţa de arbore Lapacho din pǎdurea tropicalǎ.

Numai scoarţa roşie din exterior este folosită în procesul de producţie. Scoarţa contine numeroase tanine, acizi şi vitamine.

Acest ceai ce este folosit pentru o gamă largă de boli, de la artrite la ulcer, diabet şi cancer. Ca rezultat, multe companii de plante medicinale şi magazine de alimentaţie sănătoasă promovează puternic ceaiul de Lapacho ca un puternic vindecător de toate.

Mod de preparare:
Puneti 2 linguri de Lapacho in 3/4 litri de apa fierbinte. Lasati sa stea 15 minute.
Ingrediente:
100% lapacho

  Produsul a fost adaugat in cos