Ceai

Ceaiurile din plante, infuziile de fructe si ceaiurile cu mirodenii ne istorisesc legende stravechi si reconfortante povesti romantice, de dragoste, si aventuri. Ghimbirul, Rooibos, Mate si Lapacho va vor purta într-o calatorie inedita pe cararile putin cunoscute ale altor culturi consumatoare de ceai. Ceaiurile negre si verzi aduc adierea întelepciunii orientale.

    • Sorteaza dupa:

Pachetul conține 15 pungi de CEAI VERDE Matcha certificate BIO, care îndeplinește cele mai stricte cerințe de vânzare în UE. Ambalaj transparent, ceai cu origine clară.

Ceaiul verde contine antioxidanti puternici, numiti catehine, care vaneaza radicalii liberi din organism. Cea mai puternica catehina din ceaiul verde este numita ECGC (epigalocatehingalat), despre care se crede ca este un anticancerigen extrem de puternic. O ceasca de ceai verde matcha are de 137 de ori mai mult ECGC.

 

Unul din locurile cu cei mai varstnici oameni de pe planeta este Okinawan, Japonia. Longevitatea acestor oameni a fost atribuita in special consumului regulat de ceai verde matcha. Este cel mai popular ceai din Japonia, dar popularitatea sa se raspandeste rapid si in restul lumii. Avand in vedere proprietatile sale antiinflamatorii, antioxidante si anti-imbatranire, este si normal.

 

Clorofila, cea care da culoarea verde a ceaiului si a celorlalte plante verzi, este de asemenea un detoxifiant puternic si ajuta la eliminarea substantelor chimice si a metalelor grele din organism.

Calugarii budisti nu stiu multe despre masa musculara si despre slabit, dar stiu cu siguranta multe despre a avea o viata lunga si fara stres. Unul din secretele lor: ceaiul verde matcha (numit si maccha)

 

Ceaiul verde japonez este crescut la umbra, pentru a mari continutul de clorofila al frunzelor. Apoi, aceste frunze bogate in clorofila sunt culese manual, tinute la abur, uscate si pisate intr-o pudra fina de ceai.

 

Istoria si procesul de cultivare sunt interesante, dar ce ii intereseaza pe majoritatea celor preocupati de sport si o viata mai sanatoasa, sunt proprietatile sale antioxidante. O ceasca de ceai verde matcha  are de 10 ori mai multi antioxidanti decat o ceasca de ceai verde obisnuit. Are un nivel al antioxidantilor de 6.2 ori mai mare decat fructele goji, de 7 ori mai mare decat al ciocolatei negre, de 17 ori mai mare decat al afinelor si de 60.5 ori mai mare decat spanacul.

Ingrediente

Ceai La Mulți Ani! (Happy Birthday Herbal Tea): frunze de mur, flori de soc, flori de tei, izmă bună, verbină, salvie, petale de floarea-soarelui şi albăstrele. Ceai Voie Bună (Cheery Herbal Tea): frunze de mur, izmă bună, frunze de frag, gălbenele, albăstrele şi petale de floarea-soarelui. Ceai Rooibos Portocale (Rooibos Orange Tea): 59% rooibos, 39% bucățele de portocale, petale de floarea-soarelui şi esenţă de portocale. Ceai Ghimbir Lămâi (Ginger Lemon Tea): 25% ghimbir, lemongrass, lemn dulce, 12% coajă de lămâi, piper negru, mentă şi hibiscus. Ceai Soare de Ghimbir (Ginger Sun Tea): 33% ghimbir, lemongrass, bucăţele de portocale, scorţişoară, cardamom, lemn dulce, roiniţă, petale de trandafir şi petale de floarea-soarelui. Ceai Alb Pai Mu Tan (White Tea Pai Mu Tan): 100% ceai alb. Ceai Verde Lemongrass (Green Tea Lemongrass): 80% ceai verde şI 20% lemongrass. Ceai Negru Earl Grey (Earl Grey Black Tea): 96% ceai negru și esență de bergamot. Ceai Îngeraşii Ştrengari Somn Ușor (Cheeky Cherubs Bedtime Tea): roiniţă, frunze de mur, flori de soc, cimbrişor, gălbenele, verbină, albăstrele şi petale de floarea-soarelui. Ceai Îngeraşii Ştrengari Năsuc Înfundat (Cheeky Cherubs Sniffle Tea): mentă, muşeţel, flori de soc, flori de tei, salvie şi cimbru de cultură.


Descriere

10 sortimente diverse de ceai
20 plicuri de ceai ecologice, două bucăți
din fiecare sortiment

Ingrediente

ceai verde 49%, lemongrass, coajă de lămâi 15%, gălbenele şi albăstrele.


Descriere

Întindeţi-vă în hamac, sorbiţi din acest ceai răcoritor şi relaxaţi-vă – ce fericire!
Tip pentru ceai rece (Ice Tea): adăugaţi bucăţele de fructe de pădure şi mentă. Delicios!

100% MĂCEŞE - (Rosa canina)

Se dezvoltă splendid pe pantele însorite, pe marginea câmpurilor şi era cultivată în evul mediu în grădinile mănăstirilor datorită supleţei sale. Abundenţa vitaminei C, care rezistă chiar şi la fierberi de scurtă durată, ajută sistemul nostru la adaptarea fluctuaţiilor climaterice în perioadele de tranziţie ale anotimpurilor, primăvara şi toamna

CRETISOARA - Alchemilla vulgaris

Cunoscută încă din vechime, această plantă, „mantaua doamnei", are în primul rând întrebuinţări pentru bolile specifice femeilor. Aşa este cunoscut efectul său, încă de două-trei secole, pentru combaterea leucoreei, tulburărilor menstruale, anexite, tulburări de menopauză. Este foarte util în tratarea rănilor. împreună cu coada şoricelului este mijlocul ideal folosit în tratarea oricăror tulburări menstruale, dureri în timpul ciclului, tulburări ce apar la menopauză. Planta are un efect deosebit în combaterea spasmelor şi durerilor musculare, anemie, slăbiciune generală, tulburări de creştere la copii. Persoanele obeze este bine să bea cel puţin o cană cu ceai de cretişoară zilnic. De asemeni, persoanele cu predispoziţie la glicemie ridicată (diabet). Copiii cu muşchi slabi, sau care nu iau în greutate, să bea până la două căni cu ceai de cretişoară zilnic.

Cretişoara conţine şi taninuri,  ceea ce o recomandă în tratarea afecţiunilor digestive, enterocolite, diaree cronică. Şi pentru bolnavii de epilepsie, cretişoară ajută la rărirea crizelor bolii şi chiar la vindecarea acesteia. Pentru bolile specifice copiilor ceaiul de cretişoară ajută la anemie, astenie, convulsii (copii handicapaţi) în stările de slăbiciune generală, pentru bolile specifice bărbaţilor: atrofie musculară, hernie inghinală şi impotenţă. în stările de febră, la fracturi, răni (în general). Nu trebuie uitat efectul binefăcător pentru favorizarea naşterii şi în vindecarea urmărilor unei naşteri grele. Nu în ultimul rând, vindecă tuberculoza intestinală şi prolapsul intestinal.

Mod de folosire:

Ceai (infuzie):
O linguriţă vârfuită cu frunze de cretişoară la 250 ml apă clocotită. Se lasă până la un minut, se strecoară, se beau până la trei căni de ceai pe zi.

Aplicare directă (comprese):
Frunzele de cretişoară proaspăt culese, se spală, se zdrobesc cu un făcăleţ din lemn pe o planşetă (tot din lemn). Se aplică pe răni şi tăieturi.

Baie de şezut:
Se pun patru pumni cu frunze de cretişoară la cinci litri de apă rece, se lasă peste noapte, apoi se încălzeşte amestecul, se strecoară şi se adaugă la apa pentru baie. Zona rinichilor trebuie să fie acoperită de apă. Durata băii este de 20 de minute. După baie, corpul nu se şterge, se îmbracă un halat pentru baie şi se trece bolnavul la pat pentru a transpira, circa o oră.

Ingrediente

100% muşeţel


Descriere

Simbolul puterii, muşeţelul, deşi modestă, oferă siguranţă.

Ingrediente

roiniță, flori de soc, gălbenele, cimbrișor, albăstrele și frunze de zmeur.


Descriere

Ceai de Plante

Luna Plină aduce liniște și calm. Bun pentru pacea interioară și relaxare...

Ingrediente

roiniţă, frunze de mur, măceșe și nalbă comună.


Descriere

Ceai ideal înainte de culcare. Simplu se stinge lumina și adormi… gistul plăcut de plante garantează un somn liniștit – nu mai e nevoie să numeri oile sau stelele.

Lapacho este obţinut din scoarţa de arbore Lapacho din pǎdurea tropicalǎ.

Numai scoarţa roşie din exterior este folosită în procesul de producţie. Scoarţa contine numeroase tanine, acizi şi vitamine.

Acest ceai ce este folosit pentru o gamă largă de boli, de la artrite la ulcer, diabet şi cancer. Ca rezultat, multe companii de plante medicinale şi magazine de alimentaţie sănătoasă promovează puternic ceaiul de Lapacho ca un puternic vindecător de toate.

Mod de preparare:
Puneti 2 linguri de Lapacho in 3/4 litri de apa fierbinte. Lasati sa stea 15 minute.
Ingrediente:
100% lapacho

Continut:

Ceaiul alb considerat cel mai pretios sortiment de ceai din lume. Un gust fin, savoare florala si o culoare deschisa.

100% ceai alb.

Ingrediente

100% ceai negru


Descriere

puternic, corpolent, acid

Ideal pentru amatorii de ceai negru cărora le plac gusturile puternice. Acest Assam este un soi corpolent, bogat și ușor picant. Este bine cunoscut și îndrăgit ca un ceai de mic dejun cu un strop de lapte, dar merge la fel de bine cu mâncăruri din cereale sau deserturi de ciocolată neagră sau nuga. Aria de cultivare a acestui ceai Assam este pe platourile care se întind pe ambele maluri ale Brahmaputrei în India de Nord-Est. Este la poalele munților Himalaya de Est, și este cunoscută ca locul de naștere a cultivării ceaiului

Ingrediente

100% ceai negru


Descriere

auriu sclipitor, floral, ușor acrișor

La poalele munților Himalaya se întinde aria de cultivare a unuia dintre cele mai delicate ceaiuri negre, Darjeeling. Versanții la mare altitudine, soarele intens de la munte și nopțile răcoroase îi conferă acestui ceai nuanțele speciale. Acest ceai Darjeeling din a doua recoltă (2nd Flush) are o culoare aurie sclipitoare și se evidențiază prin aromele florale, delicat acrișoare și nuanțele ușoare de malț. Perfect pentru ceaiul de micul dejun sau de după amiază.

Ingrediente

96% ceai negru și esență de bergamot.


Descriere

corpolent, nuanțe de lămâie

Un deliciu tradițional de ceai: Earl Grey – un amestec de ceai negru cu ulei de bergamot, se evidențiază prin gustul său corpolent, cu nuanțe de lămâie. Un însoțitor tipic englez al deserturilor. Sugestie: Adaugă zeamă proaspătă de lămâie și transformă-l pe Earl Grey într-o Lady Grey înviorătoare.

Ingrediente

frunze de mur, flori de soc, 30% mate, lemongrass, măceșe, mentă creață, ceai verde și petale de trandafiri.


Descriere

Ceai de Plante cu Mate

Luna Nouă este o sursă de energie și entuziasm. Acest ceai transmite optimism..

Ingrediente

frunze de mur, flori de soc, 20% ceai verde, măceșe, bucățele de măr și gălbenele.


Descriere

Ceai de Plante cu Ceai Verde

Luna Descrescătoare aduce alinare și eliberare. Ascultă-ți inima...

Ingrediente

100% ceai verde


Descriere

puternic, acrișor, proaspăt

Chun Mee - un ceai verde clasic – are arome puternice, plăcut acrișoare cu o notă proaspătă. Chun Mee înseamnă „sprânceană prețioasă”. Ceaiul și-a primit numele după formele frunzelor, care sunt ușor arcuite și seamănă cu sprâncene când se răsucesc. Acest ceai verde se asortează bine atât cu mâncăruri picante cât și cele îmbelșugate.

Continut:

Rooibos-ul, cunoscut şi ca ceai din plante de tufiş roşu, este o băutură naţională în Africa de Sud. Tufişul roşu (Massai) este o plantă perenă din familia Leguminoaselor, cu o inălţime de circa 1,5 metri, ale cărei frunze şi tulpini sunt tăiate în bucăţele mici, de aproximativ 1 centimetru. Aceste bucăţele sunt întinse afară şi stropite cu apă o jumătate de zi, până când ceaiul începe să fermenteze şi să înceapă să se coloreze în culoarea tipică maroniu-roşiatică.
Rooibos-ul are o aromă moale şi aromată şi spre deosebire de ceaiul negru nu conţine cafeină (o băutură ideală pentru copii) şi nu devine amar la gust dacă este lăsat la infuzat pentru mai mult timp.

Rooibos-ul este cunoscut drept băutura sănătăţii de către localnici. Nu conţine tanin, însă are un conţinut ridicat de vitamina C, şi minerale ca: cupru, calciu, zinc, microelemente şi flavonoide. Toate acestea acţionează ca protectori împotriva „radicalilor liberi” (aceştia fiind factorii care cauzează multe boli, cum sunt artritele, cancerul, arteriosclerozele, inflamaţiile şi atacurile de cord).

100% rooibos.
  Produsul a fost adaugat in cos