Produsul a fost adaugat in cos

ECO QUINOA EXPANDATA 200G

ECO QUINOA EXPANDATA 200G

16.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: La comanda
    Greutate/Ambalaj: 200 gr
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contacteaza-ne!

    0264.406.405

    LUNI-VINERI
    08:00 - 20:00

Descriere

Quinoa (care se pronunta chinoa) este o cereala originara din America de Sud, intalnita tot mai des si care contine toti aminoacizii esentiali

In consecinta, este o proteina completa, dar este mai usor de digerat decat proteina din carne si are un continut infinit mai scazut de grasime decat cele mai multe tipuri de carne.Cu gust delicat si valori nutritionale deosebite, contine cei 8 aminoacizi esentiali si este o sursa de Ca, K, Zn, Fe, Mg si vitamine din complexul B. Inlocuieste orezul in preparate ca: pilaf, garnituri, umpluturi sau deserturi Isi mareste volumul de 4 ori. Nu contine gluten.
Considerat aliment de baza in civilizatia incasa, astazi se cunosc peste 1800 de varietati de quinoa.

Desi face parte din familia cerealelor, este de fapt o pseudo cereala intrucat se situeaza la interferenta dintre cereale si ierburi.

Denumita si “cereala care bate carnea” datorita nivelului proteic care il depaseste pe cel al multor tipuri de carne, aceasta proteina vegetala are exceptionalul merit ca nu produce colesterol sau rigidizarea arterelor.

Proprietatile semintelor comestibile de quinoa reduc cantitatea de grasimi din sange si previn formarea placilor de aterom, reducand riscul de atac de cord.

Contine de asemenea fibre si aproape toti aminoacizii esentiali cunoscuti, care se gasesc extrem de rar in proteina vegetala.

Magneziu: acest mineral valoros poate micsora nivelurile de oxalati nocivi, o componenta majora a multor pietre la rinichi.

Quinoa este deosebit de bogata in saponine, care pot ajuta prevenirea cancerului si a bolilor de inima.

 

Efectele pozitive ale expandării pot fi acelea că, prin supunerea cerealelor la temperaturi foarte înalte, se elimină anumite toxine şi se reduce numărul de microorganisme prezente în mod natural în sau pe cereale, şi în plus, s-a observat o uşoară creştere a nivelului de fier în produsul finit. Reacțiile chimice ale cerealelor din timpul procesului de expandare au şi efecte de loc îmbucurătoare: un nivel crescut de amidon, care desensibilizează celulele oganismului la insulină (potenţial risc de diabet); dispariţia lizinei, un amino-acid esenţial care contribuie la absorbţia calciului şi la creşterea masei musculare; simplificarea amidonului complex, fapt ce poate dăuna sănătăţii dinţilor; creşterea indicelui glicemic; distrugerea vitaminei A (beta-caroten); denaturarea proteinelor conţinute de cererale.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos