Condimente sonnentor

Multe povesti, legende si mituri frumoase se leaga de întrebarea când, cum si unde sunt cultivate si culese condimente cu gustul cel mai desavarsit. Azi, noi, cei de la SONNENTOR, avem propriile noastre inavataturi. În orice caz toate condimentele noastre provin din culturi ecologice si dau bucatelor tale un plus de ”gust al vietii”.

  • Produsele 1-18 (din 42)
  • « 1 2 3 »
    • Sorteaza dupa:

Ingrediente

100% chimion


Descriere

Hildegard recomandă acest chimion special dulce pentru brânzeturi negătite, gătite sau fripte. Poate fi folosit de asemenea pentru tratarea greței, vărsăturilor și a grețurilor de dimineața în timpul sarcinii sau a disconfortului gastric. Condiment de bază în bucătăria Orientală, prezent în fiecare amestec de mirodenii – curry, garam masala sau tandoori.

Ingrediente

100% chili


Descriere

Condiment versatil, iute  folosiţi-o cu moderaţie. Se poate găti zdrobit sau întreg.
Nivel iuţime: 9

De nelipsit in bucataria ardeleneasca. La incasi se  folosea ca si mijloc de plata. Ofera pofta de viata pentru cei ce apreciaza gusturile fine.

Folosit des in bucataria Ayurvedica, cu un gust usor amar si picant.

Recomandat la gatitul de curry, legume, pui, orez...

Chili provine din pastai de ardei rosu uscate si macinate,are un gust incredibil de picant. Se crede canatura sa picanta este benefica pentru circulatie.

Este înrudit cu maghiranul si da un gust deosebit glutenului, mancarurilor cu nuci macinate, budincilor de seminte, rosiilor si cartofilor.

Folosit la paine, pentru un gust consistent, la fripturi...

Nu doar iute, ci foarte iute! Atragator si inviorator, un "foc" adevarat. Sfat: adaugati la sfarsit si in cantitate foarte mica, doar un varfulet de cutit.

Mult mai mult decat condiment. Motiv pentru Columb sa traverseze marea, catre India. Sfat: se adauga la mijlocul sau spre sfarsitul gatirii pentru a-si mentine aroma.

Va ajuta sa calatoriti in jurul lumii din bucatarie. Fiind cel mai multifunctional condiment si astazi este o provocare pentru fanii gatitului. Sfat: cu cat mai mult se fierbe cu atat devine mai iute.

De nelipsit la preparatele din carne de porc si miel, precum si in alte mancaruri de carne sau vegetariene.

"Bijuteria muntilor" alunga supararea. Cu o cunoscuta aroma, de nelipsit la pizza, nu-I place maghiranul. Sfat: doar in fierbere isi face simtita aroma

Piperul negru sunt boabele de piper cu coaja, iar piperul alb sunt semintele decojite. Piperul a fost si este un condiment cautat (cei care si-l puteau permite în trecut, îl foloseau în cantitati mari). Piperul macinat isi pierde relativ repede aroma, de aceea cel mai bine este sa fie adaugat înainte de servirea mancarrii.

Foarte aromat, recomandat de adaugat la gatit in budinci de seminte, chiftele din naut si soia, chiftele si snitele la cuptor din gluten. Cunoscut ca un remediu pentru hipertensiune si oboseala.

Este folosita la biscuiti sau la diferite gustari, dupa masa, cum ar fi budinca de orez, lapte vegetal din orz, orez, ...

Trezeste amintirile din copilaria pofticioasa. Se foloseste la gatit, oferind o traire fascinanta a gustului.

Sunt indispensabile la compoturi, la vin (cald), punch si alte bauturi facute acasa.

Hildegard recomanda acest special chimion dulce pentru folosirea lui cu brânza – negatita, gatita sau prajita, „pentru a evita lipsa de confort”. De asemenea, este bun pentru tratarea gretii, vomei, greturilor de dimineata în timpul sarcinii sau pentru un stomac deranjat.

Purtator de noroc, avand culoarea galben intense, foarte aromat. O traire fascinanta intr-o noapte Orientala. Sfat: se prajeste in ulei pana ce spumeaza si doar atunci se adauga restul ingredientelor.

Ingrediente

100% negrilica


Descriere

Specialitate Orientală originală, ingredient de bază în măncărurile tradiţionale.
  • Produsele 1-18 (din 42)
  • « 1 2 3 »
  Produsul a fost adaugat in cos