Faina integrala ecologica

  • Produsele 1-17 (din 17)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Faina de secara obtinuta din boabele de secara se foloseste la fabricarea painii . Se pot de asemenea face creme de secara.

Dintre cereale are ceam mai mare concentratie de lizina.

Constituenti principali:
-saruri minerale- fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, substanţe azotate (6 %), continut ridicat de proteine (10 - 14 %) si amidon (65 - 70 %)

-Proprietati:
-antisclerotica, emolienta, energizanta, fluidifiant sanguin, laxativa, sedativa, racoritoare, reconstituanta, vitaminizanta.

-Mod de folosire:
-paine (numai de secara sau combinata in proportii diverse cu faina de grau).
-Se poate face paine crescuta, dospita cu drojdie de bere sau nedospita (din faină framantata cu putin ulei, apa, sare din care se fac turtite care se coc pe tabla pentru prajit paine sau in tigaie de teflon).

-decoct cu 30 g boabe la 1 l de apă (racoritor, emolient, laxativ, combate giardia)

-painea de secara, coapta sau necoapta (cf. retetei de la grau ) consumată regulat previne arterioscleroza şi maladiile vasculare.

-In ENUREZIS se consumă seara o turtă preparată din făină de secară şi seminţe de urzici măcinate foarte fin, 10 g la 1 kg de făină.

-După framantare se lasă 20 de min., apoi se coace la cuptor.

-Lapte de tarate de secară:
-5 linguri de tarateţe de secară se pun cu 300 ml apă incălzită la 38 de grade Celsius; se lasă astfel 20 de min., apoi se bat cu telul 5 min., după care se strecoară prin tifon presându - se bine. Este un lapte substanţial. Lapte de secară germinată Se ia secară din ultima recoltă, se alege de corpuri străine se aleg boabele de corpuri străine, se spală, se pun la inmuiat 48 ore, avand grijă să se schimbe apa dimineaţa şi seara. Se limpezeşte bine, se pune intr- o tavă emailată, se stropeşte cu puţină apă călduţă, se acoperă cu o foaie de plastic de culoare inchisă şi se ţine la cald, avannd grijă să fie bine limpezit dimineaţa şi seara. Grosimea stratului de secară nu trebuie să fie mai mare de 1 cm.

-Secara incolţeşte in 2 zile vara, iar iarna in 4 zile.

-Se consideră că secara este germinată atunci cand colţişorul său este de 1- 2 mm.

-Boabele de secară germinate se limpezesc in mai multe ape, se mărunţesc, apoi se pun cu apă caldă in următoarea proporţie:
-100 g de boabe la 350 ml de apă , se lasă să stea la cald 7- 8 ore (de cu seară); aceste boabe se mărunţesc apoi fin ( se trec prin maşina de tocat cu sită deasă ), se pun intr- un săculeţ de tifon, dublu sau altă panză de fibră naturală (canepă sau in) şi se leagă la gură; acest săculeţ se pune intr- un lighenaş, se adaugă apă călduţă şi se frămantă cu mainile (ca la paine) timp de 15 min.; se scurge apoi bine săculeţul, iar lichidul rămas este aşa - zisul " lapte de secară ".

-Lapte de făină de secară 2 linguri făină se amestecă cu 250 ml apă incălzită la 38º C. Se bate cu o furculiţă 5 min., apoi se strecoară prin tifon şi se consumă indulcit. Se poate folosi şi la creme preparate la rece. Se recomandă in special sedentarilor şi bătranilor.

-Extern:
-cataplasmă din 125 g făină de secară şi 250 ml apă rece; se lasă la macerat 24 de ore, apoi se pune amestecul intre două panze şi se aplică pe regiunea bolnavă in scop antiinflamator, calmant şi rezolutiv, in inflamaţii diverse, contuzii, abcese, panariţii, supuraţii.

Ingrediente: faina de in*

 

* ingrediente provenite din agricultura ecologica

Faina de ovaz se obtine din macinarea boabelor de ovaz, fiind folosita in paine alaturi de alte fainuri sau biscuiti.

Faina de ovaz  are aproape acelasi continut de proteine ca si graul dar  mai multe grasimi polinesaturate, de asemenea e bogata in lizina si oligoelemente in special calciu si fosfor.

Conţinut:
-Vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), aminoacizi, carbohidraţi, acizi graşi, purine, minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon).

-Acţiuni:
-analeptic, antiastmatic, aperitiv, calmant, cicatrizant, depurativ, diuretic, energizant, hipoglice- miant, laxativ, tonic al sistemului nervos şi uterului, previne cancerul de colon, hemoroizii, diverticulii intestinali, hrăneşte celulele creierului şi creşte activitatea vizuală, scade colesterolul (fracţiunea LDL, dăunătoare).

-Indicaţii:
-Astenie, rahitism, demineralizare, prurit, psoriazis, ulcer varicos, insuficienţă tiroidiană, afecţiuni ale splinei, anemie, regenerarea sângelui, cancer, gută, afecţiuni digestive, renale, pulmonare, hepatice, litiază biliară, angiocolită, colecistită, lumbago, reumatism, afecţiuni oculare, laringită, uremie, lăuzie, convalescenţă, creştere.

-Mod de preparare:
-Ca adaos în supe, ciorbe, mâncăruri, sosuri, creme, salate. Asigură echilibru, sănătate, longevitate.

-RETETE:
-1) PÂINE DE OVĂZ - 400 g făină de ovăz, sare, drojdie, 250 ml apă caldă, o lingură cu ulei, o lingură cu seminţe de in sau susan. Se amestecă făina, sarea, uleiul şi drojdia dizolvată în puţină apă. Se frământă, se acoperă şi se lasă o oră, până îşi dublează volumul apoi se frământă iar, adăugând şi seminţele, după care se aşează în tavă. Se mai lasă 30 de minute să crească în tavă. Se dă la cuptor, la foc tare în primele 10 minute şi la foc mic încă 30 de minute.

-2) CHIFTELE DE OVĂZ - Se prepară o pastă din făină de ovăz, apă, sare, două linguri cu făină intergrală de grâu, două linguri cu ulei, pătrunjel verde, puţin usturoi. Se frământă foarte bine aluatul şi se modelează chiftelele, care se pot consuma fie crude, pe foi de salată verde, fie prăjite în ulei.

-3) DESERT - O cană cu făină de ovăz se lasă la înmuiat timp de 2-3 ore, într-o cantitate de apă de două ori mai mare. Se adaugă un măr ras, suc de lămâie, stafide, miere. Ca dejun este foarte revitalizant.


-CHIFTELE DE OVAZ:
-Ingrediente: faina de ovaz, faina de grau (cantitati egale), ulei, sare, apa
-Mod de preparare:
-Preparati o pasta din faina de ovaz si de grau complet, apa si sare. Incingeti uleiul si puneti la prajit cate o lingura din amestec.

Extrem de fina, ea este folosita ca liant pentru sosuri. De asemenea poate fi folosita pentru paine, clatite si dulciuri.

De asemenea poate fi folosita in cosmetica pentru toate tipurile de ten realizand masti din faina de orez in amestec cu faina de hrisca si soia in parti egale revitalizand si curatind tenul obosit si iritat.

Faina de secara obtinuta din boabele de secara se foloseste la fabricarea painii . Se pot de asemenea face creme de secara.

Contine mult fier, fluor, sodiu,potasiu,calciu, iod. Dintre cereale are ceam mai mare concentratie de lizina.

Principale proprietati

Secara este cunoscuta ca un foarte bun purificator al sangelui si reglator al glandelor. De asemenea previne aparitia aterosclerozei si a problemelor ce pot afecta smaltul dentar.

Este utila in afectiuni cardio-circulatorii, anemie, constipatie, afectiuni pulmonare si ganglionare.

Cataplasmele cu faina de secara au efect calmant, antiinflamator, rezolutiv . Se pune intre doua bucati de panza pe regiunea afectata.

Este un produs ecologic obtinut prin macinarea in totalitate a graului.

Faina este obtinuta numai din propriile cerealele ecologice. Moara este mica si are o productivitate redusa. Faina produsa este de calitate superioara si permanent controlata.

Faina integrala de grau durum se obtine prin macinarea in totalitate a tuturor componentelor graului: tarata, germeni si endosperm.

Graul durum este un soi de grau de inalta calitate.

Garantia produsului este de 6 luni de la data productiei.

Acest produs contine gluten.

Faina este obtinuta numai din propriile cerealele ecologice cultivate la ferma din Jamu Mare. Moara este mica, avand o productivitate redusa, asta reprezentand un avantaj, deoarece faina produsa este de calitate superioara si permanent controlata.

Graul dur este o varietate a graului folosita in special pentru prepararea de paste. Faina de grau dur este mai grisata si este de culoare chihlimbarului, intensitatea culorii depinzand de varietatea si conditiile de cultivare. Aluatul din grau dur este caracterizat printr-un grad mediu de flexibilitate si fermitate ridicata (din cauza prezentei glutenului), fiind astfel perfect pentru producerea de paste, in asa fel incat legea italiana 580 din 1967 stipuleaza ca pastele uscate trebuie fabricate numai cu faina din grau dur.

Ingrediente faina alba de grau dur Terra Natura:

100% faina alba de grau dur - din agricultura ecologica.

Contine gluten.

Tara de origine faina alba de grau dur Terra Natura:

Romania

Fiind produsa din miezul intreg de grau ( inclusiv din tarate si germeni de grau), faina integrala are o textura granulata si o aroma de nuci.

Aceasta faina este foarte buna pentru coptul painii, foietajelor si prajiturilor.

Cu ajutorul fainii integrale se obtine painea integrala. Painea obtinuta are un efect laxativ si de curatare datorita continutului mare de fibre din invelisul bobului. De asemenea, contine multe minerale si vitamine.

Cataplasmele cu faina de grau se folosesc in caz de panaritiu, abces, erizipel,arsuri.

Aceasta faina este foarte buna pentru coptul painii, foietajelor si prajiturilor.

Rezulta din macinarea boabelor de porumb ( Zea mays) si se foloseste des la prepararea mamaligii si a painii.

Contine multe hidrocarburi, amidon,albumine, minerale ( magneziu, fier, fosfor, zinc, potasiu), vitamine E, B1, B3,B9

Reduce riscul aparitiei bolilor cardiace si a cancerului, are bun efect impotriva stressului.

Cataplasmele cu faina de porumb se recomanda in crampe stomacale, amigdalite, crize de ficat, impetigo, tricofitie.

Lupinul este o sursă de proteine de bună calitate.

Făina este obținută prin măcinarea semințelor de lupin curățate, decorticate și prăjite.

Bogată sursă de proteine, făina de lupin poate fi folosită în diverse produse de patiserie.

Poate conține urme de cereale (gluten).

 

Valori nutriționale medii per 100 g:

Proteine: 39 g

Grăsimi, din care: 7 g

acizi grași saturați: 2 g

Carbohidrați: 13 g

din care zahăr: 3 g

Fibre: 32 g

Sodiu: 15 mg

Valoare energetică:  399 Kcal/ 1670 KJ

Valorile nutriționale sunt supuse variațiilor specifice produselor naturale.

 

Origine:

EU (Austria)

 

Produsul nu este, nu conține și nu este obținut cu organisme modificate genetic, conform normativelor în vigoare.

Dinkel faina integrala de cereale.

Făina este obținută numai din propriile cerealele ecologice. Moara este mică, având o productivitate redusă, asta reprezentând un avantaj, deoarece făina produsă este de calitate superioară și permanent controlată.

Continut: 100% spelta.

Tapioca se extrage din radacina de manioc.

Amidonul de tapioca se recomanda la legarea sosurilor si dulciurilor.

Compozitie: 98% tapioca*, 2% apa

Ingrediente: Quinoa
* ingredient provenit din Agricultura Ecologica

  • Produsele 1-17 (din 17)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos