Produsul a fost adaugat in cos

FAINA DE OVAZ SOLARIS - 500G

FAINA DE OVAZ SOLARIS - 500G

5.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: La comanda
    Greutate/Ambalaj: 500 gr
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contacteaza-ne!

    0264.406.405

    LUNI-VINERI
    08:00 - 20:00

Descriere

Faina de ovaz se obtine din macinarea boabelor de ovaz, fiind folosita in paine alaturi de alte fainuri sau biscuiti.

Faina de ovaz  are aproape acelasi continut de proteine ca si graul dar  mai multe grasimi polinesaturate, de asemenea e bogata in lizina si oligoelemente in special calciu si fosfor.

Conţinut:
-Vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), aminoacizi, carbohidraţi, acizi graşi, purine, minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon).

-Acţiuni:
-analeptic, antiastmatic, aperitiv, calmant, cicatrizant, depurativ, diuretic, energizant, hipoglice- miant, laxativ, tonic al sistemului nervos şi uterului, previne cancerul de colon, hemoroizii, diverticulii intestinali, hrăneşte celulele creierului şi creşte activitatea vizuală, scade colesterolul (fracţiunea LDL, dăunătoare).

-Indicaţii:
-Astenie, rahitism, demineralizare, prurit, psoriazis, ulcer varicos, insuficienţă tiroidiană, afecţiuni ale splinei, anemie, regenerarea sângelui, cancer, gută, afecţiuni digestive, renale, pulmonare, hepatice, litiază biliară, angiocolită, colecistită, lumbago, reumatism, afecţiuni oculare, laringită, uremie, lăuzie, convalescenţă, creştere.

-Mod de preparare:
-Ca adaos în supe, ciorbe, mâncăruri, sosuri, creme, salate. Asigură echilibru, sănătate, longevitate.

-RETETE:
-1) PÂINE DE OVĂZ - 400 g făină de ovăz, sare, drojdie, 250 ml apă caldă, o lingură cu ulei, o lingură cu seminţe de in sau susan. Se amestecă făina, sarea, uleiul şi drojdia dizolvată în puţină apă. Se frământă, se acoperă şi se lasă o oră, până îşi dublează volumul apoi se frământă iar, adăugând şi seminţele, după care se aşează în tavă. Se mai lasă 30 de minute să crească în tavă. Se dă la cuptor, la foc tare în primele 10 minute şi la foc mic încă 30 de minute.

-2) CHIFTELE DE OVĂZ - Se prepară o pastă din făină de ovăz, apă, sare, două linguri cu făină intergrală de grâu, două linguri cu ulei, pătrunjel verde, puţin usturoi. Se frământă foarte bine aluatul şi se modelează chiftelele, care se pot consuma fie crude, pe foi de salată verde, fie prăjite în ulei.

-3) DESERT - O cană cu făină de ovăz se lasă la înmuiat timp de 2-3 ore, într-o cantitate de apă de două ori mai mare. Se adaugă un măr ras, suc de lămâie, stafide, miere. Ca dejun este foarte revitalizant.


-CHIFTELE DE OVAZ:
-Ingrediente: faina de ovaz, faina de grau (cantitati egale), ulei, sare, apa
-Mod de preparare:
-Preparati o pasta din faina de ovaz si de grau complet, apa si sare. Incingeti uleiul si puneti la prajit cate o lingura din amestec.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos