Fructe

Se cultiva in zone nepoluate, folosirea pesticidelor si a ingrasamintelor chimice este interzisa. Nu sunt iradiate sau modificate genetic, nu contin hormoni de crestere. Dupa recoltare, nu li se adauga conservanti sau coloranti.

Au un gust foarte bun, sunt o valoroasa sursa de energie, foarte bogate in vitamine, minerale , enzime si antioxidanti.

Este preferabil sa le consumam crude, necombinate cu alte alimente.

Consumate corect si constant, ne asigura longevitate si sanatate.

  • Produsele 1-9 (din 9)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Acest fruct tropical, cunoscut si sub denumirea de “fructul fericirii”, reprezinta o excelenta sursa de energie si sanatate, Este foarte apreciat datorita proprietatilor sale revigorante si curative. Mango adauga culoare si gust oricarui fel de mancare. Ele apartin asa-numitei grupe „galbene si portocalii de fructe si legume”, acestea continand antioxidanti, ca vitamina C.
De asemenea contine fitoelemente (componente bioactive), care incetinesc procesul de imbatranire.
Introducerea in alimentatia dvs. a fructelor si legumelor galben - portocalii, cu un continut scazut de grasimi va vor ajuta sa mentineti:inima sanatoasa, vederea buna, sistem imunitar puternic, digestie buna, functionare normala a glandei tiroide, memorie buna, risc scazut al dezvoltarii cancerului.

Pulpa unui fruct de mango crud contine aproximativ 15% zahar, 1% proteine si cantitati semnificative de vitamine (A, B si C), beta-caroten, minerale (calciu, fosfor, fier) si fermenti. Fructele contin si compusul numit mangiferina - antiinflamator, antidiabetic si antioxidant. In plus, acidul galic din pulpa fructului are rol de protectie a organismului impotriva virusurilor.

Semintele fructelor de mango un efecte vindecatoare asupra pacientilor ce sufera de diaree, hemoragii sau tricomonaza vaginala.

Mango este delicios, fie simplu, fie in salate, prajituri sau in stare lichida, ca suc.

Avocado este un unt vegetal de calitate superioara ce conţine între 5% şi 25% grăsimi vegetale, uşor asimilabile. Sunt însă grăsimi de calitate, care protejează vasele sangvine. "Avocado este recunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, antiinflamatoare, de protejare a ficatului şi de scădere a nivelului glicemiei şi colesterolului.

Aceste proprietăţi, dar şi altele se datorează conţinutului bogat în betasitosterol, o substanţă care scade colesterolul, previne bolile cardiovasculare şi ameliorează simptomele care însoţesc creşterea în volum a prostatei.  Avocado conţine o substanţă: persenona , care are proprietăţi antiinflamatoare. Avocado are un conţinut mic de proteine, dar este bogat în vitamine din complexul B. Din acest motiv, acest fruct are efecte tonice asupra sistemului nervos. În acelaşi timp este sursă bună de vitamina A (60 micrograme/100 g), care acţionează favorabil asupra acuităţii vizuale. 100 g avocado ne furnizează 15 mg vitamina C şi 1 mg fier, elemente cu rol important în stimularea imunităţii.

Fructele de avocado conţin 2% proteine, 1,6% zaharuri, potasiu, calciu, fosfor, magneziu şi vitamine (A, B, C, D, E, K).  avand acest continut fructul de avocado poate preveni cancerul. Substanţele biologic active din aceste fructe contribuie la eliminarea to­xinelor din organism şi reduc stresul oxidativ.

Recomandare CasaBIO- untul de avocado

UN AVOCADO PE SAPTAMANA  ESTE INDICAT FEMEILOR PENTRU PREVENTIA BOLILOR UTERINE!!!

Se ia un fruct se curata de coaja si se scoate samburele se piseaza cu o furculita pana devine o masa omogena, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie+ hefe inactive(drojdie inactiva)+ 1 lingura ulei presat la rece si 3-5 catei de usturoi pisati. Se serveste pe felii de paine integrala.

Pofta buna!

Frumoasa si delicioasa portocala cunoaste cel putin 100 de varietati. Bogata in vitamina C, B si provitamina A, minerale( calciu, potasiu, magneziu, fosfor, fier, cupru, zinc, mangan, brom)hesperidina, aurantina si multe alte substante benefice organismului, sunt unul din cele mai bune fructe de iarna, suplinind carentele vitaminice.

Au actiune remineralizanta, tonica, antiinfectioasa, stimulenat imunitar, antihemoragica si fluidifianta sanguin, diuretica, laxativa, regeneratoare celulara si a tegumentelor.

Banana este un fruct cu o valoare nutritiva ridicata, reprezintand un depozit de energie, dupa cum au dovedit cele mai recente studii.  Consumata singura, sau, de preferat, cu miere, banana este un aliment tonic si remineralizant.  Este o buna sursa de calorii fiind bogata in elemente solide, iar continutul de apa este scazut.

Ne putem bucura de nenumarate beneficii in urma consumului de banane fiindca sunt pline de vitamine si minerale: vitamina A, B si B6, acid folic, vitamina C, potasiu, fosfor,calciu, magneziu, si chiar fier si zinc.

Banana este folosita ca hrana dietetica impotriva dereglarilor intestinale datorita formulei sale usoare.. Ea neutralizeaza supra aciditatea a sucurilor gastrice.

Bananele sunt foarte eficiente atat in constipatie cat si in diaree.

Avand un continut mare de fier, bananele sunt eficiente in tratamentul anemiei. Ele stimuleaza formarea hemoglobinei in sange.

Acest fruct este foarte folositor pentru cei care sunt alergici la anumite mancaruri sau care sufera de urticarii, dereglari stomacale sau astm.

Sucul de banane este un remediu bine cunoscut in bolile urinare. El imbunatateste eficienta functionala a rinichilor si ficatului. Curata regiunea abdominala de toxine si ajuta la eliminarea lor prin urina. S-a descoperit ca este bun si in indepartarea pietrelor si in cazul prostatei.

In plus, bananele s-au dovedit eficiente in cazul simptomelor aparute in perioada de premenopauza

Precautii:

Banana trebuie sa fie coapta in intregime deoarece altfel poate fi greu de digerat. Bananele nu ar trebui tinute la frigider deoarece temperaturile joase previn coacerea lor. Bananele nu ar trebui mancate de cei care nu au un rinichi din cauza continutului mare de potasiu.

Kiwi (Actinidia deliciosa)

Fructele de kiwi sunt o excelenta sursa de fibre, care ajuta la curatarea colonului de toxine si implicit la reducerea aparitiei cancerului decolon. Ele ajuta si la scaderea nivelului colesterolului,
ceea ce duce implicit la reducerea riscului producerii unui atac de cord. In plus, fructele bogate in fibre, ca si kiwi, ii ajuta pe bolnavii de diabet sa tina glicemia sub control.

Confera protectie contra astmului si altor afectiuni repiratorii, datorita continutului mare de vitamina C.
Este bun si pentru ochi: ajuta organismul sa lupte ontra degenerarii oculare.

Fitonutrientii din kiwi ne protejeaza ADN-ul de bombardamentul radicalilor liberi. Kiwi este o sursa importanta de fitonutrienti si antioxidanti-substante care intarzie imbatranirea celulelor.

Kiwi mai contine alti doi antioxidanti: vitamina E si A.  Vitamina E confera sanatate pielii si grabeste vindecare  anumitor boli de piele si rani.
Cine are lipsa de potasiu, magnezium si fosfor este bine sa manance tot kiwi.

Continutul mare de vitamina C previne artrita si ateroscreloza si intareste sistemul imunitar.

Lamaile, frumoasele fructe galbene ca soarelui, pline de vitamina C, au numeroase proprietati benefice organismului. Ele contin multe minerale: calciu, fier, siliciu, fosfor, mangan, cupru si vitamine: C, B1, B2, B3, A, PP.

Este un bun stimulent al imunitatii, indicata in infectii diverse, prevenirea epidemiilor, febra, reumatism, guta, obezitate, hipertensiune arteriala, litiaza urinara si biliara, hiperaciditate, varice, flebite, tuberculoza, demineralizare, anemii, congestie hepatica, diaree, paraziti intestinali, etc.

Bogat in vitamine (C, B1, B2, PP, provitamina A), minerale(calciu, fosfor, potasiu. magneziu, sulf, sodiu, fier, cupru, mangan), uleiuri volatile, pectina si acid citric, sarac in calorii, fructul de grapefruit (Citrus paradisi) este cunoscut ca un bun drenor hepatic si renal, depurativ, racoritor, aperitiv si tonic, antihemoragic.

Ananas(Ananas sativus)

Dulce, savuros, nutritiv, vitaminizant si remineralizant, fructul de ananas contine: bromelina, acid cinamic, pectine, polizaharide, vitamina C, triptofan, serotonina, minerale si vitamine.

Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai pretios compus al acestui minunat si gustos fruct. In compozitia ananasului nu se intalnesc grasimi, iar in ceea ce priveste mineralele si vitaminele, acestea sunt in cantitati foarte reduse. In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele tinere, fructele si tulpina.Datorita bromelinei, fructul de ananas este foarte util in asigurarea unei bune functionari a tractului gastro-intestinal, sucul de ananas putand chiar inlocui sucul gastric. Din acest motiv, ananasul este recomandat la desert. Daca este bine preparat si pastrat, sucul de ananas revigoreaza activitatea digestiva si determina pofta de mancare. La nivelul tubului digestiv, sucul de ananas este si un bun pansament gastric. In terapii externe, sucul de ananas isi dovedeste eficienta in tratarea unor rani sau arsuri.
Multi specialisti includ curele de ananas in programele de slabit, precum si in cele de combatere a celulitei. Pentru eficienta terapeutica se recomanda consumarea sucului de ananas in stare proaspata, adica imediat ce a fost stors din fruct. Cercetarile stiintifice au pus in evidenta faptul ca sucul proaspat de ananas are si efecte antiinflamatoare, dar mai ales anticancerigene. Tulpina de ananas are virtuti medicinale, continand o enzima ce blocheaza cresterea nivelului de insulina in sange si transformarea zaharidelor in glucide.
Specialistii recomanda utilizarea ananasului in terapiile pentru combaterea celulitei dar si in tratarea depresiilor si imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare (datorita continutului de serotonina si triptofan). Ananasul are efect: antiinflamator, efect revigorant, purgativ, detoxifiant, antidepresiv. Este foarte apreciat atat ca produs alimentar, in bucatarie, cat si ca produs extrem de eficient in curele de slabire si in terapiile naturiste.

Uz intern:

- tulburari digestive, afectiuni inflamatorii cronice, constipatie, obezitate, tratarea celulitei, cancer, raceli, infectii, febra, astm, dismenoree, hipertensiune, efecte neplacute ale menopauzei, artrita, reumatism, ateroscleroza, enterocolite, infectii, purificarea sangelui – sub forma de suc proaspat, extracte din fruct si din tulpina

Uz extern:

- rani si arsuri, tratamente de infrumusetare si intinerire a pielii, plagi – sub forma de suc si creme preparate din fruct

Contraindicatii:

Consumul de ananas nu este recomandat in caz de ulcer gastric.

Gustoasa si aromata, para contine vitamine: A, B1, B2, PP si C, minerale: fosfor, sodiu, calciu, magneziu, sulf, potasiu, zincm cupru, fier, iod.

Diuretica si depurativa, laxativ, bun remineralizanta si nutritiva, fiind benefice in reumatism, guta, astenie, surmenaj, sarcina, anemie diaree.

Este un fruct permis diabeticilor, gratie levulozei pe care o contine.

  • Produsele 1-9 (din 9)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos