Indulcitori naturali

Indulcitorii naturali constituie o alternativa excelenta si totodata sanatoasa, pentru a inlocui zaharul din consum.  Siropul de Artar, de Agave, Orez sau extractul din Stevie dulce sunt cateva exemple. Au gust dulce placut si aroma placuta, venind in plus fiecare cu proprietati specifice plantei din care sunt extrasi.

Pot fi folositi ca indulcitori  pentru bauturi, musli, salate de fructe, prajituri si alte deserturi sau in produsele de patiserie.

  • Produsele 1-18 (din 18)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Indulcitor 100% natural, recunoscut pentru indicele sau glicemic scazut.

Stevia reubadiana este cel mai sanatos indulcitor natural, de pana 30 d eori mai dulce decat zaharul. Este un produs 100% natural, are calorii zero si poate fi folosit d ecatre persoanele care sufera de diabet.

Adaugati in ceaiul preferat 1-2 frunzulite, dupa gust sau preparati deliciosul ceai de stevia prin adaugarea in apa clocotita(500 ml) a lingurite de Frunze de stevie.

Indulcitor nerafinat obtinut din trestie de zahar, bogat in minerale.

Indulcitor natural din malt de orez

Siropurile de malt Clearspring au un gust bogat, catifelat si o putere de indulcire mai usoara decat a zaharului, mierii sau siropului de artar. Prin urmare este putin probabil sa domine gustul altor alimente, putind fi folosite pentru indulcirea bauturilor calde si alimentelor coapte, a painii, clatitelor si deserturilor.

Siropul din malt din orez este preparat prin procedele traditionale de obtinere a maltului din boabele de cereale, avand o bogata aroma si aducand un bun echilibru intre maltoza si zaharurile complexe. Metoda consta in incoltirea orezului, pentru a elibera o gama intreaga de enzime digestive ce desfac atat amidonul (in zaharuri naturale cu gust mai dulce), cat si proteinele si lipidele din cereale.

Prin contrast, cele mai multe siropuri de cereale din zilele noastre sunt realizate folosind enzime produse in laborator, care convertesc rapid si avantajos amidonul de grau in zaharuri simple. Gama de enzime implicate in aceste procese este insa limitata, activitatea lor vizand doar amidonul iar sirop rezultat are un gust usor si destul de dulce.

Desi randamentele procedeelor traditionale de obtinere a maltului pot fi mai mici decat cele din procesele ce utilizeaza enzime de laborator, gama mai larga de activitati enzimatice implicate in acestea dau o aromă mai puternica si pot oferi o mai bună digestibilitate.

Din acest motiv, Clearspring ofera siropuri de cereale facute prin metoda traditionala de obtinere a maltului, mai lenta. E ca si cum alegem o bucata de paine, preparata cu aluat natural, in defavoarea uneia crescuta mai repede, folosind drojdie comerciala.

Ingrediente: orez* 72%, orz incoltit*, apa. * din culturi ecologice.

Mod de utilizare: siropul din malt de orez se poate folosi ca indulcitor pentru bauturi calde, diverse preparate sau produse de patiserie, ca topping sau intins pe paine.

A se pastra intr-un loc racoros si uscat, iar dupa desigilare la frigider.

Produs cu gluten, fara grau si produse lactate,

Tara de provenienta: Belgia.

INDULCITOR 100% NATURAL PENTRU DIABETICI- DE 300% MAI DULCE CA ZAHARUL

Steviozida este un extract pulbere obtinut din frunzele plantei Stevia reubaudiana, originara din Brazilia si Para-guay, ce apartine familiei Compositae.
Planta, Stevia reubaudiana, este de 10-15 ori mai dulce decat zaharul, iar extractul – steviozida – este de 100 pa-na la de 300 de ori mai dulce decat zaharul.
Steviozida, alaturi de rebaudiozida A sunt principalele substante bioactive ale plantei. Stevia mai contine si pro-teine, fibre, vitaminele A si C, oligoelemente: zinc, calciu, fosfor, magneziu, crom.
Din punct de vedere chimic, steviozida este o glicozida compusa din glucoza, soforoza si steviol, componente ce fac din steviozida un indulcitor natural de exceptie.
• Nu are efecte secundare nici macar la utilizarea pe termen lung.
• Nu da dependenta.
• Este excretata in totalitate, sub forma de steviol, prin urina si materii fecale, rasa umana neputand metabo-liza steviozida (nu poate strabate membrana celulara).
• Avand o putere foarte mare de indulcire se utilizeaza in cantitati foarte mici.
• Este 100% solubila in lichide: apa, ceai, sucuri, lapte, etc.
• Are actiune antihiperglicemica, insulinotropica si glucagonostatica – la cei ce sufera de diabet zaharat, mai ales in diabetul zaharat de tip II.
• Stimuleaza secretia de insulina prin actiune directa pe celulele beta-pancreatice (celulele insulelor Langer-hans – secretoare de insulina).
• Creste nivelul energetic al organismului si stimuleaza activitatea cerebrala.
• Actiune hipotensiva la persoanele cu hipertensiune arteriala, fara a afecta in vreun fel persoanele cu tensiu-ne normala (actioneaza ca antagonist de ion de calciu), stimuland diureza, natriureza si scazand reabsorbtia glucozei in tubii renali.
• Prezinta actiune antibacteriana – inhiba cresterea si reproducerea bacteriilor si a altor agenti patogeni in or-ganism
• Consumul curent de steviozida scade incidenta cazurilor de raceala si gripa.
• Previne aparitia cariilor dentare – poate fi folosita ca apa de gura, la fabricarea pastelor de dinti si a gumei de mestecat.
• Nu fermenteaza, spre deosebire de zahar.
• Constituie alegerea perfecta pentru bolnavii cu candidoza localizata mai ales la nivelul tubului digestiv, cu enterocolite de fermentatie, etc.- pentru care zaharul si chiar mierea sunt contraindicate.
• Constituie alegerea perfecta pentru persoanele ce sufera de obezitate sau care vor sa-si mentina greutatea in limite normale deoarece aduce 0 calorii in organism, stimuleaza normalizarea greutatii prin scaderea “pof-tei de dulce” deoarece are o dubla actiune :pe de o parte direct pe centrul foamei si satietatii din hipotala-mus, pe de alta parte pe terminatiile nervoase gastrice- dand senzatia de satietate gastrica – la administrarea cu 20 de minute inainte de masa.
• Stimuleaza si regleaza procesele digestive si functiile tubului gastrointestinal, stimuland chiar “repararea” problemelor minore gastrointestinale.
• Consumat zilnic, ca atare sau sub forma de ceai din frunze de Stevia reubaudiana, diminueaza dorinta de a fuma sau de a consuma alcool.
• Este extrem de stabila chiar la 400 grade Fahrenheit, ceea ce permite utilizarea fara probleme la gatit, la ob-tinerea de dulciuri dietetice pentru diabetici, obezi, persoane suferinde de fenilcetonurie (pentru care este interzisa folosirea indulcitorilor sintetici tip aspartam).
• Este un indulcitor excelent in alimentatia copiilor, evitandu-se astfel efectele neplacute ale consumului de zahar sau dulciuri cu zahar rafinat sau indulcitori sintetici.
• Nu prezinta potential carcinogen spre deosebire de zaharul rafinat si de indulcitorii sintetici.
• Nu are potential teratogen sau fetotoxic, putand fi folosit de femeile gravide sau care alapteaza.
• Diluata in apa, constituie o excelenta apa de gura – cu o puternica actiune antibacteriana.

Indulcitor natural din malt de orez

Siropurile de malt Clearspring au un gust bogat, catifelat si o putere de indulcire mai usoara decat a zaharului, mierii sau siropului de artar. Prin urmare este putin probabil sa domine gustul altor alimente, putind fi folosite pentru indulcirea bauturilor calde si alimentelor coapte, a painii, clatitelor si deserturilor.

Siropul din malt din orez este preparat prin procedele traditionale de obtinere a maltului din boabele de cereale, avand o bogata aroma si aducand un bun echilibru intre maltoza si zaharurile complexe. Metoda consta in incoltirea orezului, pentru a elibera o gama intreaga de enzime digestive ce desfac atat amidonul (in zaharuri naturale cu gust mai dulce), cat si proteinele si lipidele din cereale.

Prin contrast, cele mai multe siropuri de cereale din zilele noastre sunt realizate folosind enzime produse in laborator, care convertesc rapid si avantajos amidonul de grau in zaharuri simple. Gama de enzime implicate in aceste procese este insa limitata, activitatea lor vizand doar amidonul iar sirop rezultat are un gust usor si destul de dulce.

Desi randamentele procedeelor traditionale de obtinere a maltului pot fi mai mici decat cele din procesele ce utilizeaza enzime de laborator, gama mai larga de activitati enzimatice implicate in acestea dau o aromă mai puternica si pot oferi o mai bună digestibilitate.

Din acest motiv, Clearspring ofera siropuri de cereale facute prin metoda traditionala de obtinere a maltului, mai lenta. E ca si cum alegem o bucata de paine, preparata cu aluat natural, in defavoarea uneia crescuta mai repede, folosind drojdie comerciala.

Ingrediente: orez* 72%, orz incoltit*, apa. * din culturi ecologice.

Mod de utilizare: siropul din malt de orez se poate folosi ca indulcitor pentru bauturi calde, diverse preparate sau produse de patiserie, ca topping sau intins pe paine.

A se pastra intr-un loc racoros si uscat, iar dupa desigilare la frigider.

Produs cu gluten, fara grau si produse lactate,

Tara de provenienta: Belgia.

Indulcitor natural obtinut din seva plantei Agave Americana (agava albastra), originara din Mexic.

Siropul este o fructoza mai dulce ca zaharul si m ai putin vascos decat mierea.

Contine fructoza 90% si glucoza 10%,

Datorita faptului ca aceste substante sunt lent absorbite de catre organism, nu este stimulata cresterea indicelui glicemic.

In mod natural mai contine minerale: calciu, fier, potasiu, magneziu, seleniu.

Se dizolva usor in lichide si poate fi folosit in loc de zahar sau miere in orice preparate.

Descriere:

Siropul de curmale este un indulcitor natural. Se foloseste la indulcirea bauturilor, iaurtului, amestecurilor de cereale si la prepararea dulciurilor si inghetatei. Se amesteca in proportii egale cu pasta de susan pentru a obtine o crema tartinabila delicioasa.

Ingrediente:

sirop pur de curmale 100%

Nu contine grau, gluten, produse lactate. Poate contine urme de nuci si susan.

Informatii aditionale:

A se pastra intr-un loc uscat si racoros. Dupa deschidere pastrati produsul la frigider si consumati-l in maxim 4 saptamani. A se consuma de preferinta pana la sfarsitul: vezi data inscrisa pe ambalaj.

Indulcitor natural obtinut din seva plantei Agave Americana (agava albastra), originara din Mexic.

Siropul este o fructoza mai dulce ca zaharul si m ai putin vascos decat mierea.

Contine fructoza 90% si glucoza 10%,

Datorita faptului ca aceste substante sunt lent absorbite de catre organism, nu este stimulata cresterea indicelui glicemic.

In mod natural mai contine minerale: calciu, fier, potasiu, magneziu, seleniu.

Se dizolva usor in lichide si poate fi folosit in loc de zahar sau miere in orice preparate.

Siropul de agave organic este obtinut din seva plantei cu acelasi nume originara din Mexic.Datorita dulcetii, acestei seve i se mai zice si „agua miel” sau „apa cu gust de miere”.

Indulcitor natural obtinut din seva plantei Agave Americana originara din Mexic. Siropul este o fructoza mai dulce decat zaharul si mai putin vascos decat mierea.

Un inlocuitor de zahar sau miere. Pentru indulcirea a diverse preparate: biscuiti, batoane musli, fulgi de cereale, prajituri, sosuri, iaurt, lapte si deserturi pe baza de soia, inghetata, siropuri, bauturi.

Compozitie: Edulcorant 100% natural, recunoscut pentru indicele glicemic scazut. Contine min 60% fructoza. Sirop de gave(100%).

Valori nutritive medii pentru 100 g:

  • valoare energetica 1275 kj (304 kcal)
  • proteine 0 g
  • glucide 80 g din care zaharuri 67 g, fructoza >60 g
  • lipide 0 g

Siropul nostru de roscove este extras din păstăile arborelui de roscove și are o aromă ușoar dulce. Acesta poate fi folosit ca îndulcitor pentru prăjituri, tahini, băuturi calde și reci, iaurt, înghețată și orez. Este un inlocuitor deosebit pentru miere și zahăr și precum si o deosebita aromă alimentară. Siropul de roscove este, de asemenea, cunoscut in medicina tradițională pentru combaterea tusei și a durerilor în gât. Deoarece are un continutn ridicat de calciu este utilizat ca un medicament pentru osteoporoza. Calciu, pe care siropul de roscove il conține joacă un rol-cheie în multe funcții ale corpului: structura si rezistenta oaselor si a dintilor, transferal mesajelor nervoase, buna functionare a inimii, contracyia si relaxarea muschilor, coagularea sangelui, diverse procese enzimatice metabolice.

De aceea este recomandata utilizarea lui :I n timpul sarcinii, pentru combaterea osteoporozei; pentru dezvoltarea fizica corectă a copiilor si pentru imbunatatirea functiei intestinului lenes

Adaugati doua lingurite de sirop de roșcove in dieta zilnica si va fi suficient pentru a vedea în curând efectele sale benefice. Puteți să-l utilizați ca un indulcitor natural in ceai, iaurt, prăjituri, înghețată sub formă de sirop sau in orice altceva ca un supliment.

Utilizarea sa în dietele alimentare este indicata datorită conținutului ridicat de fibre.

ingrediente: sirop de agave.
Siropul se obtine prin presarea miezului plantei de agave. Din suc se evapora o parte din apa, devenind mai concentrat. Este mai putin filtrat decat siropul de agave auriu. Poate contine urme de planta. Are un continut ridicat de fructoza, un gust mai pronuntat decat al zaharului si un indice glicemic mai mic.
Poate fi folosit la indulcirea bauturilor sau poate inlocui zaharul in deserturi.

ingrediente: sirop de agave.
Siropul se obtine prin presarea miezului plantei de agave. Din suc se evapora o parte din apa, devenind mai concentrat. Este mai putin filtrat decat siropul de agave auriu. Poate contine urme de planta. Are un continut ridicat de fructoza, un gust mai pronuntat decat al zaharului si un indice glicemic mai mic.
Poate fi folosit la indulcirea bauturilor sau poate inlocui zaharul in deserturi.

Ingrediente:

nectar din flori de cocos*100%

Siropul nostru de roscove este extras din păstăile arborelui de roscove și are o aromă ușoar dulce. Acesta poate fi folosit ca îndulcitor pentru prăjituri, tahini, băuturi calde și reci, iaurt, înghețată și orez. Este un inlocuitor deosebit pentru miere și zahăr și precum si o deosebita aromă alimentară. Siropul de roscove este, de asemenea, cunoscut in medicina tradițională pentru combaterea tusei și a durerilor în gât. Deoarece are un continutn ridicat de calciu este utilizat ca un medicament pentru osteoporoza. Calciu, pe care siropul de roscove il conține joacă un rol-cheie în multe funcții ale corpului: structura si rezistenta oaselor si a dintilor, transferal mesajelor nervoase, buna functionare a inimii, contracyia si relaxarea muschilor, coagularea sangelui, diverse procese enzimatice metabolice.

De aceea este recomandata utilizarea lui :I n timpul sarcinii, pentru combaterea osteoporozei; pentru dezvoltarea fizica corectă a copiilor si pentru imbunatatirea functiei intestinului lenes

Adaugati doua lingurite de sirop de roșcove in dieta zilnica si va fi suficient pentru a vedea în curând efectele sale benefice. Puteți să-l utilizați ca un indulcitor natural in ceai, iaurt, prăjituri, înghețată sub formă de sirop sau in orice altceva ca un supliment.

Utilizarea sa în dietele alimentare este indicata datorită conținutului ridicat de fibre.

ingrediente:100% sirop de cocos

Este un sirop deosebit de aromat, pastrand gustul zaharului de cocos. Poate fi folosit in prajituri si in bauturi cu gust exotic. Poate cristaliza la temeperaturi sub 20 e Grade Celsius.

Indulcitor 100% ecologic, provenit din suc de artar canadian (din 40 l suc de artar se obtine 1 l sirop de artar).

Intareste sistemul imunitar al organismului.

Delicatesa natureala, cu gust fin de caramel. Se poate utiliza ca dressing pentru mancaruri si ca indulcitor pentru derserturi.

Poate inlocui zaharul sau mierea de albine.

Fara conservanti, coloranti, fara aditivi alimentari.

Indulcitor 100% ecologic, provenit din suc de artar canadian (din 40 l suc de artar se obtine 1 l sirop de artar).

Intareste sistemul imunitar al organismului.

Delicatesa natureala, cu gust fin de caramel. Se poate utiliza ca dressing pentru mancaruri si ca indulcitor pentru derserturi.

Poate inlocui zaharul sau mierea de albine.

Fara conservanti, coloranti, fara aditivi alimentari.

Indulcitor 100% ecologic, provenit din suc de artar canadian (din 40 l suc de artar se obtine 1 l sirop de artar).

Intareste sistemul imunitar al organismului.

Delicatesa natureala, cu gust fin de caramel. Se poate utiliza ca dressing pentru mancaruri si ca indulcitor pentru derserturi.

Poate inlocui zaharul sau mierea de albine.

Fara conservanti, coloranti, fara aditivi alimentari.

  • Produsele 1-18 (din 18)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos