Mierea

Mierea este obtinuta din nectarul plantelor, din sucuri dulci secretate de plante sau din excretii ale insectelor care se hranesc si traiesc pe plante, pe care albina le colecteaza. Inamestec cu anumite substante din glandele salivare ale albinelor, ele se transforma, se depoziteaza in faguri, apoi excesul de apa se evapora prinmiscari de vibratie a aripilor albinelor tinere din stup. Se lasa la maturat in faguri.

Este un concentrat energizant de glucide (zaharuri),predominand fructoza si glucoza. Contine si zaharoza in cantitate mica, apa maxim 20%, acizi organici, enzime. Cristalizarea este un proces natural si depinde de raportul glucoza fructoza. Sorturile care contin mai multa glucoza vor cristaliza foarte repede.

In corectarea carentelor nutritionale, in stari de oboseala fizica si psihica, in convalescente dupa diverse boli consumptive,in hepatite, mierea in combinatie cu alte produse ale stupului e minunata!

Utilizata extern, in tratamentul plagilor deschise, mierea are efect bacteriostatic, bactericid, antiseptic, calmant.Fiind nectar deshidratat, ea “suge” apa si lichidul toxic din plaga, efectele benefice fiind rapide.

  • Produsele 1-18 (din 30)
  • « 1 2 »
    • Sorteaza dupa:

Cristalizeaza foarte repede, uneori chiar in faguri, datorita continutului crescut de glucoza (80%) ; mierea cristalizata este cremoasa, emolienta. Este usor digerabila, este mult mai putin dulce decat mierea de salcam.

Miere ecologica poliflora de munte. Miere ecologica de zmeura.  Este extrasa din nectarul plantelor melifere ale campurilor, padurilor, colinelor  si intinselor culturi salbatice de zmeura din Transilvania. Fara nici o retinere putem afirma ca aici fiecare planta este si un medicament natural. In consecinta, mierea din nectarul acestor plante medicinale are efecte terapeutice speciale, cu o bogata paleta de gusturi. Organismul nostru va regasi elementele constitutive proprii, intr-o forma de echilibru perfect. Mirosul, gustul de neuitat ne aduce in fata frumusetea si naturaletea neatinsa a florilor, simfonia culorilor si armonia luminilor campiilor montane.

Mierea de flori de câmp/fâneaţă are o puternica actiune antimicrobiană.

Mierea de faneata este considerata un antiseptic eficace in tratarea cistitelor, a reumatismului si a infectiilor intestinale.

Este considerata cea mai buna ca savoare si prezentare. Este bogata in vitamine (B1, B2, C) culoarea variind in functie de specia de la care provine (alba la trifoiul alb pitic, galben-rosietica la celelalte varietati).

Indicatii terapeutice: actiune diuretica un bun expectorant tratarea cistitelor reumatism infectii intestinale.

Este un sortiment de miere de calitate superioara, cu un gust si aroma placute, e de culoare galben deschis, aproape incolora.
Dintre sorturile de miere are cea mai mare cantitate de fructoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu si este foarte dulce.
Este un sortiment de miere care e mai greu de obtinut, la inceputul primaverii albina fiind mai vlaguita.
Caracteristici terapeutice: expectorant, antiseptic, diuretic.

Petul are un sistem care o face usor de folosit.

Aceasta miere suava ne este daruita de apicultorii din sudul tarii. Pe zone intinse exista culturi de coriandru unde acestia isi aseaza familiile de albine.

Pe langa gustul aromat al acesteia, v-o recomandam si ca adjuvant in afectiuni de  gastrita hiperacida si ulcer.

Este un sort apreciat de miere, are aroma placuta de tei, gust dulce, culoarea variaza de la portocaliu la brun roscat. Este usor acida, foarte bine tolerata de cei cu hipoaciditate.
Este antispastica, se recomanda in bronsite, laringite, astm bronsic; calmeaza tusea.

Are o culoare deschisa, cristalizare fina, usor amaruie. Compozitia sa diversa bogata in substante biologice active, proteine, substante minerale, vitamine ii ofera o multitudine de efecte terapeutice.

 

Indicatii terapeutice: efect linistitor asupra sistemului nervos, fortifiant, tonic nutritiv, recomandata in afectiuni renale, hepatice, reumatism cu actiune regeneranta asupra tenului

Este un sortiment de miere de calitate superioara, cu un gust si aroma placute, e de culoare galben deschis, aproape incolora.

Dintre sorturile de miere are cea mai mare cantitate de fructoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu si este foarte dulce.
Este un sortiment de miere care e mai greu de obtinut, la inceputul primaverii albina fiind mai vlaguita.
Caracteristici terapeutice: expectorant, antiseptic, diuretic.

Mierea de lavanda este unul dintre cele mai parfumate sortimente de miere. De asemenea culoarea sa este una deosebita, datorita pigmentilor continuti de polenul florilor de lavanda sau lavandina.
Culoarea sa este o nuanta de crem foarte deosebita, iar parfumul si aroma sunt chiar cele ale acestor minunate flori. Un alt lucru care deosebeste aceasta miere de alte tipuri este si granulatia extreme de fina pe care o prezinta. Timpul de cristalizare este de cateva luni.
Acest sortiment de miere insoteste in cel mai armonios mod posibil sortimentele de branza frantuzeasca sau elvetiana, scaldand papilele gustative intr-un rasfat unic.
Proprietatile sale terapeutice si curative o recomanda pentru persoanle care sufera de:
- epuizare fizica si psihica
- oboseala cronica
- afectiuni pulmonare
- insomnii
- migrene
- oxiuri la copii

Mierea de rapita ajuta si la regenerarea si mentinerea elasticitatii peretilor vasculari si la scaderea nivelul de colesterol rau.

Mierea de rapita are puternica actiune antibacteriana. S-a demonstrat puterea sa bactericida fata de numerosi germeni, intre care streptococul, stafilococul, enterococul, dar si helicobacter pylori. Ea protejeaza de boli ficatul, splina si pancreasul si trateaza bolile de rinichi si de stomac.

Cristalizeaza foarte repede datorita continutului ridicat in fructoza.

Este un sort cu gust amarui, interesant.

Indicata diabeticilor(cu moderatie).

Adevarata delicatesa, apreciata pentru gustul si aroma sa. Benefica în cazul unor tulburări digestive, balonari, asigura o digestie usoara.

Este o miere de culoare inchisa, cu un miros intens, dar fara sa aminteasca de eucalipt.

E un foarte bun antiseptic pulmonar, recomandat in bronsite si antiseptic urinar.

Miere din apicultura ecologica.

Este o miere solara,energizanta. Are proprietati tonice asupra intregului organism si stimuleaza imunitatea, apreciata pentru calitatea sa afrodisiaca.

Miere din apicultura ecologica .

contine 0.3% ghimbir ecologic.

Mierea de mană de pădure provine în cea mai mare parte din sucurile dulci de pe alte părţi ale plantelor decât florile (este obţinută de pe frunzele de fag, de frasin şi de stejar), în amestec cu nectarul florilor din pădure.

Este o miere foarte închisă la culoare, aproape neagră, cu un gust pronunţat, uşor amărui. Este singura miere care nu coţine polen, de aceea se recomandă persoanelor alergice la polen.

Mierea de mană este foarte bogată în proteine, aminoacizi şi minerale (Ca, Mg, Fe), de până la 20 de ori mai mult ca alte sortimente, de aceea este indicată consumarea acesteia mai ales de către copii, persoanele anemice şi cele aflate în convalescenţă. Organismul uman asimilează mult mai bine aceste săruri prin alimentaţia naturală decât prin administrarea sintetică.

Pentru că are proprietăţi energizante şi revitalizante este recomandată sportivilor şi oamenilor activi. Are proprietăţi laxative mult mai puternice decât celelalte tipuri de miere, favorizează eliminarea toxinelor din corp.

Miere din apicultura ecologica.

Contine 0.3% scortisoara ecologica.

  • Produsele 1-18 (din 30)
  • « 1 2 »
  Produsul a fost adaugat in cos