Mierea

Mierea este obtinuta din nectarul plantelor, din sucuri dulci secretate de plante sau din excretii ale insectelor care se hranesc si traiesc pe plante, pe care albina le colecteaza. Inamestec cu anumite substante din glandele salivare ale albinelor, ele se transforma, se depoziteaza in faguri, apoi excesul de apa se evapora prinmiscari de vibratie a aripilor albinelor tinere din stup. Se lasa la maturat in faguri.

Este un concentrat energizant de glucide (zaharuri),predominand fructoza si glucoza. Contine si zaharoza in cantitate mica, apa maxim 20%, acizi organici, enzime. Cristalizarea este un proces natural si depinde de raportul glucoza fructoza. Sorturile care contin mai multa glucoza vor cristaliza foarte repede.

In corectarea carentelor nutritionale, in stari de oboseala fizica si psihica, in convalescente dupa diverse boli consumptive,in hepatite, mierea in combinatie cu alte produse ale stupului e minunata!

Utilizata extern, in tratamentul plagilor deschise, mierea are efect bacteriostatic, bactericid, antiseptic, calmant.Fiind nectar deshidratat, ea “suge” apa si lichidul toxic din plaga, efectele benefice fiind rapide.

  • Produsele 1-18 (din 34)
  • « 1 2 »
    • Sorteaza dupa:

Este un sortiment de miere de calitate superioara, cu un gust si aroma placute, e de culoare galben deschis, aproape incolora.

Dintre sorturile de miere are cea mai mare cantitate de fructoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu si este foarte dulce.
Este un sortiment de miere care e mai greu de obtinut, la inceputul primaverii albina fiind mai vlaguita.
Caracteristici terapeutice: expectorant, antiseptic, diuretic.

Miere ecologica poliflora de munte. Miere ecologica de zmeura.  Este extrasa din nectarul plantelor melifere ale campurilor, padurilor, colinelor  si intinselor culturi salbatice de zmeura din Transilvania. Fara nici o retinere putem afirma ca aici fiecare planta este si un medicament natural. In consecinta, mierea din nectarul acestor plante medicinale are efecte terapeutice speciale, cu o bogata paleta de gusturi. Organismul nostru va regasi elementele constitutive proprii, intr-o forma de echilibru perfect. Mirosul, gustul de neuitat ne aduce in fata frumusetea si naturaletea neatinsa a florilor, simfonia culorilor si armonia luminilor campiilor montane.

Miere ecologica poliflora de munte. Miere ecologica de zmeura.  Este extrasa din nectarul plantelor melifere ale campurilor, padurilor, colinelor  si intinselor culturi salbatice de zmeura din Transilvania. Fara nici o retinere putem afirma ca aici fiecare planta este si un medicament natural. In consecinta, mierea din nectarul acestor plante medicinale are efecte terapeutice speciale, cu o bogata paleta de gusturi. Organismul nostru va regasi elementele constitutive proprii, intr-o forma de echilibru perfect. Mirosul, gustul de neuitat ne aduce in fata frumusetea si naturaletea neatinsa a florilor, simfonia culorilor si armonia luminilor campiilor montane.

Aceasta miere suava ne este daruita de apicultorii din sudul tarii. Pe zone intinse exista culturi de coriandru unde acestia isi aseaza familiile de albine.

Pe langa gustul aromat al acesteia, v-o recomandam si ca adjuvant in afectiuni de  gastrita hiperacida si ulcer.

Are o culoare deschisa, cristalizare fina, usor amaruie. Compozitia sa diversa bogata in substante biologice active, proteine, substante minerale, vitamine ii ofera o multitudine de efecte terapeutice.

 

Indicatii terapeutice: efect linistitor asupra sistemului nervos, fortifiant, tonic nutritiv, recomandata in afectiuni renale, hepatice, reumatism cu actiune regeneranta asupra tenului

Mierea de salcam este poate cea mai iubita dintre toate tipurile de miere. Cristalina si pura, ne incanta privirea cu a ei culoare galbena, delicata.

Mierea de mana se mai numeste si miere de padure, deoarece ea se obtine din zonele de brad, molid, pin cat si de foioase artar, stejar.

Mierea de rapita ajuta si la regenerarea si mentinerea elasticitatii peretilor vasculari si la scaderea nivelul de colesterol rau.

Mierea de rapita are puternica actiune antibacteriana. S-a demonstrat puterea sa bactericida fata de numerosi germeni, intre care streptococul, stafilococul, enterococul, dar si helicobacter pylori. Ea protejeaza de boli ficatul, splina si pancreasul si trateaza bolile de rinichi si de stomac.

Miere din apicultura ecologica.

Contine 0.3% scortisoara ecologica.

Este o miere care are efect încălzitor, se recomandă mai ales în sezonul rece.

 

Miere din apicultura ecologica.

Contine 0.2% vanilie ecologica

Miere din apicultura ecologica .

Contine 0.3% propolis ecologic

Miere din apicultura ecologica.

Este o miere solara,energizanta. Are proprietati tonice asupra intregului organism si stimuleaza imunitatea, apreciata pentru calitatea sa afrodisiaca.

Miere de hrisca contine o cantitate foarte mare de antioxidanti. Din compozitia mierii de hrisca fac parte vitamine din complexul B (B2, B3) si vitamina C, valoroase pentru efectele terapeutice, printre care metabolizarea proteinelor, glucidelor si lipidelor, stabilizarea nivelului de colesterol si de zahar din sange.

Miere din apicultura ecologica .

contine 0.3% ghimbir ecologic.

Este un sort apreciat de miere, are aroma placuta de tei, gust dulce, culoarea variaza de la portocaliu la brun roscat. Este usor acida, foarte bine tolerata de cei cu hipoaciditate.

Este antispastica, se recomanda in bronsite, laringite, astm bronsic; calmeaza tusea.

Mierea de lavanda este unul dintre cele mai parfumate sortimente de miere. De asemenea culoarea sa este una deosebita, datorita pigmentilor continuti de polenul florilor de lavanda sau lavandina.
Culoarea sa este o nuanta de crem foarte deosebita, iar parfumul si aroma sunt chiar cele ale acestor minunate flori. Un alt lucru care deosebeste aceasta miere de alte tipuri este si granulatia extreme de fina pe care o prezinta. Timpul de cristalizare este de cateva luni.
Acest sortiment de miere insoteste in cel mai armonios mod posibil sortimentele de branza frantuzeasca sau elvetiana, scaldand papilele gustative intr-un rasfat unic.
Proprietatile sale terapeutice si curative o recomanda pentru persoanle care sufera de:
- epuizare fizica si psihica
- oboseala cronica
- afectiuni pulmonare
- insomnii
- migrene
- oxiuri la copii

Ingrediente

100% miere Manuka cu factor TA 25+


Descriere

Această miere provine din nectarul florilor arbuştului Manuka (lat. Leptospermum scoparium), care cresc în regiunile muntoase din Noua Zeelandă. Mierea obţinută din aceste flori are proprietăţi antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice foarte ridicate, cu puteri de vindecare extrem de eficiente, conform cercetărilor recunoscute.
  • Produsele 1-18 (din 34)
  • « 1 2 »
  Produsul a fost adaugat in cos