Mierea

Mierea este obtinuta din nectarul plantelor, din sucuri dulci secretate de plante sau din excretii ale insectelor care se hranesc si traiesc pe plante, pe care albina le colecteaza. Inamestec cu anumite substante din glandele salivare ale albinelor, ele se transforma, se depoziteaza in faguri, apoi excesul de apa se evapora prinmiscari de vibratie a aripilor albinelor tinere din stup. Se lasa la maturat in faguri.

Este un concentrat energizant de glucide (zaharuri),predominand fructoza si glucoza. Contine si zaharoza in cantitate mica, apa maxim 20%, acizi organici, enzime. Cristalizarea este un proces natural si depinde de raportul glucoza fructoza. Sorturile care contin mai multa glucoza vor cristaliza foarte repede.

In corectarea carentelor nutritionale, in stari de oboseala fizica si psihica, in convalescente dupa diverse boli consumptive,in hepatite, mierea in combinatie cu alte produse ale stupului e minunata!

Utilizata extern, in tratamentul plagilor deschise, mierea are efect bacteriostatic, bactericid, antiseptic, calmant.Fiind nectar deshidratat, ea “suge” apa si lichidul toxic din plaga, efectele benefice fiind rapide.

  • Produsele 1-18 (din 40)
  • « 1 2 3 »
    • Sorteaza dupa:

Este un sortiment de miere de calitate superioara, cu un gust si aroma placute, e de culoare galben deschis, aproape incolora.

Dintre sorturile de miere are cea mai mare cantitate de fructoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu si este foarte dulce.
Este un sortiment de miere care e mai greu de obtinut, la inceputul primaverii albina fiind mai vlaguita.
Caracteristici terapeutice: expectorant, antiseptic, diuretic.

Mierea de zmeură - face parte dintre aşa-numitele soiuri de pădure - este o miere 100% naturală, fără nici un fel de adaosuri de arome, ea fiind obţinută de către apicultori, prin plasarea stupilor lângă culturile intense de zmeură, în perioada de florenscenţă.

Are o aromă discretǎ de zmeură, culoare galbenă, cu uşoară nuanţă verzuie, roşiatică sau maronie. Parfumul este proaspăt, gustul plăcut şi dulce. Se recomandă pentru îndulcirea ceaiurilor folosite ca remediu în stări gripale, tuse şi răceală.

Reglează activitatea ovarelor, previne apariţia unor afecţiuni ca osteoporoza, sclerodermia, şi este cunoscut ca un element de reîntinerire a tenului, folosit în măştile şi tratamentele cosmentice.

Datorita continutului ridicat de glucoza, cristalizeaza foarte repede in cristale de dimensiuni mici si fine. Cu un gust deosebit este un sort de miere foarte valoros nutritiv!

Utila in stari de oboseala fizica si psihica, in convalescente, in corectarea carentelor nutritionale.
Savoare si sanatate. Produs 100% natural.

In general, mierea de conifere, atat cea de brad, cat si cea de molid are o puternica actiune antiseptica si antiinflamatoare fapt pentru care utilizarea ei in bronsite sau afectiuni urinare este benefica. Este un bun indulcitor al ceaiurilor pectorale.

Mierea de brad si mierea molid, pin, jep si larice este de fapt o miere de mana, albinele lucratoare, adunand de fapt mana depusa pe ramurile si pe acele coniferelor.

Mierea de brad este si un bun laxativ si diuretic, fapt care o face cautata si in tratamentul bolilor de rinichi sau a infectiilor urinare.

Mierea de zmeură - face parte dintre aşa-numitele soiuri de pădure - este o miere 100% naturală, fără nici un fel de adaosuri de arome, ea fiind obţinută de către apicultori, prin plasarea stupilor lângă culturile intense de zmeură, în perioada de florenscenţă.

Are o aromă discretǎ de zmeură, culoare galbenă, cu uşoară nuanţă verzuie, roşiatică sau maronie. Parfumul este proaspăt, gustul plăcut şi dulce. Se recomandă pentru îndulcirea ceaiurilor folosite ca remediu în stări gripale, tuse şi răceală.

Reglează activitatea ovarelor, previne apariţia unor afecţiuni ca osteoporoza, sclerodermia, şi este cunoscut ca un element de reîntinerire a tenului, folosit în măştile şi tratamentele cosmentice.

Este o miere de culoare inchisa, cu un miros intens, dar fara sa aminteasca de eucalipt.

E un foarte bun antiseptic pulmonar, recomandat in bronsite si antiseptic urinar.

O miere speciala cu aroma delicata, auriu maronie ca migdalele mangaiate de razele calde ale soarelui.

Miere ecologica poliflora de munte. Miere ecologica de zmeura.  Este extrasa din nectarul plantelor melifere ale campurilor, padurilor, colinelor  si intinselor culturi salbatice de zmeura din Transilvania. Fara nici o retinere putem afirma ca aici fiecare planta este si un medicament natural. In consecinta, mierea din nectarul acestor plante medicinale are efecte terapeutice speciale, cu o bogata paleta de gusturi. Organismul nostru va regasi elementele constitutive proprii, intr-o forma de echilibru perfect. Mirosul, gustul de neuitat ne aduce in fata frumusetea si naturaletea neatinsa a florilor, simfonia culorilor si armonia luminilor campiilor montane.

Miere ecologica poliflora de munte. Miere ecologica de zmeura.  Este extrasa din nectarul plantelor melifere ale campurilor, padurilor, colinelor  si intinselor culturi salbatice de zmeura din Transilvania. Fara nici o retinere putem afirma ca aici fiecare planta este si un medicament natural. In consecinta, mierea din nectarul acestor plante medicinale are efecte terapeutice speciale, cu o bogata paleta de gusturi. Organismul nostru va regasi elementele constitutive proprii, intr-o forma de echilibru perfect. Mirosul, gustul de neuitat ne aduce in fata frumusetea si naturaletea neatinsa a florilor, simfonia culorilor si armonia luminilor campiilor montane.

Aceasta miere suava ne este daruita de apicultorii din sudul tarii. Pe zone intinse exista culturi de coriandru unde acestia isi aseaza familiile de albine.

Pe langa gustul aromat al acesteia, v-o recomandam si ca adjuvant in afectiuni de  gastrita hiperacida si ulcer.

Are o culoare deschisa, cristalizare fina, usor amaruie. Compozitia sa diversa bogata in substante biologice active, proteine, substante minerale, vitamine ii ofera o multitudine de efecte terapeutice.

 

Indicatii terapeutice: efect linistitor asupra sistemului nervos, fortifiant, tonic nutritiv, recomandata in afectiuni renale, hepatice, reumatism cu actiune regeneranta asupra tenului

Mierea de salcam este poate cea mai iubita dintre toate tipurile de miere. Cristalina si pura, ne incanta privirea cu a ei culoare galbena, delicata.

Mierea de mana se mai numeste si miere de padure, deoarece ea se obtine din zonele de brad, molid, pin cat si de foioase artar, stejar.

Mierea de rapita ajuta si la regenerarea si mentinerea elasticitatii peretilor vasculari si la scaderea nivelul de colesterol rau.

Mierea de rapita are puternica actiune antibacteriana. S-a demonstrat puterea sa bactericida fata de numerosi germeni, intre care streptococul, stafilococul, enterococul, dar si helicobacter pylori. Ea protejeaza de boli ficatul, splina si pancreasul si trateaza bolile de rinichi si de stomac.

Miere din apicultura ecologica.

Contine 0.3% scortisoara ecologica.

Este o miere care are efect încălzitor, se recomandă mai ales în sezonul rece.

 

Miere din apicultura ecologica.

Contine 0.2% vanilie ecologica

  • Produsele 1-18 (din 40)
  • « 1 2 3 »
  Produsul a fost adaugat in cos