Miso

  • Produsele 1-6 (din 6)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Miso este un produs specific japonez, fermentat, din orez, orz si/sau soia cu sare. Originile acestui produs preced sosul de soia Shoyu, care este fabricat din aceleasi ingrediente, cu cel putin cateva sute de ani. Pana acum cateva zeci de ani, miso se fabrica in gospodarie, fiecare familie avand propriul miso.
Miso poate sa aiba o varietate de arome si culori, in functie de materiile prime folosite, de clima, de mediul inconjurator si de gustul local.

„Miso din orez brun nepasteurizat” este un produs de calitate superioara, realizat dupa o reteta traditionala si fermentat in butoaie de cedru.
Produsul este vegan, contine soia si poate contine gluten.

Ingrediente: soia integrala* (46%), orez brun de cultura* (33%), sare de mare, apa.
*Produse cultivate ecologic

Mod de intrebuintare: poate fi folosit pentru a prepara o supa miso japoneza autentica, sau pentru a condimenta sau aromatiza alte supe, tocanite sau sosuri.
Se adauga o lingurita de miso, dizolvata in prealabil intr-o cantitate mica de lichid, la o cana de supa/lichid, spre sfarsitul prepararii mancarii.
• Evitati fierberea produsuui, pentru a pastra bacteriile sanatoase in miso-ul nepasteurizat.
• Datorita expunerii la aer se pot dezvolta drojdii albe inofensive. Pur si simplu inlaturatile.
• A se pastra la loc racoros si intunecat.

Piure pasteurizat, fermentat din orez si soia.

Miso este o pasta din boabe de soia fermentate, cu orez sau orz, fiind un aliment traditional japonez care, conform traditiei si a studiilor stiintifice recente, este deosebit de sanatos si o sursa foarte bogata de substante nutritive esentiale. Astazi in Japonia sunt sute de feluri de miso, preparate dupa diferete metode si retete.

Produsele miso Clearspring sunt preparate, pe cat este posibil, respectand fermentarea si procedeele traditionale de lunga durata, practica rar abordata in epoca transformarilor rapide de astazi, procedee ce dau produselor o aroma bogata si complexa, pastrandu-le cele mai bune calitati nutritive. Ingredientele folosite sunt cultivate ecologic, utilizandu-se culturi de koji preparate manual, bogate in puternice enzime digestive ce descompun boabele de leguminoase si de cereale. Acestea sufera procese de pregatire si imbatranire incete, de lunga durata, fiind condimentate si maturate natural in butoaie de cedru, timp de multe luni, la temperatura mediului inconjurator.

Inferioare calitativ, majoritatea produselor miso intalnite astazi pe piata sunt preparate rapid, utilizandu-se procese automate de doar cateva saptamani, la temperaturi inalte, fara maturare reala, fermentarea facandu-se in vase de inox sau plastic. Desi pretul acestor produse este mic, ele sunt anoste, neinteresante si lipsite de viata in comparatie cu cele produse traditional, fiind uniforme la gust si avand o textura invariabila.

Koji este un orez fiert și / sau boabe de soia, la care sa adaugat o cultură de fermentare cu denumirea latină de Aspergillus oryzae, folosită pentru prepararea alimentelor fermentate, cele tradiţionale fiind sosul de soia, miso, mirin și sake.

Miso dulce alb este fermentat pentru doar 2-8 săptămâni, spre deosebire de celelalte produse miso, care sunt fermentate de la o vară de până la trei ani, culoarea sa fiind mai deschisa, incepand de la alb pana la galben sau bej. Cremos, bogat și ușor dulce, miso dulce alb este bogat in carbohidrati si Koji, avand un continut mai mic de soia decat variantele mai inchise la culoare.
Nu contine produse OMG.

Alergeni: Miso dulce alb contine soia si poate contine urme de gluten.

Ingrediente: orez* 63%, boabe de soia 24%, apa, sare de mare.
* cultivate organic.

Mod de intrebuintare: fiind un condiment usor de intrebuintat, cu miso dulce alb Clearspring se pot asezona pateurile, sosurile, supele usoare sau orezul si pastele pregatite prin stir-frying sau prajite, se pot umple sandvisurile (spre exemplu cu tofu afumat si salata) sau rulourile sushi. Structura cremoasa si gustul il fac un substituent perfect al laptelui in diferite preparate culinare, precum piureul de cartofi.

Stir-frying este o metoda de preparare a ingredientelor intr-un timp scurt, pentru ca acestea sa-si pastreze aromele si calitatile nutritive. Legumele si carnea se taie bucati mici si se prajesc intr-o tigaie mai mare, de obicei in wok, in foarte putin ulei, la foc iute. Se pot combina diverse legume si carne, dupa preferinte.
Sushi este un fel de mancare specifica bucatariei japoneze, din orez (acrit cu oțet) combinat cu diverse alte ingrediente, gatite sau in stare cruda (cel mai adesea peste crud).
Tofu este un caş de soia realizat prin adăugarea unui coagulant (în mod tradițional nigari) în laptele de soia. Disponibil în variantele de mătase (fin) si bumbac (ferm), acesta este o parte intrinsecă a bucătăriei japoneze.
•A se pastra intr-un loc uscat si racoros, la o temperatura sub 15°C, fara a fi inghetat.

•Dupa desigilare se pastreaza in frigider.

•Produsul se poate inchide la culoare in timp, datorita proceselor naturale de oxidare, dar acestea nu ar trebui sa-i altereze aroma.

Produs in Japonia.

Caracteristici produs:

Bucatarie japoneza, Ecologic, Vegan,

Descriere:

Pasta Miso este un condiment japonez preparat din boabe de soia dupa o reteta traditionala, apreciat pentru aroma sa si proprietatile sale benefice. Se utilizeaza in loc de sare la condimentarea supelor, tocanelor, sosurilor si cremelor tartinabile. Se foloseste o lingurita de Hatcho Miso la o cana de lichid. Diluati pasta in putina supa sau sos si adaugati in mancare spre sfarsitul prepararii. Evitati fierberea prelungita pentru a pastra proprietatile enzimatice ale acestei paste. Ingrediente:

Ingrediente:

boabe de soia integrale fermentate* 65%, apa, sare de mare, faina de orz prajita* * ingrediente provenite din agricultura ecologica

Alergoneni:

Contine soia si gluten.

Informatii aditionale:

Resigilati ambalajul dupa fiecare utilizare si pastrati produsul intr-un loc uscat si racoros. A se consuma de preferinta inainte de: vezi data inscrisa pe ambalaj.

Tara de origine:Japonia

Descriere:

Acest produs este organic si vegan. Utilizati pasta miso in loc de sare pentru a imbogati gustul supelor, tocanelor, sosurilor si cremelor tartinabile. Puneti o lingurita de pasta miso intr-o ceasca cu lichid sau diluati pasta in putina supa si adaugati in mancare spre sfarsitul prepararii.

Ingrediente:

boabe de soia integrale* 46%, orez brun fermentat* 33%, sare de mare, apa. * ingrediente provenite din agricultura ecologica

Alergoneni:

contine soia.

Informatii aditionale:

A se pastra intr-un loc ferit de caldura si umiditate. Resigilati produsul dupa utilizare. A se consuma de preferinta inainte de: vezi data inscrisa pe ambalaj.

Tara de origine:Japonia

Miso este un produs specific japonez, fermentat, din orez, orz si/sau soia cu sare. Originile acestui produs preced sosul de soia Shoyu, care este fabricat din aceleasi ingrediente, cu cel putin cateva sute de ani. Pana acum cateva zeci de ani, miso se fabrica in gospodarie, fiecare familie avand propriul miso.
Miso poate sa aiba o varietate de arome si culori, in functie de materiile prime folosite, de clima, de mediul inconjurator si de gustul local.

Ingrediente: orz de cultura* (32%), orz insamantat cu ferment* (48%), sare de mare, apa.
*Produse cultivate ecologic

Mod de intrebuintare: poate fi folosit pentru a prepara o supa miso japoneza autentica, sau pentru a condimenta sau aromatiza alte supe, tocanite sau sosuri.
Se adauga o lingurita de miso, dizolvata in prealabil intr-o cantitate mica de lichid, la o cana de supa/lichid, spre sfarsitul prepararii mancarii.

• Datorita expunerii la aer se pot dezvolta drojdii albe inofensive. Pur si simplu inlaturatile.
• A se pastra la loc racoros si intunecat si dupa deschidere la frigider.

Caracteristici produs:

Bucatarie japoneza, Ecologic, Vegan,

Descriere:

Pasta Miso este un condiment japonez preparat din boabe de soia dupa o reteta traditionala. Se utilizeaza la prepararea supei Miso si la condimentarea altor tipuri de supe, a tocanelor si sosurilor. Se foloseste o lingurita de pasta Miso la o cana de lichid. Diluati pasta in putina supa sau sos si adaugati in mancare spre sfarsitul prepararii. Evitati fierberea pentru a pastra proprietatile enzimatice ale acestei paste. Drojdii albe inofensive se pot dezvolta ca urmare a expunerii la aer. Pur si simplu indepartati-le.

Ingrediente:

orz de cultura* 38%, boabe de soia integrale* 35%, sare de mare, apa. * ingrediente provenite din agricultura ecologica

Alergoneni: Contine soia si gluten.

Informatii aditionale:

Pastrati produsul la frigider dupa deschidere. A se consuma de preferinta inainte de: vezi data inscrisa pe ambalaj.

Tara de origine:Japonia

  • Produsele 1-6 (din 6)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos