Nutritie

  • Produsele 1-18 (din 21)
  • « 1 2 »
    • Sorteaza dupa:

Regimul alimentar lacto-vegetarian a devenit aproape o modă în toate ţările dezvoltate. El a fost îmbrăţişat cu entuziasm, nu de puţine ori, chiar de către marile vedete de cinema şi de televiziune. Cu toate acestea, chiar şi acum la noi în ţară acest regim este privit ca o bizarerie. Aceasta se datorează cel mai adesea ignoranţei. Cei care ar putea fi interesaţi de acest regim aud frecvent că numai produsele din carne conţin proteine şi tocmai de aceea ei cred cu tărie că fără aceste proteine din carne nu se poate trăi. Acest motiv principal îi face să evite o eventuală transformare în ceea ce priveşte modul lor de alimentaţie şi, cel mai adesea, ei se amăgesc că nu este cu putinţă să se renunţe definitiv la consumul de carne.

Nu este deloc întâmplător că multe boli, cum ar fi cancerul, guta şi diabetul, sunt mai puţin cunoscute în rândul vegetarienilor. Mai mult decât atât, cei care au în alimentaţia lor zilnică preparate pe bază de carne suferă într-un procentaj mai mare de boli ale tractului digestiv şi
de boli cardio-vasculare în comparaţie cu cei care au un regim lacto-vegetarian.

Lucrarea de faţă le este de un real folos celor ce vor să adopte o alimentaţie naturală, care este foarte sănătoasă, căci nu întâmplător sistemul digestiv al omului este perfect adaptat pentru un mod de hrănire vegetarian.

În tratatele vechi orientale se spune că, într-o anumită măsură, suntem ceea ce mâncăm, însă şi mintea şi stările ei de claritate fiind considerabil influenţate de fiecare aliment pe care îl consumăm.
•GREGORIAN BIVOLARU

Ar fi ideal sa cultivam canepa ca si stramosii nostri, pentru a nu sacrifica padurile. Avem nevoie de canepa pentru samanta si fibra, pentru a fi mai sanatosi, pentru imbracaminte non-alergica, case mai curate, aer si pamant nepoluat, hartie durabila si un trai mai decent.

 

Asa cum vedeti, canepa ne da iubirea ei deplina, haideti sa o apreciem si sa invatam impreuna sa o gatim pentru sanatatea noastra, folosind cele peste 100 de retete din retetarul CasaBIO.

Retetarul in care folosim toate produsele din canepa apartin CaseiBIO si sunt testate in bucataria proprie.

Nutriţie şi biotratamente este o carte completă care îmbină rezultatele cercetărilor de ultimă oră ale marilor institute şi universităţi americane, cu metode alternative, având în comun o viziune holistă asupra bolilor şi tratamentului acestora. Este o carte care sintetizează milenii de medicină naturistă, de experimente şi înţelepciune nutriţională. Tocmai de aceea, este bestseller în domeniul ei.

În 4 volume vă sunt prezentate cele mai importante tipuri de nutrienţi, suplimente alimentare şi plante medicinale, o descriere a peste 300 de disfuncţii şi probleme de sănătate – de la abcese, gută şi contuzii, la pneumonie, cancer sau Alzheimer –, împreună cu o analiză a celor mai eficiente metode de tratament şi a celor mai buni nutrienţi, care ar putea duce la regresia bolii şi la recuperarea bolnavului. Cartea este un ghid dedicat remediilor alternative şi terapiilor care pot fi folosite alături de programul nutriţional. Pe tot parcursul ei veţi găsi doze recomandate pe categorii de vârstă, sinteze ale celor mai controversate tratamente sau ale evaluărilor şi studiilor făcute de importante instituţii de sănătate.

Acum mai bine de treizeci de ani, domnul Kushi a realizat că dieta era principala cauză a multor boli, inclusiv a cancerului, şi a început să-i înveţe pe alţii felul în care dieta macrobiotică, bazată pe cereale integrale, legume proaspete crescute în ţara respectivă, leguminoase bogate în proteine şi alge marine, poate preveni problemele de sănătate şi reîntineri organismul.

Macrobiotica reuneşte ultimele descoperiri ştiinţifice din domeniul nutriţiei şi a sănătăţii, cu practicile sănătoase ale societăţilor tradiţionale. În această ediţie, domnul Kushi ne îndrumă spre o alimentaţie mai simplă, care duce la creşterea vitalităţii şi a stării de bine. Alimentele şi metodele de gătit macrobiotice sunt descrise detaliat, şi este inclus şi un program complet de exerciţii, suficient de flexibil pentru a corespunde oricărei nevoi. O colecţie minunată de reţete, meniuri simple ca şi o serie de sugestii despre modul sănătos de viaţă, fac din Calea Macrobiotică un ghid cu adevărat practic.

Michio Kushi a început studiul macrobioticii în urmă cu mai bine de treizeci de ani, cu cel care a fost fondatorul acestei orientări, George Ohsawa. Astăzi, domnul Kushi este considerat drept cea mai de seamă personalitate din lume în domeniul macrobioticii. Învăţăturile sale despre importanţa alimentaţiei cu hrană integrală şi despre modul de viaţă în armonie cu mediul înconjurător, au ajutat milioane de oameni să ajungă la o mai bună stare de sănătate şi la o mai mare linişte interioară.

Robert O`Young – microbiolog şi nutriţionist – şi Shelley Redford Young – terapeut specializat in nutriţie – pun la dispoziţia cititorilor un program de viaţă revoluţionar care se bazează pe: detoxifierea organismului, pentru a normaliza digestia şi metabolismul; eliminarea bacteriilor care dăuneaza organismului; alimente alcaline care să le înlocuiasca pe cele ce provoaca aciditate; suplimente de vitamine şi minerale – cum să le alegem şi în ce doze să le luăm; apa, care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică şi care trebuie să fie din abundenţă şi să aibă un grad cât mai ridicat de puritate. Toate cele de mai sus au drept scop scăderea acidităţii sângelui, pH pe care autorii îl consideră principala cauză a bolilor din epoca modernă.

Cartea este structurată în trei părţi

Partea I: Teoria – argumentaţia pentru această dietă


Partea a II-a: Programul propriu-zis pe care ni-l propun autorii


Partea a III-a: Reţete culinare – compuse în spiritul celor prezentate până la acest nivel – care cuprind ingrediente în general accesibile cititorului român, chiar dacă unele dintre ele pot părea exotice.Stilul direct şi clar asigură uşurinţa lecturii, chiar şi de către nespecialişti, dar cartea interesează în egală măsură medicii, biologii şi specialiştii în nutriţie.

x„Calea macrobiotică“ este un ghid de alimentaţie macrobiotică, scris de domnul Michio Kushi, care este considerat a fi cea mai de seamă autoritate din lume în acest domeniu. Acum mai bine de treizeci de ani, domnul Kushi a realizat ca dieta era principala cauza a multor boli, inclusiv a cancerului, şi a început să-i înveţe pe alţii felul în care dieta macrobiotică, bazată pe cereale integrale, legume proaspete crescute în ţara respectivă, leguminoase bogate în proteine şi alge marine, poate preveni problemele de sănătate şi reîntineri organismul.

Macrobiotica reuneşte ultimele descoperiri ştiinţifice din domeniul nutriţiei şi a sănătăţii, cu practicile sănătoase ale societăţilor tradiţionale. În cartea „Calea macrobiotică“, domnul Michio Kushi ne îndrumă spre o alimentaţie mai simplă, care duce la creşterea vitalităţii şi a stării de bine. Alimentele şi metodele de gătit macrobiotice sunt descrise detaliat, şi este inclus şi un program de exerciţii complet, suficient de flexibil pentru a corespunde oricărei nevoi. O colecţie minunată de reţete, meniuri simple, şi o serie de sugestii despre modul sănătos de viaţă, fac din „Calea macrobiotică“ un ghid cu adevărat practic.

Adevărul gol-goluţ despre dietele la modă, glucidele, lipidele şi proteinele „bune” şi despre cum să scăpăm de pericolele obezităţii şi diabetului

Sunteţi confuzi în privinţa alimentaţiei? Renumitul nutriţionist şi autor al volumului Noua biblie a vitaminelor oferă o explicaţie completă, aprofundată a felului în care putem mânca şi rămâne sănătoşi fără să urmăm vreodată o cură de slăbire. Aşa cum afirmă doctorul Mindell: „Dacă dietele ar funcţiona, excesul de greutate nu ar fi problema de sănătate numărul unu în ţara noastră”.

Prin intermediul acestei „Minienciclopedii”, am urmărit să vă punem la dispoziţie anumite reţete simple, care (înainte de toate) necesită un timp scurt de preparare (nu implică fierbere sau prăjire) şi în plus menţin nealterată savoarea naturală şi culoarea ingredientelor.

Adeseori, graba şi timpul tot mai scurt pe care îl avem la dispoziţie ne determină să fim mai puţin selectivi şi atenţi la calitatea hranei pe care o consumăm. În limita posibilului, trebuie totuşi să fim cât se poate de atenţi la tot ceea ce pătrunde În organismul nostru sub formă de hrană fizică pentru că, dincolo de aparenţe, fiecare aliment pe care îl ingerăm declanşează la scurt timp după aceea în universul nostru lăuntric distincte fenomene de „rezonanţă ocultă” cu anumite focare tainice de energie care există în afara noastră, în Macrocosmos. Aceste procese de „rezonanţă ocultă” sunt foarte puternice şi se desfăşoară pe perioade de timp de la 24 la 36 de ore. Cunoscând această taină, care este ştiută de mii de ani de către cei iniţiaţi, ne putem da seama cu uşurinţă că în realitate fiecare aliment şi de fapt fiecare plantă, fiecare legumă, fiecare fruct pe care îl introducem în organism sub formă de hrană declanşează, la scurt timp după aceea, tainice şi pregnante fenomene de „rezonanţă ocultă”’, care provoacă în universul nostru lăuntric efecte complexe, specifice, intim legate de calitatea şi încărcătura energetică a respectivului aliment. Puţini cunosc faptul că ecourile subtile ale acestor efecte influenţează inclusiv învelişurile invizibile enigmatice (în special prana maya kosha şi mano maya kosha) ale Microcosmosului fiinţei noastre. Alimentaţia lacto-ovo-vegetariană pură şi naturală (fără aditivi, chimicale şi fără alte produse de sinteză, care sunt toxice) ne ajută să asimilăm în universul nostru lăuntric noi şi importante energii subtile (prana-ice), care sunt, la rândul lor, atrase şi înmagazinate de astfel de alimente. Hrănindu-ne de fiecare dată astfel, oferim trupului nostru acele ingrediente naturale ce conţin toate principiile active pure, regenerante, vitalizante şi hrănitoare ce ne ajută din plin să avem o viaţă sănătoasă, fericită şi armonioasă.

Prin intermediul acestei „Minienciclopedii”, am urmărit să vă punem la dispoziţie anumite reţete simple, care (înainte de toate) necesită un timp scurt de preparare (nu implică fierbere sau prăjire) şi în plus menţin nealterată savoarea naturală şi culoarea ingredientelor. Astfel de alimente (ce sunt uşor asimilate de către organism) pot fi folosite cu succes în alimentaţia noastră zilnică, deoarece ingredientele lor de bază îşi păstrează nealterate calităţile nutritive. Vă invităm să îndrăzniţi să descoperiţi cât mai repede (pentru sănătatea şi bunăstarea voastră lăuntrică) savoarea şi aromele fermecătoare ale sucurilor şi ale băuturilor proaspete care sunt perfect sănătoase.

Iată principiile care stau la baza dietei alimentare bazată pe produse integrale de origine vegetală, cunoscută şi sub numele de dieta Furculiţe în loc de cuţite:

Mănâncă numai plante – cu cât mai intacte, cu atât mai bine. Şi nu este vorba de orice plante: mănâncă fructe, legume, cereale şi salate integrale şi cât mai puţin procesate. Cu cât consumi plantele în ipostaza lor cea mai naturală, exact aşa cum se găsesc ele în natură, cu atât mai bine. Aceste alimente îţi asigură toate substanţele nutritive de care ai nevoie pentru o dietă echilibrată şi sănătoasă, căci nu există substanţe nutritive aflate în alimentele de origine animală care să nu se regăsească din abundenţă inclusiv în cele de origine vegetală (cu excepţia vitaminei B12, vezi mai jos).

Asta înseamnă că o dietă alcătuită din chips-uri de cartofi, covrigei, produse de patiserie fără lactate şi băuturi răcoritoare cu un număr redus de calorii corespunde teoretic dietei vegetariene, dar nu şi celei sănătoase, bazată în întregime pe alimente integrale de origine vegetală.

O dietă vegetariană bine structurată satisface toate nevoile nutriţionale ale organismului – de calorii, proteine, vitamine şi minerale – fără a necesita însă măsurarea caloriilor sau cântărirea porţiilor. Practic, este cea mai uşoară manieră de a mânca!

Evită alimentele foarte procesate. Printre acestea se numără făina albă, zaharurile rafinate şi uleiurile extrase. Aceste alimente derivă din plante, dar au fost golite de majoritatea proprietăţilor nutriţionale pe care le aveau cândva. Deşi unii nutriţionişti recomandă uleiul de măsline, ce sens are să găteşti cu cea mai concentrată formă de grăsime de pe planetă când poţi opta pentru un alt lichid mai dietetic? Măslinele în sine sunt un aliment minunat, dar nu şi uleiul extras din ele.

De ce? Deoarece uleiul este grăsime pură, în proporţie de sută la sută. În cazul uleiului de măsline, producătorii strivesc măslinele integrale şi extrag pe cale chimică părţile sănătoase ale acestora (fibrele, vitaminele şi mineralele). Ceea ce rămâne este o doză concentrată de calorii. Uleiul de măsline conţine nu mai puţin de 4100 de calorii la 500 g!

Evită conservanţii şi aditivii. Această recomandare este uşor de înţeles pentru toată lumea. De ce ţi-ai încărca dieta cu aceste produse artificiale când ai putea consuma alimentele integrale care nu au nevoie de aditivi pentru a avea un gust delicios?

Elimină produsele lactate din alimentaţie. Cazeina, principala proteină din laptele de vacă, este unul din cei mai puternici carcinogeni chimici identificaţi până acum (pentru a afla mai multe în legătură cu acest subiect, citeşte comentariul lui Colin Campbell intitulat Studiul China, de la pagina 20). Produsele lactate cresc riscul de a face boli cronice, iar laptele de vacă este în mod particular asociat cu riscul de a face cancer, diabet de grad 1 (juvenil), scleroză multiplă şi multe alte condiţii medicale.

Oamenii nu au o nevoie nutriţională de lapte de vacă. Acesta este o substanţă special concepută pentru a ajuta viţeii să crească de la o greutate de 30 de kilograme la una de 500 de kilograme într-un singur an. În plus, el conţine cazomorfine, substanţe similare morfinei care creează dependenţă şi care asigură rămânerea viţelului lângă mama sa pentru a fi în siguranţă şi pentru a-şi continua creşterea. Cazomorfinele generează dependenţă inclusiv în cazul oamenilor; de aceea, renunţarea la produsele lactate se poate dovedi dificilă.

Nu te mai gândi la carbohidraţi. Aproape toată lumea a auzit de dietele sărace în carbohidraţi, care sunt încă foarte la modă şi astăzi. În realitate, ele nu sunt neapărat sănătoase. Dimpotrivă, carbohidraţii sunt sursa preferată de energie a corpului. De aceea, este important să mâncăm alimente bogate în carbohidraţi.

În cartea sa, Dieta fără gluten, Davis prezintă adevărul legat de grâul modern şi de rolul istoric al acestuia în dieta oamenilor. Departe de a mai semăna cu grâul folosit de strămoşii noştri în dieta lor, grâul modern a fost modificat genetic pentru a permite obţinerea unor producţii foarte mari la hectar cu costuri reduse. În consecinţă, această cereală cândva benefică a fost transformată într-un ingredient alimentar omniprezent, dar nociv, care determină o creştere mai accentuată a glicemiei din sânge decât zahărul de bucătărie consumat gol şi care generează o dependenţă ce declanşează un cerc vicios al foamei, alimentaţiei excesive şi oboselii. Dr. Davis explică conexiunea acestui grâu modern cu creşterea în greutate şi cu acumularea de grăsime în cele mai nepotrivite locuri din corp, provocând efecte dintre cele mai nocive asupra stării de sănătate, cum ar fi diabetul, boala cardiacă, dezechilibre neurologice precum boala celiacă, artrita reumatoidă şi demenţa. În sfârşit, dr. Davis prezintă argumente extrem de convingătoare în favoarea eliminării complete a grâului din alimentaţie, inclusiv strategii care pot facilita această tranziţie, făcând-o să devină permanentă.

--------------------------------------------------------------------------------

Ştiai că doar două felii de pâine din făină integrală de grâu cresc glicemia mai mult decât două linguri de zahăr?

--------------------------------------------------------------------------------

Dieta fără gluten explică de ce eliminarea grâului din alimentaţie – inclusiv a grâului integral, considerat extrem de sănătos de către foarte mulţi oameni – este cheia unei pierderi permanente în greutate, dar şi a vindecării parţiale sau totale de o întreagă gamă de boli şi afecţiuni ale sistemului digestiv şi nu numai.

După decenii de studii clinice în timpul cărora a observat obţinerea unor rezultate extraordinare de către miile de pacienţi cărora le-a recomandat să elimine grâul din alimentaţia lor, dr. William Davis a scris această carte extrem de convingătoare, argumentând în favoarea renunţării definitive la acest aliment practic omniprezent în zilele noastre. Dieta fără grâu şi fără gluten este asociată cu beneficii semnificative pentru starea de sănătate, printre care se numără:

■Scăderea în greutate cu 10, 15 şi chiar 25 de kilograme încă din primele luni

■ Alinarea multor simptome metabolice şi vindecarea parţială sau totală a diabetului de tip 2

■ Vindecarea leziunilor intestinale, cum ar fi colita ulceroasă şi boala celiacă

■ Îmbunătăţirea indicatorilor referitori la colesterol şi la particulele LDL

■ Îmbunătăţirea densităţii osoase şi inversarea osteopeniei

■ Vindecarea multor afecţiuni ale pielii, de la psoriazis la ulceraţiile orale şi căderea părului

Uşor de citit, provocatoare din punct de vedere intelectual şi extrem de argumentată ştiinţific, cartea Dieta fără gluten oferă o perspectivă inedită şi extrem de importantă referitoare la cele mai critice probleme de sănătate ale zilelor noastre.

Digestia ta te energizeaza si te hraneste? Sau ai o digestie si o eliminare care iti provoaca stres, te devitalizeaza si iti scurteaza viata? Aceasta carte ghid te indruma pas cu pas prin procesul care te ajuta sa scapi de indigestie si sa-ti hranesti mai bine organismul cu alimentele pe care le consumi. Intreg scenariul vietii noastre se reflecta in eficienta stomacului nostru. Digestia nu reprezinta doar ingerarea si eliminarea mancarii. Ea consta in absorbtia si asimilarea nutrientilor pentru a crea si a repara celulele si in hranirea corpului „ca intreg”.


Dieta noastra moderna, cu toate alimentele procesate, gatite, conservate, preparate la microunde si cu toate ingredientele artificiale pe care le contine necesita un regim alimentar pe care vietile noastre sedentare cu greu il pot duce la indeplinire. Flatulenta nu este singura consecinta. Noi platim pentru indigestia noastra sacrificand ceva din acuitatea mentala, din imunitate, din energie si din longevitate. Fiecare stres provocat sistemului digestiv si excretor ne secatuieste nivelul energetic zilnic si constituie o amenintare pe termen lung pentru sanatatea noastra. Prin insusirea catorva concepte simple si prin eliminarea proastelor obiceiuri, ne putem imbunatati eficienta digestiva si putem culege roadele unei energii crescute si a unei sanatati robuste.

Conform naturalistului american Peter D’Adamo, in grupele sanguine sunt codate abilitatile noastre de adaptare la mediul inconjurator, in special cele ale sistemului digestiv si ale celui imunitar. Cunoasterea celor patru grupe sanguine permite alcatuirea unui program de viata optim, prin constientizarea punctelor tari si a vulnerabilitatilor in fata anumitor boli, prin alegerea corecta a alimentelor potrivite sau a celor de evitat, prin comportamente capabile sa asigure cea mai buna reactie personala impotriva stresului si de incetinire a procesului de imbatranire.

În România, 1 din 4 oameni este obez, 1 din 2 are o problemă de greutate, iar când 95% din diete eşuează şi oamenii îşi pierd entuziasmul pentru viată, ceva trebuie să se schimbe. Hai să fim un pic serioşi şi să privim statisticile cu sânge rece: într-o lume unde 1 din 2 oameni moare de vreo boală de inimă şi 1 din 3 oameni moare de vreo formă de cancer, eşti în pericol. Diabetul este în creştere în România şi în lume, iar medicii confirmă că pentru prima dată în istorie, copiii tind să fie mai bolnavi decât părinţii lor. Din fericire, există medici, oameni de ştiinţă şi nutrifionişti pasionaţi care au reuşit să decodifice secretele vitalităţii şi longevităţii pentru o viată fără boli, o greutate ideală şi o viată fericită şi împlinită.
Această carte este un ghid practic pentru transformare personală totală în 3 luni, unde vei descoperi un sistem uşor de reţinut cu cele mai avansate, testate şi autentice metode pentru a-ţi asigura o viată sănătoasă fie şi familiei tale.
Descoperă sistemul ADAM & EVA şi vei scăpa de statisticile necruţătoare. Acum este timpul să-fi recapeti energia şi sănătatea debordantă şi să intri în grupul de elită al oamenilor care au un nivel ridicat al energiei şi sănătăţii şi îşi trăiesc viata cu scop şi pasiune.

Descriere

Autoarea este licenţiată în muzică a Universităţii de Arte „George Enescu“ din Iaşi, e profesoară de pian şi creatoarea metodei inovative de pian „Paşi în Lumea Muzicii“.

Ligia Pop a adunat în această carte sfaturi şi instrucţiuni pentru creşterea seminţelor germinate sub formă de vlăstari, doze naturale concentrate de proteine, vitamine, minerale şi enzime care vor fi uşor de asimilat şi de folosit în corpul nostru.

Germenii şi vlăstarii au ocupat un loc important în alimentaţia oamenilor încă din vechime. Se menţionează că popoarele asiatice îi consumau încă din anul 3000 î.H., păstrând tradiţia alimentară până în zilele noastre.

Vă invităm să învăţaţi cum să creşteţi germenii şi vlăstarii şi să-i consumaţi pentru sănătate şi vitalitate!

„Hrana să vă fie medicament.“ — Hippocrate

Ghidul complet pentru germinarea semintelor. Importanta nu este mâncarea din viata ta, ci viata din mâncarea ta. (Steve Meyerowitz).

Germenii – considerati hrana secolului XXI – sunt usor de produs în orice anotimp si în orice conditii, reprezentând importante surse de nutrienti pentru orice persoana care vrea sa aiba o viata lunga si sanatoasa. Germenii au o cantitate de elemente nutritive, vitamine, enzime si minerale esentiale mult mai mare decât planta matura. Semintele germinate sunt, de fapt, o hrana usor asimilabila, ce necesita un consum minim de energie din partea organismului nostru.

Va propunem un nou concept de alimentatie, materializat într-un ghid complet de germinare a semintelor. Vom afla:
• ce seminte sa alegem, cum sa le cultivam sau de ce echipamente avem nevoie
• ce efecte va avea consumul acestora asupra organismului nostru
• ce combinatii de germeni sa consumam pentru: întarirea sistemului imunitar, detoxifiere sau vindecarea si ameliorarea diferitelor tipuri de afectiuni (cancer, boli de inima, dermatologice, anemii etc.)

Germenii pot ajuta organismul supus zilnic unui asalt al toxinelor, cu un sistem imunitar slabit. Daca includem germeni în dieta noastra zilnica, vom da organismului nostru energia si hrana necesara pentru a se detoxifia, a se întari si pentru a se vindeca.
Niciodata nu e prea târziu sa alegi o viata sanatoasa!

Steve Meyerowitz si-a început calatoria catre o sanatate mai buna în anul 1975, tocmai pentru a se vindeca el însusi de alergiile severe si astmul care îl afectasera întreaga viata. Dupa doua luni în care a tinut o dieta vegetariana, cu hrana vie, simptomele au disparut. Dupa aproape 20 de ani de dezamagire provocata de medicina conventionala, Steve si-a redobândit sanatatea prin propriul program de purificare, îmbunatatire a stilului de viata, exercitii fizice, post, sucuri si hrana vie.

În 1977, a fost desemnat „Sproutman“ (specialistul în germinare) de catre revista Vegetarian Times Magazine într-un articol în care s-a vorbit despre ideile sale inovatoare legate de germinare si despre retetele lui.

In prezent, este unul dintre partizanii de frunte ai germinarii, sucurilor naturale, postului alimentar, al gradinaritului de interior, hranei neprelucrate si al folosirii apei pure, propunându-ne în lucrarea de fata un nou concept de alimentatie.

Omenirea trece acum prin una dintre cele mai mari crize de sănătate din istorie. Cercetările şi descoperirile clinice ale Dr. Baroody indică faptul că bolile şi disfuncţiile sunt datorate hiperacidităţii în care trăim. Aerul poluat pe care îl respirăm, mâncarea plină de chimicale şi apa pe care le îngurgităm sunt doar o parte din problemă. Stresul la orice nivel – psihic, emoţional, mental, chiar şi spiritual – produce aciditate în organism şi distruge balanţa delicată alcalin-acid.

Există însă o atitudine care poate să restabilească rapid echilibrul structurii umane, este vorba despre o dietă care să fie în consens cu forţa vitală, o dietă care produce efecte pozitive pe toate planurile. Rezultatele sunt rapide şi în doar câteva săptămăni apar efecte semnificative. Dieta este uşor de abordat pentru că exprimă o tendinţă naturală a organismului nostru practic, ea este în cel mai adevărat sens al cuvântului, un mod de viaţă. Greutatea revine la normal, mintea devine clară şi focalizată, organismul îşi recapătă gradat sănătatea dar cel mai important este că amplifică plăcerea de a trăi. Urmârind ghidul oferit de această carte vă puteţi evalua propria relaţie alcalin-acid, vă puteţi crea propriul traseu şi vă puteţi corecta pe parcurs pentru a putea atinge un nivel foarte înalt de vitalitate şi forţă.

Miracolul vindecarii prin alimentatie si puterea mintii, o excelenta carte de nutritie scrisa de doctorul DANIEL MENRATH.

Milioane de oameni din intreaga lume, urmand modul de hranire prezentat in aceasta lucrare, au constatat cu uimire ca sanatatea le revine in organism doar respectand calea simpla a naturii. In proportie de 100% sanatatea acestora s-a imbunatatit vizibil, iar in 85% din cazuri au aparut vindecari spectaculoase.

Din aceasta carte invatam ca este important nu numai ce mancam, dar si cand mancam si in combinatii.

HRANA PENTRU VIATA prezinta un program de imbunatatire a sanatatii, un pas spre o viata mai productiva şi o cale sigura de reglare (in plus sau in minus) a greutatii.

Potrivit autorului, adoptand acest stil de viata sanatos, se va constata o crestere a energiei interne si disparitia simptomelor unor boli.

Veţi afla cum să o creşteţi, cum să extrageţi sucul din ea, cum să o consumaţi şi cum să vă faceţi un program complet de redobândire a stării de sănătate. Capitolele despre nutriţie, cercetare, clinici, detoxifiere, vindecarea cancerului şi poveştile reale ale unor oameni adevăraţi vă vor fi de un mare ajutor.

Iarba de grâu şi-a câştigat reputaţia de la oamenii aflaţi în fazele terminale ale unor boli, care în penultimul ceas al vieţii şi după ce medicina convenţională le răpise orice speranţă, au încercat iarba de grâu. O puteţi include într-un program pe termen lung de prevenire şi menţinere a sănătăţii. Consultaţi în acest sens capitolele Vindecarea cu ierburi, Resurse, Nutriţia, Poveşti adevărate de la oameni adevăraţi.

Cel mai complet studiu asupra nutriţiei

"Ce ştiu 100.000 de cititori, iar tu nu? Oricum, eşti foarte aproape să aflii...

Ştiinţa este clară. Iar rezultatele sunt verificate. O dietă vegetariană reduce substanţial riscul de cancer, diabet, boală coronariană şi obezitate."

"Studiul poate fi condiderat Grand-Prix-ul în epidemiologie." (New York Times)

"Scrisă cu candoare, curaj şi claritate şi cu onestitate intelectuală şi profunzime, această carte captivantă este destinată a fi una din cele mai importante cărţi ale deceniului. Dacă va fi implementat, Studiul China va inaugura o nouă eră a sănătăţii contagioase." (Dr. Hans Diehl)

"Studiul China constituie cea mai convingătoare dovadă de până acum în ceea ce priveşte prevenirea bolii de inimă, a cancerului şi a altor boli vestice prin mijloace dietetice. Este cea mai bună carte atât pentru ţările dezvoltate economic, cât şi pentru cele ce trec printr-o tranziţie rapidă de schimbări economice şi stil de viaţă." (Dr. Junshi Chen)

  • Produsele 1-18 (din 21)
  • « 1 2 »
  Produsul a fost adaugat in cos