Plante pudra

  • Produsele 1-8 (din 8)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Frunzele de stevia rebaudiana uscate si macinate (pulbere) sunt folosite de secole in America de Sud pentru ceai si igiena dentara. Poate fi preparat din ele ceaiul de stevia, deosebit de benefic in afectiuni stomatologice si infectii care se regasesc in cavitatea bucala.

Totodata, atunci cand preparati un ceai din plante, puteti adauga la acel ceai un varf de lingurita de pudra de stevia, si veti obtine astfel un ceai cu un efect dublu: odata indulceste ceaiul, si a doua oara, ajuta la sanatatea cavitatii bucale. Iata cel mai sanatos mod de a indulci un ceai, adaugand o simpla frunza de stevia!

Atentionare: Uniunea Europeana nu permite momentan comercializarea frunzelor de stevia uscate si a pulberii din fruze (frunzele macinate) ca si produse alimentare. Sunt acceptate in UE ca si produse alimentare doar extractele si derivatele procesate din stevia, insa nu si stevia in starea ei naturala. Din acest motiv, producatorii si importatorii de stevia in stare naturala sunt obligati sa treaca pe eticheta ca produsul nu este alimentar si ca se foloseste ca si ingredient cosmetic sau ca si infuzie pentru baie. Chiar daca punctul nostru de vedere difera de cel al autoritatilor, suntem obligati sa respectam legea si sa trecem si noi pe eticheta steviei in stare pura aceste aspecte.

Kelp este o alga care creste cu preponderenta in zonele reci ale oceanelor Atlantic si Pacific. Pudra de kelp este considerata un superaliment, deoarece este o sursa de minerale care se regasesc in ocean, cum ar fi iodul si alte minerale care se gasesc mai greu in sol. Pulberea de kelp este ceai mai buna sursa de iod natural, fiind ideala pentru sanatatea glandei tiroide. De asemenea, dupa unele studii, consumul regulat al pulberii de kelp reduce colesterolul, scade nivelul de zahar din sange, si previne aparitia tumorilor.
Datorita gustului sarat, multe persoane folosesc pudra de kelp ca si inlocuitor de sare.
Cateva beneficii ale pulberii de kelp:
-este bogata in calciu, iod, potasiu, fier, oligoelemente;
-ajuta la buna functionare a glandelor endocrine;
-curata organismul de radiatii;
-ajuta la mentinerea unei sarcini sanatoase daca este administrata femeilor insarcinate;
-ajuta contra caderii parului si a degradarii unghiilor;
-ajuta in preventia si tratamentul tumorilor;

Informatii nutritionale/100g: Energie: 43 kcal, Proteine: 2g, Grasimi: 1g, Carbohidrati: 10g

Administrare: 1 lingurita de 1-2 ori pe zi, se poate amesteca in apa sau sucuri de legume, se poate presara peste salate, mancaruri.

Pudra de baobab este recunoscuta pentru continutul sau foarte ridicat de vitamina C, aproape 300 mg de vitamina C la 100 g de fruct, adica de 6 ori mai mult decat intr-o portocala. Pe langa vitamina C, pudra de baobab contine si vitamina B2 (riboflavina) si vitamina B3 (niacina sau vitamina PP).

Pudra de baobab este foarte bogata in antioxidanti, avand un coeficient de anihilare a radicalilor liberi egal cu cel al fructelor goji berries si de 3 ori mai mare decat cel al afinelor.

Dincolo de continutul nerivalizat de vitamina C si puterea sa antioxidanta, pudra de baobab contine mai mult calciu decat laptele, mai mult fier decat carnea rosie, mai mult potasiu decat 1 banana si mai mult magneziu si calciu decat spanacul.

Pudra de baobab contine mai multe fibre decat alte fructe (mere, piersici, caise, banane). Un aport adecvat de fibre alimentare ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv si scade nivelul colesterolului total si LDL. Responsabila pentru acest lucru este pectina - una din sursele de fibre din baobab. Tot aceasta s-a dovedit a spori bacteriile probiotice de la nivelul intestinului gros.

Mod administrare:

Daca nu ati mai luat pana acum, e bine sa incepeti cu mai putin de 1/4 de lingurita, apoi sa cresteti doza progresiv pana la 1/2 lingurita si chiar mai mult. Pentru rezultate optime se recomanda o doza zilnica de 2-5 grame. Combinati pudra de baobab in limonada, in apa simpla, in sucuri si smoothie-uri de fructe sau in ceaiuri.

Baobabul – copacul “cu radacinile in sus”

 

Baobabii, copaci supranumiti si "cu fundul in sus" isi au originile in Madagascar, Africa si Australia. De altfel, baobabul este copacul simbol national al Madagascarului. Alimentatia traditionala a locuitorilor din Africa tropicala cuprinde fructe de baobab, copac ce figureaza de altfel si pe stema Senegalului.
Baobabii ating inaltimi intre 5 si 30 de metri si diametrul trunchiului ajunge intre 7 si 11 metri. Se crede ca baobabii traiesc mii de ani, lucru greu de verificat avand in vedere ca trunchiul de baobab nu are inele de crestere ca si alti copaci si mai ales ca varsta umana nu permite verificarea directa a acestui lucru.. Totusi testul cu carbon-14 poate da indicii valoroase asupra varstei baobabilor. Se spune ca un baobab poate atinge varsta de 5000 de ani. In cultura africana, baobabul este supranumit "Degetul lui Dumnezeu”. Antoine de Saint-Exupery a scris in "Micul Print":"... baobabii nu sunt copăcei, ci niste arbori cât bisericile de mari şi că, dacă ar lua cu el chiar şi o întreagă turmă de elefanţi, turma aceasta tot nu i-ar putea veni de hac nici macar unui singur baobab” . Proprietarii Fermei Sunland (Limpopo, Africa de Sud) , au construit un pub numit "The Big Baobab Pub" in interioriul trunchiului gol al baobabului sus amintint de 47 metri in circumferinta care a fost datat a avea peste 6.000 ani.
Nu mai putin.impresionant este si fructul de baobab, care este comestibil. Gustul lui usor acidulat este foarte placut. Se pot consuma si semintele prajite, care inlocuiesc cafeaua sau din care se poate extrage ulei alimentar. Din pulpa fructelor proaspete sau uscate, amestecata cu apa, se face un suc racoritor delicios.
Proprietatile fructului baobabului sunt multiple: pe langa continutul ridicat de vitamina C(de 3 ori mai mult decat kiwi si de 6 ori mai mult decat portocalele), are o cantitate de calciu de doua ori mai mare decat cea din lapte si fibre care fac sa scada nivelul glicemiei. În Africa, fructele arborelui de baobab a fost de secole un furnizor valoros de vitamina C, calciu şi fier . Baobabul , contine de asemenea antioxidanti si probiotice, şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

Doza zilnica: 2 lingurite(12 gr/zi) in limonade, sucuri, musli, iaurt.

Ajuta la curatarea organismului si ofera o multime de proteine vegetale. Este unul dintre cele mai nutritive produse continand deasemenea triptofan si serotonina responsabile cu imbunatatirea starii de spirit .

Caracteristici: produs organic, raw vegan

Gramaj: 200g pulbere certificata organic din iarba de orz

Descriere produs: iarba de orz verde contine o serie de super nutrienti in forma concentrata usor asimilati de catre organismul uman. Astfel organismul poate folosi nutrientii in pulberea de orz verde in cateva minute de la administrare. De asemenea, pulberea de orz verde are un puternic efect alcalinizant asupra organismului, aducand nivelul PH-ului intern spre valoarea de 7.35, valoarea optima pentru un organism sanatos.

Pulberea din orz verde contine o mare cantitate de vitamine, minerale, amino acizi, enzime, si alti nutrienti:
calciu 359mg
fier 32mg
potasiu 2223mg
zinc 2.7mg
seleniu 87.5mg
Vitamina B1 0.54mg
Vitamina B2 2.7mg
Vitamina B3 0.4mg
Vitamina C 0.5mg
mangan 3500mg
fosfor 277mg
clorofila 215mg
magneziu 155.6mg
beta caroten 1.21
acid folic 120mcg

Beneficii:
-are efect anti-bacterial
-reface celulele sanguine. Clorofila se aseamana foarte mult cu hemoglobina prezenta in sange.
-regenereaza si reface celulele organismului
-regleaza nivelul glicemiei
-neutralizeaza toxinele din organism
-detoxifica ficatul

Ingrediente: iarba de orz crescuta in mediu ecologic controlat*
* ingrediente provenite din Agricultura organica
Origine: non UE

Certificare: PL-EKO-03

Preparare: 1-3 lingurite dizolvate in apa sau smoothies sunt suficiente la o servire. Acesta este un produs alimentar care nu are efecte secundare, il puteti consuma oricand, nu are nevoie de indicatii speciale si nu interactioneaza cu medicamentele.

Conditii de pastrare si consum: dupa fiecare utilizare se inchide punga ermetic (sistem zip) si se pastreaza in locuri uscate

Diet Food este o companie specializata in produse bio dietetice fara carbohidrati, fara gluten din konjac si din soia si produse bio de tip superfood si superalimente: pulberi organice si amestecuri de pulberi organice speciale pentru detoxifiere, slabire, sportivi, energie zilnica.

 

 


Binecunoscute de secole in traditia chineza, ciuperca Shiitake este consumata este consumata pe scara larga in Asia. Denumirea latina este Lentinus edodes. Pe langa faptul ca este deliciosa ca si preparat culinary, Shiitake este bogata in grupul de vitamine B si in provitamina D2. In medicina chineza este folosita ca si anticancerigen, impotriva colesterolului marit, in hepatita B cat si impotriva Candidei.

Folositi pudra de shiitake ca si adaos in supe sau puteti chiar prepara o supa-crema delicioasa si sanatoasa cu ciuperci care se gasesc la noi si adaugati pudra de shiitake. Sau, puteti adauga 1 gram de pulbere, (echivalentul a jumatate de lingurita) intr-un pahar cu apa plata, amestecati si beti. Sau presarati pulberea pe o bucata de paine prajita, adaugati putin ulei de masline si sare, si aveti un mic dejun gustos si sanatos.

 

Camu camu este foarte apreciat datorita fructelor sale comestibile, cu un continut extraodinar de mare de vitamina C de 1800-2700 mg la 100 g de pulpă, adica ~2-3 % din partea comestibila, proprietate care a generat cerere pe piețele internaționale de produse naturale(in special in Japonia). În Europa se găsește mai degrabă ca supliment nutritiv sub forma de pulbere sau capsule.

Pudra de camu-camu poate fi amestecata cu sucuri de fructe sau poate fi amestecata in piureuri, pentru a aduce un aport semnificativ de vitamina C dietei dumneavoastra.

Beneficii: Camu camu are proprietati antioxidante deosebite. Antioxidantii ajuta la intarirea sistemului imunitar si protejeaza celulele de radicalii liberi, care contracareaza efectele imbatranirii. Contine beta- caroten, calciu, leucina, proteine​, serina, tiamina si valina. Stimuleaza sistemul imunitar - lupta impotriva infectiilor virale, cum ar fi raceala, gripa, virusul herpes.Camu - camu pulbere este un antioxidant puternic, cu proprietati anti - inflamatorii, care pot ajuta la prevenirea acumularii de placa in artere, ajuta la formarea de colagen. Camu-camu poate reduce inflamarea articulatiilor. Datorita vitaminei C poate ajuta la prevenirea bolilor de ochi, cum ar fi cataracta si la imbunatatirea claritatii mentale. Ajuta la protejarea creierului impotriva deteriorarii oxidative si tulburari neurodegenerative. Camu camu - protejeaza sistemul nervos, care permite creierului, ochilor si terminatiilor nervoase sa reziste conditiilor de stres. Concentratia mare de complexe naturale de vitamina C in Camu - Camu catalizeaza producerea de serotonina, hormon care controleaza somnul, starea de spirit, pofta de mancare.

Consumul zilnic recomandat: O jumatate de lingurita (2g) contine aprox. 250 mg de vitamina C naturala. Daca nu consumati 3 portii de fructe si legume zilnic, cantitatea poate fi marita sau atunci cand suferiti de o infectie virala. Fumatorii vor avea nevoie de un aport mai mare de vitamina C naturala.

Este cunoscut faptul ca iarba de grau contine foarte multe minerale, antioxidanti, inclusive bioflavonoizi, peste 30 de enzyme, inclusive SOD(superoxidismutaza) si clorofila.

A se consuma 1 lingurita/zi

  • Produsele 1-8 (din 8)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos