Produse apicole

 Stupul este o adevarata farmacie si o camara minunata.
Produsele apicole sunt deosebit de benefice pentru mentinerea sanatatii, preventia naturala a bolilor, diverse tratamente, in cosmetica.
Mierea, polenul, pastura, propolisul, apilarnilul, ceara, veninul, descapacitura, laptisorul de matca, albina insasi, aerul din stupi au o actiune mult mai buna in diverse combinatii, pentru ca ele se completeaza si se potenteaza unele pe altele.

  • Produsele 1-18 (din 88)
  • « 1 2 3 4 5 »
    • Sorteaza dupa:

Apilarnilul este un produs apicol natural obținut din stup. Are proprietăți biotrofice, energizante, vitalizante, afrodisiace, tonifiante și psihotonice, ajută la refacerea sistemului imunitar.

Apilarnilul proaspat congelat se poate transporta pe timpul verii doar daca e ametsecat cu miere sau/si extract de propolis.

O miere speciala cu aroma delicata, auriu maronie ca migdalele mangaiate de razele calde ale soarelui.

Este o miere de culoare inchisa, cu un miros intens, dar fara sa aminteasca de eucalipt.

E un foarte bun antiseptic pulmonar, recomandat in bronsite si antiseptic urinar.

Mierea de zmeură - face parte dintre aşa-numitele soiuri de pădure - este o miere 100% naturală, fără nici un fel de adaosuri de arome, ea fiind obţinută de către apicultori, prin plasarea stupilor lângă culturile intense de zmeură, în perioada de florenscenţă.

Are o aromă discretǎ de zmeură, culoare galbenă, cu uşoară nuanţă verzuie, roşiatică sau maronie. Parfumul este proaspăt, gustul plăcut şi dulce. Se recomandă pentru îndulcirea ceaiurilor folosite ca remediu în stări gripale, tuse şi răceală.

Reglează activitatea ovarelor, previne apariţia unor afecţiuni ca osteoporoza, sclerodermia, şi este cunoscut ca un element de reîntinerire a tenului, folosit în măştile şi tratamentele cosmentice.

In general, mierea de conifere, atat cea de brad, cat si cea de molid are o puternica actiune antiseptica si antiinflamatoare fapt pentru care utilizarea ei in bronsite sau afectiuni urinare este benefica. Este un bun indulcitor al ceaiurilor pectorale.

Mierea de brad si mierea molid, pin, jep si larice este de fapt o miere de mana, albinele lucratoare, adunand de fapt mana depusa pe ramurile si pe acele coniferelor.

Mierea de brad este si un bun laxativ si diuretic, fapt care o face cautata si in tratamentul bolilor de rinichi sau a infectiilor urinare.

O combinatie benefica de afine si miere. Combinand calitatile celor doua rezulta un energizant si vitaminizant natural deosebit.

Ingrediente:

miere ecologica8 80%, afine uscate si macinate 20%

Un desert natural si sanatos, obtinut la rece, pastreaza vitaminele, aromele si antioxidantii din fruct.

Produs recomandat si diabeticilor.

Ingrediente:

miere de salcam 75%, goji 25%

Fructul Goji este o comoara a Tibetului, cunoscut ca si "fructul longevitatii". Este puternic antioxidant, intareste inima si sistemul imunitar, reduce efectele procesului de imbatranire. Are un continut foarte mare de vitamina C, B1, B2, B6 precum si vitamina E - foarte rara intalnit in alimente.

Utila in stari de oboseala fizica si psihica, in convalescente, in corectarea carentelor nutritionale.
Savoare si sanatate. Produs 100% natural.

Mierea de zmeură - face parte dintre aşa-numitele soiuri de pădure - este o miere 100% naturală, fără nici un fel de adaosuri de arome, ea fiind obţinută de către apicultori, prin plasarea stupilor lângă culturile intense de zmeură, în perioada de florenscenţă.

Are o aromă discretǎ de zmeură, culoare galbenă, cu uşoară nuanţă verzuie, roşiatică sau maronie. Parfumul este proaspăt, gustul plăcut şi dulce. Se recomandă pentru îndulcirea ceaiurilor folosite ca remediu în stări gripale, tuse şi răceală.

Reglează activitatea ovarelor, previne apariţia unor afecţiuni ca osteoporoza, sclerodermia, şi este cunoscut ca un element de reîntinerire a tenului, folosit în măştile şi tratamentele cosmentice.

Datorita continutului ridicat de glucoza, cristalizeaza foarte repede in cristale de dimensiuni mici si fine. Cu un gust deosebit este un sort de miere foarte valoros nutritiv!

Laptisor de matca romanesc, recoltat din botci de ceara naturala, la 72 ore de la tranzvazarea larvelor de 2 sau 3 zile, produs curat, fara adaosuri.

Continutul in 10HDA, cei 18 aminoacizi esentiali, complexul de vitamine B inclusiv B12 si B5 in cantitate mare, ii confera o valoare nutritiva de exceptie laptisorului de matca, iar faptul ca este romanesc ii da un plus de valoare!

Se pastreaza la frigider maxim 5 luni, la temperatura de 2-4 grade C si se recomanda a se consuma cat mai  rapid dupa recoltare sau la -18 -  -20 grade C pe perioadă mai lungă.

 

Efectele terapeutice sunt remarcabile! Enumeram doar cateva: bun antiviral, antibiotic, antiinflamator, tonic fizic si psihic, antianemic, antidepresiv, reintinereste, creste rezistenta la frig, reface celulele hepatice, ajuta la restabilirea echilibrului hormonal dupa renuntarea la anticonceptionale, adjuvant in tratamentul sterilitatii, imbunatateste transmiterea impulsurilor nervoase (bun beneficiu pacientilor cu Alzheimer si Parkinson).

Pentru scheme terapeutice va rugam sa urmati sfatul medicului specialist: drmirela_s@yahoo.com.

Are o structura extrem de complexa, contine apa, 18 aminoacizi diferiti, vitamine (complexul B inclusiv B5 si B12), minerale, numerosi acizi organici, acetilcolina, substante cu actiune antibiotica.

Cea mai buna absorbtie este sublinguala, doza de intretinere fiind 1 gram la 20 kg corp/zi.

Atentie! Se pastreaza la frigider. maxim 5 luni sau la congelator pana la 2 ani.

 

Conform cercetarorilor germani, larvele de matca au un puternic efect antiviral si imunostimulator, chiar mai puternic decat al laptisorului de matca. Este un produs derivat al laptisorului de matca, contine o cantitate mare de Q10 - 9,4mg/100gr (Dupa un studiu facut in China de catre Ministerul Agriculturii- Proiectul XM-bee-14017)

Albinele culegatoare tinere aduna polenul de la plantele melifere, il umezeste cu miere si nectar si il transforma in polen de albine.

Imediat dupa recoltare, apicultorii il depoziteaza in lazi frigorifice.

Prin congelare, polenul isi pastreaza proprietatile nutritionale, terapeutice, gustul si culoarea.

Este o hrana vie, bogata in enzime, contine toti aminoacizii esentiali, lactofermenti, acizi grasi, seleniu, fitosteroli, vitamine din complexul B (inclusiv B12).

Indicatii: pacientilor cu carente nutritionale, cu disfunctii sexuale diverse, boli cardio-vasculare, hepatite, depresii, nevroze(prin cresterea secretiei endorfinelor).

Se administreaza inainte de mancare cu 30 minute, se incepe cu 1 lingurita de polen, dozele se pot creste treptat, in functie de sfatul medicului specialist.

Se va imbiba cu saliva si se mesteca bine sau se dizolva 6-8 ore in apa.

Se fac cure de minim 6-8 saptamani, se poate consuma insa si pe perioada mai indelungata.

Polenul CasaBIO este POLEN ROMANESC!

Albinele culegatoare tinere aduna polenul de la plantele melifere, il umezeste cu miere si nectar si il transforma in polen de albine.

Imediat dupa recoltare, apicultorii il depoziteaza in lazi frigorifice.

Prin congelare, polenul isi pastreaza proprietatile nutritionale, terapeutice, gustul si culoarea.

Este o hrana vie, bogata in enzime, contine toti aminoacizii esentiali, lactofermenti, acizi grasi, seleniu, fitosteroli, vitamine din complexul B (inclusiv B12).

Indicatii: pacientilor cu carente nutritionale, cu disfunctii sexuale diverse, boli cardio-vasculare, hepatite, depresii, nevroze(prin cresterea secretiei endorfinelor).

Se administreaza inainte de mancare cu 30 minute, se incepe cu 1 lingurita de polen, dozele se pot creste treptat, in functie de sfatul medicului specialist.

Se va imbiba cu saliva si se mesteca bine sau se dizolva 6-8 ore in apa.

Se fac cure de minim 6-8 saptamani, se poate consuma insa si pe perioada mai indelungata.

Polenul CasaBIO este POLEN ROMANESC!

Polenul proaspat recoltat de albine este depus in celulele fagurilor , tasat cu capul (astfel creaza conditii anaerobe de fermentatie) ,ii adauga miere si enzime din secretiile salivare. In conditiile de temperatura si umiditate ale stupului, are loc o fermentatie lactica si va rezulta pastura. Albina o va folosi la hrana larvelor.

Pastura proaspata este un aliment probiotic, bogat in fermenti lactici, din punct de vedere nutritiv si al proprietatilor antibiotice este mult mai valoroasa decat polenul .

Pastura proaspata din punct de vedere curativ este mai activa decat pastura uscata. Pastura proaspata isi pastreaza proprietatile antibiotice timp de 17 ani, daca este pastrata in conditii igienice corecte, temeratura 0 grade C si ferita de lumina.

"Painea albinelor" cum i se mai spune are rol hepatoreparator, imunostimulator si prin consumarea ei obtinem rezultate foarte bune in afectiuni din zona tubului digestiv (stomac, ficat).

Tratamentele cu pastura se fac individualizat pe pacient in functie de stadiul afectiunii.

Exista studii de caz prin care cura 1 kg de pastura proaspata da rezultate in tratarea virusului hepatic.

Propolisul brut are actiuni terapeutice deosebite: antioxidant, antiinflamatoare, bactericid, bacteriostatic, antivirala, analgezica, antitumorala.

Se mesteca indelung pentru afectiuni ale cavitatii bucale ,aparatului dentar. si ale stomacului.  Se poate consuma impreuna cu oleaginoase(nuci, migdale) pentru amplificarea efectelor si evitarea lipirii lui de dinti.

Pentru o schema terapeutica potrivita va rugam sa urmati sfatul medicului specialist.

  • Produsele 1-18 (din 88)
  • « 1 2 3 4 5 »
  Produsul a fost adaugat in cos