Produsul a fost adaugat in cos

ULEI EXTRAVIRGIN MASLINE MOLINO DELLA - 0.500L

ULEI EXTRAVIRGIN MASLINE MOLINO DELLA - 0.500L

53.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: La comanda
    Greutate/Ambalaj: 500 ml
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contacteaza-ne!

    0264.406.405

    LUNI-VINERI
    08:00 - 20:00

Descriere

Ulei extravirgin din masline toscane, obtinut prin stoarcere mecanica fara nici o manipulare chimica. Un ulei obtinut prin metode mecanice trebuie sa aiba un gust perfect, adica sa conserve aroma maslinelor de provenienta. Aciditatea nu trebuie sa depaseasca limita maxima de 1%. Uleiul nostru nu depaseste niciodata 0,2.

Calitatea produsului este influentata si de operatiile la care e supus, unde operatorii trebuie sa acorde maxima atentie: prevenirea atacurilor bioctice,culesul si corecta maturare(maslinul toscan este foarte jos ,cantitatea maslinelor mic(din 100 kg masline se obtin 10-15 litri ulei), clima unica, culesul manual, stocarea si metoadele culesului pentru a nu dauna produsuuil.Maslinele trebuie sa ajunga la faza de produs integre,pentru a evita inceperea proceselor de oxidare si fermentare a pulpei care are efecte negative prin cresterea aciditatii uleiului, deci, automat scade calitatea.

Sanatate
Bogat in acizi grasi nesaturati, uleiul de masline extravirgin are o actiune benefica in metabolismul lipidelor, are un rol de prevenire a bolilor cardiovasculare. Partea grasa este usor de digerat, de aceea este indicat persoanelor cu probleme digestive. Specialistii il recomanda ca fiind optim in alimentatia copiilor si in mai multe tipuri de tratamente pentru boli de piele.

Romanii preparau tot felul de compozitii de ierburi inmuiate in ulei extravergin pentru vindecarea ranilor si arsurilor, in sterilitatea feminina si in traumatologie.
Azi, avind o compozitie echilibrata in acizi grasi saturati, mononesaturati si polinesaturati, este pretios pentru organismul uman prin prezenta de tocoferoli si polifenoli, importanti in activitatea anti-oxidanta si anti-radicala, limitind imbatrinirea celulelor.

12 motive pt a prefera uleiul extravirgin
1.Protejeaza fata de riscul arteriosclerozei
2.Stimuleaza secretia biliara
3.Favorizeaza absorbtia vitaminelor liposolubile(A,E,D,K)
4.Furnizeaza acidul linoleic in cantitati optime
5.Elimina toxinele
6.Protejeaza functionalitatea ficatului
7.Stimuleaza metabolismul
8.Favorizeaza digestia
9.Reduce colesterolul
10.Previne deshidratarea pielii si intirzie procesul de imbatrinire imbunatatind mineralizarea oaselor si limiteaza pierderile de calciu care implica imbatrinirea
11.Copii-mineralizarea si cresterea oaselor,dezvoltarea creierului la bebelusi,acidul oleic rezultat prin acizii grasi mononesaturati este rapid in arderea la nivelul muscular si in acelasi timp foarte digerabil la adolescenti
12.Combate constipatia

I.G.P.-Recunoasterea uleiului toscan la nivel national si international. Garantia cumpararii unui ulei cu o origine certa,impiedicind falsificarea si apropierea de o marca a acelor care nu au drept,care vor sa profite de numele unui produs reusind sa faca un fals pe munca si spinarea altora.(Indicatie Geografica Protejata)
-Maslinele sunt produse in zona geografica bine indicata cu maslini declarati si urmariti
-Cultivarea cu caracteristici traditionale,culesul se face in zona indicata
-Transformarea si confectionarea se face in fabricile autorizate in zona indicata
-Analizele efectuate garanteaza calitatea organoleptica si chimico-fizica,tipice maslinei respective
-Organismul de certificare este autorizat de Minister

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos