Uleiuri

Uleiurile obtinute prin presare la rece au importante proprietati terapeutice.
Sunt bogate in acizi grasi esentiali ce nu pot fi sintetizati de catre organism, dar sunt deosebit de importanti, ei intra in structura membranelor tuturor celulelor.
Consumul lor moderat si cat mai variat ne ajuta in preventia bolilor cardio-vasculare, a diabetului zaharat, bolilor reumatice, afectiunilor neurodegenerative.
Sunt nerafinate si au un gust caracteristic, pregnant.
Intotdeauna se adauga in mancaruri la final, nu se fierb.

  • Produsele 1-18 (din 46)
  • « 1 2 3 »
    • Sorteaza dupa:

Utilizare - Se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic deoarece acestea, prin incalzire isi pot pierde o parte din vitamin. Uleiul presat la rece este superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistenta, vascozitate, lipsa oricaror resturi de substante chimice, fiind natural 100%.

Este un produs natural, extras - asa cum o arata si numele – fara procedee termice, din semintele de floarea-soarelui, asa incat sa isi pastreze nealterate proprietatile terapeutice.
Tehnologia pe care noi o aplicam ( cea a presarii la rece ) ajuta la pastrareagustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee ( presare la cald sau rafinare ).

 Cum il identificam?

Uleiul de floarea-soarelui presat la rece are o culoare galben-aurie, are un gust placut, ,vascozitate si aroma aparte, specifica semintelor de floarea-soarelui.

 Ce contine?

Aceste uleiuri sunt bogate în substante nutritive, au un gust placut, culoare, vâscozitate si o aroma aparte. Ele au un continut mare de lecitina, ce ajuta la tonifierea sistemului nervos, contine vitaminele A, E si D, acizi grasi polinesaturati , activi in scaderea colesterolului, precum si substante cu efecte antiinfectioase, regenerative si stimulatoare ale activitatii hormonale.

 Beneficii terapeutice

Consumul de uleiuri presate la rece in locul celor rafinate, contribuie la profilaxia imbatranirii precoce, scaderea colesterolului, a hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, dar si la eliminarea problemelor gastrice.

 Recomandari de utilizare
Se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic deoarece acestea, prin incalzire isi pot pierde o parte din vitamine. Uleiul presat la rece este superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistenta, vascozitate, lipsa oricaror resturi de substante chimice, fiind natural 100%.
 Conditii de pastrare
Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C. Dupa deschidere, uleiul poate fi consumat timp de 12 luni daca se pastreaza la loc racoros, ferit de actiunea razelor solare..

Este un produs natural, extras - asa cum o arata si numele – fara procedee termice, din semintele de floarea-soarelui, asa incat sa isi pastreze nealterate proprietatile terapeutice.
Tehnologia pe care noi o aplicam ( cea a presarii la rece ) ajuta la pastrareagustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee ( presare la cald sau rafinare ).

 Cum il identificam?

Uleiul de floarea-soarelui presat la rece are o culoare galben-aurie, are un gust placut, ,vascozitate si aroma aparte, specifica semintelor de floarea-soarelui.

 Ce contine?

Aceste uleiuri sunt bogate în substante nutritive, au un gust placut, culoare, vâscozitate si o aroma aparte. Ele au un continut mare de lecitina, ce ajuta la tonifierea sistemului nervos, contine vitaminele A, E si D, acizi grasi polinesaturati , activi in scaderea colesterolului, precum si substante cu efecte antiinfectioase, regenerative si stimulatoare ale activitatii hormonale.

 Beneficii terapeutice

Consumul de uleiuri presate la rece in locul celor rafinate, contribuie la profilaxia imbatranirii precoce, scaderea colesterolului, a hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, dar si la eliminarea problemelor gastrice.

 Recomandari de utilizare
Se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic deoarece acestea, prin incalzire isi pot pierde o parte din vitamine. Uleiul presat la rece este superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistenta, vascozitate, lipsa oricaror resturi de substante chimice, fiind natural 100%.
 Conditii de pastrare
Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C. Dupa deschidere, uleiul poate fi consumat timp de 12 luni daca se pastreaza la loc racoros, ferit de actiunea razelor solare..

Continut:

ulei de palmier* 96%, grasime de miez de palmier* 4%

Este ideal pentru prajit deoarece nu degaja acroleina.

Uleiurile presate la rece din seminte neprajite de floarea soarelui, sunt produse 100% naturale, extravirgine, nerafinate chimic, cu un rol important in alimentatie, mai ales in alcatuirea unei diete echilibrate si santoase. Aceste uleiuri sunt bogate în substante nutritive, au un gust placut, culoare, vâscozitate si o aroma aparte.

Crescand consumul de uleiuri presate la rece in locul celor rafinate, se face profilaxia imbatranirii precoce, scaderea colesterolului, hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, dar si eliminarea problemelor gastrice

Are un continut mare de lecitina, ce ajuta la tonifierea sistemului nervos, contine vitaminele A, E si D, acizi grasi polinesaturati, activi in scaderea colesterolului, precum si substante cu efecte antiinfectioase, stimulatoare ale activitatii hormonale, regenerative.

Se foloseste in stare cruda la salate, dar si la alte preparate culinare, caci chiar daca prin incingere isi mai pierde o parte din vitamine, el ramane totusi superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistenta, vascozitate, lipsa oricaror resturi de substante chimice, fiind natural 100%.

Fără mirosuri străine, fără gust amar sau iute, cu o bogăţie de acizi graşi polinesaturaţi aflaţi într-un echilibru perfect, gustul acestui ulei este desăvârşit şi îl defineşte. Este un valoros aliment, tolerat chiar şi de către cei sensibili. Folosit cu pricepe în gospodărie el vă va încânta prin gustul deosebit al mâncărurilor.

Ulei recomandat pentru prajit datorita rezistentei la temperaturi ridicate.

 

Ingrediente: ulei de floarea soarelui* cu grad oleic ridicat purificat in aburi de apa si ulei din seminte de susan. * din culturi certificate ecologic.

 

Valori nutriționale medii/100 ml

valoare energetica: 3404 kJ/820 Kcal

carbohidrati: 0 g

proteine: 0g

grasimi: 92 g

din care saturate: 5 g

mononesaturate: 75 g

polinesaturate: 12 g

sare: 0 g

Contine : OMEGA 3, linoleina, acizi grasi (linoleic, izolinoleic ,oleic si arahidonic) este foarte bogat in vitamina E, avand efecte calmante si cicatrizante.

Administrat in doze zilnice de 2-3 lingurite, are efecte benefice in tratamentele calculozei renale,cistita, colita, constipatie.

Se poate folosi in alimentatie, preparat cu branza dulce de vaci, astfel: intr-o cana de ceai se amesteca bine o lingura de ulei de in cu trei linguri de branza dulce de vaca pana amestecul capata consistenta untului . Acest amestec se poate consuma ca atare sau in diferite combinatii . Intr-o lucrare aparuta si in traducere romaneasca, Dr. Johanna Budwing recomanda uleiul de in impreuna cu acest preparat in dietele pentru prevenirea si combaterea cancerului.


Uleiul de in poate fi folosit in dermato-cosmetica, pentru tratarea ulcerelor cutanate, a arsurilor, ranilor, eczemelor, abceselor, furunculelor.

Ingrediente:

Unsoare din nucă de cocos, necalită, nerafinata, nealbita, dezodorizată. Gustul intensiv de cocos este atenuat cu ajutorul aburilor.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica

Tara de origine: Filipine.

 

Descriere:

Necalit, presat la rece.

 

Întrebuinţare:

Ideala pentru gătit,coacere și prăjit.

 

Unsoarea din nuca de cocos este o grăsime alimentară sănătoasă?

 

Unsoarea şi uleiul din nuca de cocos conţin în mod preponderent acizi graşi saturaţi. Cu toate că aceştia sunt consideraţi nesănătoşi, studiile arată, că unsoarea şi uleiul de cocos influenţează în mod pozitiv metabolismul.


Uleiul şi unsoarea de cocos sunt bogate în acid lauric, adică acizi graşi cu lanţ intermediar, care măresc grăsimea „bună” HDL şi protejează împotriva afecţiunilor cardio-vasculare.

 

Unsoarea din nucă de cocos dezodorizată este fină la gust.


Gustul intensiv de cocos este atenuat cu ajutorul aburilor. Unsoarea din nucă de cocos este ideală pentru cei care doresc să încingă uleiul când gătesc, deoarece îşi păstrează proprietăţile bune chiar dacă este încinsă. Uleiul de cocos nu eliberează substanţe dăunătoare sau radicali liberi în timpul încălzirii. Datorită faptului că uleiul de cocos nu oxidează, nu vor rămâne reziduuri de grăsime neagră în tigaie după prăjire.

 

Uleiul de rapita este obtinut, exclusiv, prin procedee fizice: o singura presare si filtrare.

Acest ulei are un continut echilibrat de acizi grasi monosaturati (acid oleic 28%) si polisaturati (acizi linoleici 53%), capabili de a modifica pozitiv raportul dintre colesterolul bun si colesterolul rau.

Are un continut ridicat de vitamina E, cunoscuta ca antioxidant natural si o cantitate mare de potasiu, esentiala pentru mentinerea presiunii osmotice a fluidelor si a tesuturilor, pentru mentinerea echilibrului acid-baza, pentru stabilizarea pH-ului, pentru activarea anumitor enzime, care catalizeaza importante reactii metabolice, pentru transmiterea impulsului nervos si pentru reducerea iritabilitatii celulare. Ajută la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând riscul apariţiei unor boli cardio-vasculare. Consumat în mod regulat, uleiul de rapiţă are efect antiinflamator asupra vaselor de sânge, care nu se mai sparg atât de uşor. Are un rol important în buna funcţionare a creierului, datorită acizilor graşi pe care îi conţine şi care intervin în prevenirea depresiilor, a unor crize de demenţă şi chiar a maladiei Alzheimer. Conţinutul de acizi graşi de tip Omega 3 recomandă uleiul de rapiţă drept un tratament eficient al disfuncţiilor erectile.

Ulei de masline extravirgin de categorie superioara, obtinut direct din masline si exclusiv prin procedee mecanice. Extras la rece. Aciditate max: 0.5%

Informatii nutritionale: Valori tipice/100g: energie 896Kcal/3700Kj, proteine 0g, carbohidrati 0g, acizi grasi 100g din care saturati 15g, mononesaturati 78g, polinesaturati 7g, colesterol 0g, fibre dietetice 0g, sodiu 0g.

A se pastra intr-un loc racoros, uscat si ferit de lumina.

Producator Elea Creta, Grecia

Ingredient: 100% ulei de soia*
*din cultura ecologica
Nerafinat, nehidrogenat cu o culoare puternic aurie, ulei foarte popular si versatil in arta culinara.
Sursa de vitamina E, acizi grasi omega 3, ideal pentru salate de cereale si paste precum si supe si tocanite
Informatii nutritionale: /100ml: Energie3404kj/828kcal, grasimi: 92g,proteine 0g,carbohidrati 0g,fibre 0g,  Vitamina E: 9mg, omega 3 5g
Temperatura maxima de incalzire 100grade
Distribuit de Clearspring Ltd, London W3 7QE, UK      Produs in UK
Imbuteliat de  SABO Italia SRL.
Alergeni:soia,
A se consuma inainte de : vezi ambalaj
A se pastra la loc racoros,ferit de razele solare

BIO ULEI DE CANEPA 250ml CLEARSPRING
Ingredient: 100% ulei de canepa*
*din cultura ecologica
Este făcută din semințe de cânepă cultivate in Europa, organice de cea mai înaltă calitate
Acestea sunt presate la rece fără substanțe chimice, pentru a intensifica aroma.
În mod natural ridicat in , omega 3 acizi grași , care contribuie la menținerea nivelurilor
normale ale colesterolului din sânge
Informatii nutritionale: /100ml: Energie3404kj/828kcal, grasimi: 92g,
proteine 0g,carbohidrati 0g,fibre 0g, omega 3  17g
Se poate consuma ca atare 15 ml pe zi ca o parte din dieta echilibrata si un stil de
viață sănătos sau pe salate
Distribuit de Clearspring Ltd, London W3 7QE, UK      Produs in UK
Imbuteliat de  SABO Italia SRL.
A se consuma inainte de : vezi ambalaj
A se pastra la loc racoros,ferit de razele solare

Consumul de ulei de migdale a fost recomandat de medicina naturistă pentru tratarea depunerilor din căile respiratorii, pneumonie, durerilor de stomac, iar pentru copii se recomandă ca purgativ. Are un efect foarte bun pentru tratarea pielii uscate şi sensibile, astfel este o componentă de bază pentru industria de cosmetice, fiind bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, E şi în substanţe minerale respectiv în acizi graşi nesaturaţi ce sunt indispensabili organismului. Apără, calmează şi hrăneşte tenul fiind uşor asimilabil. Mulţumită moleculelor mari, aparţine de categoria uleiurilor grele, astfel se foloseşte la masajele mai lungi în timp. Uleiul de migdale folosit în cantitatea de 2 linguri zilnic, în hrană sau în băuturi scade nivelul crescut al grăsimilor din sânge (colesterin LDL şi trigliceride) respectiv scade senzaţia de foame. Are un efect de detoxifiere a organismului, hrănind membrana mucoasă.

Ulei de masline extravirgin BIO calitate PREMIUM.

Antioxidant natural cu gust unic de Zakynthos, cu o aroma untoasa si parfum delicat de iarba proaspat taiata

Cu ce este diferit fata de alte uleiuri de masline?

In primul rand, NU ESTE UN AMESTEC din mai multe uleiuri.

Este obtinut dintr-o singura varietate de masline: KORONEIKI, cultivate conform regulamentelor de agricultura ecologica,  din care se obtine cel mai complet ulei de masline – standard mondial in obtinerea uleiul de masline

De unde provine?

Din Insula Zakynthos, cea mai fertila insula Ionica, zona geografica protejata.

Din masline recoltate cu mana. Maslina cu maslina.

Recoltarea maslinelor din plantatii certificate AGRO2-1, AGRO2-2 se face manual pentru a se evita vatamarea maslinelor lucru ce ar afecta negativ calitatea uleiului

Este presat la rece? Evident.

Presarea se face la rece la o temperatura de maxim 27°C in maxim 3 zile de la recolatare

Cum este ambalat?

In cutii de metal, special create pentru a impiedica patrunderea razelor solare. Ambalajele permit pastrarea TUTUROR calitatilor deosebite ale acestui ulei.

Este certificat?

Da. DIO, TUV Grecia, PGI -indicatie geografica protejata, AGROCERT.

Recomandat...

La salate, la prepararea legumelor, sosurilor, carnii, pestelui sau consumat ca atare precum si retete cosmetice si diete alimentare. Daca vrei, il poti face chiar si cadou...

Uleiul de samburi de struguri reprezinta unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant si beneficiaza de anumite proprietati nutritionale cu adevarat deosebite.

Uleiul din samburi de struguri este un produs naturist cu adevarat miraculos si are un gust cu adevarat placut care il face excelent in prepararea unor salate delicioase

Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, mai presus de toate, contine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Mai contine substante care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii, care catalizeaza actiunea unor vitamine in corp, care ajuta la tinerea sub control a reactiilor alergice

Folosirea constanta a uleiului de samburi de struguri in salate, care vor fi consumate zilnic, este suficienta pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi ateroscleroza, fragilitatea vasculara sau arterita, varice, tromboflebite, hemoroizi,  hipertensiunea arteriala, hipercolesterolemii, chisturi ovariene si mamare, fibroame uterine si mamare, boala Alzheimer, alergii, cheratoze, psoriazis, vedere obosita,etc.. De asemenea, stimuleaza imunitatea si previne imbatranirea.

Ulei de cocos organic, cu aroma naturala Spicy (chilli si paprika)
Ulei de cocos 100% fara miros, provenit din fermele certificate organic, cu aroma naturala delicioasa condimentata de ardei chilli, paprika si usturoi. Coacerea, gatirea, prajirea si rumenirea nu au fost niciodata mai sanatoase. Bogat in acid lauric, ideal in lupta impotriva colesterolului.
Uleiul de cocos, certificat organic, de la Royal Green este un ulei foarte sanatos, deoarece isi pastreaza toate calitatile si nu va deveni daunator in timpul incalzirii si prajirii. Niciun ingredient daunator sau radicali liberi nu se vor forma in timpul incalzirii. Mai putine calorii, usor de digerat si fara acizi trans! Royal Green nu utilizeaza niciun ingredient chimic, conservanti, parfumuri sintetice si coloranti. 100% vegetal. Experimenteaza diferenta acum!
Uleiul de cocos de la Royal Green: - Fara miros si in mod natural fara zahar, 100% vegetal.
- Mai putine calorii decat majoritatea altor uleiuri.
- Pana la 50% acid lauric: bun in lupta impotriva colesterolului (acidul lauric ne protejeaza impotriva “intrusilor daunatori”).
- Usor de digerat si sustine activitatea normala a intestinelor.
- Nu se stocheaza ca si grasimile in organism, deoarece acizii grasi sunt imediat arsi si transformati in energie.
- Sustine aportul de vitamine, minerale si toate ingredientele grase solubile.

Preparatul conţine minimum 50% acizi graşi polinesaturaţi, acid gras nesaturat Omega-6,

Înlocuirea în dieta zilnică a acizilor graşi saturaţi cu cei polinesaturaţi are un efect pozitiv asupra nivelul de colesterin LDL din sânge. Creşte capacitatea mentală, fortifică sistemul nervos, scade durerile nervoase, este calmant şi are un efect de somnifer. Este un ajutor natural al sistemului osos. Stopează procesul de degenerare a ţesuturilor osoase, apoi întărindu-le. Seminţele de mac sunt folosite şi în tratarea sau remedierea afecţiunilor osoase şi chiar a osteoporozei. Uleiul de mac pare să fie un bun ajutor în lupta cu cancerul, nu numai în cea de com­batere a osteoporozei. Cu un con­ţinut de 73% acid linoleic, 10% acid palmitic şi 13% acid oleic şi fosfor, uleiul de mac ajută la întă­rirea sistemului osos, dar şi la cea a sistemului imunitar.

Mod de utilizare:
Se recomandă 3 linguriţe pe zi (dimineaţa, la prânz şi seara) şi  de asemenea se utilizează în salate, precum şi seara în mâncare.

Contraindicaţii: ulcer gastrointestinal, hiperaciditate gastrică, nu este recomandat pentru tenurile gras şi acneic, provoacă somnolenţă.

Ulei ecologic de nuca de cocos 100%

Mod de administrare:

Intern:

adulti : 3 lingurite/zi cu 30 de minute inainte de masa

copii: 1 lingurita/zi cu 3 minute inainte de masa

Extern:

- ingrijirea parului(deteriorat datorita vopsirilor)

- ingrijirea matretii

- ingrijirea pielii ( previne uscaciunea, asprimea, ridurile)

- astenie ( masaj al pielii capului)

- deodorant( impreuna cu un ulei volatil adecvat)

- lubrifiant sexual ( a nu se folosi in acelasi timp cu prezervativul)

  • Produsele 1-18 (din 46)
  • « 1 2 3 »
  Produsul a fost adaugat in cos