Uscatoare de fructe si legume

Tratarea prin uscare este o modalitate de conservare foarte veche. Pe vremuri aceste operaţiuni au fost costisitoare în timp şi muncă. Gospodinele moderne nu mai pot consacra atâta timp şi energie pentru conservare cum făceau străbunicele noastre. Dar uscarea este şi astăzi o metodă economică şi practică. Unde în grădină se produce necesarul de fructe şi legume merită ca acestea să fie stocate şi pentru iarnă sub formă uscată. În acest scop a dezvoltat firma Hydraflow familia de produse EZIDRI, pentru uscat fructe şi legume.

Avantajele uscării:
➢ produsele uscate nu ocupă mult spaţiu
➢ putem obţine o conservare sigură şi îndelungată a produselor
➢ nu se folosesc conservanţi
➢ fructele, legumele, plantele îşi păstrează aroma, culoarea, valoarea nutritivă iniţială
➢ se reduc semnificativ cheltuielile de consum a energiei electrice pentru păstrarea alimentelor(prin congelare)

• Fructele uscate sunt foarte sănătoase, pot fi consumate chiar şi de diabetici fără nici o problemă.
Pot fi folosite şi pentru prepararea compoturilor, prăjiturilor sau se pot servi direct la farfurie.

• Legumele uscate sunt şi ele utilizate în mai multe scopuri: conservarea pentru iarna, sau pentru excursii, având în vedere faptul că nu ocupă mult loc şi sunt uşoare.

➢ cu EZIDRI putem usca şi plantele folosite pentru condimentare, deoarece plantele îşi păstrează perfect culoarea şi aroma.
➢ este recomandată folosirea EZIDRI pentru uscarea plantelor medicinale, pentru că în acest fel sunt ferite de praf şi îşi păstrează proprietăţile.
➢ tot cu ajutorul EZIDRI se pot usca şi florile, buchete de flori, sau petalele acestora (folosite pentru coşuleţele parfumate).

Pentru accesorii suplimentare accesati www.ezidri.ro

  • Produsele 1-11 (din 11)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

SITĂ FLEXIBILĂ: se poate așeza în tavă și se folosește pentru uscarea produselor mai mici pentru a se putea manipula mai ușor

SITĂ FLEXIBILĂ: se poate așeza în tavă și se folosește pentru uscarea produselor mai mici pentru a se putea manipula mai ușor

TĂVIȚĂ PLATĂ: se așează în tavă și se folosește pentru uscarea clătitelor din fructe, legume, nuci și semințe, doar că se aplică un strat subțire de ulei în prealabil.

TĂVIȚĂ PLATĂ: se așează în tavă și se folosește pentru uscarea clătitelor din fructe, legume, nuci și semințe, doar că se aplică un strat subțire de ulei în prealabil.

Se pot așeza un rând de fructe sau legume (ideal 0.5 cm grosime)

Se pot așeza un rând de fructe sau legume (ideal 0.5 cm grosime)

Curata, feliaza si scoate cotorul merelor in acelasi timp.

Operatiunea dureaza cateva secunde!!!

Foarte practic si eficient.

Aparat electric, usuca repede si curat, are 3 trepte de temperatura, se pot usca fructe, legume, plante medicinale, condimente, polen etc. Si are putere maxima 500 W.Din fabrica are 5 tavi etajate (extensibil pana la 15 etaje) o sita flexibila, o tavita plata si capacul.

Accesorii:

TAVI: se pot aseza un rand de fructe sau legume (ideal 0.5 cm grosime);

SITA FLEXIBILA: se poate aseza in tava si se foloseste pentru uscarea produselor mai mici pentru a se putea manipula mai usor;

TAVITA PLATA: este OBLIGATORIU sa se aseze pe prima tava asezata in uscator pentru a evita scurgerea in interiorul aparatului a diferitelor produse care sunt in curs de uscare. Se aseaza in tava, apoi se incarca, apoi se aseaza in uscator si se foloseste pentru uscarea rolelor de fructe sau carne, doar ca se aplica un strat subtire de ulei in prealabil.

Paine din seminte de in

1 cana seminte in inmuiate pentru 20 min

1 cana nuci sau migdale crude macinate

1 Lg ulei masline

1Legatura frunze de patunjel si usturoi crud taiate marunt

sare cu 12 verdeturi Sonnentor, dupa gust

apa

Toate se amesteca pana la consistenta unui aluat tare, putin faramicios si se intinde pe tava plata, folosindu-se o paleta umezita sau mana la nevoie. Se imparte si se taie foaia de paine cu un cutit, pentru a fi usor de intors in cateva ore. Se usuca pentru 6 -8h sau mai putin in functie de consistenta dorita si de grosimea continutului. Painea se poate pastra la frigider in folie de plastic sau cutii inchise etans pentru mai mult de 3 saptamani. Painea se poate face din orice fel de seminte, grane incoltite, cu mirodenii sau fara, dulce, sarata, mai uscata sau mai groasa. Pofta buna!

 

Paine din seminte

• 2 cani seminte in macinate

• 1 cana migdale crude

• ½ cana seminte dovleac crude macinate

• ½ cana fulgi grau cumparati de la Plafar

• ½ cana seminte in puse la inmuiat pentru 10 min*

• sare dupa gust

Paine italiana

•2 cani de grau inmuiat pentru o noapte

• ¼ cana masline tocate

• 1 catel usturoi

• ½ cana de ardei tocat marunt

• un varf de cutit de oregano,  busuioc si cimbru

• 1 lg ulei masline

• sare dupa gust

Totul se amesteca si se usuca pentru 12h

sau mai putin.

Paine cu usturoi

• orice fel de felii de paine cruda

• 2 catei usturoi

• 2, 3 Lg unt de arahide sau migdale sau orice tip de nuca (optional).

Painea se incalzeste putin in uscatorul de  fructe. Cateii de usturoi se curata si se pot faramita sau pur si simplu freca painea cu ei, pentru a-i da o aroma superba. Dupa aceea se intinde un strat de unt de migdale.

Aparat electric, usuca repede si curat, are 3 trepte de temperatura, se pot usca fructe, legume, plante medicinale, condimente, polen etc. Si are putere maxima 500 W.Din fabrica are 5 tavi etajate (extensibil pana la 15 etaje) o sita flexibila, o tavita plata si capacul.

Accesorii:

TAVI: se pot aseza un rand de fructe sau legume (ideal 0.5 cm grosime);

SITA FLEXIBILA: se poate aseza in tava si se foloseste pentru uscarea produselor mai mici pentru a se putea manipula mai usor;

TAVITA PLATA: este OBLIGATORIU sa se aseze pe prima tava asezata in uscator pentru a evita scurgerea in interiorul aparatului a diferitelor produse care sunt in curs de uscare. Se aseaza in tava, apoi se incarca, apoi se aseaza in uscator si se foloseste pentru uscarea rolelor de fructe sau carne, doar ca se aplica un strat subtire de ulei in prealabil.

Paine din seminte de in

1 cana seminte in inmuiate pentru 20 min

1 cana nuci sau migdale crude macinate

1 Lg ulei masline

1Legatura frunze de patunjel si usturoi crud taiate marunt

sare cu 12 verdeturi Sonnentor, dupa gust

apa

Toate se amesteca pana la consistenta unui aluat tare, putin faramicios si se intinde pe tava plata, folosindu-se o paleta umezita sau mana la nevoie. Se imparte si se taie foaia de paine cu un cutit, pentru a fi usor de intors in cateva ore. Se usuca pentru 6 -8h sau mai putin in functie de consistenta dorita si de grosimea continutului. Painea se poate pastra la frigider in folie de plastic sau cutii inchise etans pentru mai mult de 3 saptamani. Painea se poate face din orice fel de seminte, grane incoltite, cu mirodenii sau fara, dulce, sarata, mai uscata sau mai groasa. Pofta buna!

 

Paine din seminte

• 2 cani seminte in macinate

• 1 cana migdale crude

• ½ cana seminte dovleac crude macinate

• ½ cana fulgi grau cumparati de la Plafar

• ½ cana seminte in puse la inmuiat pentru 10 min*

• sare dupa gust

Paine italiana

•2 cani de grau inmuiat pentru o noapte

• ¼ cana masline tocate

• 1 catel usturoi

• ½ cana de ardei tocat marunt

• un varf de cutit de oregano,  busuioc si cimbru

• 1 lg ulei masline

• sare dupa gust

Totul se amesteca si se usuca pentru 12h

sau mai putin.

Paine cu usturoi

• orice fel de felii de paine cruda

• 2 catei usturoi

• 2, 3 Lg unt de arahide sau migdale sau orice tip de nuca (optional).

Painea se incalzeste putin in uscatorul de  fructe. Cateii de usturoi se curata si se pot faramita sau pur si simplu freca painea cu ei, pentru a-i da o aroma superba. Dupa aceea se intinde un strat de unt de migdale.

Aparat electric, usuca repede si curat, are 5 trepte de putere, se pot usca fructe, legume, plante medicinale, condimente, polen etc. Si are putere maxima 1000 W. Din fabrica are 5 tavi - etajate (extensibil pana la 30 etaje) o sita flexibila, o tava plata si capacul.

Accesorii:

TAVI sau ETAJE se pot aseza un rand de fructe sau legume (ideal 0.5 cm grosime);

SITA FLEXIBILA: se poate aseza in tava si se foloseste pentru uscarea produselor mai mici pentru a se putea manipula mai usor;

TAVITA PLATA: este OBLIGATORIU sa se aseze pe prima tava asezata in uscator pentru a evita scurgerea in interiorul aparatului a diferitelor produse care sunt in curs de uscare. Se aseaza in tava, apoi se incarca, apoi se aseaza in uscator si se foloseste pentru uscarea rolelor de fructe sau carne, doar ca se aplica un strat subtire de ulei in prealabil.

Paine din seminte de in

1 cana seminte in inmuiate pentru 20 min

1 cana nuci sau migdale crude macinate

1 Lg ulei masline

1Legatura frunze de patunjel si usturoi crud taiate marunt

sare cu 12 verdeturi Sonnentor, dupa gust

apa

Toate se amesteca pana la consistenta unui aluat tare, putin faramicios si se intinde pe tava plata, folosindu-se o paleta umezita sau mana la nevoie. Se imparte si se taie foaia de paine cu un cutit, pentru a fi usor de intors in cateva ore. Se usuca pentru 6 -8h sau mai putin in functie de consistenta dorita si de grosimea continutului. Painea se poate pastra la frigider in folie de plastic sau cutii inchise etans pentru mai mult de 3 saptamani. Painea se poate face din orice fel de seminte, grane incoltite, cu mirodenii sau fara, dulce, sarata, mai uscata sau mai groasa. Pofta buna!

Aparat electric, usuca repede si curat, are 5 trepte de putere, se pot usca fructe, legume, plante medicinale, condimente, polen etc. Si are putere maxima 1000 W. Din fabrica are 5 tavi - etajate (extensibil pana la 30 etaje) o sita flexibila, o tava plata si capacul.

Accesorii:

TAVI sau ETAJE se pot aseza un rand de fructe sau legume (ideal 0.5 cm grosime);

SITA FLEXIBILA: se poate aseza in tava si se foloseste pentru uscarea produselor mai mici pentru a se putea manipula mai usor;

TAVITA PLATA: este OBLIGATORIU sa se aseze pe prima tava asezata in uscator pentru a evita scurgerea in interiorul aparatului a diferitelor produse care sunt in curs de uscare. Se aseaza in tava, apoi se incarca, apoi se aseaza in uscator si se foloseste pentru uscarea rolelor de fructe sau carne, doar ca se aplica un strat subtire de ulei in prealabil.

Paine din seminte de in

1 cana seminte in inmuiate pentru 20 min

1 cana nuci sau migdale crude macinate

1 Lg ulei masline

1Legatura frunze de patunjel si usturoi crud taiate marunt

sare cu 12 verdeturi Sonnentor, dupa gust

apa

Toate se amesteca pana la consistenta unui aluat tare, putin faramicios si se intinde pe tava plata, folosindu-se o paleta umezita sau mana la nevoie. Se imparte si se taie foaia de paine cu un cutit, pentru a fi usor de intors in cateva ore. Se usuca pentru 6 -8h sau mai putin in functie de consistenta dorita si de grosimea continutului. Painea se poate pastra la frigider in folie de plastic sau cutii inchise etans pentru mai mult de 3 saptamani. Painea se poate face din orice fel de seminte, grane incoltite, cu mirodenii sau fara, dulce, sarata, mai uscata sau mai groasa. Pofta buna!

  • Produsele 1-11 (din 11)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos