Wasabi, umeboshi, mirodenii

  • Produsele 1-2 (din 2)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Cunoscuta ca susan salbatic, shiso (Perilla frutescens varietatea Crispa) este o planta deosebit de aromata, cu soiuri ce au frunzele de culoare rosu-violet sau verde. Ambele pot fi folosite ca garnitura.

Condimentul Shiso Clearspring este pregatit din frunzele proaspete, bogate in fier, de shiso (Perilla frutescens varietatea Crispa), care sunt prima data murate cu umeboshi (fructele de Prunus mume), apoi uscate la soare si macinate fin.

Recomandari terapeutice: condimentul shiso, cunoscut sub numele de " shiso momiji " in Japonia, ajuta organismul sa mentina o stare alcalina, mentinand un pH echilibrat.

Recomandari: condimentul Shiso este o alternativa sanatoasa la sarea de masa, adaugand o multime de minerale alimentelor, odata cu gustul sarat. Cu aroma sa picanta, acrisoara si sarata este deosebit de bun cu cereale si salate.

Condiment picant si strimulent pentru sushi, sosuri sau dressinguri.

Ingrediente: hrean*, wasabi* (Wasabia Japonica)10%

Wasabi este un soi de hrean Japonez, care este foarte picant. Gustul picant este mult mai intens decat a unui mustar iute sau decat ardeiul iute. Vaporii de Wasabi stimuleaza mai mult mucoasa nazala decat limba.

Wasabi este mult mai scump ca hreanul obisuit, pentru ca este mult mai perisabil ca acesta si mai greu de stabilizat in produs. Odata ce se pune pasta pe un preparat, acesta trebuie sa ramana acoperit, pentru a preveni evaporarea aromei. De aceea, atunci cand se prepara sushi, wasabi se pune intre peste si orez.

  • Produsele 1-2 (din 2)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos