Produsul a fost adaugat in cos

ECO CACAO CRIOLLO CRUDA 250 GR

ECO CACAO CRIOLLO CRUDA 250 GR

31.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: Fără stoc
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contactează-ne!

    0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

    LUNI-VINERI
    09:00-17:00

    SÂMBĂTĂ
    09:00 - 14:00

Descriere

Cacaoa Criollo este cea mai de calitate cacao având un conținut foarte redus de cafeină. Denumită și ``alimentul zeilor``, cacaoa a fost pentru o lungă perioadă de timp monedă de schimb în locul aurului (la mayași și azteci). Cacaoa raw conține peste 300 de compuși chimici diferiți benefici pentru organismul uman. Este cea mai bogată sursă de antioxidanți din lume (polifenoli, catecine, epicatecine), minerale (cea mai importantă sursă de magneziu organic din lume, 9 g de cacao conțin doza zilnică recomandată de fier, crom, mangan, zinc, cupru), vitamine, triptofan și serotonină triptaminică (substanțe care îmbunătățesc starea de spirit) și acizi grași omega 6.

Puțini oameni cunosc beneficiile extraordinare pe care cacaoa le pot aduce întregului organism. Deoarece cacaoa este comercializată în stare prelucrată (ciocolată) ea nu mai aduce în organism decât 10% din calitățile nutriționale ale celei crude. Spre exemplu unul dintre aminoacizii care abundă în cacaoa raw, triptofanul, este distrus în totalitate la punctul de fierbere. Alt component, feniletilamina (o clasă de substanțe chimice produsă și de organism atunci cand ne îndrăgostim, cu rol important în amplificarea lucidității și a puterii de concentrare) este distrusă în procesul de prăjire a boabelor de cacao. Omega 6 este unul dintre acizi grași foarte benefici, dar care nu poate fi sintetizat de corpul uman, ce se găsește în cacaoa crudă. În cacaoa procesată omega 6 râncezește și poate determina reacții inflamatorii în corp.

Singurul aliment în care a fost descoperită anandamida (o endorfină pe care corpul uman o produce după exercițiile fizice, cunoscută și ca ``substanța fericirii``) este cacaoa raw. Cacaoa mai conține și o serie de substanțe chimice care împiedică inflamațiile pereților vaselor sangvine. Fiind o sursă enormă de antioxidanți cacaoa potențează efectele benefice ale plantelor și ciupercilor medicinale. Studiile referitoare la cacao au arătat că rămâne cel mai bun produs natural atunci când vine vorba de pierderea în greutate și energizare. Ca și gust are o afinitate deosebită cu maca, un superaliment consumat în special pentru proprietățile sale afrodisiace.

 

Conțin o cantitate însemnată de antioxidanți, însă aceștia se pierd sau rămân în cantități infime pentru organism atunci când boabele sunt prăjite la temperaturi mari. Au un gust intens, sunt foarte aromate, iar Crud și Sănătos îți oferă oportunitatea de a te bucura de beneficiile lor raw, cu proprietăți extraordinare nealterate.

CONȚINUT:

  • vitaminele B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B3 (niacină), B5 (acid pantotenic), B9 (acid folic), C și E; magneziu, mangan, fier, cupru, fosfor, zinc, potasiu, calciu
  • antioxidanți (flavonoide – catechină, epicatechină, procianide)
  • aminoacizi (serotonină, triptofan, dopamină, anandamină, PEA - element chimic care crește secreția de adrenalină)
  • proteine
  • fibre

EFECTE:

  • combate oboseala datorită conținutului ridicat de magneziu (65% din DZR la 100g produs), un mineral implicat în activarea a peste 300 de enzime necesare proceselor metabolice
  • normalizează activitatea hormonală și îmbunătățește starea de spirit, prin prezența serotoninei, triptofanului, dopaminei și a anandaminei (un neurotransmițător cu efect antidepresiv, antipsihotic și anxiolitic)
  • protejează inima și previne bolile cardiovasculare, fiind bogată în antioxidanți care protejează celulele și îmbunătățesc circulația sângelui
  • stimulează colesterolul bun și scade riscul de formare a cheagurilor de sânge
  • luptă împotriva îmbătrânirii premature prin conținutul de polifenoli (antioxidanți prezenți și în vinul roșu sau ceaiul verde)
  • ajută la ținerea sub control a glicemiei, îmbunătățind metabolismul glucozei și echilibrând nivelul de zahăr din organism
  • are un efect alcalinizant conferit tot de prezența magneziului
  • actionează ca un antiinflamator, prin conținutul de polifenoli care reduc activitatea unor proteine inflamatorii
  • crește densitatea osoasă, fiind recomandată persoanelor care suferă de osteoporoză

DOZA: întreținere = 1-2 lingurițe

Ingrediente: 100% pudra de cacao criollo 

 

Valori nutriționale/100g: Energie: 2616Kj / 634Kcal Grăsimi: 57g din care saturate 34g Carbohidrați: 11g din care zaharuri 0.4g Proteine: 14g Fibre: 13g Săruri: 0.18g

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos