Produsul a fost adaugat in cos

ECO MISO ALB NEPASTEURIZAT 270 GR

ECO MISO ALB NEPASTEURIZAT 270 GR

29.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: În stoc
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contactează-ne!

    0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

    LUNI-VINERI
    09:00-17:00

    SÂMBĂTĂ
    09:00 - 14:00

Descriere

Miso este o pasta din boabe de soia fermentate, cu orez sau orz, fiind un aliment traditional japonez care, conform traditiei si a studiilor stiintifice recente, este deosebit de sanatos si o sursa foarte bogata de substante nutritive esentiale. Astazi in Japonia sunt sute de feluri de miso, preparate dupa diferete metode si retete.

Produsele miso Clearspring sunt preparate, pe cat este posibil, respectand fermentarea si procedeele traditionale de lunga durata, practica rar abordata in epoca transformarilor rapide de astazi, procedee ce dau produselor o aroma bogata si complexa, pastrandu-le cele mai bune calitati nutritive. Ingredientele folosite sunt cultivate ecologic, utilizandu-se culturi de koji preparate manual, bogate in puternice enzime digestive ce descompun boabele de leguminoase si de cereale. Acestea sufera procese de pregatire si imbatranire incete, de lunga durata, fiind condimentate si maturate natural in butoaie de cedru, timp de multe luni, la temperatura mediului inconjurator.

Inferioare calitativ, majoritatea produselor miso intalnite astazi pe piata sunt preparate rapid, utilizandu-se procese automate de doar cateva saptamani, la temperaturi inalte, fara maturare reala, fermentarea facandu-se in vase de inox sau plastic. Desi pretul acestor produse este mic, ele sunt anoste, neinteresante si lipsite de viata in comparatie cu cele produse traditional, fiind uniforme la gust si avand o textura invariabila.

Koji este un orez fiert și / sau boabe de soia, la care sa adaugat o cultură de fermentare cu denumirea latină de Aspergillus oryzae, folosită pentru prepararea alimentelor fermentate, cele tradiţionale fiind sosul de soia, miso, mirin și sake.

Miso dulce alb este fermentat pentru doar 2-8 săptămâni, spre deosebire de celelalte produse miso, care sunt fermentate de la o vară de până la trei ani, culoarea sa fiind mai deschisa, incepand de la alb pana la galben sau bej. Cremos, bogat și ușor dulce, miso dulce alb este bogat in carbohidrati si Koji, avand un continut mai mic de soia decat variantele mai inchise la culoare.
Nu contine produse OMG.

Alergeni: Miso dulce alb contine soia si poate contine urme de gluten.

Ingrediente: boabe de soia 53%, orez* , , apa, sare de mare.
* cultivate organic.

Mod de intrebuintare: fiind un condiment usor de intrebuintat, cu miso dulce alb Clearspring se pot asezona pateurile, sosurile, supele usoare sau orezul si pastele pregatite prin stir-frying sau prajite, se pot umple sandvisurile (spre exemplu cu tofu afumat si salata) sau rulourile sushi. Structura cremoasa si gustul il fac un substituent perfect al laptelui in diferite preparate culinare, precum piureul de cartofi.

Stir-frying este o metoda de preparare a ingredientelor intr-un timp scurt, pentru ca acestea sa-si pastreze aromele si calitatile nutritive. Legumele si carnea se taie bucati mici si se prajesc intr-o tigaie mai mare, de obicei in wok, in foarte putin ulei, la foc iute. Se pot combina diverse legume si carne, dupa preferinte.
Sushi este un fel de mancare specifica bucatariei japoneze, din orez (acrit cu oțet) combinat cu diverse alte ingrediente, gatite sau in stare cruda (cel mai adesea peste crud).
Tofu este un caş de soia realizat prin adăugarea unui coagulant (în mod tradițional nigari) în laptele de soia. Disponibil în variantele de mătase (fin) si bumbac (ferm), acesta este o parte intrinsecă a bucătăriei japoneze.
•A se pastra intr-un loc uscat si racoros, la o temperatura sub 15°C, fara a fi inghetat.

•Dupa desigilare se pastreaza in frigider.

•Produsul se poate inchide la culoare in timp, datorita proceselor naturale de oxidare, dar acestea nu ar trebui sa-i altereze aroma.

Produs in Japonia.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos