Produsul a fost adaugat in cos

Migdale crude românești 500g

Migdale crude românești 500g

55.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: În stoc
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contactează-ne!

    0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

    LUNI-VINERI
    09:00-17:00

    SÂMBĂTĂ
    09:00 - 14:00

Descriere

Migdalele sunt semintele fructelor de migdal (pom fructifer mediteranean). Aceste fructe au un sambure dur, in interiorul carora se gaseste samanta. Migdalele au o culoare alburie, sunt acoperite de o pielita subtire maronie si sunt de doua feluri: dulci si amare. Numai migdalele dulci sunt comestibile, cele amare folosindu-se la producerea uleiului de migdale; acestea contin elemente necomestibile care sunt indepartate in procesul de fabricare a uleiului.

BENEFICII ASUPRA SANATATII

Migdalele au un continut semnificativ de vitamina E, mangan, magneziu, vitamina B2, cupru, fibre si fosfor.

Migdalele sunt bogate in grasimi mononesaturate, sanatoase, care sunt asociate cu reducerea riscului aparitiei bolilor de inima si scaderea nivelului colesterolului rau. Studiile arata ca, inlocuind o parte din totalul de carbohidrati dintr-o dieta obisnuita cu echivalentul in nuci, riscul aparitiei bolilor de inima scade cu 30%. De asemenea, in cazul substituirii grasimilor saturate din dieta, riscul cu 45 %. In cazul migdalelor, efectul acesta este amplificat datorita continutului ridicat de vitamina E.

Magneziul ajuta la relaxarea venelor si arterelor, ceea ce duce la imbunatatirea fluxului de sange, oxigen si nutrienti in corp.

Potasiul mentine tensiunea arteriala normala, ceea ce face ca migdalele sa ajute la protectia impotriva hipertensiunii arteriale si arterosclezorei.

Migdalele diminueaza nivelul de zahar din sange, care creste in mod natural dupa mese. Consumul de migdale impreuna cu alimente cu indice glicemic mare scade indicele glicemic total al mesei.

Pentru un nivel crescut de antioxidanti se recomanda consumul de migdale cu pielita, aceasta continand nutrienti care interactioneaza cu vitamina E din samanta, potentand efectul antioxidant.

Consumul de migdale ajuta la pierderea in greutate si scade riscul ingrasarii. S-a demonstrat ca introducerea migdalelor in alimentatie duce la cresterea aportului de grasimi sanatoase, fibre, proteine vegetale, vitamina E, cupru si magneziu si la scaderea aportului de grasimi nesanatoase, proteine animale, sodiu, colesterol si zaharuri.

Manganul, cuprul si vitamina B2 din migdale sporesc productia de energie a organismului.

Atentionare! Nu se recomanda consumul de migdale de catre persoanele alergice la nuci sau cu probleme la rinichi si vezica biliara.

MOD DE ADMINISTRARE

Migdalele se pot consuma ca atare, sub forma de unt sau in combinatie cu alte alimente. Se pot amesteca in salate, in paste, iaurt sau dulciuri.

Se recomanda pastrarea lor in recipiente inchise ermetic, depozitate in spatii ferite de caldura si lumina, pentru a preveni rancezirea. Refrigerate, migdalele pot fi pastrate mai multe luni. De asemenea, migdalele fara pielita vor rancezi mai repede decat cele cu pielita, iar migdalele in coaja au cea mai lunga perioada de depozitare.

 

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos