Ceai verde matcha premium ECO 40g
Ceai verde matcha premium ECO 40g
-
Disponibilitate: În stoc
- Cantitate
-
-
Ai întrebări? Contactează-ne!
0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260
LUNI-VINERI
09:00-17:00SÂMBĂTĂ
09:00 - 14:00
Descriere
Ceai Verde Matcha clasa Premium Clearspring - Pudra. Ceaiurile de inalta calitate de la Clearspring sunt cultivate sub atenta indrumare a maestrului de ceai Juro Okuda. Tufisurile de ceai sunt acoperite cu tifon pentru cat mai mult timp posibil, pentru a produce frunze de culoare verde intens.
Este foarte dificil sa cultivi matcha ecologic, fiind necesara o lupta permanenta impotriva gandacilor si a bolilor. Insecte daunatoare pot apare din cauza unor usoare schimbari climatice care ameninta recolta de ceai. Din acest motiv, este esential sa se administreze cultivarea acordand o importanta primara ecosistemului natural.
Matcha este un ceai verde sub forma de pulbere foarte fina, obtinut din frunze de ceai verde japonez de cea mai buna calitate. Plin de minerale esentiale si vitamine, era folosit traditional in cadrul ceremoniei ceaiului si pentru a mentine calugarii budisti concentrati si vigilenti pe parcursul meditatiilor. Este apreciat pentru continutul ridicat de antioxidanti si proprietatile de stimulare energetica si a metabolismului.
Clase de calitate
conditiile de crestere, perioada de recoltare si metodele de procesare au un efect direct asupra calitatii si aromei finale a ceaiului :
- clasa Ceremonial foloseste cele mai bune si mai mici frunze, crescute la umbra chiar la varful arbustului de ceai - dandu-i o culoare verde foarte vibranta si un gust usor dulce, fin.
- Clasa Premium este ideala atat pentru baut cat si ca ingredient in prajiturile de casa, putand da un gust unic si culori incredibile preparatelor alimentare sau bauturilor.
- Clasa de baza Matcha, mai putin costisitoare, este usor amara fiind utilizata in general pentru gatit.
Frunzele din clasele Ceremonial si Premium sunt macinate intr-un mojar de granit timp de mai multe ore, pana se ajunge la un praf verde foarte fin, stralucitor.
Beneficiile principale ale ceaiului Matcha
- avand un puternic efect antioxidant, lupta impotriva cancerului
- detoxifiaza organismal in mod natural si eficient
- scade nivelul colesterolului rau din organism
- intareste sistemul imunitar
- lupta cu virozele si bacteriile
- ajuta la arderea grasimilor si este eficient in curele de slabire
- protejeaza ficatul
- este energizant
- are efect diuretic, previne retentia de apa in organism
- reduce aspectul celulitei
- ajuta la imbunatatirea functiei creierului
Ingrediente:
pudra de ceai verde Matcha*-100%. *cultivat ecologic.
Valori nutritionale |
UM |
/100 g |
Energie |
kJ |
1315 |
kcal |
315 |
|
Lipide |
g |
5.1 |
acizi grasi saturati |
g |
1.5 |
acizi grasi mononesaturati |
g |
0.6 |
acizi grasi polinesaturati |
g |
3 |
Carbohidrati |
g |
26 |
zaharuri |
g |
5.3 |
Fibre |
g |
38 |
Proteine |
g |
22 |
Sare |
g |
0 |
Produs/cultivat in Japonia. Tara de provenienta: Anglia.
Sugestii de Preparare:
- ceai: adaugati 1 lingurita rasa (1 g) ceai la 30 ml de apa fierbinte sau o bautura preferata si agitati bine. Pentru a obtine un ceai Matcha original, pudra se amesteca cu apa fierbinte, cu ajutorul unui tel de bambus pana se omogenizeaza perfect;
- lapte matcha: amestecati cu lapte fierbinte de soia sau orez si 1 lingurita de sirop de malt (pentru un strop de dulceata);
- deserturi: adaugati pulberea magica in retetele de briose, paine sau inghetata, pentru culoare si aroma incredibile.
Clatite cu ceai Matcha
Ingrediente: 125g faina
2 linguri ceai Matcha
2 linguri zahar din trestie de zahar sau zahar din flori de cocos
½ pachet praf de copt
un praf de sare
250ml lapte vegetal
2 linguri unt nesarat si topit
1 ou
putin ulei
topping
Se amesteca faina, pudra de Matcha, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un alt vas, cu ajutorul unui tel, se omogenizeaza untul topit, ouale si laptele. Se adauga mixul de ingredient uscate peste cele umede si se amesteca bine. Se fac clatitele intr-o tig