Produsul a fost adaugat in cos

NATURAL LUFA MANUSA 1 BUC

NATURAL LUFA MANUSA 1 BUC

28.00 Lei


Pretul include TVA

 • Disponibilitate: Fără stoc
  • Cantitate
 • Ai întrebări? Contactează-ne!

  0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

  LUNI-VINERI
  09:00-17:00

  SÂMBĂTĂ
  09:00 - 14:00

Descriere

Burete Lufa Manusa de la Mirax. Lufa sau buretele vegetal este obtinut din interiorul fibros al fructelor unor specii de vita de vie tropicale si subtropicale din familia castravetelui (Cucurbitaceae), originare din Asia:

 • Luffa aegyptiaca/L. cylindrica, din care se obtine buretele comun vegetal, cu fructe ce au o crusta exterioara neteda;
 • Luffa acutangula (ridge gourd/ l. cu muchii), ale carei fructe au crestele longitudinale proeminente;
 • Luffa operculata/l. salbatica/castravetele „burete” este cultivata si ca planta ornamentala de gradina sau chiar de apartament, in zonele reci; fructele sale de culoare maro inchis la maturitate sunt foarte fibroase si se folosesc pentru obtinerea unor bureti naturali utilizati la intretinerea casei.

Lufa/Luffa denumeste de obicei fructul acestor specii, cultivat si consumat ca leguma  mai ales in China si Vietnam, sucul lor fiind folosit si ca remediu natural pentru icter. Pentru consum fructele trebuiesc recoltate foarte devreme, la deplina maturitate ele devenind fibroase. Obtinere: buretii lufa sunt obtinuti prin eliminarea din fructele mature a tuturor componentelor in afara retelei fibroase, aceasta fiind utilizata si pentru a face palarii, pentru spalat si curatat masini si in anumite tipuri de filtre. Indicatii: sunt recomandati pentru indepartarea celulelor uscate, moarte, ale pielii, dar nu este sigur ca pot disloca intr-adevar celulita, asa cum anumite etichete sustin.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos