Produsul a fost adaugat in cos

NATURAL CURRY 110 GR

NATURAL CURRY 110 GR

6.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: In stoc
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contacteaza-ne!

    0264.406.405

    LUNI-VINERI
    08:00 - 18:00

    SAMBATA
    09:00 - 14:00

Descriere

Praful de curry (se pronunţă că’ri), a nu se confunda cu mancarea cu acelasi nume, este numele generic al unui amestec variat de condimente. Praful de curry a fost inventat de catre colonistii englezi din India in incercarea de a cuprinde diversitatea bucatariei indiene intr-un singur mix. In prezent praful de curry este raspandit in multiple combinatii in intreaga lume.

Prezentare:
Intrucat nu exista o reteta unica si nici macar una stardard a acestei mixturi care poate cuprinde 10-20 de condimente, e greu de indicat o formula de prezentare unica. Cu toate acestea, din niciun amestec de curry nu lipseate praful de curcuma, cel care da culoarea – mai mult sau mai putin galbena, in functie de restul condimentelor – ale acestui mixt.
Aroma:
In functie de sortiment, ingredientele amestecului de curry, sunt fructate, aromate sau iuti.

Gustul prafului de curry este dat de condimentele care il compun dar si de proportia lor. Un praf de curry clasic contine, pe langa curcuma, ghimbir, nucsoara, chimion, piper, coriandru, pigment si/sau seminte de schinduf.
La amestecul de mai sus, in unele zone ale Indiei, se adauga cuisoare, scortisoara, nucsoara, piper de Cayenne si paprika (boia de ardei).
Thailandezii, malaiezienii si indonezienii adapteaza curry-ul gusturilor lor adaugandu-i praf de cocos, iarba de lamaie si frunze de curry.
Alte amestecuri mai includ faina de legume pentru a da un plus de consistenta prafului de curry.

Utilizare:

Curry este strans legat de orez. De asemenea, se asezoneaza cu curry mancarurile cu carne, peste si legume.
Se simte bine in compania bamelor, legumelor radacinoase dar si cu banane sau mango.

Preparare:

Praful de curry se adaugă în mâncare de la început când se rumeneşte în puţină grăsime (vegetală sau animală). Atenţie însă să nu-l ardeţi deoarece devine amar.
După rumenire amestecul de curry se stinge cu supă de legume sau carne. Este bun mai ales în amestec cu laptele de cocos, chili, ceapă şi usturoi.

Ingrediente:

turmeric, chimion, coriandru, schinduf, patrunjel, chilli, usturoi, fenicul

Produsul poate contine gluten. Produs intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza faina dincereale, mustar, soia, nuci , alune, seminte susan, telina

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos