Ceai din plante medicinale rare Dary Natury

  • Produsele 1-18 (din 23)
  • « 1 2 »
    • Sorteaza dupa:
Conform literaturii de specialitate pe baza de plante, florile de porumbar sunt numite „purificare a sangelui“, avand proprietăți de asemenea pentru functiile stomacului, rinichi si vezica urinara.

O lingurita de ceai se amesteca la o cana de apa clocotita si se lasa acoperita aprox. 10-15 minute pana la infuzare.
Seriviti de 1-2 ori pe zi.

Denumirea latina: Prunus flos

Ingrediente: Flori de Porumbar 100%
* Produs certificat ecologic.

 

Obligeana este o planta originara din India si face parte din tratamentele asiatice de secole. Ceaiul de obligeana este renumit pentru calitatile sale asupra digestiei. Are un gust usor amarui si un efect tonic asupra organismului. Este folosit de obicei in infuzii.

Ceaiul de Obligeana Rizomi Bio este un produs cu numeroase proprietati naturiste. Este un bun antiinflamator si ajuta in mod natural la digestie. In medicina ayurvedica este folosit ca si tratament impotriva bolilor renale, cardiovasculare si pentru imbunatatirea memoriei. Ceaiul de obligeana este obtinut din plante provenite din agricultura ecologica si nu contine potentiatori de aroma sau indulcitori.

Denumire stiintifica: Calami rhizoma.

Tataneasca era folosita inca de pe vremea stramosilor nostri, ca si tratament pentru ulcer sau probleme alre tractului gastroinestinal. In prezent, aceasta este folosita adesea ca si un mijloc de a imbunatati starea pielii, pentru tratarea escoriatiilor, contuziilor sau chiar fracturilor.

Mod de folosire pentru uz extern:

Se pune o lingura de tataneasca intr-un litru de apa, se fierbe timp de 2-3 minute, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, solutia poate fi folosita pentru compresii sau cataplasme pentru bolile de piele, entorse sau leziuni.

Denumire latina: Symphytum officinale.

Ingrediente:

radacina de tataneasa* 100%

* Produs provenit din agricultura ecologica

Ceaiul de scorus de munte este un produs natural, provenit de la fermele ecologice. Ca si mod de preparare, se adauga o lingurita de ceai intr-o cana cu apa fierbinte si se lasa timp de aproximativ 10 - 15 minute sa se efectueze infuzia.

Fructele scoruşului conţin cei mai puternici antioxidanţi şi luptă eficient cu bolile de inimă, diabetul şi cancerul de colon. Scoruşele sînt fructe prea puţin cunoscute la noi, deşi le găsim prin păduri. Cîţiva fermieri au realizat importanţa medicinală a arbustului şi au început să-l cultive la scară largă. Beneficiile pe care le avem de pe urma scoruşelor este imens. Aceste fructe, negre sau roşii, s-au dovedit a fi rezervoarele cele mai bogate în antioxidanţi. Practic, reprezintă antidotul pe care natura l-a prevăzut pentru cancer.

Scorusul este o planta mai putin cunoscuta insa are numeroase proprietati pentru organism. Potrivit studiilor de specialitate, ceaiul de scorus de munte are un efect de curatare a organismului, prezentand un efect laxativ usor. Se folosest ein medicina populara in tratarea colelitiazei. Consumati cel putin doua cani pe zi pentru a simti cum organismul dumneavoastra va functiona la un nivel optim.

Scoruşul de munte sporeşte imunitatea, calmează tusea şi stopeză diareea şi senzaţia de rău de stomac. Se recomandă şi în cazuri de constipaţii cronice însoţite de afecţiuni ale căilor biliare. Preparatele din scoruş sînt bune şi în hemoroizi, balonări, bronşită, colici intestinale, gastrită cu hipoaciditate, gingivite, hipovitaminoze, migrene, spondiloză, tuse sub formă de decoct şi tinctură de fructe, infuzie de fructe.

Denumire latina: Sorbus aucuparia.

Ingrediente:

100% scorus de munte*

* Produs provenit din Aricultura Ecologica

A se pastra intr-un loc uscat si racoros.

Conform literaturii de specialitate, hameiul contine uleiuri esentiale, agenti taninici, precum si multe alte flavonoide valoroase. De asemenea, ceaiul de hamei este ideal pentru a oferi o senzatie de relaxare, avand efect calmant, dar prezinta si proprietati diuretice.

Ceaiul de hamei este un produs natural, bio, perfect pentru cei ce isi doresc sa se bucure de un ceai de calitate, cu un gust deosebit de placut si o aroma incantatoare. Trebuie precizat faptul ca hameiul prezinta numeroase substante active cu rol calmant, motiv pentru care infuziile de hamei au fost des folosite pe post de sedativ.

Denumire latina: Humulus lupulus.

Alte efecte pe care le prezinta ceaiul de hamei:

  • antibacterian;
  • antispastic;
  • diuretic.

Amestecati o lingurita de ceai la o cana de apa fierbinte si lasati-l pentru aproximativ 10-15 minute sa se realizeze infuzia. Serviti 1-2 pe zi.

Produs provenit 100% dintr-o agricultura ecologica, in urma unui proces complet BIO.

Conform literaturii naturiste, acest ceai de drobita este obtinut dintr-un amestec de plante medicinale bogate in alcaloizi, flavonoide si taninuri valoroase, cu rol de a curata organismul de toxine, crestere a tensiunii arteriale si reglarea tractului urinar. Contine alcaloizi cum ar fi nicotina, asadar este recomandat pentru fumatorii care incearca sa scape de acest viciu.

Ceaiul de Drobita bio este un produs natural, provenit din agricultura ecologica, avand un mod de preparare foarte usor. Se toarna o lingurita de ceai intr-o cana cu apa clocotita si se lasa acoperit timp de aproximativ 10 - 15 minute pentru a se efectua infuzia. Consumati 1 - 2 cani pe zi pentru o viata sanatoasa.

Denumire stiintifica: Genista Tinctoria

Ingrediente:

100% drobita*

* Produs provenit din Agricultura Ecologica

A se pastra intr-un loc uscat si racoros.

Coada racului este o planta medicinala mai putin cunoscuta, insa este extrem de pretuita datorita proprietatilor sale terapeutice. Ceaiul de coada racului este folosit din cele mai vechi timpuri ca si medicament impotriva problemelor digestive, si al durerilor de orice fel. Incepe-ti dimineata cu un strop de sanatate din acest ceai si te vei simti excelent pe parcursul intregii zile.

Ceaiul de coada racului bio aduce extrem de multe beneficii asupra sanatatii si este recunoscut pentru proprietatile sale de detoxifiere si regenerare a organismului si este un ingredient esential in tratamentul diareei, durerilor menstruale, artrita si alte afectiuni infamatorii. Este util datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, antiseptice si regenerative.

Denumire stiintifica: Potentilla anserina.

Ingrediente:

100% coada racului*

* ingrediente provenite din agricultura ecologica

Conditii de pastrare: a se pastra intr-un loc uscat si racoros.

Ceaiul Rhodiola Rosea Bio este obtinut din plante provenite din agricultura ecologica si are numeroase beneficii pentru sanatate. Este recunoscut pentru proprietatile sale regenerative si antiinflamatorii. De asemenea, ceaiul de Rhodiola Rosea are si efecte antioxidante si este ideal in curele de slabire.

Rhodiola Rosea este o planta specifica regiunilor reci si mai este cunoscuta sub numele de Radacina de aur. Ceaiul obtinut din aceasta planta este recunoscut pentru proprietatile sale terapeutice si este folosit pentru efectele sale regenerative si de invigorare a organismului. Este preparat de obicei sub forma de infuzie.

Denumire stiintifica: Rhodiola Rosea.
Denumiere populara: Radacina de Aur.

Referinte si informatii suplimentare: https://www.cognitune.com/rhodiola-rosea-benefits/

* ingrediente provenite din agricultura ecologica

Papadia este o planta cu puternice proprietati diuretice si depurative. Are un gust amar, tonic, ceea ce permite o mai buna functionare a ficatului si a vezicii biliare. Papadia are calitati coleterice, colagogice, laxative si stimuleaza secretia salivara, gastrica si intestinala.

Flori de papadie atat proaspete cat si uscate, ideale pentru a fi adaugate la salate. Consumul acestora ajuta la reglarea metabolismului si sustine buna functionare a ficatului. Se prepara usor, adaugand doar o lingurita de ceai de flori de papadie intr-o cana cu apa fierbinte si se lasa aproximativ 10-15 minute la infuzat.

Ceaiul vrac prezinta avatajul de a fi infuzat de 2-3 ori.

Denumire latina: Taraxacum officinale.

Continut:

papadie floare* 100%

* Produs obtinut din Agricultura Ecologica

Ceaiul de aronia este un produs natural, realizat dupa o reteta traditionala, care pastreaza nealterat gustul proaspat de fructe. Aronia este un fruct cu proprietati antiseptice si provine de la un arbust foarte rezistent la frig, fiind cultivat chiar si in Siberia. Acest ceai are un gust puternic si o aroma imbietoare, ideal pentru o gustare rapida si delicioasa.

Ceaiul de aronia prezinta un gust minunat si are o doza de fibre si proteine esentiale pentru functionarea optima a organismului. Proprietatile antiseptice ale fructului de aronia il recomanda ca un remediu puternic in raceli, prevenirea infectiilor virale si bacteriene.

Fructele de aronia contin cel mai mare aport de antioxidanti, din gama berries, intrecand afinele si coacazele. Antioxidantii sunt cunoscuti pentru faptul ca previn si repara stressul oxidativ, un proces care dauneaza celulelor din corp si care este corelat cu numeroase boli si cu imbatranirea prematura.

Cercetatorii spun ca aronia este unul dintre cele mai bogate fructe in flavonoizi: antocianine si proantocianidine, responsabili de lupta impotriva radicalilor liberi. Exista o concentratie ridicata de antocianine in 100 grame de aronia proaspete, de pana la 1.480 mg, iar de proantocianidine, de 664 mg / 100g! Atentia de care se bucura acest fruct-minune se datoreaza si unei serii de studii stiintifice: acestea au demonstrat concentratii foarte ridicate de polifenoli, flavonoizi, antocianine si antioxidanti. Mai mult, are in compozitia sa vitaminele B2, B6, C, E, acid folic (benefic pentru sarcina si mame). Printre flavonoizii activi, se numara tanine, catechine, quercitina, rutina, procianidina, o parte dintre acestia reusind sa reduca infectia si multiplicarea virusurilor.

Mod de preparare: pentru 250 ml de ceai folosiți o lingurita cu varf de ceai. Turnati apa fierbinte si lasati 10 minute la infuzat. Înainte de a bea ceaiul mai amestecati o data. Ceaiul este foarte gustos chiar si neindulcit, dar bineinteles ca puteti adauga miere sau indulcitori.

Ingrediente: 100% Fructe de Aronia*

Produs provenit 100% dintr-o agricultura ecologica, in urma unui proces complet BIO.

Acest produs nu contine coloranti sau aditivi!

Ceaiul de Rotunjoara prezita numeroase beneficii pentru organism dar in special are rol antiinflamator.

Denumire latina: Glechoma hederacea

Denumiri populare: Rotunjoara, menta cainelui.


Beneficii:
- afectiuni ale aparatului renal si urinar
- ajuta la eliminarea calculilor biliari mici, si a nisipului de la rinichi
- eficienta pentru cei care sufera de guta
- afectiuni ale aparatului digestiv, regleaza tranzitul intestinal
- ajuta la vindecarea afectiunilor hepatice si splenice
- afectiuni ale aparatului respirator - astm, bronsita, laringita, pneumonie, pleurita
- ajuta la eliminarea viermilor intestinali
- este eficienta in stres si oboseala, in migrene.

Amestecati o lingurita de ceai la o cana de apa clocotita si lasa acoperita cu un capac pentru aprox. 10-15 minute pana cand se infuzeaza. Se poate servi de 1-2 ori pe zi.

Produs provenit 100% dintr-o agricultura ecologica, in urma unui proces complet BIO.

Ceai foarte gustos, plin de vitamine și săruri minerale, ce poate inlocuii orice bautura, mai ales in randul celor mici. Cu gustul și mirosul superior, acest ceai poate fi folosit cu ușurință pentru a inlocuii alte băuturi de zi cu zi.

Ingrediente: macese* 30%, fructe de soc*, agrise*, afine*, scorus de munte fructe*, capsuni* frunze si fructe.

Puneți o linguriță de ceai în cana de apă clocotită și lăsați timp de aprox. 10-15 minute până când se infuzează. Consumati 1-2 ori pe zi.

* Produs certificat ecologic.

Semintele de morcovi sunt folosite si administrate in numeroase feluri. Una dintre cele mai bune metode de a consuma aceste seminte este si deosebit de delicioasa, ceaiul din seminte de morcovi. Acesta are un gust excelent si o aroma relaxanta.

Acest ceai, realizat dintr-un ingredient crescut in urma unui proces complet BIO, este o excelenta sursa de sanatate, avand numeroase beneficii pentru organism si pentru starea de sanatate a acestuia.

Semintele de morcovi prezinta capacitatea de reglare a nivelului de zahar din sange, facand din acest ceai unul perfect pentru persoanele care sufera de diabet. De asemenea, acesta mai este folosit cu succes in afectiuni cum ar fi reumatismul sau artrita.

Totodata, acest ceai va reusi sa revitalizeze intreg organismul si va fi in felul acesta o buna sursa de energie.

Amestecati o lingurita de ceai cu un pahar de apa fierbinte si lasati-l pentru aproximativ 10-15 minute sa se realizeze infuzia. Serviti 1-2 pe zi.

Denumire latina: Daucus carota.

Amestecurile noastre sunt realizate din ingrediente special selectate, de cea mai buna calitate, impachetate manual. Sunt potrivite pentru a face infuzii aromatice, pline de bogăție naturală, care pot înlocui cu succes alte băuturi zilnice.

Ingrediente: coacăze negre*, agrise*, fructe de soc*, fructe de porumbar*, măr* (în diferite proporții).

Fructele de dracilã conţin glucozã, fructozã, acid malic, pectine, vitamina C.
Fructele de soc sunt recomandate in prevenirea virozelor, pentru a purifica sangele si in diete.
Porumbarul contine glucide, acizi organici antociani, taninuri, polifenoli, vitamina C, saruri de calciu si de magneziu si au actiune antidiareica, astringenta ceea ce se recomanda in diaree, dizentarie, pentru calmarea durerilor de stomac, pentru stimularea digestiei, in dischezii biliare.
Coacazele negre contin cantitati mari de vitamine P, A, E, H, K, B si saruri minerale. Datorita compozitiei sale bogate, poate avea un efect benefic asupra celulelor sanguine, asupra circulatiei, conţinutul semnificativ de fibre este eficient în tratamentul constipaţiei şi al multor probleme digestive.

Puneți o linguriță de ceai în cana de apă clocotită și lăsați timp de aprox. 10-15 minute până când se infuzează. Consumati 1-2 ori pe zi.

* Produs certificat ecologic.

Inca din cele mai vechi timpuri, paducelul a fost folosit pentru tratarea bolilor cardiovasculare, reusind sa ofere un plus de sanatate inimii. Acest ceai din fructe de paducel contine diverse substante active, 100 % BIO, cu rol deosebit de important pentru circulatia sanguina. Compusii pe care ii prezinta ajuta la dilatarea vaselor de sange si imbunatatesc fluxul sanguin.

Conform literaturii de specialitate, fructele de paducel contin foarte multa vitamina A si pot fi folosite pentru imbunatatirea sistemului circulator. De asemenea, ceaiul din fructe de paducel este excelent de baut, avand si proprietati calmante.

De asemenea, paducelul imbunatateste semnificativ puterea de pompare a inimii, fiind perfect pentru persoanele care sufera de:

  • insuficienta cardiaca;
  • palpitatii;
  • oboseala.

Denumire latina: Crataegus fructus.

A nu se consuma in perioada sarcinii sau alaptarii!

Amestecati o lingurita de ceai cu un pahar de apa fierbinte si lasati-l pentru aproximativ 10-15 minute sa se realizeze infuzia.

Produs provenit 100% dintr-o agricultura ecologica, in urma unui proces complet BIO.

Alegerea acestui ceai pentru a-l consuma este una dintre cele mai bune decizii pentru intarirea organismului, mai ales datorita efectelor pe care le are asupra sistemului imunitar. De asemenea, va va surprinde cat se poate de placut papilele gustative, reusind sa ofere un gust minunat si o aroma de neuitat!

Fiind o planta cu origini din Siria, Limba mielului abia recent a fost cultivata si in aceasta zona a Europei, descoperindu-se numeroasele sale beneficii si proprietati asupra sistemului imunitar, a celulelor corpului in special si asupra inimii.

Denumire stiintifica: Borago officinalis

Beneficii:

  • combate depresia;
  • elimina stresul;
  • scade tensiunea;
  • ajuta in combatera racelilor;
  • incetineste procesul de imbatranire;
  • trateaza reumatismul.

Utilizare:

Amestecati o lingurita de ceai la o cana de apa si lasati pentru aproximativ 10-15 minute sa se realizeze infuzia. Serviti 1-2 pe zi.

Ceaiul de vinarita se obtine dintr-o planta bine cunoscuta pentru efectele ei cardiovasculare, dar si digestive, fiind benefica si in cazul problemele respiratorii. Pe langa toate acestea, acest ceai prezinta un gust excelent si o aroma revigoranta, ce va fi pe placul tuturor.

Ceaiul de vinarita prezinta diverse efecte cardiovasculare, digestive, respiratorii, ajutand la circulatia sangelui, digestie, dar si de calmare in cazul tahicardiei.

Este o buna sursa de vitamina C. Totusi, acest ceai nu este recomandat femeilor gravide sau celor care alapteaza, nici combinarea acestuia cu aspirina.

Denumire latina: Galium odoratum.
Denumiri populare: asprisoara, buruiana muschiului, cucuruz de padure, dumbravnic, floarea padurii, sculatoare, mama padurii, tamaioasa.

Beneficii:

- Combaterea bolilor de ficat;

- Imbunatatirea circulatiei;

- Efect anxiolotic (de calmare);

- Imbunatatirea functiilor renale si pancreatice.

Amestecati o lingurita de ceai la o cana de apa fierbinte si lasati pentru aproximativ 10-15 minute sa se realizeze infuzia. Serviti 1-2 pe zi.

Produs certificat ecologic.

Ceai de siminoc este un produs cu un continut bogat de flavonoide valoroase, uleiuri esentiale, si compusi cumarinici. Conform literaturii de specialitate, acesti compusi pot imbunatati functionarea ficatului si previn flatulenta. Profitati acum de gustul excelent si proprietatile acestui ceai, consumand 1 - 2 cani pe zi!

Ceaiul de siminoc este un produc natural, provenind de la fermele ecologice. Are un mod de preparare usor, adaugand o lingurita de ceai intr-o cana cu apa fierbinte, apoi se lasa la infuzat timp de 10 - 15 minute.

Denumire latina: Helichrysum arenarium.

* Produs provenit din Agricultura Ecologica

A se pastra intr-un loc curat, ferit de umezeala.

  • Produsele 1-18 (din 23)
  • « 1 2 »
  Produsul a fost adaugat in cos