Produsul a fost adaugat in cos

NATURAL FAINA DE ORZ 500 GR

NATURAL FAINA DE ORZ 500 GR

7.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: În stoc
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contactează-ne!

    0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

    LUNI-VINERI
    09:00-17:00

    SÂMBĂTĂ
    09:00 - 14:00

Descriere

Regiunea de origine a orzului este Orientul Apropiat, ca si zona balcanica de est. Marturiile istorice cele mai vechi despre orz dateaza din anii 10 500 i.e.n. Incepînd cu anii 8.000 i.Hr. in Egiptul Antic orzul apare ca orz salbatic (Hordeum vulgare), iar de prin anii 7.000 i.e.n. se face o cultivare selectiva a orzului in acelasi Egipt antic. De prin anii 5.000 (i.e.n.) se cultiva orzul si în Europa centrala (sursa: Wikipedia). Faina de orz este macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.

Recomandari:

Recomandam faina de orz in stari de hipercolesterolomie si pentru sanatatea sistemului vascular. Este benefica pentru stomac si colon si confera un tonus bun celui care o consuma

Ce contine:
Contine 7 aminoacizi esentiali si vitamina B3. Este bogata in fibre, dar lipsita de zaharurile pe care le gasim in faina alba de grau.

Actiune:

Orzul este satios, benefic pentru digestie si confera energie pentru o zi solicitanta. In compozitie figureaza si ocotrienolul, un antioxidant care actioneaza asupra nivelului colesterolului si ajuta la restaurarea sanatatii sistemului cardiovascular. Dupa o masa care include orz, nivelul zaharului din sange nu inregistreaza o crestere. Previne aparitia de cheaguri.

Produsul contine gluten. Produs intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza faina dincereale, mustar, soia, nuci , alune, seminte susan, telina

Mod de preparare:
Ca adaos in sosuri, supe, ciorbe, mancaruri, creme desert, imbunatatindu-le gustul si valoare nutritiva.

Kasha
Ingrediente: 100g faina de orz, 150ml apa, sare

Faina de orz se pune intr-un vas cu apa fierbinte si sarata. Se acopera si se lasa 30 minute. Se combina dupa gustul si fantezia fiecaruia cu iaurt, cascaval, sos de rosii, condimente, legume, etc.

Paine de orz si banane (2 portii)
Ingrediente: 750g faina de orz, o lingurita de sare, 3 lingurite si jumatate drojdie, 3 banane bine coapte, miere, 125 ml ulei, 2 oua, o lingurita zeama de lamaie, o lingurita coaja de lamaie rasa.

Faina de orz se cerne , bananele se fac piure cu mierea si uleiul, apoi se adauga ouale, zeama si coaja de lamaie. Se amesteca bine dupa care se adauga faina de orz, drojdia si sarea. Aluatul se pune in tava bine unsa cu unt si pudrata cu faina, se introduce la cuptorul incalzit in prealabil, timp de 30-40 minute.

Paine integrala de orz
Ingrediente: 1.5kg faina de orz, o lingura sare, 25g drojdie, 900ml apa calda, 2 linguri de malt, 2 linguri ulei, o lingura seminte susan.

Se prepara similar cu painea din faina de grau.

100% NATURAL
FARA ADITIVI SAU CONSERVANTI

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos