Produsul a fost adaugat in cos

ECO OREZ NEGRU 500 GR

ECO OREZ NEGRU 500 GR

23.00 Lei


Pretul include TVA

 • Disponibilitate: Fără stoc
  Greutate/Ambalaj: 500 gr
  • Cantitate
 • Ai întrebări? Contactează-ne!

  0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

  LUNI-VINERI
  09:00-17:00

  SÂMBĂTĂ
  09:00 - 14:00

Descriere

"Orezul longevității”, “mâncarea nemuritorilor”sau."orezul interzis" cum mai este numit orezul negru, era consumat in China antica doar de către nobili, Studii recente dovedesc faptul că vechii chinezi nu erau prea departe de adevăr, deoarece s-a descoperit că orezul negru aduce beneficii multiple pentru sănătate, în prevenirea și tratarea unor afecțiuni grave cum ar fi cele cardiace, cancerul, diabetul, hipertensiunea, astmul sau boala Alzheimer.

Ce substanțe nutritive conţine orezul negru ?

Orezul negru este bogat în antioxidanții numiţi antocianine, ce previn formarea radicalilor liberi, încetinesc îmbătrânirea şi previn bolile. “O lingură cu vârf de orez negru conţine mai mulţi antioxidanţi antocianină decât aceeaşi cantitate de afine, dar mult mai puţin zahăr şi mai multă vitamină E şi fibre decât acestea. Dacă afinele sunt eficiente în menţinerea unei stări bune de sănătate, de ce nu ar fi şi orezul negru?“, declara într-un comunicat de presa Zhimin Xu, profesor doctor în cadrul Universității Louisiana din S.U.A.

Acest orez mai conţine şi alte minerale importante pentru sănătate, cum ar fi: fier, calciu, cupru, zinc, seleniu dar și vitamina B (B1 și B2 cu precădere). Orezul negru conține proteine și o cantitate importantă de aminoacizi esențiali.

Datorită proprietăţilor sale, orezul negru este un antioxidant şi antiinflamator natural, iar extractul din orez negru ajută la prevenirea formării plăcilor arterosclerotice din arterele inimii. Mai mult, consumat regulat, acesta previne atacul de cord, reduce nivelul de lipide şi trigliceride din organism, acestea din urmă fiind factori de risc pentru accidentul vascular cerebral şi afecţiunile cardiace.

Consumarea unei porții de orez negru în fiecare zi ar putea conduce la întărirea sistemului osos și a celui muscular, la energizarea organismului și la prelungirea tinereții organismului.
Totodată, consumarea de orez negru ajută la îmbunatățirea memoriei și la fluidizarea circulației sangvine. Se recomandă includerea orezului negru și în dieta celor care suferă de diabet.

 

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos