Cereale

Cerealele reprezinta cea mai importanta sursa de hrana pentru fiinta umana, ele avand capacitatea deosebita de a creste potentialul uman la toate nivelele.

Consumul cerealelor integrale este extrem de sanatos pentru fiinta umana, fie ca e vorba de boabele ca atare sau sub diversele forme cum ar fi fulgii sau fainurile din cereale integrale.

 Preferati intotdeauna fulgii din cereale integrale prelucrati prin metode mecanice blande in locul celor  fulgii  la temperaturi inalte sau prin procedee chimice. De asemenea folositi intotdeauna faina integrala in locul celei albe care este foarte mult saracita de toti nutrientii sai.

    • Sorteaza dupa:

Psyllium este coaja (tărâţa) seminţei de psyllium, conţine o cantitate mare de fibre naturale, care sunt benefice în reglarea tranzitului intestinal, în detoxifierea organismul, în cazul problemelor digestive (constipaţii cronice, diaree, balonare) şi în  curăţarea sistemul digestiv.

Mod de administrare:

1 lingură de tărâţe psyllium se amestecă cu 200ml apă şi se consumă imediat. Este indicat a se consuma 8-10 pahare de apa zilnic, pentru a evita o eventuală ocluzie intestinală. Se poate consuma şi în suc de fructe sau legume. Se poate adăuga în musli, lapte, iaurt, sau în diverse preparate ca agent de îngroşare.

Hrisca reprezinta un produs cu o valoare nutritiva foarte mare. Este bogata in proteine si glucide, contine o cantitate mica de lipide. In hrisca se gasesc microelemente utile ca fosforul, iodul, calciul, fierul, vitaminele din grupa B. Ca aliment, datorita aportului energetic deosebit, este superior cerealelor clasice.

Semintele de hrisca au un gust foarte bun, usor dulceag. Hrisca fiarta se poate adauga la supe, ciorbe sau tocanite, pentru a le da aroma si un gust mai bun.

Este recomandata persoanelor cu asteroscleroza, boli hepatice si de inima, edeme de origine diferita, diabet zaharat, hipertensiune arteriala si anemie.

Hrisca contine mai mult calciu decat graul si este bogata in lisina, un aminoacid pe care organismul uman nu-l produce. Cei care sunt alergici la grau pot beneficia de aceasta alternativa.

Efectele pozitive ale expandarii pot fi acelea ca, prin supunerea cerealelor la temperaturi foarte inalte, se elimina anumite toxine si se reduce numarul de microorganisme prezente in mod natural in sau pe cereale, si in plus, s-a observat o usoara crestere a nivelului de fier in produsul finit. Reactiile chimice ale cerealelor din timpul procesului de expandare au si efecte de loc imbucuratoare: un nivel crescut de amidon, care desensibilizeaza celulele oganismului la insulina (potential risc de diabet); disparitia lizinei, un amino-acid esential care contribuie la absorbtia calciului si la cresterea masei musculare; simplificarea amidonului complex, fapt ce poate dauna sanatatii dintilor; cresterea indicelui glicemic; distrugerea vitaminei A (beta-caroten); denaturarea proteinelor continute de cererale.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

INGREDIENTE: APA, ROSII DIN CONCENTRAT SI PASSATA, TOFU(SOIA, SARE, NIGARI), FASOLE KIDNEY, OREZ INTEGRAL, CEAPA, ARDEI ROSU, MORCOVI, PORUMB DULCE, ULEI DE FLOAREA SOARELUI DEZODORIZAT, AMIDON DE PORUMB, SARE DE MARE NERAFINATA, USTUROI, CHIMEN, CORIANDRU, MIX DE CONDIMENTE MANAKARA, PIPER CAYENNE, PRODUSE DIN AGRICULTURA ECO.

INGREDIENTE: LINTE VERDE, OREZ ROSU, TOFU AFUMAT, APA, SOIA, NIGARI, SOS DE SOIA, MORCOVI, MAZARE VERDE, CEAPA, ULEI DE FLOAREA SOARELUI, PIURE DE USTUROI, SARE SI LAMAIE DIN CULTURI ECO

INGREDIENTE: FULGI DE OVAZ, FULGI DE HRISCA DIN AGRICULTURA ECO

INGREDIENTE: OVAZ, OREZ ROSU, MORCOVI, ARDEI, PRAZ, ULEI DE MASLINE, USTUROI, OTET DE VIN, BUSUIOC, SARE DIN AGRICULTURA ECO

INGREDIENTE: SPELTA, QUINOA, OREZ SALBATIC, OREZ ROSU, ULEI DE FLOAREA SOARELUI DEZODORIZA, SARE DE MARE NERAFINATA DIN ATLANTIC, PRODUSE DIN CULTURA ECO.

SE POATE CONSUMA ASA CUM E SAU INCALZIT IN CATEVA MINUTE.

 

 

Ingrediente: orez brun bob lung* 78%, orez salbatic* 11%, orez rosu Camargue* 11%.
*din agricultura ecologica.

Orezul salbatic este un tip de iarba nativa din zona Minnesota Lakes, SUA si cultivata pentru prima data de indienii nord-americani. Are culoare brun-inchisa, boabe foarte lungi, subtiri si ascutite si un gust puternic si distinct. Continutul sau de proteine este mai ridicat decat al tuturor tipurilor de orez si contine de doua ori mai multi folati decat orezul brun obisnuit.

Orezul Camargue este o varianta de orez rosu relativ noua, cultivata in zonele umede ale regiunii Camargue din sudul Frantei. Este un soi scurt-granulat, are o culoare rosu-maronie, un intens gust de alune si o textura natural gumoasa.

Valori nutritionale la 100g: energie 348kcal/1479kj, proteine 7.6, carbohidrati 74g (din care glucide 1.02g), lipide 2.27g (din care saturate usme), fibre 4.34g, sodiu urme.

Preparare: se pune amestecul de orez salbatic in de doua ori mai multa apa,se aduce la temperatura de fiebere, se pune capacul pe oala si se fierbe usor 35-45 minute, fara a amesteca.

OREZ ROSU CARMAGUE DIN AGRICULTURA ECOLOGICA

Ingrediente:  fulgi ovaz *
* certificat ecologic
Atentie: poate contine urme de gluten , nuci
Valori nutritionale la 100g: energie: 1543kj/367kcal,
proteine 12.1g, carbohidrati: 56.1g, grasime: 8.4g, fibre 9.1g,sare: 0.1G
Tara de origine : UE

  Produsul a fost adaugat in cos