Cereale

Cerealele reprezinta cea mai importanta sursa de hrana pentru fiinta umana, ele avand capacitatea deosebita de a creste potentialul uman la toate nivelele.

Consumul cerealelor integrale este extrem de sanatos pentru fiinta umana, fie ca e vorba de boabele ca atare sau sub diversele forme cum ar fi fulgii sau fainurile din cereale integrale.

 Preferati intotdeauna fulgii din cereale integrale prelucrati prin metode mecanice blande in locul celor  fulgii  la temperaturi inalte sau prin procedee chimice. De asemenea folositi intotdeauna faina integrala in locul celei albe care este foarte mult saracita de toti nutrientii sai.

    • Sorteaza dupa:

Cereale bio obținute din agricultura ecologică, cu certificat ecologic, produs în România !!!

Compoziție:

boabe ovăz (triticum aestivum) bio, nemodificate genetic

BIO - ecologic, certificat RO-ECO-008

PRODUS ÎN ROMÂNIA - soiuri originale (nemodificate genetic), calitate elvețiană, produs în România

Cereale bio obținute din agricultura ecologică, cu certificat ecologic, produs în România

Compoziție: boabe spelta (triticum spelta)bio, nemodificate genetic

 

Cereale bio obținute din agricultura ecologică, cultură organică, certificat ecologic, produs în România

Compoziție: boabe grâu (triticum sativa)bio, nemodificate genetic

 

Cereale bio obținute din agricultura ecologică, cu certificat ecologic, produs în România

Compoziție: boabe secară (triticum secale)bio, nemodificate genetic

 

1. Descriere

Este o cereala deosebit de hranitoare, cu un gust puternic si distinct. Faina se poate utiliza la fabricarea painii si a produselor de patiserie. Boabele sunt un ingredient excelent in pilafuri, supe, budinci.

2. Continut

Bogat in: proteine, aminoacizi ( in special lizina), minerale ( fier, calciu, magneziu, zinc, potasiu, fosfor, cupru, mangan), vitamine ( A, B1,B2, B3, B6, B9, C, K).

3. Proprietati principale

Benefica pacientilor cu afectiuni cardiovasculare, hipertensivi, cu hipercolesterolemie. Datoritã conținutului ridicat în fibre, contribuie la îndepãrtarea efectelor datorate unei alimentații sarace în fibre vegetale, acționând benefic asupra intestinului gros.

Tonifica plamanii, fiind astfel o cereala-medicament in zone cu poluare mare.

Bobul de Amarant conține în proporție de 8% ulei. Acesta are o compoziție deosebit de beneficã a a acizilor grași. Dupã ultimele cercetãri, uleiul de amarant joacã un rol important în prevenirea cancerului mamar.

E bine de stiut: este lipsit de gluten, deci poate fi utilizat si de catre cei sensibili la gluten

Chinezii il foloseau pentru a vindeca infectiile si migrenele.

Hrisca (Fagopyrum esculentum)

1.Descriere

Hrisca nu apartine familiei cerealelor fiind o planta erbacee. Boabele ei sunt fructe uscate, aromate si usor dulci. Creste pe terenuri putin fertile, in zone reci, umede, cu vant.

Pentru cei care sunt alergici la gluten, hrisca este o alternativa excelenta.

Semintele de hrisca pot fi consumate inmuiate, fierte, prajite. Sub forma de faina, hrisca se foloseste la prepararea painii, budincilor, clatitelor, prajiturilor, pastelor ( taitei japonezi soba).

2.Continut

70-80% amidon ( 25% amiloza si 75% amilopectina ), 18% proteine ( din care 90% au valoare biologica ridicata, remarcandu-se continutul ridicat in lizina, treonina, triptofan, cisteina), minerale ( fier, zinc, seleniu, calciu), antioxidanti ( rutin si taninuri), salicilaldehida care ii da aroma caracteristica.

3.Principale proprietati

Este energizanta, nutritiva si revitalizanta, deosebit de benefica organismelor fragile.

Consumata frecvent protejeaza sistemul nervos si cardiovascular de imbatranire prematura. Rutina mentine rezistenta si elasticitatea vaselor de sange. Prin continutul in D-chiro-inositol, hrisca este un bun adjuvant in sindromul ovarelor polichistice si in diabetul zaharat de tip II.

Hrisca, aliment-medicament, este foarte benefica in prevenirea gastritei si a ulcerului gastro-duodenal, bun tonic hepatic, mentine nivelul colesterolului si trigliceridelor in limite normale, este utila in reglarea greutatii.

Recomandare CasaBio:

Un preparat rapid, delicios si hranitor este hrisca fiarta cu ceapa, pastarnac, conopida si morcovi

Meiul folosit in alimentatie aduce organismului un plus de vitamine si energie. Ca orice cereala, meiul este vitaminizant, nutritiv si revitalizant. contine vitamina A, fier, magneziu, proteine.

Meiul este recomandat ca remediu natural in tratamentul unor afectiuni ca: astenie fizica; astenie psihica; convalescenta; echilibreaza starile nervoase, depresive; alunga tulburarile din perioada de sarcina; ajuta la cresterea capacitatii de concentrare.

Poate fi utilizat si in dietele contra obezitatii, echilibrand cu succes tranzitului intestinal. Ajuta in vindecarea afectiunilor dintilor, problemelor articulatiilor, anemiei, fiind recomandat a se consuma in dietele celor alergici, si celor care vor sa pastreze o greutate corporala corespunzatoare, in preparate culinare, ca garnitura, sub forma de fulgi, seminte de mei.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Ingrediente:
Quinoa bio.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.


Descriere:
Cerealele ideale pentru vegetarieni. Bogate in proteine ​​si contin minerale esentiale, cum ar fipotasiu, magneziu, calciu și fier.

Întrebuinţare:
Ca garnitură pentru meniuri de legume, ca pireu sau fiertură, prăjit sau copt.

 

Orez roșu camargue organic

Crescut în sudul franței, în regiunea camargue - oferă o culoare roșiatică felului dvs. de mâncare și o ușoară savoare de nuci.

Ingrediente:

100% orez roșu camargue. T

Toate ingredientele sunt certificate organic.

Mod de preparare: 1 parte orez roși camargue se va găti împreună cu două părți apă. Acoperiți oala când începe să fiarbă apa. Reduceți focul la mediu și amestecați până ce orezul este gata. Timp de pregătire, aproximativ 35 de minute.

Valori nutriționale / 100g:
Energie 1487kJ/352kcal
Grăsimi 2.8g
Din care saturate 0.7g
Carbohidrați 71.8g
Din care zaharuri 0.7g
Fibre 3.8g
Proteine 7.8g
Sare 0.01g

Meiul folosit in alimentatie aduce organismului un plus de vitamine si energie. Ca orice cereala, meiul este vitaminizant, nutritiv si revitalizant. contine vitamina A, fier, magneziu, proteine.

Meiul este recomandat ca remediu natural in tratamentul unor afectiuni ca: astenie fizica; astenie psihica; convalescenta; echilibreaza starile nervoase, depresive; alunga tulburarile din perioada de sarcina; ajuta la cresterea capacitatii de concentrare.

Poate fi utilizat si in dietele contra obezitatii, echilibrand cu succes tranzitului intestinal. Ajuta in vindecarea afectiunilor dintilor, problemelor articulatiilor, anemiei, fiind recomandat a se consuma in dietele celor alergici, si celor care vor sa pastreze o greutate corporala corespunzatoare, in preparate culinare, ca garnitura, sub forma de fulgi, seminte de mei.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Orzul este una dintre cele mai vechi cereale si se numara printre cele sapte cereale sacre ale omenirii. Are proprietati extrem de hranitoare, care stimuleaza inima si elimina sentimentele negative. Este ideal in curele de slabire datorita proprietatilor sale nutritive bogate si poate fi preparati in combinatie cu fructe si miere de albine.

Arpacasul sau Crupele de orz bio sunt un produs extrem de bogat in proteine, vitamine, minerale si enzime. Orzul este ideal pentru functionarea optima a organismului fiind usor de digerat. Orzul este o sursa bogata de celuloza, amidon, proteine, lipide, vitamine si substante minerale.

Valoare nutritiva in 100g :
- valoare energetica: 1414kJ / 335kcal
- grasime: 2,1 g, inclusiv acizi grasi saturati: 0,5 g
- carbohidrati: 63 g, inclusiv zaharuri: 5,6 g
- proteine: 11 g
- sare: 0,05 g

INGREDIENTE:

BOABE DE TAPIOCA ECOLOGICA

Ingrediente: orez integral*
*din culturi ecologice
Tara de origine:Italia
Mod de preparare:
se spala 190g orez in apa rece, se lasa in 600ml apa 60 min. dupa care se fierbe
40 min. la foc mic.
Dupa fierbere se lasa inca 10 min. acoperit inainte de a fi servit.
Valori nutritionale la 100g: energie 337kcal / 1411 kj, proteine7.5g,carbohidrati77.4g,
lipide 1.9g, 
Nu contine gluten
A se consuma inainte de: vezi ambalajul.A se pastra intr-un loc uscat si racoros,
ferit de razele soarelui.
Producator: Clearspring Ltd.London W3 7QE,UK

OREZ ALB DIN CULTURA ECOLOGICA.

Hrisca (Fagopyrum esculentum)

1.Descriere

Hrisca nu apartine familiei cerealelor fiind o planta erbacee. Boabele ei sunt fructe uscate, aromate si usor dulci. Creste pe terenuri putin fertile, in zone reci, umede, cu vant.

Pentru cei care sunt alergici la gluten, hrisca este o alternativa excelenta.

Semintele de hrisca pot fi consumate inmuiate, fierte, prajite. Sub forma de faina, hrisca se foloseste la prepararea painii, budincilor, clatitelor, prajiturilor, pastelor ( taitei japonezi soba).

2.Continut

70-80% amidon ( 25% amiloza si 75% amilopectina ), 18% proteine ( din care 90% au valoare biologica ridicata, remarcandu-se continutul ridicat in lizina, treonina, triptofan, cisteina), minerale ( fier, zinc, seleniu, calciu), antioxidanti ( rutin si taninuri), salicilaldehida care ii da aroma caracteristica.

3.Principale proprietati

Este energizanta, nutritiva si revitalizanta, deosebit de benefica organismelor fragile.

Consumata frecvent protejeaza sistemul nervos si cardiovascular de imbatranire prematura. Rutina mentine rezistenta si elasticitatea vaselor de sange. Prin continutul in D-chiro-inositol, hrisca este un bun adjuvant in sindromul ovarelor polichistice si in diabetul zaharat de tip II.

Hrisca, aliment-medicament, este foarte benefica in prevenirea gastritei si a ulcerului gastro-duodenal, bun tonic hepatic, mentine nivelul colesterolului si trigliceridelor in limite normale, este utila in reglarea greutatii.

Recomandare CasaBio:

Un preparat rapid, delicios si hranitor este hrisca fiarta cu ceapa, pastarnac, conopida si morcovi.

HRISCA DIN CULTURA ECO

OREZ BASMATI DIN CULTURA ECO

  Produsul a fost adaugat in cos