Condimente sonnentor

Multe povesti, legende si mituri frumoase se leaga de întrebarea când, cum si unde sunt cultivate si culese condimente cu gustul cel mai desavarsit. Azi, noi, cei de la SONNENTOR, avem propriile noastre inavataturi. În orice caz toate condimentele noastre provin din culturi ecologice si dau bucatelor tale un plus de ”gust al vietii”.

  • Produsele 1-18 (din 42)
  • « 1 2 3 »
    • Sorteaza dupa:

Nu doar iute, ci foarte iute! Atragator si inviorator, un "foc" adevarat. Sfat: adaugati la sfarsit si in cantitate foarte mica, doar un varfulet de cutit.

Ingrediente

100% chili


Descriere

Condiment versatil, iute  folosiţi-o cu moderaţie. Se poate găti zdrobit sau întreg.
Nivel iuţime: 9

Chili provine din pastai de ardei rosu uscate si macinate,are un gust incredibil de picant. Se crede canatura sa picanta este benefica pentru circulatie.

Hildegard recomanda acest special chimion dulce pentru folosirea lui cu brânza – negatita, gatita sau prajita, „pentru a evita lipsa de confort”. De asemenea, este bun pentru tratarea gretii, vomei, greturilor de dimineata în timpul sarcinii sau pentru un stomac deranjat.

Purtator de noroc, avand culoarea galben intense, foarte aromat. O traire fascinanta intr-o noapte Orientala. Sfat: se prajeste in ulei pana ce spumeaza si doar atunci se adauga restul ingredientelor.

Ingrediente

100% negrilica


Descriere

Specialitate Orientală originală, ingredient de bază în măncărurile tradiţionale.

Ingrediente

100% chili


Descriere

Recomandat pentru carne, tocăniţe şi supe. Foarte Iute! Folosiţi cu moderaţie.
Nivel iuţime: 9

Sunt folosite în special în productia de spirtoase, condimentarea vânatului si a verzei murate.

Foarte des utilizat in bucataria chinezeasca, in amestecuri de ceaiuri, vin fiert si panificatie.

De nelipsit in bucataria ardeleneasca. La incasi se  folosea ca si mijloc de plata. Ofera pofta de viata pentru cei ce apreciaza gusturile fine.

Ingrediente

100% anason


Descriere

Pentru pâine, biscuiţi, prăjituri

Busuiocul era folosit ca medicament (pentru depresii) decât în bucatarie. Acest condiment aromatic poate fi folosit cel mai bine în mancaruri cu rosii, sosurile pentru spaghetti, salatele de fructe si legume.

Folosit des in bucataria Ayurvedica, cu un gust usor amar si picant.

Recomandat la gatitul de curry, legume, pui, orez...

Este înrudit cu maghiranul si da un gust deosebit glutenului, mancarurilor cu nuci macinate, budincilor de seminte, rosiilor si cartofilor.

Folosit la paine, pentru un gust consistent, la fripturi...

Simbol al intelepciunii, direct de pe capul lui Apollo in farfuria noastra. Imbunatateste preparatele. Recomandat sa se inlature inainte de servire.

Mult mai mult decat condiment. Motiv pentru Columb sa traverseze marea, catre India. Sfat: se adauga la mijlocul sau spre sfarsitul gatirii pentru a-si mentine aroma.

Ingrediente

100% pelin negru


Descriere

„Pelinul negru este o mirodenie destul de călduroasă, și dacă se gătește și se mănâncă în formă de piure, vindecă intestinele bolnave și încălzește stomacul.” Hildegard von Bingen
Grăsimi? Atunci pelinul negru este alegerea potrivită pentru a condimenta mâncarea. Mirodenia cea mai potrivită la mâncăruri pline de grăsimi: rață, gâscă fripturi,etc… Gust revigorant, piperat și ușor picant. Ajută la combaterea indigestiei, a greței și a gastritei. Folosiți în formă de condiment și pentru supe, legume și carne.
MEREU INCLUDEȚI PELIN NEGRU CÂND GĂTIȚI!
  • Produsele 1-18 (din 42)
  • « 1 2 3 »
  Produsul a fost adaugat in cos