Faina din fructe si seminte uscate

  • Produsele 1-5 (din 5)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:
Făina de castane este o făină dulce de culoare brun deschis, obținută prin uscarea și măcinarea fină a castanelor comestibile cultivate la altitudini de 450-900 m. Este mult mai bogată în proprietăți nutritive decât cartoful și de aceea, făina de castane poate fi pregatita cu unt și lapte pentru a înlocui cu succes piureul de cartofi. Făina de castane are proprietăți nutritive valoroase și este recomandată și in alimentația copiilor cărora le oferiți astfel o alimentație deosebit de bogată în vitamine, minerale, oligoelemente, nutrienți. Puteți adăuga făina de castane în bolul de cereale cu lapte la micul dejun! Făina de castane este ideala și pentru întărirea sosurilor, răntaşurilor şi în amestec de făinuri pentru pâine, briose, blaturi de tort sau diverse deserturi. Făina de castane se poate folosi și la prepararea halvalei, a ciocolatei, la rețete de prăjituri și bomboane. Este o făină fără Gluten.

Faina de susan este fabricata din seminte de susan macinate fin fara a fi supuse la temperaturi ridicate. Susanul este considerat in prezent unul dintre produsele cu potential de aliment-medicament, fiind utilizat de peste 5000 de ani. Femeile din Babilonul Antic preparau un amestec din seminte de susan si miere (halva) pentru a prelungi tineretea si frumusetea, iar soldatii romani consumau un astfel de aliment pentru putere si energie. Datorita proprietatilor sale, in Evul Mediu, semintele de susan valorau cat greutatea lor in aur.

Valori nutritive

Susanul contine vitaminele A, C , E, vitamine din complexul B, minerale, precum cupru, calciu, mangan, magneziu, fosfor, fier, zinc, mobilden, seleniu, fibre, proteine, lecitina, acid folic. De asemenea semintele de susan sunt o sursa de sesamol si sesaminol, antioxidanti puternici si compusi antiinflamatori, pe care cercetatorii ii considera benefici in prevenirea si tratarea bolilor de inima si aterosclerozei. Semintele de susan contin lignani, compusi care fac parte din categoria fitoestrogenilor, cu rol de protectie antioxidanta. Lignanii protejeaza organismul impotriva cancerului de san, colon, prostata si cel de piele si previne efectele imbatranirii.

Beneficii

Calciul din semintele de susan:
✓ Ajuta la prevenirea pierderii osoase si mentine sanatatea dintilor, pielii, parului si a unghiilor.
✓ Protejeaza colonul de celule canceroase.
✓ Previne migrenele si amelioreaza simptomele acesteia.
✓ Are un rol important in hidratarea celulelor, stimuleaza secretia glandelor si sprijina sistemul nervos.

Cuprul din semintele de susan:
✓ Amelioreaza durerea cauzata de artrita reumatoida.
✓ Ajuta la formarea hemoglobinei si a celulelor rosii, realizand o absorbtie mai usoara a fierului.
✓ Influenteaza metabolismul proteinelor si procesul de cicatrizare.
✓ Datorita proprietatilor antioxidante, cuprul previne afectiunile cardiovasculare.

Semintele de susan contin magneziu, al patrulea cel mai important mineral din organism:
✓ Magneziul este principalul remediu antistres. Acesta echilibreaza si controleaza hormonii de stres si relaxeaza sistemul nervos.
✓ Mentine inima sanatoasa si sustine activitatea cardiaca.
✓ Magneziul are proprietati antioxidante care ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi, vinovati pentru imbatranirea prematura a celulelor.
✓ Magneziul ajuta la restabilirea valorilor optime ale PH-ului, remineralizeaza dintii, are rol detoxifiant si mentine hidratarea organismului.

Cosmetica

Faina de susan poate fi folosita in masti faciale sau ca si gomaj pentru curatarea tenului. Pasta preparata din faina de susan si apa trateaza arsurile pielii.

Sugestii de consum

Din faina de susan Cardinal se prepara tahini, halva sau se adauga in paine, clatite, briose, biscuiti si alte deserturi sanatoase. De asemenea, poate fi adaugata in batoanele energizante, in smoothie sau peste iaurtul de la micul dejun.

Conditii de pastrare

A se pastra in locuri reci, uscate si intunecoase. Pentru a preveni rancezirea, dupa deschidere, faina de susan va fi depozitata in borcane sau cutii bine inchise.

Ingrediente:

faina de nuca cocos bio.

100% agricultura ecologica.

Se foloseste la pireuri, la micul dejun bio, in musli sau amestecat in iaurt ecologic, pentru copt ( se poate inlocui 20% din faina de cereal cu faina de nuca de cocos. Cantitatea recomandata pentru o portie: 30g.


Valori nutritive:
kj: 1390
kcal: 333
grasimi: 6,7g
acizi grasi saturati: 6,3g
glucide: 35g
zaharuri: 17g
fibre: 32,0g
proteine: 17g
sare: <0,10g
fier: 7mg 50% DZR
magneziu: 240mg 64% DZR
potasiu: 2000mg 100% DZR
* - doza zilnica recomandata

Alergeni urme:

lupine, fructe cu coaja

Ingrediente:

faina de in*

* ingrediente provenite din agricultura ecologica

 

  • Produsele 1-5 (din 5)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos