Produsul a fost adaugat in cos

ECO FAINA DE TAPIOCA 500 GR

ECO FAINA DE TAPIOCA 500 GR

13.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: La comanda
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contacteaza-ne!

    0264.406.405

    LUNI-VINERI
    08:00 - 18:00

    SAMBATA
    09:00 - 14:00

Descriere

Ingrediente:

faina de tapioca*

*din agricutura ecologica

Tara de origine: Thailanda

Valori nutritionale/100g: Energie: 1498kj/ 358 Kcal, Grasimi: 0,02g din care saturate 0,01g, Carbohidrati: 88,7g, din care zaharuri 3,4g, Fibre: 0,9g, Proteine: 0,2g, Sare:2,5mg


Planta cu cel mai mare randament energetic, Maniocul (Manihot esculenta) este o plantă tropicală (denumita si cassava, madioca, yuca, kappa) din ale carei radacini, sub forma de tuberculi, se obtine o substantă alimentara fainoasa, cunoscuta sub numele de tapioca. Maniocul este considerat cartoful continentului negru, radacinile fiind foarte bogate în hidrati de carbon, in principal amidon. Maniocul se cultiva pe scara larga pe milioane de hectare, avand o productivitate mare.

Conform datelor Organizatiei pentru Alimente si Agricultura maniocul se situează pe locul al treilea ca sursa de calorii alimentare in regiunile tropicale, clasandu-se imediat dupa orez si porumb. Statisticile din 2002 aratau că peste 600 de milioane de oameni din Africa, Asia si America Latina depind de manioc pentru a-si asigura hrana. Un studiu din 1992 a evidentiat ca aprox. 42% din recolta de manioc, in Africa, este transformata in cipsuri si faina.

Triburile din centrul si vestul Braziliei cultivau manioc de acum 10.000 de ani! Polen de manioc, avand peste 6.600 ani vechime a fost gasit si in Golful Mexic. Dar evidente directe ale cultivarii maniocului gasim la civilizatia Maya, de acum 1.400 ani. Astazi maniocul este raspandit in multe tari din Africa, Asia, America de Nord si de Sud. Radacina mai contine calciu (50 mg/100 g), fosfor (40 mg/100 g) si vitamina C (25 mg/100 g). In comparatie cu frunzele, radacina este saraca in proteine si alte substante nutritive dar bogata in carbohidrati, calciu si fosfor. Contine de 2,5 ori mai multe calorii decat cartoful dulce. Este considerata planta cu cel mai mare randament energetic dintre plantele de cultura, cu exceptia trestiei de zahar.

Maniocul este consumat in diverse forme, de la radacina ca atare (din care se prepara ceva asemanator cartofilor prajiti), continuand cu faina in paine sau produse de patiserie şi terminand cu specialitati de bauturi (mai ales in Asia). Din manioc se obtine un sirop gros, aromat cu diverse condimente si folosit ca baza pentru diferite sosuri dar si ca un condiment . In unele tari sunt consumate si frunzele dar numai dupa fierbere indelungata. Maniocul este folosit si ca ingredient in furajele pentru animale. Da o aroma delicata in supe si pireuri. Boabele de tapioca sunt cele mai indicate pentru prepararea unor delicioase budinci. Se cunosc mai multe varietati de manioc, in general impartite în doua mari categorii: maniocul dulce şi maniocul amar.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos