Fructe uscate

Pentru longevitate si sanatate!

Fructele uscate sunt o sursa sanatoasa de zahar(~70%), fructoza in majoritate, de vitamine, minerale usor asimilabile( fier, potasiu, magneziu, calciu).
Ajuta la normalizarea tranzitului, fiind bogate in fibre; preferabil sa le consumam dimineata, dupa ce le-am hidratat peste noapte.
Sunt tonice si energizante, ideale cand ne simtim obositi, in perioadele de efort fizic si intelectual, in convalescente.
Le putem consuma ca atare sau in biscuiti, prajituri, paine, in salate, in budincile cu orez, adaugate fulgilor de cereale.

RECOMANDARE CASA BIO

Cand ne e foame, si nu avem mult timp la dispozitie, luam o gustare naturala: un amestec de fructe uscate si seminte. Ele induc repede satietatea si previn supraalimentarea.

    • Sorteaza dupa:

Merisoarele contin vitamine (retinol, acid ascorbic, tocoferol, niacina, piridoxina) si minerale (potasiu, fosfor, calciu), fibre, flavonoide, fenoli si acizi grasi esentiali Omega 3, 6 si 9.  Fiind veritabile antibiotice naturale, merisoarele au importante beneficii anticancer, inhiband dezvoltarea celulelor canceroase.  Studiile au aratat ca un consum regulat de suc de merisoare poate ajuta la exterminarea bacteriei Helicobacter Pylori, ce poate provoca ulcer si chiar cancer la stomac. Merisoarele bio fara sulfiti au grija si de inima noastra, prevenind bolile cardiovasculare prin restabilirea nivelului normal al colesterolului.

Stiati ca… Un anumit compus din merisoare, proantocianidina, previne formarea placii dentare si aparitia cariilor, fiind inclus in produsele de igiena dentara pentru prevenirea paradontozei? Proantocianidina are de asemenea capacitatea extraordinara de a actiona ca o bariera impotriva bacteriilor ce afecteaza tractul urinar sucul de merisoare este recomandat de medicina naturista pentru tratarea cistitelor si a altor afectiuni ale tractului urinar, avand totodata efect antiinflamator si dezinfectant.

Merisoarele BIO Dragon Superfood se pot rontai uscate, ca gustare, se pot adauga peste muesli, in iaurt sau diverse deserturi sanatoase pregatite in casa, coapte sau raw

Ingrediente: merisor*60%, suc de mere*39%, ulei de floarea soarelui* 1%

-*BIO

Produsul este indulcit cu suc din concentrat de mere.

Ingrediente:

merisoare (55-70%), indulcitor din mere - fructoza (30-45%), suc de mere concentrat (0,30-3%), ulei de floarea-soarelui (0,1-1%)

Merisoarele proaspete contin in proportie de 80% apa, iar restul sunt zaharuri, acizi (citric, lactic), proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, dar si uleiuri si saruri minerale. Au numeroase intrebuintari asupra sanatatii, iar mult timp s-a recomandat sucul lor pentru tratarea infectiilor urinare.

Contin si proantocianidina, un antioxidant de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Inhiba cresterea celulelor canceroase, iar o cura din sucul lor poate fi un bun tratament complementar.

Pentru ca este o importanta sursa de calciu, ajuta la intarirea danturii si a sistemului osos si reduce riscul aparitiei osteoporozei.

Cinci metode de a savura merisoarele:

1. Presarati merisoarele uscate in salata sau in iaurt.

2. Puneti merisoare in placinta cu mere, afine, piersici sau cirese.

3. Savurati un sos de merisoare: intr-o cratita mijlocie amestecati merisoare, zahar dupa preferinte, zeama de lamaie si un baton de scortisoara, fierbeti la foc mediu pana cand merisoarele incep sa sara. Lasati sosul sa se raceasca.

4. Preparati o crema de merisoare: amestecati in blender o banana, o cana de iaurt, o cana de merisoare.

5.  Incorporati-le in aluatul de clatite sau briose, in loc de stafide.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Fructul de papaya numit si pepenele de copac este bogat in magneziu, potasiu, fier, calciu, etc precum si in vitaminele A, C, E. Are si un continut de beta-caroten mai mare decat morcovii.

Se poate consuma ca atare sau in salate de fructe, iaurt, smoothi-uri, in combinatii cu diverse fructe uscate sau seminte.

Ingrediente:

papaya bucati, uscata, fara adaos de zahar

Merisoarele contin vitamine (retinol, acid ascorbic, tocoferol, niacina, piridoxina) si minerale (potasiu, fosfor, calciu), fibre, flavonoide, fenoli si acizi grasi esentiali Omega 3, 6 si 9.  Fiind veritabile antibiotice naturale, merisoarele au importante beneficii anticancer, inhiband dezvoltarea celulelor canceroase.  Studiile au aratat ca un consum regulat de suc de merisoare poate ajuta la exterminarea bacteriei Helicobacter Pylori, ce poate provoca ulcer si chiar cancer la stomac. Merisoarele bio fara sulfiti au grija si de inima noastra, prevenind bolile cardiovasculare prin restabilirea nivelului normal al colesterolului.

Stiati ca… Un anumit compus din merisoare, proantocianidina, previne formarea placii dentare si aparitia cariilor, fiind inclus in produsele de igiena dentara pentru prevenirea paradontozei? Proantocianidina are de asemenea capacitatea extraordinara de a actiona ca o bariera impotriva bacteriilor ce afecteaza tractul urinar sucul de merisoare este recomandat de medicina naturista pentru tratarea cistitelor si a altor afectiuni ale tractului urinar, avand totodata efect antiinflamator si dezinfectant.

Merisoarele se pot rontai uscate, ca gustare, se pot adauga peste musli, in iaurt sau diverse deserturi sanatoase pregatite in casa, coapte sau raw

Produsul nu are adaos zahar.

Caisele uscate contin vitamina A, C, B si beta-caroten. Caisele imbunatatesc vederea si ajuta la regenerarea tesuturilor si a nervilor. Prin aportul ridicat de fier, aceste fructe sint recomandate in cazurile severe de anemie. Caisele uscate sint o sursa buna de fibre alimentare si potasiu, avind un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu.

Fructul este foarte nutritiv, laxativ, si e recomandat in anemii, astenii, insomnii, convalescente.

Pentru imbunatatirea acuitatii vizuale, se oparesc 100 g caise uscate, apoi, dupa jumatate de ora, caisele se maruntesc, se adauga 100 g morcov ras si o lingura zahar pudra. Se amesteca bine si se va consuma de trei ori pe saptamina. Aceleasi caise inmuiate si strivite, in amestec cu miezul de la o felie mai mare de lamiie si o lingurita de miere. Acest preparat mareste rezistenta la imbolnavire, intareste sistemul imunitar. Caisele inmuiate se freaca bine, pana ajung ca o pasta omogena. Se aplica pe fata, intr-un strat uniform, pentru 10 minute. Masca curata in profunzime si tonifica tenul.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

In aceste fructe mici si negre se ascunde o comoara. Coacazele negre detoxifica organismul, regleaza activitatea hormonilor, combate anemia, stimuleaza cresterea si consolidarea oaselor, ajuta la regenerarea organismului si preungeste viata.

Din aceste coacaze negre uscate se prepara prin macinare cu rasnita electrica de cafea o pudra cu efecte vitaminizante extraordinare.

Ingrediente:

100% coacaze negre deshidratate

Produsul nu are adaos zahar. Pentru mai multe detalii legate de produs ne puteti contacta telefonic.

Prunele deshidratate sunt recomandate in anemie, surmenaj, guta, constipatie, intoxicatii alimentare. in afara efectului laxativ, pruna uscata intareste celulele nervoase, regleaza functiile hepatice, tranzitul intestinal si debitul urinar. in prunele uscate, in care substantele sunt concentrate, urmare a deshidratarii, efectele energizante si depurative sunt mai evidente.

Cine mananca multe prune uscate isi intareste imunitatea. Prunele uscate au o concentratie mult mai mare de zaharuri decat cele crude. 100 grame de prune uscate contin peste 300 de calorii, asa incat trebuie sa le consumati cu moderatie pentru a preveni cresterea ponderala.

Quercitina: aceasta flavonoida poate ameliora congestia prin reducerea eliberarii de histamina, care asociata cu guturaiul, congestia si ochi lacrimosi.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Produsul nu are adaos zahar. Pentru mai multe detalii legate de produs ne puteti contacta telefonic.

Prunele deshidratate sunt recomandate in anemie, surmenaj, guta, constipatie, intoxicatii alimentare. in afara efectului laxativ, pruna uscata intareste celulele nervoase, regleaza functiile hepatice, tranzitul intestinal si debitul urinar. in prunele uscate, in care substantele sunt concentrate, urmare a deshidratarii, efectele energizante si depurative sunt mai evidente.

Cine mananca multe prune uscate isi intareste imunitatea. Prunele uscate au o concentratie mult mai mare de zaharuri decat cele crude. 100 grame de prune uscate contin peste 300 de calorii, asa incat trebuie sa le consumati cu moderatie pentru a preveni cresterea ponderala.

Quercitina: aceasta flavonoida poate ameliora congestia prin reducerea eliberarii de histamina, care asociata cu guturaiul, congestia si ochi lacrimosi.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Pachetul cu snacks-uri este o serie de gustari organice Diet Food.

Deglet Nour este un soi deosebit ca aroma si consitenta.

Curmale uscate fara samburi Deglet Noor sunt produse raw vegane, delicioase ca atare sau ca un plus adaugat la musli, prajituri, deserturi, gemuri. O alternativa excelenta de inlocuire a dulciurilor in dieta sau la copii.

Snackul de sanatate !!!

Ingrediente:

curmale proapete Deglet Noor*

* ingredient provenit din Agricultura Ecologica

Origine: Agricultura Ecologica non UE

Alergeni: produsul poate contine gluten, alune si alte fructe cu coaja, susan, soia

Certificare: PL-EKO-03

Utilizare: un snack perfect pentru orice ora a zilei, mai ales pentru vegetarieni si adeptii dietei raw vegan dar si ca adaos la cereale, prajituri sau sub forma de gem.

Conditii de pastrare: in loc uscat, ambalajul de tip zip permite inchiderea etansa dupa fiecare utilizare

Diet Food este o companie specializata in produse bio dietetice fara carbohidrati, fara gluten din konjac si din soia si produse bio de tip superfood si superalimente: pulberi organice si amestecuri de pulberi organice speciale pentru detoxifiere, slabire, sportivi, energie zilnica.

Valoare energetica la 100g:

1244kj / 294kcal

Proteine 2,4g

Sare 0g

Grasimi 0g

Carbohidrati 67g din care zaharuri 63g

Fructe cunoscute de mii de ani si folosite in medicina chineza si cea tibetana, avand un continut mare de vitamine si minerale.Fructele de goji se pot consuma ca atare (cca. 10-30 g/zi) sau ca adaos in: iaurt, ceai, in amestec cu cereale, adaos la supe, ciorbe, salate, sosuri si multe alte feluri de mancare.

Tara de origine:China

100% natural.

Fara aditivi sau conservanti!

Contine:Fructe uscate Goji

CARACTERISTICI:Fructele de goji sunt produse de Lycium Barbarum, planta considerata izvor de sanatate si utilizata de mii de ani de terapeutii tibetani si chinezi.Fructele de goji au continut bogat in:-aminoacizi-minerale-vitamina C, E, vitamine B-acizi grasi nesaturati-poli/monozaharideFructele de goji au multiple proprietati benefice, avand efect impotriva a numeroase afectiuni.Ajuta la controlul apetitului, cresc vitalitatea, combat senzatia de oboseala, cresc rezistenta organismului.Pot fi folosite in tratarea alergiilor, inhiba mutatii genetice ce duc la degenerarea celulara.Imbunatatesc vederea, ajuta la imbunatatirea calitatii somnului.

RECOMANDARI:Consumul zilnic recomandat este de 10 – 30 g, insa nu exista efecte nocive la depasirea acestei cantitati.

Fructele Goji pot fi consumate sub forma de fructe uscate, in salate, supe, ceai, prajituri, ciocolate, inghetate.

Valori nutritive/100g:

-Energie: 344kcal (1461 kj)

-Proteine: 12g-Lipide: 0.73g

-Carbohidrati: 57.8g

-Fibre: 7.78g

Ingrediente/Compozitie: fructe uscate Goji

Ajuta lacontrolul apetitului, cresc vitalitatea, combat senzatia de oboseala, cresc rezistenta organismului

Ingrediente:
Banane întregi uscate.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Tara de origine Costa Rica.
Descriere:
Bogate în vitamina B6 şi potasiu.

Întrebuinţare:
Pentru deserturi, ca Snack bogat în vitamine şi pentru bucătăria asiatică.

Bananierul(Musa sapientum) este un arbust(sub forma unei tufe) ce poate atinge o înălțime de 3 până la 8 m și care are frunze foarte mari. Fiecare arbust poate fi doar o singură dată recoltat. Inflorescența sa poate avea până la 60 kg și se dezvoltă dintr-o singură floare roșu-violet. În inflorescență cresc aproximativ 10-20 de așa numite “mâini”, ce la rândul lor conțin circa 15 banane(“degete”).
După recoltare arbustul este tăiat și lăsat pe sol pentru a se descompune, transformându-se astfel într-un îngrășământ natural care ajută la creșterea următorilor bananieri.
Bananele bio sunt recoltate în stadiul optim de coacere și apoi uscate. Ele sunt sunt prelucrate cu alte substanțe, motiv pentru care își păstrează culoarea maronie. Bananele  au o concentrație mare de substanțe nutritive, carbohidrați ușor digestibili, fibre, dar și un conținut relativ ridicat de proteine și minerale.
Banalele uscate au o aromă intensă și sunt potrivite pentru gustările dintre mese sau pentru a fi folosite pe post de batone proteice pentru orele de sport. Ele oferă energie într-o formă compactă. De asemenea, bananele bio uscate pot fi folosite pentru a îndulci deserturile, salatele de fructe sau Musli-ul.

Caise deshidratate fara dioxid de sulf

Caisele deshidratate nu contin conservantul numit dioxid de sulf, folosit pentru a mentine culoarea galbena a caiselor si stafidelor uscate. Caisele noastre au o culoare maro inchis, cu un gust intens de caramel.

Caisele uscate care au o culoare aurie, ca si caisele proaspete, contin conservatul dioxid de sulf, caisele comercializate de noi nu contin nici un fel de conservant sau aditiv, sunt 100% caise uscate.

Ingrediente:

caise dulci deshidratate*

Smochinele sunt fructe populare in tarile mediteraneene. Fiind fructe dulci, pot fi folosite ca atare sau ca inlocuitor pentru zahar, se pot consuma in placinte, budinci, prajituri etc.

Aduc o multitudine de beneficii sanatatii prin prezenta mineralelor, vitaminelor si a fibrelor pe care acestea le contin.

Beneficii: scaderea in greutate, scaderea colesterolului, previn bolile cardiace coronariene, previne hipertensiunea, alina durerea in gat. Smochinele contin: vitamina A, B1, B2, calciu, fier, fosfor, magnesiu, sodiu, potasiu si clor.

Continut: smochine grecesti

Atentie: consumul excesiv de smochine poate avea efect laxativ.

Stafidele acumuleaza, intr-un mod concentrat,  toate proprietatile nutritionale ale strugurilor. 
Dulci ca mierea, delicioase, dand savoare oricarui desert, stafidele, au rolul de a scadea apetitul, reducand in acelasi timpul riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, intaresc imunitatea .Sunt printre putinele fructe care in cantitate rezonabila, gratie aportului energetic, sunt permise in curele de slabire. Nu contin grasimi. Nu au in compozitia lor niciun pic de sare. In schimb contin vitamine( B - ajuta la tratarea starilor de anxietate si totodata si la prevenirea caderii parului, A - ajuta la pastrarea acuitatii vizuale pentru o perioada cat mai indelungata de timp, C - stimuleaza imunitatea), minerale (potasiu - substanta  care ajuta la fludizarea sangelui si la echilibrarea tensiunii arteriale, fier, calciu, magneziu, iod, care se asimileaza repede si usor de catre organism), multe fibre, inlesnind astfel procesul de digestie si aducand colesterolul la un nivel rezonabil. Stafidele sunt bogate in antioxidanti numiti polifenoli avand un rol important in prevenirea aparitiei neoplasmelor, a tumorilor maligne.

Stafidele reprezinta un tonic si un energizant natural al organismului, excelent pentru a combate oboseala si a preveni depresia. . Prin urmare, daca suferiti de anemie sau va simtiti epuizat fizic, nu ezitati sa consumati stafide. Sistemul imunitar nu are decat de castigat, iar anumite afectiuni precum cancerul sau cele ale inimii sunt tinute deoparte.

Le puteti consuma ca desert, inlocuind clasicele bomboane, in checuri, prajituri si cozonaci, dar totodata la micul dejun impreuna cu cereale integrale si seminte, sau pot constitui o sui-generis gustare in momentele dificile sau pur si simplu pentru gustul lor savuros si aportul nutritiv deosebit.

Ingrediente:

stafide*, ulei de floarea soarelui dezodorizat*.
* produse obtinute din agricultura organica

Ingrediente:
Prune fara samburi. Pot contine urme de samburi. Fara adaugare de sulfati.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.


Descriere:
Snack bogat în elemente minerale. După desigilare trebuie depozitate la rece, ambalaj resigilabil pentru prospeţime.

Întrebuinţare:
Ideale pentru sport, şcoală, birou şi pentru deserturi, poate stimula digestia.

 

Un activator delicios

Prunul(Prunus domestica) aparține familiei rozaceelor(Rosaceae) și este originar din Asia Mică. Există o mulțime de soiuri diferite de prun, dintre care putem aminti prunul italian sau prunul Mirabelle(prune galbene). Astăzi prunii sunt cultivați cu precădere în SUA, Franța și Europa de Est.
Perioada de recoltă a prunelor se întinde de la mijlocul lunii august până în luna octombrie. Datorită faptului că pomii sunt scuturați, doar prunele gata coapte pline de aromă vor cădea în plasele amplasate la baza pomului. După colectarea prunelor, acestea sunt spălate, li se îndepărează sâmburele, iar apoi sunt puse la uscat.

Stafidele brune sunt struguri uscati la soare si reprezinta o sursa naturala de zahar, aceasta sursa de energie este incarcata cu nutrienti si impachetata in fibre. Sunt o sursa sigura de vitamina A, C, potasiu, fier si magneziu continand in proportie de 70% fructoza pura.

Zaharul din aceste fructe face parte din categoria celor mai sanatosi indulcitori. Stafidele brune ajuta la mentinerea tensiunii arteriale si regleaza functiile intestinului. Antioxidantii pe care aceste fructe ii contin reduc riscul aparitiei bolilor de inima.

Stafidele au fost folosite cu succes in programe:  reducere a colesterolului,  scadere in greutate, boli ale inimii, in tratamente de prevenire a oxidarii celulare.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

  Produsul a fost adaugat in cos