Germeni de cereale

  • Produsele 1-4 (din 4)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Fulgii de orez integral Granovit sunt utilizati cu precadere in tratarea ulcerului gastric si duodenal, boli ale sistemului nervos, constipatie.Este un aliment naturist pentru o dieta sanatoasa.
Ingrediente: fulgi din orez integral.
Produsul nu contine gluten.

Mod de preparare:
Fulgii de orez integral se inmoaie foarte repede in lichide fierbinti, deci nu trebuiesc fierti. De aceea, ei trebuiesc adaugati in mancare la sfarsit (dupa fierberea acesteia).Se pot adauga astfel in supe, ciorbe, in mancaruri sau in deserturi cu lapte, fructe, miere.

Pentru prepararea sarmalelor, ardeilor umpluti etc., se inmoaie cateva minute in apa fierbinte apoi se amesteca in compozitia care se introduce in cuptor.

RECOMANDARI;
Metoda unica in Romania pune in evidenta 2 mari calitati si anume :

Cerealele integrale germinate reprezinta cel mai eficient mod de valorificare a principiilor nutritive (proteine, glucide, lipide, elemente catalitice, saruri minerale, vitamine, enzime), prezente indeosebi in coaja si germene

Literatura de specialitate recomanda cura cu cereale germinate intr-o serie de afectiuni din cele mai diverse:
-stari de demineralizare
-anemie
-rahitism
-sterilitate
-impotenta
-tulburari ale sistemului nervos
-afectiuni cardio-vasculare
-ateroscleroza
-tromboflebita
-boli de nutritie
-boli ale aparatului digestiv
-boli de piele
-fixarea calciului in oase
-restabilirea greutatii corporale optime

Antioxidantii ce se sintetizeaza la germinare previn aparitia radicalilor liberi, a tumorilor si cancerului

Pe toata durata procesului de fabricatie nu se folosesc temperaturi care sa altereze calitatile acestor cereale (maxim 45 grade Celsius)

Materia prima este atent selectionata si are putere de germinare buna

INGREDIENTE:
-Fulgi de cereale germinate (grau 75% si secara 25%)
-Contine: vitamine, minerale, fibre
-Contine gluten

Valori nutritive medii la 100 grame:
Valoare energetica - 1312 kj (314 kcal)
-Proteine - 12 g
-Glucide - 58 g
-Lipide - 1,6 g
-Fibre - 12 g

UTILIZARE:
Consumul minim recomandat pentru a beneficia de valorile nutritive ale fulgilor de cereale germinate este de 100 grame zilnic
Astfel obtinem un corp sanatos si echilibrat
Se pot consuma in cele mai variate si gustoase meniuri: se pot inmuia in lichide calde (ceai, lapte, supe, ciorbe) sau se adauga in diferite mancaruri dupa ce au fost inmuiati inainte 10 minute (ghiveci de legume, ardei umpluti, sarmale etc.)
De asemenea se pot prepara deserturi gustoase cu lapte, fructe, alune, miere , scortisoara , Musli etc.

Fulgi de secara germinata Granovit, produs suta la suta natural, fara aditivi sau conservanti. Tara de origine: Romania.

Fulgii Granovit sunt obtinuti din germeni de cereale prin presare si uscare la temperaturi scazute, cu ajutorul unei tehnologii originale care valorifica si pastreaza bogatia biologica a cerealelor germinate, fiind brevetata (RO 11 01 13) iar produsele medaliate cu aur la Iasi in 1996 si la Bruxelles in 1998.
Prin fulgii Granovit cerealele germinate, impreuna cu toate calitatile germenilor, devin accesibile pentru toti si usor de preparat.

Alergeni: contine gluten si este ambalat intr-o unitate ce ambaleaza si proceseaza faina de cereale, mustar, soia, nuci, alune, seminte de susan.

Valori nutritionale UM /100g
Energie kJ 1337
kcal 320
Proteine g 10
Carbohidrati g 58
Lipide g 1,8
Fibre g 15

Recomandari: se pot inmuia in lichide calde (ceai, lapte, supe, ciorbe) sau adauga in diferite mancaruri, dupa 10 minute de inmuiere prealabila (ghiveci de legume, ardei umpluti, sarmale, etc.), dar se pot folosi si ca ingredient in deserturi gustoase cu lapte, fructe, alune, miere, scortisoara, musli, etc.

 

Germeni de grau Solaris, produs suta la suta natural, fara aditivi sau conservanti. Tara de origine: Romania.

Alergeni: contine gluten. Produs intr-o intreprindere ce ambaleaza si proceseaza faina de cereale, mustar, soia, nuci, alune, seminte de susan.

Valori nutritionale UM /100g
Energie kJ 1522
kcal 360
Proteine g 15,5
Carbohidrati g 52,5
Lipide g 12
Fibre g 6,5

Mod de intrebuintare: se pot consuma simpli, ca adaos in diverse mancaruri (supe, salate, ciorbe), portia minima recomandata fiind de o lingura/persoana zilnic.
Reteta – Desert din germeni de grau: se amesteca germenii cu miere pana devin o pasta alba omogena. Se adauga nuci maruntite, stafide, fructe de sezon bine coapte, suc de lamaie sau portocala. Aceasta compozitie poate fi folosita ca blat pentru tort, turnadu-se peste ea o crema de fructe si Digesta.

Reteta – Salata cu fructe si smantana
Ingrediente necesare pentru o persoana:

  • 2 linguri germeni de grau;
  • 4-5 linguri apa;
  • 1 mar ras;
  • 2 linguri zeama de lamaie;
  • 2 linguri smantana;
  • 1-2 lingurite miere;
  • fructe uscate sau proaspete.

Se amesteca germenii de grau cu apa si se lasa 5 minute. Apoi se adauga marul ras, zeama de lamaie, smantana, fructele si mierea. Se serveste imediat.

  • Produsele 1-4 (din 4)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos