Produsul a fost adaugat in cos

NATURAL BOABE DE LINTE 500 GR

NATURAL BOABE DE LINTE 500 GR

9.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: In stoc
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contacteaza-ne!

    0264.406.405

    LUNI-VINERI
    08:00 - 18:00

    SAMBATA
    09:00 - 14:00

Descriere

Lintea se foloseste in alimentatie din vremurile preistorice - exista in Elvetia situri arheologice care atesta acest lucru. Ca toate boabele lintea ofera o cantitate mare de proteine si amidon si este o sursa buna de vitamina B. De asemenea contine cantitati semnificative de fier, zinc si calciu. Partea mai putin buna este ca mai contine si acid pitic, substanta care ingreuneaza absortia acestor minerale. Daca alaturi de linte mai consumati un aliment bogat in viatamina C, sporiti cantitatea de fier absorbit.
Continutul mare de fibre face din linte un aliment de protectie impotriva cancerului la vezica biliara, iar abundenta de vitamine B, mai ales de niacina, o face un aliment perfect pentru persoanele foarte stresate sau care sufera de extenuare mentala cronica. Lintea este de asemenea buna pentru reducerea colesterolului.
Principalii constituenti cunoscuti: amidon, fier, calciu, sodiu si potasiu( care favorizeaza asimilarea grasimilor); vitaminele B si C; mangan, apa 11,5; protide 23; hidrati de carbon 59; lipide 1; saruri minerale 2,5; celuloza 1.

Proprietati:
- foarte nutritiv si dintre cele mai digestibile
- galactogen
Produs intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza faina din cereale, mustar, soia, nuci , alune, seminte susan, telina
Cum se consuma:
Clatiti lintea cu apa din abundenta. Pentru a fierbe, utilizati trei cesti de apa pentru fiecare ceasca de linte. Soiurile de linte maro isi pastreaza cel mai bine forma dupa preparare. Se foloseste in mancaruri cu multe condimente sub forma de tocanite cu legume si linte, pateuri, sau simplu fiarta condimentata cu ceapa cruda, in special verde. De asemenea se poate prepara o supa delicioasa de linte care fierbe repede odata cu legumele (ceapa multa, morcovi, patrunjel, telina).
Salata cu linte si grau:
Ingrediente:
100g grau, 100g linte, ardei gras, o ceapa, 50g mazare, 50g ciuperci, patrunjel, busuioc, ulei si zeama de lamaie sau otet de mere cu miere.
Graul si lintea se fierb separat pana cand devin moi. Se amesteca apoi cu legumele crude taiate cubulete si cu sosul.
Supa de linte:
Ingrediente:
200g linte, 1 cartof, 1 morcov, o ceapa, usturoi, sare, cimbru, apa.
Legumele taiate se pun la fiert impreuna cu lintea iar la sfarsit se adauga condimentele, usturoiul si sarea.
Tara de origine: Canada

100% NATURAL
FARA ADITIVI SAU CONSERVANTI

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos