Mierea

Mierea este obtinuta din nectarul plantelor, din sucuri dulci secretate de plante sau din excretii ale insectelor care se hranesc si traiesc pe plante, pe care albina le colecteaza. Inamestec cu anumite substante din glandele salivare ale albinelor, ele se transforma, se depoziteaza in faguri, apoi excesul de apa se evapora prinmiscari de vibratie a aripilor albinelor tinere din stup. Se lasa la maturat in faguri.

Este un concentrat energizant de glucide (zaharuri),predominand fructoza si glucoza. Contine si zaharoza in cantitate mica, apa maxim 20%, acizi organici, enzime. Cristalizarea este un proces natural si depinde de raportul glucoza fructoza. Sorturile care contin mai multa glucoza vor cristaliza foarte repede.

In corectarea carentelor nutritionale, in stari de oboseala fizica si psihica, in convalescente dupa diverse boli consumptive,in hepatite, mierea in combinatie cu alte produse ale stupului e minunata!

Utilizata extern, in tratamentul plagilor deschise, mierea are efect bacteriostatic, bactericid, antiseptic, calmant.Fiind nectar deshidratat, ea “suge” apa si lichidul toxic din plaga, efectele benefice fiind rapide.

  • Produsele 1-18 (din 57)
  • « 1 2 3 4 »
    • Sorteaza dupa:

Este un sortiment de miere de calitate superioara, cu un gust si aroma placute, e de culoare galben deschis, aproape incolora.

Dintre sorturile de miere are cea mai mare cantitate de fructoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu si este foarte dulce.
Este un sortiment de miere care e mai greu de obtinut, la inceputul primaverii albina fiind mai vlaguita.
Caracteristici terapeutice: expectorant, antiseptic, diuretic.

Mierea de floarea soarelui este o miere monoflora ce are o culoare galbena ce poate varia de la galben auriu pana la galben inchis, dulceata specifica si miros placut. Consistenta ei poate fi fluida, vascoasa sau cristalizata (face parte din categoria mierilor ce cristalizeaza rapid).

Utilizare

Poate fi folosita ca indulcitor pentru bauturi, cat si in bucatarie, pentru prepararea prajiturilor si a biscuitilor cu miere carora le va da un gust aparte.

Beneficii

Mierea de floarea soarelui ca si floarea de la care provine este bogata in flavonoizi, uleiuri volatile, substante minerale si are o proprietate unica: datorita continutului de lecitina pura, ajuta la intarirea memoriei si dezvoltarea intelectului. De asemenea, mierea de floarea soarelui este una din cele mai energizante mieri, fiind recomandata a fi utilizata si in cazuri de anemii, de efort fizic si intelectual, in stari de oboseala, surmenaj.

Acest tip de miere stimuleaza sistemul imunitar si are un renume puternic in randul produselor afrodiziace. Mierea de floarea soarelui este indicata in tratarea durerilor de gat, este antifebrila, iar datorita continutului de vitamina PP este recomandata si celor cu afectiuni ale aparatului cardio-vascular, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si este activatoare a circulatiei sangvine.

In plus mierea de floarea soarelui se foloseste ca adjuvant in tratarea bronsitelor si a bolilor de stomac.

Atentie: Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate.

Miere de Salcam - ecologică Românească

Mierea de Salcâm - este uşor de recunoscut după culoarea sa alb-gălbuie, luminoasă şi transparentă, cu un miros plăcut de floare de salcâm. Este considerată miere de calitate superioară, fiind singurul sortiment care nu cristalizează.

Este recomandată pentru tratarea insomniilor şi calmarea sistemului nervos (în amestec cu lapte sau ceai). Administrarea sa este recomandată copiilor bolnavi, şi poate fi utilizată pentru recăpătarea apetitului, deoarece glucoza din miere este direct absorbită în sânge.

Acest sortiment de miere este preferat în special de copii pentru că are un gust uşor dulce şi nu are o aromă atât de puternică ca alte sortimente.

Este un sortiment de miere de calitate superioara, cu un gust si aroma placute, e de culoare galben deschis, aproape incolora.
Dintre sorturile de miere are cea mai mare cantitate de fructoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu si este foarte dulce.
Este un sortiment de miere care e mai greu de obtinut, la inceputul primaverii albina fiind mai vlaguita.
Caracteristici terapeutice: expectorant, antiseptic, diuretic.

Petul are un sistem care o face usor de folosit.

Fagurii cu miere au o calitate deosebita, datorata absentei contactului mierii cu mediul extern (praf, subst. chimice, depozitare conditii necorespunzatoare, etc). Capacelele de ceara contin propolis si substante volatile, cu efect benefic asupra gatului, plamanilor si aparatului digestiv.
Dupa mestecare, ceara se poate inghiti sau arunca

Laptisorul de matca produs de albine este hrana exclusiva a Reginei. Substantele active, vitaminele si aminoacizii din compozitia laptisorului de matca asigura reginei o durata a vietii de 40 de ori mai lunga decat cea a albinelor .

Ingrediente: 98% miere, 2% laptisor de matca pur.

Zburatoarea (pufulita) este o  importanta planta melifera, cu nectar de foarte buna calitate.

Mierea de zburatoare este transparenta si lichida. In lumina soarelui se observa o nuanta verde pal. Gustul este dulce, aromat, foarte placut. La cateva zile dupa extragere, mierea de zburatoare cristalizeaza si formeaza cristale mari. Uneori are aspectul de frisca din cauza cristalelor.

 

Indicata mai ales afectiunilor prostatei.

Mierea de flori de câmp/fâneaţă are o puternica actiune antimicrobiană.

Mierea de faneata este considerata un antiseptic eficace in tratarea cistitelor, a reumatismului si a infectiilor intestinale.

Este considerata cea mai buna ca savoare si prezentare. Este bogata in vitamine (B1, B2, C) culoarea variind in functie de specia de la care provine (alba la trifoiul alb pitic, galben-rosietica la celelalte varietati).

Indicatii terapeutice: actiune diuretica un bun expectorant tratarea cistitelor reumatism infectii intestinale.

Despre miere de iarba neagra se spune ca este o miere premium. Reputatia ei vine din antichitate, unde se folosea la curtea faraonului in tratarea diferitelor maladii.

Mierea de iarbă-neagră nu poate fi confundată cu nicio alta. Are o savoare puternică, uşor amăruie şi un puternic miros de floare. Este foarte apreciată de cei care caută în miere şi altceva decât un simplu edulcorant. Vâscozitatea sa este anormală, neputând fi extrasă din faguri prin metodele obişnuite, iar coloraţia sa este medie, mergând spre roşu.
Mierea de iarbă-neagră are un conţinut ridicat de substanţe minerale şi de aceea e recomandată pentru a trata anemia şi diverse afecţiuni ale sistemului nervos. Este diuretică şi un excelent antiseptic al căilor urinare. Mai este indicată în cazul reumatismului şi acţionează împotriva infecţiilor intestinale. Este recomandata celor cu probleme digestive, bolnavilor ce au probleme de transpiratie.

Mierea de cimbrişor o miere 100% naturală, fără nici un fel de adaosuri de arome, ea fiind obţinută atât din culturile spontane de Cimbrişor de Câmp, cât şi din culturile agricole de Cimbru de Cultură, în perioada de florescenţă, ambele fiind plante aromatice cu proprietăţi terapeutice recunoscute. Este un sortiment de miere foarte aromat datorită buchetului floral pe care îl are, culoarea sa este aurie, deschisă.

Cimbrişorul activează circulaţia, este tonic în cazul anemiilor şi uşor afrodisiac. Datorită uleiului volatil pe care îl conţine planta de cimbrişor, această miere are proprietăţi expectorante, care calmează spasmele căilor respiratorii, fapt pentru care este indicat a fi întrebuinţat în tratarea tusei convulsive, bronşitei, răguşelii şi tusei astmatice. Având şi o acţiune antiseptică puternică, mierea de cimbrişor acţionează asupra ficatului şi rinichilor, ameliorând starea lor de funcţionare.

Datorită proprietăţilor antiseptice ale cimbrişorului, mierea poate fi folosită în plăgi purulente şi alte infecţii ale pielii.

Datorita continutului ridicat de glucoza, cristalizeaza foarte repede in cristale de dimensiuni mici si fine. Cu un gust deosebit este un sort de miere foarte valoros nutritiv!

Miere de salcam

Este un sortiment de miere de calitate superioara, cu un gust si aroma placute, e de culoare galben deschis, aproape incolora.
Dintre sorturile de miere are cea mai mare cantitate de fructoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu si este foarte dulce.
Este un sortiment de miere care e mai greu de obtinut, la inceputul primaverii albina fiind mai vlaguita.
Caracteristici terapeutice: expectorant, antiseptic, diuretic.

Cristalizeaza foarte repede, uneori chiar in faguri, datorita continutului crescut de glucoza (80%) ; mierea cristalizata este cremoasa, emolienta. Este usor digerabila, este mult mai putin dulce decat mierea de salcam.

ESTE O MIERE excepțională SĂ NE SPĂLĂM CU EA, mierea de rapiță are un conținut bogat în omega 3,6,9 - hrănește pielea și o curăță !!!!

 

Are o culoare deschisa, cristalizare fina, usor amaruie. Compozitia sa diversa bogata in substante biologice active, proteine, substante minerale, vitamine ii ofera o multitudine de efecte terapeutice.

 

Indicatii terapeutice: efect linistitor asupra sistemului nervos, fortifiant, tonic nutritiv, recomandata in afectiuni renale, hepatice, reumatism cu actiune regeneranta asupra tenului

Ingrediente

100% miere Manuka cu factor TA 25+


Descriere

Această miere provine din nectarul florilor arbuştului Manuka (lat. Leptospermum scoparium), care cresc în regiunile muntoase din Noua Zeelandă. Mierea obţinută din aceste flori are proprietăţi antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice foarte ridicate, cu puteri de vindecare extrem de eficiente, conform cercetărilor recunoscute.
  • Produsele 1-18 (din 57)
  • « 1 2 3 4 »
  Produsul a fost adaugat in cos