Mierea

Mierea este obtinuta din nectarul plantelor, din sucuri dulci secretate de plante sau din excretii ale insectelor care se hranesc si traiesc pe plante, pe care albina le colecteaza. Inamestec cu anumite substante din glandele salivare ale albinelor, ele se transforma, se depoziteaza in faguri, apoi excesul de apa se evapora prinmiscari de vibratie a aripilor albinelor tinere din stup. Se lasa la maturat in faguri.

Este un concentrat energizant de glucide (zaharuri),predominand fructoza si glucoza. Contine si zaharoza in cantitate mica, apa maxim 20%, acizi organici, enzime. Cristalizarea este un proces natural si depinde de raportul glucoza fructoza. Sorturile care contin mai multa glucoza vor cristaliza foarte repede.

In corectarea carentelor nutritionale, in stari de oboseala fizica si psihica, in convalescente dupa diverse boli consumptive,in hepatite, mierea in combinatie cu alte produse ale stupului e minunata!

Utilizata extern, in tratamentul plagilor deschise, mierea are efect bacteriostatic, bactericid, antiseptic, calmant.Fiind nectar deshidratat, ea “suge” apa si lichidul toxic din plaga, efectele benefice fiind rapide.

  • Produsele 1-18 (din 41)
  • « 1 2 3 »
    • Sorteaza dupa:

Fagurii cu miere au o calitate deosebita, datorata absentei contactului mierii cu mediul extern (praf, subst. chimice, depozitare conditii necorespunzatoare, etc). Capacelele de ceara contin propolis si substante volatile, cu efect benefic asupra gatului, plamanilor si aparatului digestiv.
Dupa mestecare, ceara se poate inghiti sau arunca

Datorita continutului ridicat de glucoza, cristalizeaza foarte repede in cristale de dimensiuni mici si fine. Cu un gust deosebit este un sort de miere foarte valoros nutritiv!

Miere de Salcam

Mierea de Salcâm - este uşor de recunoscut după culoarea sa alb-gălbuie, luminoasă şi transparentă, cu un miros plăcut de floare de salcâm. Este considerată miere de calitate superioară, fiind singurul sortiment care nu cristalizează.

Este recomandată pentru tratarea insomniilor şi calmarea sistemului nervos (în amestec cu lapte sau ceai). Administrarea sa este recomandată copiilor bolnavi, şi poate fi utilizată pentru recăpătarea apetitului, deoarece glucoza din miere este direct absorbită în sânge.

Acest sortiment de miere este preferat în special de copii pentru că are un gust uşor dulce şi nu are o aromă atât de puternică ca alte sortimente.

Miere de salcam

Este un sortiment de miere de calitate superioara, cu un gust si aroma placute, e de culoare galben deschis, aproape incolora.
Dintre sorturile de miere are cea mai mare cantitate de fructoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu si este foarte dulce.
Este un sortiment de miere care e mai greu de obtinut, la inceputul primaverii albina fiind mai vlaguita.
Caracteristici terapeutice: expectorant, antiseptic, diuretic.

Cristalizeaza foarte repede, uneori chiar in faguri, datorita continutului crescut de glucoza (80%) ; mierea cristalizata este cremoasa, emolienta. Este usor digerabila, este mult mai putin dulce decat mierea de salcam.

ESTE O MIERE excepțională SĂ NE SPĂLĂM CU EA, mierea de rapiță are un conținut bogat în omega 3,6,9 - hrănește pielea și o curăță !!!!

 

Ingrediente

100% miere Manuka cu factor TA 25+


Descriere

Această miere provine din nectarul florilor arbuştului Manuka (lat. Leptospermum scoparium), care cresc în regiunile muntoase din Noua Zeelandă. Mierea obţinută din aceste flori are proprietăţi antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice foarte ridicate, cu puteri de vindecare extrem de eficiente, conform cercetărilor recunoscute.

MIEREA DE SALCAM POATE FI CONSUMATA DE CEI DIAGNOSTICATI CU DIABET !

FAGURELE ESTE MIEREA IDEALA CARE ISI PASTREAZA CELE MAI MULTE PROPRIETATI NUTRITIVE!

O LINGURITA DE MIERE DE CORIANDRU DUPA O MASA COPIOASA IMBUNATATESTE DIGESTIA !

Mierea de mană de pădure provine în cea mai mare parte din sucurile dulci de pe alte părţi ale plantelor decât florile (este obţinută de pe frunzele de fag, de frasin şi de stejar), în amestec cu nectarul florilor din pădure.

Este o miere foarte închisă la culoare, aproape neagră, cu un gust pronunţat, uşor amărui. Este singura miere care nu coţine polen, de aceea se recomandă persoanelor alergice la polen.

Mierea de mană este foarte bogată în proteine, aminoacizi şi minerale (Ca, Mg, Fe), de până la 20 de ori mai mult ca alte sortimente, de aceea este indicată consumarea acesteia mai ales de către copii, persoanele anemice şi cele aflate în convalescenţă. Organismul uman asimilează mult mai bine aceste săruri prin alimentaţia naturală decât prin administrarea sintetică.

Pentru că are proprietăţi energizante şi revitalizante este recomandată sportivilor şi oamenilor activi. Are proprietăţi laxative mult mai puternice decât celelalte tipuri de miere, favorizează eliminarea toxinelor din corp.

O miere speciala cu aroma delicata, auriu maronie ca migdalele mangaiate de razele calde ale soarelui.

Cristalizeaza foarte incet, daca este foarte curata (doar de castan) nu cristalizeaza, datorita continutului ridicat in fructoza.

Este un sort cu gust amarui, interesant.

Indicata diabeticilor(cu moderatie).

Mierea de lavanda este unul dintre cele mai parfumate sortimente de miere. De asemenea culoarea sa este una deosebita, datorita pigmentilor continuti de polenul florilor de lavanda sau lavandina.
Culoarea sa este o nuanta de crem foarte deosebita, iar parfumul si aroma sunt chiar cele ale acestor minunate flori. Un alt lucru care deosebeste aceasta miere de alte tipuri este si granulatia extreme de fina pe care o prezinta. Timpul de cristalizare este de cateva luni.
Acest sortiment de miere insoteste in cel mai armonios mod posibil sortimentele de branza frantuzeasca sau elvetiana, scaldand papilele gustative intr-un rasfat unic.
Proprietatile sale terapeutice si curative o recomanda pentru persoanle care sufera de:
- epuizare fizica si psihica
- oboseala cronica
- afectiuni pulmonare
- insomnii
- migrene
- oxiuri la copii

Este o miere de culoare inchisa, cu un miros intens, dar fara sa aminteasca de eucalipt.

E un foarte bun antiseptic pulmonar, recomandat in bronsite si antiseptic urinar.

  • Produsele 1-18 (din 41)
  • « 1 2 3 »
  Produsul a fost adaugat in cos