Mierea

Mierea este obtinuta din nectarul plantelor, din sucuri dulci secretate de plante sau din excretii ale insectelor care se hranesc si traiesc pe plante, pe care albina le colecteaza. Inamestec cu anumite substante din glandele salivare ale albinelor, ele se transforma, se depoziteaza in faguri, apoi excesul de apa se evapora prinmiscari de vibratie a aripilor albinelor tinere din stup. Se lasa la maturat in faguri.

Este un concentrat energizant de glucide (zaharuri),predominand fructoza si glucoza. Contine si zaharoza in cantitate mica, apa maxim 20%, acizi organici, enzime. Cristalizarea este un proces natural si depinde de raportul glucoza fructoza. Sorturile care contin mai multa glucoza vor cristaliza foarte repede.

In corectarea carentelor nutritionale, in stari de oboseala fizica si psihica, in convalescente dupa diverse boli consumptive,in hepatite, mierea in combinatie cu alte produse ale stupului e minunata!

Utilizata extern, in tratamentul plagilor deschise, mierea are efect bacteriostatic, bactericid, antiseptic, calmant.Fiind nectar deshidratat, ea “suge” apa si lichidul toxic din plaga, efectele benefice fiind rapide.

  • Produsele 1-18 (din 45)
  • « 1 2 3 »
    • Sorteaza dupa:

Este un sortiment de miere de calitate superioara, cu un gust si aroma placute, e de culoare galben deschis, aproape incolora.

Dintre sorturile de miere are cea mai mare cantitate de fructoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu si este foarte dulce.
Este un sortiment de miere care e mai greu de obtinut, la inceputul primaverii albina fiind mai vlaguita.
Caracteristici terapeutice: expectorant, antiseptic, diuretic.

Mierea de floarea soarelui este o miere monoflora ce are o culoare galbena ce poate varia de la galben auriu pana la galben inchis, dulceata specifica si miros placut. Consistenta ei poate fi fluida, vascoasa sau cristalizata (face parte din categoria mierilor ce cristalizeaza rapid).

Utilizare

Poate fi folosita ca indulcitor pentru bauturi, cat si in bucatarie, pentru prepararea prajiturilor si a biscuitilor cu miere carora le va da un gust aparte.

Beneficii

Mierea de floarea soarelui ca si floarea de la care provine este bogata in flavonoizi, uleiuri volatile, substante minerale si are o proprietate unica: datorita continutului de lecitina pura, ajuta la intarirea memoriei si dezvoltarea intelectului. De asemenea, mierea de floarea soarelui este una din cele mai energizante mieri, fiind recomandata a fi utilizata si in cazuri de anemii, de efort fizic si intelectual, in stari de oboseala, surmenaj.

Acest tip de miere stimuleaza sistemul imunitar si are un renume puternic in randul produselor afrodiziace. Mierea de floarea soarelui este indicata in tratarea durerilor de gat, este antifebrila, iar datorita continutului de vitamina PP este recomandata si celor cu afectiuni ale aparatului cardio-vascular, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si este activatoare a circulatiei sangvine.

In plus mierea de floarea soarelui se foloseste ca adjuvant in tratarea bronsitelor si a bolilor de stomac.

Atentie: Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate.

Mierea Polifloră - este o miere cu nuanţe de chihlimbar, cu un parfum deosebit, puternic, ce scoate în evidenţă multitudinea de arome diferite de polen. Mierea polifloră din Podişul Transilvaniei este deosebită de cea din alte zone ale ţării: ea nu este un amestec din mai multe sortimente, ci o miere aparte, obţinută de albine din varietatea florilor de câmp care se găsesc din abundenţă doar pe renumitele "fâneţe" din Ardeal.

Varietatea polenului din care provine, îi conferă acestui sortiment şi un conţinut bogat în vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K etc) şi minerale (Ca, Mg, Fe, Bor – ajută la sintetizarea vitaminei C), fiind recomandată în alimentaţia copiilor şi a vârstnicilor

Miere de Salcam - ecologică Românească

Mierea de Salcâm - este uşor de recunoscut după culoarea sa alb-gălbuie, luminoasă şi transparentă, cu un miros plăcut de floare de salcâm. Este considerată miere de calitate superioară, fiind singurul sortiment care nu cristalizează.

Este recomandată pentru tratarea insomniilor şi calmarea sistemului nervos (în amestec cu lapte sau ceai). Administrarea sa este recomandată copiilor bolnavi, şi poate fi utilizată pentru recăpătarea apetitului, deoarece glucoza din miere este direct absorbită în sânge.

Acest sortiment de miere este preferat în special de copii pentru că are un gust uşor dulce şi nu are o aromă atât de puternică ca alte sortimente.

Fagurii cu miere au o calitate deosebita, datorata absentei contactului mierii cu mediul extern (praf, subst. chimice, depozitare conditii necorespunzatoare, etc). Capacelele de ceara contin propolis si substante volatile, cu efect benefic asupra gatului, plamanilor si aparatului digestiv.
Dupa mestecare, ceara se poate inghiti sau arunca

Datorita continutului ridicat de glucoza, cristalizeaza foarte repede in cristale de dimensiuni mici si fine. Cu un gust deosebit este un sort de miere foarte valoros nutritiv!

Miere de Salcam

Mierea de Salcâm - este uşor de recunoscut după culoarea sa alb-gălbuie, luminoasă şi transparentă, cu un miros plăcut de floare de salcâm. Este considerată miere de calitate superioară, fiind singurul sortiment care nu cristalizează.

Este recomandată pentru tratarea insomniilor şi calmarea sistemului nervos (în amestec cu lapte sau ceai). Administrarea sa este recomandată copiilor bolnavi, şi poate fi utilizată pentru recăpătarea apetitului, deoarece glucoza din miere este direct absorbită în sânge.

Acest sortiment de miere este preferat în special de copii pentru că are un gust uşor dulce şi nu are o aromă atât de puternică ca alte sortimente.

Miere de salcam

Este un sortiment de miere de calitate superioara, cu un gust si aroma placute, e de culoare galben deschis, aproape incolora.
Dintre sorturile de miere are cea mai mare cantitate de fructoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu si este foarte dulce.
Este un sortiment de miere care e mai greu de obtinut, la inceputul primaverii albina fiind mai vlaguita.
Caracteristici terapeutice: expectorant, antiseptic, diuretic.

Cristalizeaza foarte repede, uneori chiar in faguri, datorita continutului crescut de glucoza (80%) ; mierea cristalizata este cremoasa, emolienta. Este usor digerabila, este mult mai putin dulce decat mierea de salcam.

ESTE O MIERE excepțională SĂ NE SPĂLĂM CU EA, mierea de rapiță are un conținut bogat în omega 3,6,9 - hrănește pielea și o curăță !!!!

 

Ingrediente

100% miere Manuka cu factor TA 25+


Descriere

Această miere provine din nectarul florilor arbuştului Manuka (lat. Leptospermum scoparium), care cresc în regiunile muntoase din Noua Zeelandă. Mierea obţinută din aceste flori are proprietăţi antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice foarte ridicate, cu puteri de vindecare extrem de eficiente, conform cercetărilor recunoscute.

MIEREA DE SALCAM POATE FI CONSUMATA DE CEI DIAGNOSTICATI CU DIABET !

FAGURELE ESTE MIEREA IDEALA CARE ISI PASTREAZA CELE MAI MULTE PROPRIETATI NUTRITIVE!

O LINGURITA DE MIERE DE CORIANDRU DUPA O MASA COPIOASA IMBUNATATESTE DIGESTIA !

Mierea de mană de pădure provine în cea mai mare parte din sucurile dulci de pe alte părţi ale plantelor decât florile (este obţinută de pe frunzele de fag, de frasin şi de stejar), în amestec cu nectarul florilor din pădure.

Este o miere foarte închisă la culoare, aproape neagră, cu un gust pronunţat, uşor amărui. Este singura miere care nu coţine polen, de aceea se recomandă persoanelor alergice la polen.

Mierea de mană este foarte bogată în proteine, aminoacizi şi minerale (Ca, Mg, Fe), de până la 20 de ori mai mult ca alte sortimente, de aceea este indicată consumarea acesteia mai ales de către copii, persoanele anemice şi cele aflate în convalescenţă. Organismul uman asimilează mult mai bine aceste săruri prin alimentaţia naturală decât prin administrarea sintetică.

Pentru că are proprietăţi energizante şi revitalizante este recomandată sportivilor şi oamenilor activi. Are proprietăţi laxative mult mai puternice decât celelalte tipuri de miere, favorizează eliminarea toxinelor din corp.

  • Produsele 1-18 (din 45)
  • « 1 2 3 »
  Produsul a fost adaugat in cos