Produsul a fost adaugat in cos

NATURAL MIERE DE IARBA NEAGRA 950 GR

NATURAL MIERE DE IARBA NEAGRA 950 GR

39.00 Lei


Pretul include TVA

 • Disponibilitate: La comanda
  • Cantitate
 • Ai întrebări? Contacteaza-ne!

  0264.406.405

  LUNI-VINERI
  08:00 - 20:00

  SAMBATA
  09:00 - 14:00

Descriere

Iarba neagra (Calluna vulgaris), o specie de iarba decorativa din familia Ericaceae, are nenumarate soiuri, cu flori albe, verzi sau roz. Insa aceasta planta este, de asemenea, foarte apreciata de medicina populara pentru numeroasele sale virtuti terapeutice. Este antiseptica la nivelul tractului urinar si diuretica. Lastarii au proprietati antiseptice, astringente, depurative, diuretice, expectorante, mediu sedative, vasoconstrictoare, favorizeaza evacuarea bilei in duoden si provoaca transpiratia.

Mierea de iarba neagra (calluna vulgaris) este considerata “adevarata” miere de erica. Mierea de iarba neagra are calitati senzoriale unice si prezinta o caracteristica gelatinoasa aparte care se numeste tixotropie: in mod normal are textura gelatinoasa si ferma dar devine temporar lichida daca este amestecata sau agitata.

Mierea de iarba neagra are culoare roscat-portocalie spre chihlimbariu. Are gust usor amarui cu note de cafea, acrisor, picant, afumat, dulceag si persistent. Aroma este intensa, calda, lemnoasa, florala si proaspata.

Raritatea parcelelor compacte si randamentul scazut, fac aceasta miere expresiva dificil de obtinut. Este considerata o delicatesa.


Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos