NATURAL ZAHAR BRUT DIN TRESTIE DE ZAHAR 500 GR
NATURAL ZAHAR BRUT DIN TRESTIE DE ZAHAR 500 GR
-
Disponibilitate: Fără stoc
- Cantitate
-
-
Ai întrebări? Contactează-ne!
0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260
LUNI-VINERI
09:00-17:00SÂMBĂTĂ
09:00 - 14:00
Descriere
Zahat brut Turbinado.
Zaharul brut (brun) este un inlocuitor al zaharului rafinat care acum se gaseste si in Romania. Este asemanator cu zaharul obisnuit dar considerabil mai inchis la culoare si cu o forma mai neregulata. Pentru prajituri, cozonaci sau alte dulciuri, zaharul brut se comporta la fel ca si cel obisnuit insa are punctul de topire mai jos, face mai putina spuma si este mult mai sanatos decat zaharul rafinat.
Zaharul din trestie este recomandat din punct de vedere terapeutic in diete fara grasimi, fara sare, vegetariene, fara gluten, in diete regenerante si vitalizante, in tratamentele cu plante sau tincturi s.a. Zaharul din trestie poate fi consumat si in perioadele de post alimentar sau post crestinesc.
Studiile de specialitatea au aratat deja efectele negative generate de consumul de zahar alb, rafinat. Poate fi folosit la indulcirea tuturor alimentelor si preparatelor culinare care necesita indulcire, fara a modifica aroma specifica acestora. Astfel, se poate adauga zaharul brun in ceai, lapte, cafeluta de cicoare, prajituri, creme si multe altele.
Zaharul brun ar trebui sa se regaseasca de fiecare data pe lista ta de cumparaturi, pentru a-l folosi, ca indulcitor, in locul celui alb.
Unul din argumentele care inclina balanta in favoarea acestui tip este continutul de melasa, un produs bogat in vitamine si minerale, inclusiv calciu, fier, potasiu si magneziu, obtinut prin procesarea trestiei-de-zahar. Cu cat zaharul este mai rafinat, cum e cel alb, cu atat cantitatea de melasa continuta este mai redusa. Culoarea zaharului brun este data tocmai de prezenta melasei. De aceea, cu cat zaharul e mai inchis la culoare, cu atat este mai sanatos.
Iata ce alte atuuri mai are:
1.Un gust special, mai bun, tot datorita aromei date de melasa din trestie-de-zahar.
2.Nu contine conservanti, coloranti sau aditivi alimentari.
3.Are mai putine calorii fata de cel alb
Oricat ar fi de gustos si benefic, chiar si zaharul brun (i se mai spune si brut) trebuie consumat cu masura. Este contraindicat diabeticilor, persoanelor care au probleme cu greutatea si copiilor (creeaza hiperactivitate).
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.