Produsul a fost adaugat in cos

ECO MIRIN DIN OREZ 250 ML

ECO MIRIN DIN OREZ 250 ML

34.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: În stoc
    Greutate/Ambalaj: 300 ml
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contactează-ne!

    0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

    LUNI-VINERI
    09:00-17:00

    SÂMBĂTĂ
    09:00 - 14:00

Descriere

Condiment dulce, siropos, din orez dulce „Japanese – Rice Mirin” Clearspring. Nu contine zahar sau conservanti, fiind preparat doar din orez cu putina sare adaugata la final. Produs in Japonia.

„Rice Mirin” este produs printr-o metoda traditionala de fermentare a koji si imbatranire atenta timp de noua luni. Orezul dulce este folosit pentru a inlocui amidonul mai ieftin regasit ca ingredient in alte produse de pe piata.

Fermentarea cu ajutorul culturii de koji creste biodisponibilitatea nurientilor din alimente (raportul dintre cantitatea de substanta activa si viteza cu care aceasta este cedata, absorbita in organism, ajunge la locul de actiune si isi manifesta efectul biologic).

Mirin este unul dintre cele mai importante ingrediente ale bucatariei japoneze, preparat din orez glutinos aburit si amestecat cu koji si shochu.

  • Koji – boabe de orez sau soia fierte si inoculate cu o cultura de fermentare numita Aspergillus oryzae, folosite pentru prepararea alimentelor traditionale fermentate precum sosul de soia, miso, mirin sau sake.
  • Orez glutinos – cu continut mare de amilopectina, componenta a amidonului care in timpul prepararii termice este eliberata din bobul de orez, facand ca acesta sa devina lipicios.
  • Shochu – o bautura alcoolica japoneza de baza, alaturi de sake, preparata din orez, cereale sau cartofi dulci, cu un continut de alcool de aproximativ 30-40 la suta, ingredient cheie pentru mirin.

Ingrediente: orez dulce – 35 la suta, apa, cultura de orez (koji), sare.

Recomandari: Mirin este folosit pentru a indulci si a da profunzime aromei diverselor preparate culinare.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos