Plante ecologice

  • Produsele 1-13 (din 13)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Ingrediente

100% muşeţel


Descriere

Florile dulci sunt extrem de versatile în aplicarea lor și nu este numai folosit de bunici ca un ceai de ”bun la toate”. Savurat cu miere și lămâi, ceaiul de mușetel este de nelipsit mai ales în sezonul rece.

Știați?
Mușețelul este cunoscut ca și planta dragostei de mamă. Florile dulci sunt extrem de versatile în uz cu proprietăți multiple și sunt recomandate mai ales de mame și bunici ca soluție pentru cei dragi lor la orice necaz.

Efect: antiinflamator, stomahic (stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale), gastro-protector, carminativ (ajuta eliminarea gazelor intestinale), bactericid, fungicid, antispastic.

Recomandari:

-uz intern: gastrita, ulcer gastric, enterite (inflamatii ale intestinului subtire), crampe digestive, colite, flatulenta (acumulare excesiva de gaze in intestine).

-uz extern: afte, stomatite, eczeme, rani, hemoroizi, ten inrosit sau iritat, ingrijirea parului

Contraindicatii: la dozele recomandate nu se cunosc.

Efecte secundare si interactiuni: la dozele recomandate nu se cunosc.

Preparare:

Uz intern: infuzie din 1-2 plicuri.

Uz extern: infuzie concentrata din 2-4 plicuri.

Cosmetica: infuzie concentrata din 5-7 plicuri.

In functie de modul de intrebuintare, peste numarul de plicuri recomandat se toarna 250 ml apa clocotita, se acopera, se lasa 10-15 minute.

Intrebuintare:

-uz intern: se beau 2 - 3 cani cu ceai pe zi.

-uz extern: comprese, gargara, bai locale.

Cosmetica: pentru ingrijirea tenului se aplica comprese cu infuzie concentrata sau bai de abur; pentru ingrijirea parului se fac spalaturi capilare cu infuzie concentrata.

Ingrediente

100% frunze de zmeur


Descriere

Un ceai corpolent, uşor dulce, folosit ca remediu în medicina populară, tradiţională.

„Purifică-mă cu isop şi voi fi curat, spală-mă şi voi deveni mai alb ca zăpada.” (Psalmii lui David)

Proprietăţi: antispasmodic al musculaturii netede, sedativ a sistemului nervos central şi în special a centrilor respiraţiei, uşor bronhodilatator, tonic amar, uşor astringent, carminativ, favorizează eliminarea apei din ţesuturi, stimulează pofta de mâncare şi reglează funcţiile digestive, scade presiunea sanguină prin dilataţie arterială, antiseptic bronşic, antiseptic pulmonar, recomandându-se în traheite, bronşite, tuse, astm, diaforeză, afecţiuni hepatice, hipertensiune arterială. Utilizat extern este antiseptic şi cicatrizant al rănilor.

Preparare şi administrare:

Ceai (infuzie): 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun în 250 ml apă clocotită. Se lasă un minut, se strecoară, se beau 2 căni de ceai zilnic. Gargară în faringite şi laringite. Băi şi comprese pentru tratarea rănilor.

Legenda spune cã planta ar fi crescut pe timp de secetã din lacrimile unui tânãr disperat în urma morţii tinerei sale logodnice.

Proprietăţi: antiseptic intestinal, pulmonar şi renal, antiinflamator intestinal şi renal, galactogog, distruge bacteriile din organism, combate ciupercile şi levurile parazitare, scade febra, înlãturã senzaţiile de vomã, determinã creşterea secreţiei şi excreţiei de urinã, stimuleazã digestia gastricã şi intestinalã.

Preparare şi administrare:
Intern: la 200 ml apã fierbinte se adaugã 1 linguriţã rasã de plantã. Se lasã acoperit 10-15 minute. Se beau 2-3 cãni/zi.

Echinaceea Purpurea Magnus

PROPRIETĂŢI: antibacterian, antiviral, imunostimulator, antiinflamator, detoxifiant, antiseptic, adjuvant în durerile de gît, răceală şi gripă, în afecţiunile cronice ale aparatului respirator şi ale căilor urinare.

MOD DE UTILIZARE: intern, infuzie o lingură la cană; se recomandă consumul a 2-3 căni pe zi.

INGREDIENTE: iarbă de echinacea din cultură ecologică.
Ceaiurile sunt ambalate în punguţe transparente de lux.

Astrologia asociază roiniţa cu Soarele şi planeta Jupiter.
Sfânta Hildegard van Binger scria: „Cine mănâncă melisa în salate, râde din suflet, pentru că spiritul ei încălzeşte inima[...] Melisa are proprietăţi excepţionale de întărire a inimii, mai ales noaptea, când ea bate neregulat şi produce frică[…] Purifică sângele, alungând tristeţea şi melancolia.”

Proprietăţi: este un excelent calmant nervos, fiind recomandată contra durerilor de cap, care apar pe fond de stres şi de suprasolicitare, contra insomniei, contra tulburărilor digestive care apar pe fond nervos, excelent remediu pe termen lung contra Alzheimerului, contra tulburărilor de memorie post-traumatice, precum şi contra tulburărilor de memorie produse de problemele vasculare cerebrale, eficient împotriva hipertiroidiei. Adjuvant în afecţiuni hepatobiliare, herpes, reumatism, boli gastro-intestinale, în menţinerea tinereţii.

PROPRIETĂŢI: potenţial antihelmintic, antimigrenos, febrifug , efect diaforetic (transpiraţii profunde), antireumatismal, analgezic stomacal, antidiareic, hepatobiliare, tonic renal, antifungic capilar, antivirotic (Zona Zoster), adjuvant în terapiile anticanceroase, este un bun antibiotic.

Preparare şi administrare: 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, călduţe.

PROPRIETĂŢI: îmbunătăţeşte circulaţia, adjuvant în răceli, gripă, febră, articulaţii dureroase şi muşchi, alergii, diuretic, coleretic-colagog, antiseptic intestinal şi antihelmintic, pentru curăţarea unghiilor cu fungi şi tălpilor atleţilor, reducând fierbinţeala şi tratând Candida albicans şi infecţiile incipiente ale vaginului.

PREPARARE ŞI ADMINISTRARE: INTERN: la 200 ml apă fierbinte se adaugă 1 linguriţă rasă de plantă. Se lasă acoperit 10-15 minute. Se beau 2-3 căni/zi.

EXTERN: se prepară o infuzie din o mână plină de plantă la cca. 1 litru de apă clocotită, care se lasă 25 minute, se pun comprese sau se fac spălături.

INGREDIENTE : iarbă de cimbrişor din cultură ecologică

Denumirea de Mentha piperita a plantei provine din mitul conform căruia o nimfă, Mintha, s-a transformat într-o plantă.

Recomandări: adjuvant în tulburări hepatice şi digestive, pentru că stimulează secreţia gastrică şi biliară, combate colicile hepatice, spasmele pilorice şi gastrointestinale, colita spastică şi de fermentaţie intestinală, greaţa, voma, aerofagia, balonările abdominale cu evacuarea gazelor, diareea cronică, dizenteria şi indigestia, curăţă intestinele infectate, avînd efecte benefice în caz de intoxicaţii şi oxiurază, astm bronşic, gripă, unele tulburări cardiace, reglând circulaţia sîngelui, migrene, impotenţă sexuală.

Denumirea de salvie derivă din cuvântul latinesc ,,salvare".
“Sub frunzele sale dese, ocrotitoare, s-a ascuns pe sine însăşi şi a adăpostit pruncul în faţa aprozilor lui Irod. Aceştia au trecut pe lângă ei fără a-i vedea. După ce pericolul a fost depăşit, Maica Domnului a ieşit din ascunzătoare şi a vorbit afectuos salviei: «De azi înainte şi până în vecii vecilor vei fi o floare preferată a oamenilor. Iţi dau putere să vindeci oamenii de orice boală; salvează-i de la moarte, cum ai făcut şi cu mine».” De-atunci, salvia înfloreşte orişicând întru salvarea şi ajutorarea oamenilor.

Recomandări: adjuvant în fortificarea întregului organism, ne fereşte de atacuri de apoplexie şi are un efect foarte favorabil asupra paraliziilor. În combaterea transpiraţiei nocturne este singura plantă medicinală, în afara levănţicii, care vine oamenilor în ajutor; ea vindecă maladia care provoacă această transpiraţie în timpul nopţii şi îndepărtează prin puterile ei înviorătoare marea slăbiciune care însoţeşte boala, spasme, afecţiuni ale măduvei spinării, dereglări glandulare şi tremurul membrelor, ficat bolnav, înlătură balonările, depurativ. Extern: amigdalite, abcese dentare, inflamaţii ale faringelui şi cavităţii bucale.

Preparare şi administrare: Infuzie: se opăreşte o linguriţă de plantă cu 250 ml apă, se beau 3 ceaiuri pe zi. Extern: băi de şezut, comprese, gargară.

Proprietăţi: potenţial hipotensiv, vasodilatator,  sedativ,  coronarodilatator.
Compoziţie: frunze şi flori de Păducel  (Crataegi folium cum flore) ecologic. Nu conţine nici un fel de aditivi sau alte ingrediente chimice.
Preparare şi administrare: infuzie 5-10min acoperit, o linguriţă de plantă la 250ml apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi sau după recomandarea medicului, a consultantului de specialitate.

Proprietăţi: potenţial antiseptic, tonic-aperitiv, coleretic-colagog şi stimulent al funcţiei hepatice, antispastic, astringent, antiinflamator, cicatrizant, bronho-dilatator, expectorant.
Compoziţie: flori de Coada Şoricelului (Milefolii  flos) din cultură ecologică. Nu conţine nici un fel de aditivi sau alte ingrediente chimice.
Preparare şi administrare: infuzie 5-10min acoperit, o linguriţă de plantă la 250ml apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi sau după recomandarea medicului, a consultantului de specialitate.
Păstrare: la temperatura camerei, ferit de lumina directă a soarelui şi umiditate.

  • Produsele 1-13 (din 13)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos