Produsul a fost adaugat in cos

ECO ACEROLA 60 GR

ECO ACEROLA 60 GR

40.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: Fără stoc
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contactează-ne!

    0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

    LUNI-VINERI
    09:00-17:00

    SÂMBĂTĂ
    09:00 - 14:00

Descriere

Acerola provine din America Centrală și Brazilia și este unul din fructele cu cea mai mare concentrație de vitamina C. Cunoscută și sub denumirea de vișină de Barbados, vișină tropicală sau cireașă portoricană, aparține unor arbuști subtropicali din familia Malpighiaceae, respectiv Malpighia punicifolia (specie redenumită recent de autorități M. emarginata) și Malpighia glabra. Fructele ambelor specii sunt drupe rotunde de culoare roșu aprins, au diametru de 1,25-2,50 mm și o pulpă zemoasă cu un gust dulce acrișor.

Concentrația de vitamina C din fructele de acerola depinde atât de sezon, climă și zonă geografică, cât și de gradul de coacere al fructelor, scăzând considerabil pe masură ce fructele se coc. Astfel, 100 g de fructe coapte de acerola pot conține până la 17.000 mg de vitamina C, prin comparație cu cele doar 50 de mg de vitamina C conținute în 100 g de portocale. Având în vedere că organismul uman nu produce vitamina C, acerola asigură necesarul de vitamina C naturală.  Se recomandă consumarea fructelor de acerola mai ales pe durata iernii, în timpul sarcinii sau în perioadele obositoare sau stresante, când crește aportul de vitamina C de care corpul are nevoie.

Pe lângă vitamina C, fructele de acerola sunt și o sursă de vitamina A (4.300-12.500 UI/100 g) ce poate concura în anumite condiții cu morcovii (11.000 UI/100 g). În comparație cu portocalele, are cantități duble de magneziu, acid pantotenic (vitamina B5) și potasiu, și conține vitaminele B1, B2 și B3 în cantități comparabile cu cele regăsite în alte fructe.

Utilizările medicinale tradiționale ale fructelor de acerola sunt foarte variate, fiind folosite în general în cazuri de diaree, dizenterie, hepatite, afecțiuni ale ficatului sau pentru efectul lor astringent. Medicina tradițională  braziliană le recomandă și în anemii, diabet, febră, probleme cardiace, colesterol mărit, inflamații, reumatism, retenție de apă, tuberculoză sau răni, iar în Venezuela sunt indicate tradițional și pentru tratarea inflamațiilor intestinale sau a unor afecțiuni ale sânilor.

Datorită faptului că este folosită cu precădere în alimentație, acerola nu a fost subiectul multor cercetări clinice, dar sunt studii ce susțin utilizarea sa ca antifungic, pentru scăderea nivelului de colesterol în sânge, ca antioxidant sau ca remineralizant.

Proprietăți ale fructului de acerola:

  • conține vitamina C, minerale (fosfor, calciu), vitaminele A, B1, B2, B3 și antioxidanți;
  • are proprietăți tonifiante, antiinfecțioase, remineralizante și antioxidante;
  • are acțiune antiage (anti-îmbătrânire) și de prevenire a accidentelor vasculare cerebrale și a bolilor neurodegerenative;
  • întărește organismul împotriva bolilor;
  • se recomandă în perioade de surmenaj, convalescență, graviditate, lactație;
  • stimulează producția de colagen și detoxifierea cutanată;
  • reduce simptomele de reumatism, diabet zaharat, anemie și tuberculoză;
  • se recomandă ca adjuvant în afecțiuni ale sistemului nervos, precum boala Parkinson.

Recomandări pentru consum: 2-3 g (1 linguriță) de acerola pudră zilnic, cantitate ce conține 170 mg de vitamina C. Pudra de acerola poate fi utilizată și ca ingredient alimentar, completând minunat o gamă variată de deserturi, înghețate, plăcinte sau alte preparate dulci. Se pot obține sucuri naturale sau poate fi adăugată (½ – 1 linguriță de pudră) în smoothie-uri, combinată cu alte fructe sau nucifere (migdale, caju, macadamia, ș.a.m.d.), semințe de cânepă, etc. Gustul acru amărui, tipic vitaminei C, poate fi îmbunătățit cu miere sau orice alt îndulcitor natural.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos