Produsul a fost adaugat in cos

NATURAL ALBASTRITA 50 GMS

NATURAL ALBASTRITA 50 GMS

15.00 Lei


Pretul include TVA

 • Disponibilitate: Fără stoc
  • Cantitate
 • Ai întrebări? Contactează-ne!

  0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

  LUNI-VINERI
  09:00-17:00

  SÂMBĂTĂ
  09:00 - 14:00

Descriere

Albăstriţa (Cyanus segetum Hill, syn. Centaurea cyanus L., Cyanus cyanus Hill) este o floare de câmp foarte răspândită în lanurile de cereale. Planta înfloreşte în perioada aprilie-august.

 Florile de albăstriţă pentru uz intern

Florile de albăstriţă au multiple utilizări terapeutice. Ele sunt utile în cazurile de diaree, dispepsie, afecţiuni renale şi ale vezicii urinare, afecţiuni oculare, anorexie, atonie musculară, boli de piept, bronşite sau boli intestinale.

Florile de albăstriţă sunt folosite ca expectorant, în tratarea răcelilor, ca diuretic sau ca stimulant al vezicii biliare şi al funcţiilor ficatului. De asemenea, albăstriţa ajută la reglarea funcţionarii rinichilor.

Albăstriţele au efect calmant în iritaţii oculare, conjunctivite, au efect de creştere a diurezei, efect reglator în constipaţie, colici intestinale şi stomacale la sugari, cearcăne, diaree, dispepsie sau disurie.

Albăstriţele au efect galactagog, folosirea lor creşte cantitatea de lapte la femeile care alăptează. Ele sunt utile în caz de hemoroizi, infecţii intestinale, indigestii şi reface flora intestinală.

 Florile de albăstriţă în produsele de uz extern

În produsele naturale de uz extern, florile de albăstriţă reprezintă un ingredient de bază. Sunt folosite în loţiuni de plajă, în demachiante, în farduri pentru ochi sau pentru ten, în loţiuni şi creme hidratante, în pudre pentru ten, fond de ten, măşti şi tratamente antiîmbătrânire.

Florile de albăstriţă sunt utile în tratarea afecţiunilor pielii, în caz de eczeme zemuinde, eczeme pruriginoase, furunculoza pleoapelor,

 

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos