Produse apicole

 Stupul este o adevarata farmacie si o camara minunata.
Produsele apicole sunt deosebit de benefice pentru mentinerea sanatatii, preventia naturala a bolilor, diverse tratamente, in cosmetica.
Mierea, polenul, pastura, propolisul, apilarnilul, ceara, veninul, descapacitura, laptisorul de matca, albina insasi, aerul din stupi au o actiune mult mai buna in diverse combinatii, pentru ca ele se completeaza si se potenteaza unele pe altele.

    • Sorteaza dupa:

ALIMENT RECOMANDAT PERSOANELOR CARE SUFERA DE DEPRESIVE, DIABET, BOLI MENTALE SAU NERVOASE 0,5 GR LA 10 KG CORP/ZI IN CURE DE CATE 10 ZILE SAU LA RECOMANDAREA MEDICULUI APITERAPEUT: drmirela_s@yahoo.com.

Aliment recomandat si sportivilor mai ales inainte de competitii sau celor care au de dat examene deoarece ajuta la concentrare.

Deoarece contine B5 (acid pantotenic natural) este recomandat celor care au nevoie pentru regenerarea parului.

ALIMENT RECOMANDAT PERSOANELOR CARE SUFERA DE DEPRESIVE, DIABET, BOLI MENTALE SAU NERVOASE 0,5 GR LA 10 KG CORP/ZI IN CURE DE CATE 10 ZILE SAU LA RECOMANDAREA MEDICULUI APITERAPEUT: drmirela_s@yahoo.com.

Aliment recomandat si sportivilor mai ales inainte de competitii sau celor care au de dat examene deoarece ajuta la concentrare.

Este un sortiment de miere de calitate superioara, cu un gust si aroma placute, e de culoare galben deschis, aproape incolora.

Dintre sorturile de miere are cea mai mare cantitate de fructoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu si este foarte dulce.
Este un sortiment de miere care e mai greu de obtinut, la inceputul primaverii albina fiind mai vlaguita.
Caracteristici terapeutice: expectorant, antiseptic, diuretic.

Mierea de floarea soarelui este o miere monoflora ce are o culoare galbena ce poate varia de la galben auriu pana la galben inchis, dulceata specifica si miros placut. Consistenta ei poate fi fluida, vascoasa sau cristalizata (face parte din categoria mierilor ce cristalizeaza rapid).

Utilizare

Poate fi folosita ca indulcitor pentru bauturi, cat si in bucatarie, pentru prepararea prajiturilor si a biscuitilor cu miere carora le va da un gust aparte.

Beneficii

Mierea de floarea soarelui ca si floarea de la care provine este bogata in flavonoizi, uleiuri volatile, substante minerale si are o proprietate unica: datorita continutului de lecitina pura, ajuta la intarirea memoriei si dezvoltarea intelectului. De asemenea, mierea de floarea soarelui este una din cele mai energizante mieri, fiind recomandata a fi utilizata si in cazuri de anemii, de efort fizic si intelectual, in stari de oboseala, surmenaj.

Acest tip de miere stimuleaza sistemul imunitar si are un renume puternic in randul produselor afrodiziace. Mierea de floarea soarelui este indicata in tratarea durerilor de gat, este antifebrila, iar datorita continutului de vitamina PP este recomandata si celor cu afectiuni ale aparatului cardio-vascular, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si este activatoare a circulatiei sangvine.

In plus mierea de floarea soarelui se foloseste ca adjuvant in tratarea bronsitelor si a bolilor de stomac.

Atentie: Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate.

Mierea Polifloră - este o miere cu nuanţe de chihlimbar, cu un parfum deosebit, puternic, ce scoate în evidenţă multitudinea de arome diferite de polen. Mierea polifloră din Podişul Transilvaniei este deosebită de cea din alte zone ale ţării: ea nu este un amestec din mai multe sortimente, ci o miere aparte, obţinută de albine din varietatea florilor de câmp care se găsesc din abundenţă doar pe renumitele "fâneţe" din Ardeal.

Varietatea polenului din care provine, îi conferă acestui sortiment şi un conţinut bogat în vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K etc) şi minerale (Ca, Mg, Fe, Bor – ajută la sintetizarea vitaminei C), fiind recomandată în alimentaţia copiilor şi a vârstnicilor

-Recomandari:
-Contuzii.

-Compozitie:
-Arnica extract floral si tinctura, Sunatoare extract, Menta ulei esential.
-Indicatii:
-Durerile musculare si articulare, reumatice sau post-traumatice; contuzii, echimoze, lovituri, entorse; la sportivi in caz de suprasolicitare musculara.

-Administrare:
-Se aplica de 2-3 ori/zi pe zona afectata si se maseaza.

PROPOLISUL VERDE

Studiile cu propolis verde brazilian și-au arătat rolul în inhibarea dezvoltării CANCERELOR PULMONARE, o activitate antivirală, anticancer, o acțiune antiinflamatoare, o funcție antioxidantă la pacienții cu tip 2 diabetul zaharat și activitatea antiherpetică.

PROPOLISUL este o substanță rășinoasă aromată colectată de albine din mugurii și ramurile tinere ale anumitor copaci, la care adaugă ceară și secreții proprii. Culoarea sa poate varia de la maro, verde sau roșu, în funcție de zona și copacii de pe care a fost cules. În Europa este comun propolisul de culoare maro, având ca origine în special, plopul.
Numit şi clei de albine, acesta este folosit atât la construirea stupului, pentru căptuşirea pereţilor cu un strat lucios, etanş, care nu permite formarea curenţilor de aer, dar şi ca mijloc de apărare împotriva microbilor si a mucegaiurilor. Intruşii care pătrund în stup (insecte sau şoareci) sunt omorâţi de albine și apoi înveliţi în propolis, proces care nu permite putrezirea lor.
Proprietățile terapeutice (antiseptice, antifungice și cicatrizante) ale propolisului sunt cunoscute încă din Antichitate, astfel că papirusurile egiptene confirmă faptul că acesta era utilizat drept medicament antimicrobian.
În compoziția sa intră numeroase substanţe, în funcţie de specia vegetală de pe care s-a cules propolisul. Printre aceste substanţe se numără: antioxidanți, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, stronţiu), substanţe antibiotice, răşini, acizi aromatici, acizi, fermenţi, aminoacizi etc.
În medicina umană, propolisul se foloseşte datorită proprietăţilor sale antivirale, antitoxice, cicatrizante, antibacteriene, imunologice, antispastice şi antiinflamatorii. Studiile moderne referitoare la proprietăţile acestui preparat natural i-au uimit pe oamenii de ştiinţă: nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzând şi varietăţile lor) sunt distruse de către propolis. 
În ceea ce privește propolisul verde Brazilian, acesta este colectat de albine de pe planta Baccharis dracunculifolia din flora spontana a Braziliei.
Propolisul verde are un continut unic, bogat in polifenoli care contribuie la creșterea rezistenței naturale a organismului împotriva STRESULUI OXIDATIV și ÎNTÂRZIE PROCESELE DE ÎMBĂTRÂNIRE. Acizii fenolici din compoziția sa au un puternic efect ANTIOXIDANT ȘI IMUNOMODULATOR. Dintre aceștia se remarcă artepilin C, principala componentă bioactivă prezentă exclusiv în propolisul verde. Aceasta protejează sistemul nervos, inima și prostata împotriva radicalilor liberi.
Este important să spunem că, în ciuda faptului că propolisul verde brazilian nu prezintă anumite substanțe în compoziție comparative cu propolisul European, există o gamă largă de studii care descriu proprietățile sale benefice precum antiulcerogen, antiinflamator, antimutagen, antifungic, antiangiogenetic, antioxidant și imunomodulator. Protejează vasele sanguine și celule nervoase.
Administrarea de propolis verde la animale supuse stresului cronic a crescut generarea de peroxid de hidrogen, sugerând o activitate de imunomodulare.
În concluzie, imunomodularea cauzată de propolisul verde a fost demonstrată amplu în ultimii ani, atât în stimularea, cât și în suprimarea sistemului imunitar, făcându-l aplicabil ca terapie adjuvantă alternativă sau chiar în tratamentul diferitor boli. 
Propolisul amplifică beneficiile chimioterapiei și radioterapiei, catalizând efectele chimioterapiei. Este eficient împotriva principalelor rădăcini de stafilococi, E-coli, Salmonella, Candida și chiar HIV.

SĂ VĂ FIE DE REAL FOLOS!

Un cocktail deosebit de hranitor si energizant alcatuit din diferite seminte(floarea soarelui, dovleac, nuci), fructe uscate( stafide, afine, mere, capsuni) si miere.

Are un gust delicios si un aspect deosebit.

Miere de Salcam - ecologică Românească

Mierea de Salcâm - este uşor de recunoscut după culoarea sa alb-gălbuie, luminoasă şi transparentă, cu un miros plăcut de floare de salcâm. Este considerată miere de calitate superioară, fiind singurul sortiment care nu cristalizează.

Este recomandată pentru tratarea insomniilor şi calmarea sistemului nervos (în amestec cu lapte sau ceai). Administrarea sa este recomandată copiilor bolnavi, şi poate fi utilizată pentru recăpătarea apetitului, deoarece glucoza din miere este direct absorbită în sânge.

Acest sortiment de miere este preferat în special de copii pentru că are un gust uşor dulce şi nu are o aromă atât de puternică ca alte sortimente.

Cristalizeaza foarte repede, uneori chiar in faguri, datorita continutului crescut de glucoza (80%) ; mierea cristalizata este cremoasa, emolienta. Este usor digerabila, este mult mai putin dulce decat mierea de salcam.

ESTE O MIERE excepțională SĂ NE SPĂLĂM CU EA, mierea de rapiță are un conținut bogat în omega 3,6,9 - hrănește pielea și o curăță !!!!

 

Laptisor de matca romanesc, recoltat din botci de ceara naturala, la 72 ore de la tranzvazarea larvelor de 2 sau 3 zile, produs curat, fara adaosuri.

Continutul in 10HDA, cei 18 aminoacizi esentiali, complexul de vitamine B inclusiv B12 si B5 in cantitate mare, ii confera o valoare nutritiva de exceptie laptisorului de matca, iar faptul ca este romanesc ii da un plus de valoare!

Se pastreaza la frigider maxim 5 luni, la temperatura de 2-4 grade C si se recomanda a se consuma cat mai  rapid dupa recoltare sau la -18 -  -20 grade C pe perioadă mai lungă.

 

Conform cercetarorilor germani, larvele de matca au un puternic efect antiviral si imunostimulator, chiar mai puternic decat al laptisorului de matca. Este un produs derivat al laptisorului de matca, contine o cantitate mare de Q10 - 9,4mg/100gr (Dupa un studiu facut in China de catre Ministerul Agriculturii- Proiectul XM-bee-14017)

Larvele de matcă conțin coenzima Q10 naturala și 10HDA, fiind hrana ideală pentru pentru cei care care suferă de AVC sau cei care au imunitatea scăzută, sau alte probleme legate de functionarea deficitara a sistemului circulator.

Apilarnilul este un produs apicol natural obținut din stup. Are proprietăți biotrofice, energizante, vitalizante, afrodisiace, tonifiante și psihotonice, ajută la refacerea sistemului imunitar.

Apilarnilul proaspat congelat se poate transporta pe timpul verii doar daca e ametsecat cu miere sau/si extract de propolis.

Are o structura extrem de complexa, contine apa, 18 aminoacizi diferiti, vitamine (complexul B inclusiv B5 si B12), minerale, numerosi acizi organici, acetilcolina, substante cu actiune antibiotica.

Cea mai buna absorbtie este sublinguala, doza de intretinere fiind 1 gram la 20 kg corp/zi.

Atentie! Se pastreaza la frigider. maxim 5 luni sau la congelator pana la 2 ani.

 

Efectele terapeutice sunt remarcabile! Enumeram doar cateva: bun antiviral, antibiotic, antiinflamator, tonic fizic si psihic, antianemic, antidepresiv, reintinereste, creste rezistenta la frig, reface celulele hepatice, ajuta la restabilirea echilibrului hormonal dupa renuntarea la anticonceptionale, adjuvant in tratamentul sterilitatii, imbunatateste transmiterea impulsurilor nervoase (bun beneficiu pacientilor cu Alzheimer si Parkinson).

Pentru scheme terapeutice va rugam sa urmati sfatul medicului specialist: drmirela_s@yahoo.com.

Albinele culegatoare tinere aduna polenul de la plantele melifere, il umezeste cu miere si nectar si il transforma in polen de albine.

Imediat dupa recoltare, apicultorii il depoziteaza in lazi frigorifice.

Prin congelare, polenul isi pastreaza proprietatile nutritionale, terapeutice, gustul si culoarea.

Este o hrana vie, bogata in enzime, contine toti aminoacizii esentiali, lactofermenti, acizi grasi, seleniu, fitosteroli, vitamine din complexul B (inclusiv B12).

Indicatii: pacientilor cu carente nutritionale, cu disfunctii sexuale diverse, boli cardio-vasculare, hepatite, depresii, nevroze(prin cresterea secretiei endorfinelor).

Se administreaza inainte de mancare cu 30 minute, se incepe cu 1 lingurita de polen, dozele se pot creste treptat, in functie de sfatul medicului specialist.

Se va imbiba cu saliva si se mesteca bine sau se dizolva 6-8 ore in apa.

Se fac cure de minim 6-8 saptamani, se poate consuma insa si pe perioada mai indelungata.

Polenul CasaBIO este POLEN ROMANESC!

Albinele culegatoare tinere aduna polenul de la plantele melifere, il umezeste cu miere si nectar si il transforma in polen de albine.

Imediat dupa recoltare, apicultorii il depoziteaza in lazi frigorifice.

Prin congelare, polenul isi pastreaza proprietatile nutritionale, terapeutice, gustul si culoarea.

Este o hrana vie, bogata in enzime, contine toti aminoacizii esentiali, lactofermenti, acizi grasi, seleniu, fitosteroli, vitamine din complexul B (inclusiv B12).

Indicatii: pacientilor cu carente nutritionale, cu disfunctii sexuale diverse, boli cardio-vasculare, hepatite, depresii, nevroze(prin cresterea secretiei endorfinelor).

Se administreaza inainte de mancare cu 30 minute, se incepe cu 1 lingurita de polen, dozele se pot creste treptat, in functie de sfatul medicului specialist.

Se va imbiba cu saliva si se mesteca bine sau se dizolva 6-8 ore in apa.

Se fac cure de minim 6-8 saptamani, se poate consuma insa si pe perioada mai indelungata.

Polenul CasaBIO este POLEN ROMANESC!

  Produsul a fost adaugat in cos