PRODUSE FĂRĂ GLUTEN

    • Sorteaza dupa:

Ingrediente din agricultura ecologica:

amestec de cereale* (orez*, faina hrisca*, zahar trestie*, sirop de orez*, lapte praf degresat*, sare).

Ingrediente:

faina de porumb* 70%, faina de orez* 30%

*din agricultura ecologica

Valori nutritionale/100g: Energie1523 kJ/359 kcal

Grasimi1.4g din care saturate0.6g

Carbohidrati78.1g din care zaharuri1.8g

Fibre1.6g

Proteine7.7g

Sare0.0 05g

Produs certificat ecologic

Ingrediente:

faina de porumb* 70%, faina de orez* 30%.
*ingrediente din agricultura ecologica

Valori nutritionale/100g:

Energie 1523 kJ/359 kcal
Grasimi 1.4g
din care saturate
0.6g
Carbohidrati 78.1g
din care zaharuri
1.8g
Fibre 1.6g
Proteine 7.7g
Sare 0.005g

 

Ingrediente:

faina de hrisca*

*din agricultura ecologica

Tara de origine: UE

Alergeni: poate contine urme de oua si soia

Valori nutritionale/100g: Energie: 1497kj/ 354 Kcal, Grasimi: 3,1g din care saturate 0,7g, Carbohidrati: 65g, din care zaharuri 1,4g, Fibre: 9,2g, Proteine: 12g, Sare:0,01mg


 

Ingrediente:

faina de hrisca*

*din agricultura ecologica

Tara de origine: UE

Alergeni: poate contine urme de oua si soia

Valori nutritionale/100g: Energie: 1497kj/ 354 Kcal, Grasimi: 3,1g din care saturate 0,7g, Carbohidrati: 65g, din care zaharuri 1,4g, Fibre: 9,2g, Proteine: 12g, Sare:0,01mg

 

Ingrediente:

faina de porumb*70%, faina de orez* 30%

*din agricultura ecologica

Tara de origine: UE

Alergeni: poate contine urme de oua si soia

Valori nutritionale/100g: Energie: 1498kj/ 353 Kcal, Grasimi: 1,4g din care saturate 0,5g, Carbohidrati: 77g, din care zaharuri 1,0g, Fibre: 2,1g, Proteine: 7,1g, Sare:0,02mg

 

 

Ingrediente:

unt de cacao*, nectar din flori de cocos*(22%), pudră de cacao*, scorțișoară *, unt de cocos*, roscove salbatice*, nuca de cocos* (8%), seminte de dovleac*(8%), seminte de chia* (8%), sare de mare

* din agricultura ecologica

minimum 62% cacao solida

Fără pesticide, fără lactate, fără soia, fără gluten, fara zahar.

 

 

Ingrediente:

fulgi de orez brun*

*din agricultura ecologica

Tara de origine: Anglia

Valori nutritionale/100g: Energie: 1528kj/ 362 Kcal, Grasimi:4,5g din care saturate 1,0g, Carbohidrati: 74,8g, din care zaharuri 1,1g, Fibre: 4,7g, Proteine: 8g, Sare: urme

 

 

Meiul etiopian (Eragrostis tef), numit și teff sau lovegras, este o plantă specifică zonelor muntoase din Etiopia și Eritreea. Este considerată una dintre primele cereale cultivate, apreciata pentru semintele sale hranitoare de culori variate, de la alb si rosu pana la maro inchis. Acestea au un gust placut de nuca si sunt considerate de atletii etiopieni de renume mondial ca vitale pentru mentinerea performantelor lor. Datorita dimensiunilor reduse, apropiate de cele de mac, semintele de teff nu pot fi decorticate, fiind consumate intotdeauna sub forma integrala. Sunt fara gluten, au un continut ridicat de fibre, proteine și minerale (mangan, magneziu, fosfor, fier, cupru si calciu), putand fi folosite in general similar celor de mei si quinoa. Traditional sunt folosite sub formă de făină ca terci sau pentru prepararea unei lipii specifice Etiopiei.

Ingrediente: teff integral*

*din agricultura ecologica

Tara de origine: Etiopia

Valori nutritionale/100g: Energie: 1478kj/ 350 Kcal, Grasimi: 2,9g din care saturate 0,7g, Carbohidrati: 67,7g, din care zaharuri 1,4g, Fibre: 7,1g, Proteine: 9,6 g, Sare: urme

Comerciant SC CasaBIO cu Sanatate SRL, str Republicii nr 5, Cluj, Tel: 0264-406405

Inspectat si certificat de ECOINSPECT RO-ECO-008

A se consuma inainte de :vezi data inscriptionata pe ambalaj

A se pastra la loc uscat si racoros

Ambalat intr-o unitate care proceseaza nuci.

Faina de cocos este obtinut din pulpa proaspata de cocos, provenita din culturi organice- fara a utiliza la cultivare si la prelucrare produse chimice.

Pulpa de cocos, dupa uscare si degrasare este macinata fin, primind o textura similara fainei de grau.

Are un continut de carbohidrati redus, ideal pentru copt, pentru gatit, se poate amesteca cu alte fainuri.

Datorita continutui scazut de calorii si continutului ridicat de fibre, este ideala pentru persoanele care urmaresc o dieta cu nivel redus de carbohidrati.

Ingrediente:

faina de cocos*

*din agricultura ecologica

Tara de origine: Sri Lanka

 

Valori nutritionale/100g: Energie: 1657kj/ 396 Kcal, Grasimi: 11g din care saturate 10,4g, Carbohidrati: 57,1g, din care zaharuri 22,1g, Fibre: 8,9g, Proteine: 21,6g, Sare:0,85mg

 

Ingrediente:

faina de orez brun*

*din agricultura ecologica

Tara de origine: Italia

Valori nutritionale/100g: Energie: 1496kj/ 353 Kcal, Grasimi: 2,8g din care saturate 0,7g, Carbohidrati: 73,9g, din care zaharuri 1,3g, Fibre: 3,4g, Proteine: 6,4g, Sare:1,6mg

 

Ingrediente:

faina de quinoa*

* din agricultura ecologica

Quinoa este o specie de talpa-gastei considerata cereala dar inrudita cu sfecla si spanacul, originara din America de Sud unde creste la mari altitudini (chiar la 4000 m). In starea lor naturala, semintele sale mici si relativ rotunde sunt acoperite de un strat de saponine cu gust amar datorita caruia sunt evitate de pasari, necesitand astfel o protectie minima pe parcursul cultivarii. Pot avea variate culori, de la alb la rosu sau neagru, au un continut redus de acizi grasi saturati si unul foarte mic de colesterol si sodiu, sunt o buna sursa de vitamina B9, magneziu si fosfor, si una foarte buna de mangan, continand in general in 100 g: 6 g lipide (din care 1 g acizi grasi saturati), 64 g carbohidrati (din care 7 g fibre alimentare), 14 g proteine si 5 mg de sodiu.  Numita de catre incasi chisaya mama (mama tuturor cerealelor), quinoa a crescut recent in popularitate datorita studiilor efectuate pe semintele sale care i-au scos in evidenta faptul ca este foarte hranitoare si benefica pentru sanatatea umana.

Cercetarile au atras atentia asupra prezentei in quinoa a anumitor fitonutrienti antioxidanti, a unei proportii deosebit de concentrate a doi flavonoizi (quercetin si kamferol), uneori chiar mai concentrate decat in merisoare, precum si a unui numar mare de fitonutrienti antiinfamatori, acestia din urma putand explica rezultatele studiilor preliminare ce dovedesc riscul scazut de probleme inflamatorii (inclusiv obezitate) la animalele hranite cu quinoa. Prin comparatie cu cerealele, in quinoa sunt prezente proportii mai mari de grasimi, aceasta putand furniza cantitati importante de acizi grasi mononesaturati (sub forma acidului oleic) si ceva mai mici de acizi grasi omega-3 (alfa linolenic). Quinoa se prepara prin fierberea sau, mai rar, prin prajire si poate fi utilizata in preparate culinare asemeni orezului (budinci, pilafuri, risotto, salate, etc) dar, spre deosebire de acesta, are un continut de amidon redus, astfel incat dupa fierberea sa rezulta un preparat afanat, mult mai puţin lipicios/cleios. Asemeni orezului, quinoa se spala in cateva ape reci inainte de utilizare. Recomandari: se foloseste in combinatie cu alte sortimente de faina. (Adaugati pana la 20 la suta quinoa). Ca regula generala, quinoa se fierbe in de 2-3 ori mai multa apa cu putina sare sau, si mai bine, in supa de legume timp de 15-20 de minute, acoperita, la foc mic, adaugandu-se amestecand in lichidul care fierbe. Dupa fierbere, vasul se ia de pe foc şi se lasa acoperit pentru ca semintele sa absoarba tot lichidul.

Ingrediente:

faina de porumb fara gluten*

*din agricultura ecologica

Tara de origine: Italia

Valori nutritionale/100g: Energie: 1457kj/ 344 Kcal, Grasimi: 1,6g din care saturate 0,3g, Carbohidrati: 76,4g, din care zaharuri 0,9g, Fibre: 2,6g, Proteine: 4,6g, Sare:0,5mg

Ingrediente:

faina de tapioca*

*din agricutura ecologica

Tara de origine: Thailanda

Valori nutritionale/100g: Energie: 1498kj/ 358 Kcal, Grasimi: 0,02g din care saturate 0,01g, Carbohidrati: 88,7g, din care zaharuri 3,4g, Fibre: 0,9g, Proteine: 0,2g, Sare:2,5mg


Planta cu cel mai mare randament energetic, Maniocul (Manihot esculenta) este o plantă tropicală (denumita si cassava, madioca, yuca, kappa) din ale carei radacini, sub forma de tuberculi, se obtine o substantă alimentara fainoasa, cunoscuta sub numele de tapioca. Maniocul este considerat cartoful continentului negru, radacinile fiind foarte bogate în hidrati de carbon, in principal amidon. Maniocul se cultiva pe scara larga pe milioane de hectare, avand o productivitate mare.

Conform datelor Organizatiei pentru Alimente si Agricultura maniocul se situează pe locul al treilea ca sursa de calorii alimentare in regiunile tropicale, clasandu-se imediat dupa orez si porumb. Statisticile din 2002 aratau că peste 600 de milioane de oameni din Africa, Asia si America Latina depind de manioc pentru a-si asigura hrana. Un studiu din 1992 a evidentiat ca aprox. 42% din recolta de manioc, in Africa, este transformata in cipsuri si faina.

Triburile din centrul si vestul Braziliei cultivau manioc de acum 10.000 de ani! Polen de manioc, avand peste 6.600 ani vechime a fost gasit si in Golful Mexic. Dar evidente directe ale cultivarii maniocului gasim la civilizatia Maya, de acum 1.400 ani. Astazi maniocul este raspandit in multe tari din Africa, Asia, America de Nord si de Sud. Radacina mai contine calciu (50 mg/100 g), fosfor (40 mg/100 g) si vitamina C (25 mg/100 g). In comparatie cu frunzele, radacina este saraca in proteine si alte substante nutritive dar bogata in carbohidrati, calciu si fosfor. Contine de 2,5 ori mai multe calorii decat cartoful dulce. Este considerata planta cu cel mai mare randament energetic dintre plantele de cultura, cu exceptia trestiei de zahar.

Maniocul este consumat in diverse forme, de la radacina ca atare (din care se prepara ceva asemanator cartofilor prajiti), continuand cu faina in paine sau produse de patiserie şi terminand cu specialitati de bauturi (mai ales in Asia). Din manioc se obtine un sirop gros, aromat cu diverse condimente si folosit ca baza pentru diferite sosuri dar si ca un condiment . In unele tari sunt consumate si frunzele dar numai dupa fierbere indelungata. Maniocul este folosit si ca ingredient in furajele pentru animale. Da o aroma delicata in supe si pireuri. Boabele de tapioca sunt cele mai indicate pentru prepararea unor delicioase budinci. Se cunosc mai multe varietati de manioc, in general impartite în doua mari categorii: maniocul dulce şi maniocul amar.

Ingrediente:

orez*

100% agricultura ecologica.

Certificare: FARA GLUTEN


Valori nutritive:
kj: 1490
kcal: 356
grasimi: 2,2g
acizi grasi saturati: 0,6g
glucide: 74,1g
zaharuri: 0,8g
fibre: 7,8g
proteine: 0,03g
* - doza zilnica recomandata

Ingrediente:

apa, boabe de soia* 8%

Continut:

apa, 9% boabe de soia*

Nu contine gluten, lactoza, colesterol.

Ingrediente:

apa, 4% migdale*, sare de mare, ulei de floarea soarelui*

* din agricultura ecologica

Nu contine lactoza, zahar adaugat.

Fara gluten.

  Produsul a fost adaugat in cos