Alge kombu 40g
Alge kombu 40g
-
Disponibilitate: În stoc
- Cantitate
-
-
Ai întrebări? Contactează-ne!
0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260
LUNI-VINERI
09:00-17:00SÂMBĂTĂ
09:00 - 14:00
Descriere
Alge uscate din specia Laminaria japonica
Descriere:
Produs in Japonia
Tara de provenienta: Marea Britanie
Valori nutritionale la 100g:
Energie 607kJ/144kcal, proteine 7g, carbohidrati 21,5g, lipide 3,3g, fibre 34,4g, Na 3,7g, Ca 942mg, Mg 742mg, Fe 6.7mg, Iod 341,4mg.
Mod de întrebuinţare:
Aceasta alga este folosita pentru a pregati ”dashi” – supa japoneza de la care se foloseste zeama pentru pregatirea de supe, tocanite sau sosuri.
Preparare:
•Se inmoaie o fasie de 8-12 cm de kombu intr-un litru de apa pentru 20-30 min.
•Se aduce usor apa in clocot si apoi se lasa la fiert inabusit cca. 5 min.
•Se scot algele si se pun deoparte pentru a fi gatite ulterior cu leguminoase sau alte legume.
•Zeama obtinuta se foloseste pentru ”dashi”.
Atentie:
Algele sunt o sursa naturala bogata in iod, dar nu se recomanda consumarea a mai mult de 5g (masa uscata)/saptamana pentru adulti si 1,5g/saptamana pentru copii sub 4 ani.