Produsul a fost adaugat in cos

Ulei de dovleac Luna Solai 250ml

Ulei de dovleac Luna Solai 250ml

46.00 Lei


Pretul include TVA

 • Disponibilitate: În stoc
  Greutate/Ambalaj: 250 ml
  • Cantitate
 • Ai întrebări? Contactează-ne!

  0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

  LUNI-VINERI
  09:00-17:00

  SÂMBĂTĂ
  09:00 - 14:00

Descriere

CE ESTE

Uleiul obținut din semințe neprăjite de dovleac, este un produs 100% natural, extravirgin, cu un rol important în alimentație, mai ales în alcătuirea unei diete echilibrate și sănătoase.

Tehnologia pe care noi o aplicăm (cea a presării la rece) ajută la păstrarea gustului natural, specific semințelor, permite extragerea într-o proporție mai mare a nutrienților, antioxidanților, vitaminelor, mineralelor etc. comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).

BENEFICII

Omega 3 și Omega 6 sunt acizi grași esențiali pentru sănătatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamațiilor și a durerilor articulare, scăderea colesterolului, controlul tensiunii arteriale. Din păcate, organismul nostru nu poate produce acești doi acizi grași esențiali, așadar singura variantă prin care îi putem procura este din alimente.

Uleiul din semințe de dovleac ajută la eliminarea paraziților intestinali, desfundă venele, reglează colesterolul și stimulează activitatea rinichilor, reface elasticitatea prostatei, fiind eficient în creșterea potenței la bărbați. De asemenea, au și efect echilibrant pentru glande și sistemul nervos. Uleiul din semințe de dovleac este bogat în vitamina E și conține anumite substanțe cu efect hormonal care favorizează procrearea.

UTILIZARE

Utilizarea uleiului de dovleac pentru tratarea anumitor afecțiuni se face cu recomandarea medicului.

Uleiul din semințe de dovleac se folosește în stare crudă la salate, sosuri, paste, supe și alte mâncăruri nepreparate termic.

CUM ÎL IDENTIFICĂM

Uleiul de dovleac este diochromatic ceea ce înseamnă că are două culori în acelaşi timp: roşu (rubin) şi verde. Culoarea verde este dată de clorofilă, în timp ce culoarea roșie este dată de caroten, ambele conținute în semințe.

Uleiul din obținut din semințe crude de dovleac este bogat în substanțe nutritive, are un gust plăcut de semințe crude de dovleac, vâscozitate și o aromă aparte.

Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sărurilor și proteinelor. Aceste depuneri sunt specifice uleiurilor presate la rece.

PĂSTRARE

Temperatura optimă de păstrare: 15-20 grade C. După deschidere, uleiul se recomandă a se utiliza într-un interval până la 30 de zile și păstrat la loc răcoros (chiar la frigider), ferit de acțiunea directă a razelor solare.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE (per 100gr produs)

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos