Produsul a fost adaugat in cos

Ulei de rapiță ECO Luna Solai 250ml

Ulei de rapiță ECO Luna Solai 250ml

26.00 Lei


Pretul include TVA

 • Disponibilitate: În stoc
  • Cantitate
 • Ai întrebări? Contactează-ne!

  0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

  LUNI-VINERI
  09:00-17:00

  SÂMBĂTĂ
  09:00 - 14:00

Descriere

CE ESTE

Uleiul obținut prin presarea mecanică a semințelor BIO de rapiță, este un produs 100% natural, cu un rol important în alimentație, mai ales în alcătuirea unei diete echilibrate și sănătoase.

Tehnologia pe care noi o aplicăm (cea a presării la rece) ajută la păstrarea gustului natural, specific semințelor, permite extragerea într-o proporție mai mare a nutrienților, antioxidanților, vitaminelor, mineralelor, comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).

BENEFICII

Omega 3 și Omega 6 sunt acizi grași esențiali pentru sănătatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamațiilor și a durerilor articulare, scăderea colesterolului, controlul tensiunii arteriale. Din păcate, organismul nostru nu poate produce acești doi acizi grași esențiali, așadar singura variantă prin care îi putem procura sunt alimentele.

Uleiul de rapiţă, numit şi canola, este considerat a avea o mie de virtuţi. Secretul uleiului BIO de rapiță, stă în grăsimile bune pe care le conține, cruciale pentru o sănătate de fier, fiind uleiul alimentar al cărui profil în acizi graşi este ideal în raport cu necesarul nostru zilnic.

Consumat în mod regulat, uleiul de rapiţă anihilează trigliceridele în exces, are efect antiinflamator asupra vaselor de sânge, ajută la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând riscul apariţiei unor boli cardio-vasculare prin scăderea nivelului de colesterol.

Utilizarea uleiului de rapiță pentru tratarea anumitor afecțiuni se face cu recomandarea medicului.

UTILIZARE

Uleiul de rapiţă este excelent în salate calde sau reci, combinându-se perfect cu gustul de lămâie, cu aroma cărnii de vită sau a celei de somon, cu legumele coapte, sparanghelul, pastele sau orezul fiert. Calităţile sale sunt distruse însă prin fierbere sau prăjire la temperaturi foarte mari.

CUM ÎL IDENTIFICĂM

Uleiul de rapiţă BIO poate fi recunoscut uşor după culoarea aurie, mirosul pronunţat şi gustul vegetal - aspru, dulceag, dar cu un punct uşor de amăreală.

Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sărurilor și proteinelor. Aceste depuneri sunt specifice uleiurilor presate la rece.

PĂSTRARE

Temperatura optimă de păstrare: 15-20 grade C. După deschidere, uleiul poate fi consumat timp de 2 luni dacă se păstreaza la loc răcoros (chiar la frigider), ferit de acțiunea razelor solare pentru a evita râncezirea.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE (per 100gr produs)

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos