Produsul a fost adaugat in cos

ECO ULEI ESENTIAL DE LAMAIE 10 ML

ECO ULEI ESENTIAL DE LAMAIE 10 ML

75.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: La comandă
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contactează-ne!

    0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

    LUNI-VINERI
    09:00-17:00

    SÂMBĂTĂ
    09:00 - 14:00

Descriere

Uleiul esențial organic de lămâie are o aromă curată, proaspătă, citrică și fructată, de intensitate medie, prezentând o notă de parfum de vârf.

Uleiul esențial de lămâie este extras prin presare la rece din coaja de lămâie. De aceea este foarte important să alegeți un ulei produs din lămâi provenite din agricultura ecologică, unde sunt interzise pesticidele chimice. Acestea, fiind prezente în coaja fructului crescut convențional, pot ajunge cu ușurință în uleiul esențial și apoi în corpul nostru. Un ulei esențial de lămâie bio ar trebui să fie prima alegere, mai ales pentru copii, care îi adoră mirosul proaspăt și curat și efectul de bună-dispoziție pe care acesta îl provoacă. Pentru diluțiile recomandate la copii consultați articolul nostru de pe blog: „Scurt ghid de folosire a uleiurilor esențiale pentru copii”.

 Parfumul răcoritor și vibrant al acestuia evocă optimismul și ridică starea de spirit, luminează parfumurile, uleiurile de masaj și de baie și detergenții netoxici făcuți în casă. Uleiul esențial de lămâie este excelent și pentru îngrijirea pielii, pentru pielea grasă sau pentru a da strălucire părului.  Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care am inclus uleiul esențial de lămâie bio în sinegiile noastre de uleiuri esențiale pure Jin Tonic, Pediluvio și Celulită. Uleiul esențial de lămâie funcționează bine singur sau cu un ulei purtător pentru a elimina reziduurile lipicioase.
Ulei esențial de lămâie 
Citrus limon

Istorie: Citronul (o rudă a lămâii) a fost primul citric care a ajuns în Mediterana din Asia de Sud-Est, între sfârșitul primului secol î.e.n. și începutul primului secol d.Hr. Lămâia i-a urmat patru secole mai târziu.
Romanii antici credeau că lămâile erau un semn de bogăție, cel mai probabil datorită proprietățile lor vindecătoare, aromei plăcută și rarității. Mult mai târziu, în 1747, experimentele lui James Lind au fost primele care au testat dacă marinarii care suferă de afecțiuni scorbute s-ar însănătoși adăugând vitamina C la dietele lor, sub formă de suc de lămâie.

Metoda de extracție: Presare la rece din coaja proaspătă a lămâii.
Caractristici: Lichid galben-verzui pal (care se întunecă pe măsură ce se învechește), cu un parfum ușor, proaspăt, de citrice. Se amestecă bine cu lavandă, neroli, ylang ylang, trandafir, lemn de santal, oliban, mușețel, benzoin, fenicul, geraniu, eucalipt, ienupăr, mosc de stejar, lavandin, elemi, labdanum și alte uleiuri citrice.
Constituenți principali: Limonen (aproximativ 70%), terpinen, pinen, linalol, printre altele.
Precauții: Non-toxic; poate provoca iritații dermice sau reacții de sensibilizare la unii indivizi - se aplică cu moderație. Fototoxic - nu folosiți pe pielea expusă la lumina directă a soarelui.
Beneficii terapeutice: anti-anemic, antimicrobian, antireumatic, antisclerotic, antiscorbutic, antiseptic, antispasmodic, antitoxic, astringent, bactericid, carminativ, cicatrizant, depurativ, sudorific, diuretic, febrifug, hemostatic, hipotensiv, insecticid.

AROMATERAPIE
Îngrijirea pielii: Acnee, anemie, unghii fragile, furuncule, corn cutanat, tăieturi, herpes, mușcături de insecte, ulcere bucale, pete, vene varicoase, negi, ten gras.
Circulație, mușchi și încheieturi: Artrită, celulită, hipertensiune arterială, hemoragii, obezitate (congestie), circulație deficitară, reumatism.
Sistemul respirator: Astm, infecții în gât, bronșită, catar.
Sistemul digestiv: Dispepsie.
Sistemul imunitar: Răceală, gripă, febră și infecții.
Alte utilizări: Utilizat ca agent aromatizant în produse farmaceutice. Folosit intens ca ingredient aromatizant în săpunuri, detergenți, produse cosmetice, ape de toaletă și parfumuri. Folosit exhaustiv în industria alimentară, în majoritatea tipurilor de produse, inclusiv băuturi alcoolice și răcoritoare.
Energetic: Uleiul de lămâie este adesea considerat uleiul rațional, datorită efectelor sale de concentrare asupra minții. Lămâia crește conștientizarea și ajută în procesul de luare a deciziilor. Uleiul esențial este asociat cu culoarea galben și cu Chakra Plexului Solar, deoarece este înălțător, energizant, susține digestia și curăță ficatul și vezica biliară.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos